Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty Seiko jsou nesmyslně předražený a ty edifice se mi nelíbí. Nepřekonatelně. Géčka v plastu jsou k pláči vzhleden k cenám. Klidně by je mohli zfleku zrušit, nejsou potřeba. A jiný osvětlení než illuminátor patří do můzea nebo max do low price modulů za pár korun. Dnešní čínské casio je fakt hnůj! ( a to je Casio moje nejoblíbenější značka) Ach jo!

• Odpovědi 979
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 20. 4. 2012 v 22:03, 't2' napsal:

Ty Seiko jsou nesmyslně předražený a ty edifice se mi nelíbí. Nepřekonatelně. Géčka v plastu jsou k pláči vzhleden k cenám. Klidně by je mohli zfleku zrušit, nejsou potřeba. A jiný osvětlení než illuminátor patří do můzea nebo max do low price modulů za pár korun. Dnešní čínské casio je fakt hnůj! ( a to je Casio moje nejoblíbenější značka) Ach jo!

Plastový géčka podle mě smysl mají, jejich malá hmotnost je při práci plus, a pokud všechno vydržej (než se stářím rozpadnou), tak proč né. S cenou souhlas, běžný G bych viděl kolem tisícovky, max. 1500,-. Naopak bych měl problém si vnitřně obhájit koupi dražších géček, např. těch gw-a1000. To bych raději vrazil peníze jinam.
Odesláno
  V 19. 4. 2012 v 20:31, 'ggrand' napsal:

Spíš je to tím, že teď je mezi běžnou populací v oblibě něco blyštivého, velkého a těžkého na ruce, takže tímto směrem se 90% modelů Edifice ubírá. Proto ten kov. Digi jsou brané vesměs na sport, takže co nejlehčí. Takle to podle mě vidí. Ale taky bych rád viděl géčka v kovu za rozumné peníze.

Přesně jsi to vystihl, ono běhat, lézt po horách nebo chodit túry s ocelovou hroudou velikosti géček na ruce, to fakt není žádná hitparáda. A případné pády a nárazy těžkých hodinek přenášejí mnohem větší rázy do skleněných, případně pohyblivých částí nebo čidel, takže co se týče odolnosti, ten plast má hlubokej význam. Akorát ty pochromovaný a pozlacený(správně požlucený, zlato to nevidělo ani z rychlíku) hmoty, to je fakt zhovadilost.
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Další nový model Casio B640WB. Líbí se mi tvar soudku u digitálek. Funkce a jejich rozsahy jsou ok. Stopky a odpočet na 24 h a po sekundě. Cenu jsem našel někde za 39 liber.post-673-042857100 1336065946.jpg

Odesláno (upraveno)

To se mi líbí, WR200m, super, škoda hloupého modulu.

Edit, bacha, ta inverzní varianta je tmavě zelená-koncové číslo 3.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Hloupej modul? Vždyť je to low cost. Nic podstatného mu nechybí. K dokonalosti by se pár změn udělat dalo, to jó. Třeba illuminator a rádio. A kovový pouzdro se screwbackem. No a dál už nevím, to už by bylo lepší než všechny géčka.

Odesláno

Hloupý modul v tom smyslu, že nemá podsvícení, stopky do 60minut. Timexy za tyhle peníze nabízí podstatně víc muziky.

Odesláno

Ale jsou určitě vyrobený v číně a mají jen naklapávací dýnko. V týhle ceně bych si představoval šroubovací dýnko a WR 200M.

Odesláno

Černěný pásek a kovové pouzdro je na prd. Pár výrobců včetně Casio to zkoušeli v polovině 80. let, ale po určité době nošení se barva částečně ošoupala a vypadalo to hrozně, tak od toho upustili. To dnešní černění asi bude něco jako na některých G-Shockách a Pro Trekách, takže vydrží víc než tehdejší pouhý nástřik černou barvou, ale výsledek bude stejný, akorát po delší době....

V 3. 5. 2012 v 17:25, 't2' napsal:

Další nový model Casio B640WB. Líbí se mi tvar soudku u digitálek. Funkce a jejich rozsahy jsou ok. Stopky a odpočet na 24 h a po sekundě. Cenu jsem našel někde za 39 liber.post-673-042857100 1336065946.jpg

Odesláno
  V 11. 5. 2012 v 11:59, 't2' napsal:

Tak další varianta solárek: HDD-S100-1A

koncepce vychází z historických AL-180(má první casia), akorát tyhle asi prošly posilovnou. solární systém je jiný než u současných casií (výdrž - jak uvádějí cca 14dní, absence světla..), nemají akumulátor, ale počítám spíš něco jako kondenzátor (?), v el. se nevyznám. ale rychle se nabijou a rychle vybijou.

jinak vcelku povedený tuning, ale jakmile nemaj světlo, tak jsou marný.

Odesláno

No moje AL 190W ze kterých ty nové HDD S 100 vycházejí mi jednou už ukázaly symbol malé zásoby energie. A to jsou na místě světlu přístupném. Ale od té doby šlapou dobře. Kdyby ty HDD S100 přišly stejně s W 190W neváhal bych ani vteřinu a bral bych 200M vodotěsnost. Takle zatím zvažuju že je stejně dokoupím.

Odesláno

co si tak pamatuju, tak měly (po pár letech) problém s dobíjením, hlavně v zimních měsících diplej úplně mizel jako u laciných solárních kalkulaček a musel jsem je pravidelně nasvětlovat. nakonec jsem je nechtěně upekl v blízkosti 100W žárovky..

nevim no, v čem je přínos tohoto modelu, krom toho zvláštního vzhledu. DW-290 co momentálně dost využívám mi přijdou tedy praktičtější.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Je to asi o tom, že jsou lidé, kteří chtějí mít pocit, že šetří přírodu, když tam není baterka..a nebo mají prostě jen rádi tu technologii, tak si je koupí...já mám zase naopak nejradši takové hodinky, kde jsou 2 nebo víc baterií a vůbec se za to nestydímPosted Image

Proti hodinkám s dobíjecí baterkou už dneska nic nemám, ale úplně bez baterky, abych se musel bát je dát na týden do šuplíku, že už nepůjdou, to není nic pro mnePosted Image

Odesláno
  V 18. 5. 2012 v 11:41, 'lub' napsal:

nevim no, v čem je přínos tohoto modelu, krom toho zvláštního vzhledu. DW-290 co momentálně dost využívám mi přijdou tedy praktičtější.

No to je jako s auty. Někdo rád nudný ale spolehlivý Golf 1,4 16V a někdo zase vybere variantu s turbem a kompresorem.

Mě přijde solár jako taková technická zajímavost navíc a to je zajímavé. Ale v době kdy vydrží baterka 10 i více let? Jen jako zajímavá fičura...

Odesláno
  V 17. 5. 2012 v 6:21, 'lub' napsal:

koncepce vychází z historických AL-180(má první casia), akorát tyhle asi prošly posilovnou. solární systém je jiný než u současných casií (výdrž - jak uvádějí cca 14dní, absence světla..), nemají akumulátor, ale počítám spíš něco jako kondenzátor (?), v el. se nevyznám. ale rychle se nabijou a rychle vybijou.

jinak vcelku povedený tuning, ale jakmile nemaj světlo, tak jsou marný.

Přesně tak, když digitálky, tak jedině se světlem, jinak jsou za šera a tmy nepoužitelný, a když se světlem, tak jedině solár, abych si mohl svítit kdy chci a nerozmýšlet při každém použití, že si bliknu a baterka odejde o x dní dřív. Já si posvítím několikrát každou noc, plus párkrát za šera každý den když na to nevidím, a u hodinek s illuminátorem je pohon pouze na baterku k ničemu. Nehledě na to, že jakmile začne baterka slábnout, tak při zapnutí osvětlení číslice vyblednou, že tam skoro není nic vidět.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...