Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

gorlo: protože je zásadní hubnou z tuku a tedy mít přehled o složení těla, pořídil jsem na ebayi dost lacino Omron HBF-514. Stála mne do 1500,- a myslím, že je to dostatečné (má 8 elektrod, 4 do ruky, 4 v nohou). Samozřejmě je nezbytně nutné dodržet pár základních pravidel - váha musí stát na pevném podkladu (i na dlažbě je lepší ji dát na zcela hladké prkno), vážit a měřit je ideální hned po probuzení (během dne se výsledky zkreslují příjmem tekutin a dalšími věcmi) a váha nefunguje při podílu tuku pod 10% (je konstruována nikoli pro sportovce, ale pro "běžné" lidi a lidi s nadváhou. Samosebou, žádný takový domácí přístroj tělo neproměří úplně přesně, ale při dodržení výše napsaného dá určitý, vcelku relevantní, obrázek.

Jinak sledovat z čeho hubnete opravdu velmi doporučuji, zdravý jídelníček, přiměřený pohyb jsou důležitější než kila samotná (ta zmizí), ale hubnout z vody a svalů je jasná indikace, že přijde jojo efekt. Navíc Svaly pomáhají pálit tuk, takže čím lépe se daří zvyšovat podíl svalů a snižovat podíl tuku, tím lépe dříve či později začne i váhový úbytek.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gorlo: tanity (zvláště ty vyšší modely) jsou super, ale cenově úplně mimo mé možnosti. Proto jsem hledal jinde. Chtěl jsem, aby to mělo elektrody i do rukou, aby to měřilo tuk, svaly, vodu a viscerální tuk a ten zmíněný Omron mi z toho nakonec vyšel nejlíp. Kupoval jsem ho z USA za cenu, za kterou u prodávají o dvě řady nižší model... U použitých pozor na stáří a používání...

Odkaz ke komentáři

Ty běžně prodávaný váhy se senzorama jenom na nohy mi hážou čísla úplně mimo všechny, co jsem kdy zkusil. Asi mám málo vodivou kůži na nohou. Se senzorama pro ruce i nohy by to mělo být lepší, ale nezkoušel jsem. Zatím jediná taková mašina, která mi ukázala uvěřitelný (otázka, jak přesný) údaje, bylo nějaký to inbody, co se na něm různě nabízej měření, ale to je pro domácí využití cenovej a velikostní nesmysl. Takže mám tu váhu s měřením složení těla, ale používám ji už jen jako váhu, na ty ostatní věci co ukazuje nekoukám a kdyby odešla, koupím nějakou levnou jenom na vážení. Stejně ji moc nepoužívám, váha se mi skoro nemění a jenom lítá nahoru a dolů podle množství vody v těle. Nakonec mi pro mé potřeby jako úplně dostatečný přijde to nejjednodušší a sice stoupnout si občas před zrcadlo bez trička. Tam jsou úbytky (a bohužel i přírůstky, když se naskytnou) tuku vidět až překvapivě jasně. A možná si k tomu jednou za rok zajdu na nějaký to měření na profi stroji. 

Upraveno uživatelem Kytkosaurus
Odkaz ke komentáři

Senzory na chodidlech jsou poměrně nepřesné. Já tam mám třeba dost ztvrdlou kůži + asi nějakou plíseň a podobný svinstva, takže u mě tyhle váhy měří plus mínus autobus... Taky se haksny různě potí a to také měření znepřesňuje. Zkrátka měření na chodidlech je poměrně na prd...

Lepší je kaliper na měření tuku na jatečních prasatech....

http://fitplan.cz/shop/kaliper/

:-)

Odkaz ke komentáři

Já nikdy s nadváhou problém neměl(s ročníkem který je ještě v 90tym a výdejem jako závodní kůň se mi to kecá, ja vím) ale zkusím dát pár tipů a třeba to někomu pomůže.

Důležitý je začít se hýbat, procházky se psem, když mám možnost jít do obchodu po svých tak si na ty 2km nebrat auto atd. Hlavně se hýbat a je jedno jakým způsobem.

Ohledně jídla, věci jako sach. vlny jsou ta nejhorší možnost. Jako první bych vyhazel všechno junk food, hlavně sladký a smažený věci(když pak někdo misto dortíků bude jist kilo ovoce taky si moc nepomůže)

A pak pár poznámek k tomu co jsem tu zahlédl. Hladovění se nebojte, je to prospěšný a logika že když nebudu 3 hodiny jist tak si tělo bude ukládat tuky je stejná jako ta, že když chci zhubnout budu každý 2 hodiny jíst.

Tuků se nebojte, sacharidy jsou svině(nemyslím hned ketozu ale mit inzulín jak na horské dráze není dobrý). Takový hermelín(jím sýry samotný nebo s okurkou, každému to nemusí hned sednout) je lepší jak nějaký celozrnný pečivo, stejná sra*ka jako ten rohlík.

Odkaz ke komentáři

Dnes ráno jsem v práci snídal domácí tortillu se šunkou, sýrem a ledovým salátem. Včera večer připravil, dnes snědl a ještě budu mít na večeři. Taková menší změna oproti pečivu. Tortilla je hotová za chvíli, za zlomek ceny z obchodu a bez palmového tuku.

Odkaz ke komentáři

Já bych zase nevymýšel znova kolo. Jednak už vymyšleno je, jednak ho maximálně uděláme hranatý: ono vymyslet nějaou debrou dietu jen tak nejde.

Samozřejmě junk food (hranolky - měl jsem dneska :-), hambáče, párky, veka, kola atd.) musí ven a ne jen kvůli kilům, ale že je to prostě humáč.

Ad tuky / pěčivo - ano, dlouho zde byl brainwash ve stylu "bacha na tuky, jezte celozrné pečivo". To je nepřesné, tuky tělo potřebuje, ale opačný přístup a související současný "paleo / primal" brainwash a fóbie z lepku je taky špatně.

Čili to chce přiměřeně jíst obojí, tuky i sacharidy, ale ty vhodné: sacharidy s nízkým GI (glykjemický index) a do diety pomálu a tuky, kde jde o správný denní poměr mastých kyselin (omega 3 vs. omega 6).

Hermelím, tj. mléčný tuk, zrovna vhodný není a do diety vůbec, leda CKD, ovšem to už je poměrně nezdravá hardcore dieta. Oproti tomu jsou sacharidové vlny zdravé a pohodové.

Hladovět, tj. jíst 3x denně, mi taky přijde paleo / primal propaganda. Podle mě to není vhodné (do diety).

Podle mě si člověk nejdřív musí dát do kupy jídlo a mít sílu se nenažrat. Jak si tohle zkoriguje, tak pak může pomalu začít cvičit. Nemá cenu cvičit, když je člověk unavený, nemá čas, má stres, hoňku v práci i doma. Pak jednou odcvičí, je unavený, nažere se jak prase a výsledek je naprd a je z toho akorád frustrovaný.

Já nikdy s nadváhou problém neměl(s ročníkem který je ještě v 90tym a výdejem jako závodní kůň se mi to kecá, ja vím) ale zkusím dát pár tipů a třeba to někomu pomůže.

Důležitý je začít se hýbat, procházky se psem, když mám možnost jít do obchodu po svých tak si na ty 2km nebrat auto atd. Hlavně se hýbat a je jedno jakým způsobem.

Ohledně jídla, věci jako sach. vlny jsou ta nejhorší možnost. Jako první bych vyhazel všechno junk food, hlavně sladký a smažený věci(když pak někdo misto dortíků bude jist kilo ovoce taky si moc nepomůže)
A pak pár poznámek k tomu co jsem tu zahlédl. Hladovění se nebojte, je to prospěšný a logika že když nebudu 3 hodiny jist tak si tělo bude ukládat tuky je stejná jako ta, že když chci zhubnout budu každý 2 hodiny jíst.
Tuků se nebojte, sacharidy jsou svině(nemyslím hned ketozu ale mit inzulín jak na horské dráze není dobrý). Takový hermelín(jím sýry samotný nebo s okurkou, každému to nemusí hned sednout) je lepší jak nějaký celozrnný pečivo, stejná sra*ka jako ten rohlík.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Záleží co si pod pojmem prasení představuješ :-) jestli celý den ládovat hranolky, hamburgery, pizzu a pít Colu.. To asi nebude moc dobrý. Ale dát si ten den jedno jídlo co chceš a na co máš chuť nebude problém.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...