bandicoot Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 něco podobnýho by mohla začít dělat coca-cola. kola z koncentrátu je úplně jiná, než z lahve. takovej domácí mini post-mix. asi bych si ho koupil. Mužeme otevřít další vlákno "SODASTREAM" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 pánové, co vás tady čtu mám čím dál tím větší chuť vyměnit automat za nesspresso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Já mám Nespresso asi 2 roky, mám pár vybraných káv (cca 6 druhů), které chutnají velmi podobně, takže ani neřeším, kterou zrovna piju. Nedávno v Pařížské kupoval chlapík pouze jeden druh, ani nevím co to bylo (fialový pruh), takže každý to má jinak. Jinak před tou TV reklamou v tom obchodě bylo docela plno, teď se tam nedá ani sednout. V poslední době mám v oblibě ohřát a lehce našlehat trochu mléka v šálku a do toho pak udělat kávu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parre Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 I z Nespressa dostanes 100 ml, ale principielne to je spatne. Espresso se ma delat do cca 35s, pak uz se z kafe uvolnujou latky ktery nejsou uplne dobry. Italove to delaj tak ze si udelaj ristretto a pak to dolejou horkou vodou (kdyz uz to musi bejt a rikaj tomu americano , coz asi nema zrovne dobrej prizvuk) Udajne je to tak ze ristretto (20-30 ml) zaludek zpracuje za pul hodky, ale lungo (100ml) az za 3 hodky... A pritom kofeinu je tam stejne, ten se uvolni prave behem tecj prvnich 20sec... Docela mne tato diskuze zaujala. Piji kávu udělanou jako turek, docela mi chutná, ale zrníčka mi tedy hodně vadí. Jinak se o kávu v podstatě nezajímám, u zákazníka piji co mi dají, někdy je káva dobrá, někdy horší. Ale vždy dostanu šálek odhadem nejméně něco přes 100 ml. Pokud dobře čtu parametry Nespresso strojků a kapslí, tak káva z kapsle má objem pouze 40 ml (snad jen mimo 3 druhy, které mají 120 ml). Je to tak, nebo se dá na kávovaru nastavit více vody a udělat kávu těch cca 100 ml? Jde to z kapsel určené pro 40 ml, nebude to pak jen voda? Systém Nespresso se mi líbí, ale kávu 40 ml to tedy ne, to nemusím. To deci je asi minimum. Díky za uvedení do problematiky a vysvětlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Je to tak, nebo se dá na kávovaru nastavit více vody a udělat kávu těch cca 100 ml? Jde to z kapsel určené pro 40 ml, nebude to pak jen voda? Systém Nespresso se mi líbí, ale kávu 40 ml to tedy ne, to nemusím. To deci je asi minimum. Na to je dobrá řada "lungo". To je z výroby nastaveno na 110ml a i to kafe v kapsli je tak připravený (namletý a do kapsle nacpaný), že to bude 110ml a že toho víc poteče. Co se týče nastavení množství kafe, vody, mlíka, tak já to mám na modelu Lattissima tak, že jde nastavit cokoliv. Pod každým čudlikem můžu mít mnoui přednastavený obsah vody, takže pokud bych např. nepil lungo, tak si pod čudl presso nastavím dávku na ristretto (25ml) a pod čudl lungo si dám dávku na presso (40ml). Protože čudl na ristretto nemám. Dokonce i dávka kafe a mlíka v capuccinu a v latté jde nastavit podle libosti. Ale je fakt, že principielně by s tím člověk neměl moc hýbat a vnímám to spíš tak, že by to mělo být nastavování +/- 10% aby se to vešlo do skleničky Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 pánové, co vás tady čtu mám čím dál tím větší chuť vyměnit automat za nesspresso neblbni dnes som vyrabal uz dve Santos-ky pre drahu a furt ma to bavi (a to mam paku) ... pomelies, dotlacis tamperom, das prazdnu sprchu, nahrejes pohar (po novom robime do skla, tie farebne prechody su super ) ... pockas 30s a hotofka, ristrettko eno nuno? to by si vymenil za "hodis kapslu, stlacis gombik, ides do pecka, vratis sa a caka ta kava"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 neblbni dnes som vyrabal uz dve Santos-ky pre drahu a furt ma to bavi (a to mam paku) ... pomelies, dotlacis tamperom, das prazdnu sprchu, nahrejes pohar (po novom robime do skla, tie farebne prechody su super ) ... pockas 30s a hotofka, ristrettko eno nuno? to by si vymenil za "hodis kapslu, stlacis gombik, ides do pecka, vratis sa a caka ta kava"? ono když se podíváš z tohohle pohledu ..to bylo spíš takové ovlivnění tímto forem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Díky všem za info, budu si muset na klasické espresso velikosti cca těch 40 ml nějak zajít. Měl jsem trochu obavu, aby to nebylo strašně silné, kyselé, ale asi ne, když je na to dělaná velikost kapsle a její náplň (proto se mi 5,5 g zdálo málo, na velkou kávu to asi fakt není). Zatím po první vlně zvažuji Nespresso DeLonghi Lattissima+ EN520.R (rád bych tam to mléko), nebo pak něco mimo kapsle - asi DeLonghi ESAM 3200 (4200). Co vy na to? Vím, že je to vlákno Nespresso, ale nestranná rada - jít do kapslí Nespresso, je kvalita jejich kávy tak super, nebo mít raději automat a větší možnost volit vše sám. Cenová hladina je stejná, tak jak ? Díky za rady. Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem P_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 P_P pokud nejsi mistr a fanda mletí, skladování a přípravy, tak jdi do Nespressa. Nikdo asi nepochybuje, že řádná příprava dokáže lepší kafe, ale málokdo na to má čas a nervy. Nespresso je pro lidi, který kafe chtějí pít jako doplněk dne, ale nejsou ani fandy natož puristy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Na tohle tema jsou tu dve velmi dlouha vlakna, "jakou pijete kavu" a "domaci presovac". Netahejte tuhle diskuzi sem. Tam je vsechno uz mnohokrat, MNOHOKRAT, prodiskutovane, necht si to tazatel procte. Sem do vlakna Nespresso, kde se oslavuje, rychlost, cistota a relativne dobra kvalita pri absolutni jednoduchosti pripravy, to nepatri. Tady se nesurfuje na taneccich s dusanim kavy v pace a nad cerstvou kavou ze specializovaneho obchudku kazdy druhy den. Tady se oslavuje cista kuchyn a shot Ristretta za dve minuty, nezstarostnost skladovani a absence vyvetrane kavy. Vari pryc s diskuzi, zda Nespresso ano, ci ne, nebo se to tu zase zasype pindama puristu, kteri se na Nespresso divaji skrz prsty a davaji to velmi hlasite najevo. Na to tady uz vlakna jsou. Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Pokud Nespresso, což asi upřednostním, co doporučujete za přístroj. Uvažuji - DeLonghi Lattissima+ EN520.R s možností odnímatelné nádobky na mléko, nebo NESPRESSO Citiz&milk (otázka jak se ta nádobka bude čistit), nebo jen jednoduchý kávovar NESPRESSO PIXIE a mléko řešit napěňovačem zvlášť. Jak to máte Vy? Co je lepší? Jeden z výše uvedených kávovarů si asi koupím, teď jen který. Děkuji za trpělivé rady začátečníkovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parre Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Já mám dva, Lattissima Premium na doma a Pixie na cesty. Lattissima kupodivu umí docela obstojný capuccino a s mytím nádobky není problém, rozebere se to a dá do myčky. Pixie je na cesty super, hned se nahřeje a je připraven k použití. Pokud Nespresso, což asi upřednostním, co doporučujete za přístroj. Uvažuji - DeLonghi Lattissima+ EN520.R s možností odnímatelné nádobky na mléko, nebo NESPRESSO Citiz&milk (otázka jak se ta nádobka bude čistit), nebo jen jednoduchý kávovar NESPRESSO PIXIE a mléko řešit napěňovačem zvlášť. Jak to máte Vy? Co je lepší? Jeden z výše uvedených kávovarů si asi koupím, teď jen který. Děkuji za trpělivé rady začátečníkovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Ja to mam zvlast. Mlecnou penu dela jenom zena, nevyuzili bychom kombi pristroj, takhle je to vsechno mensi, cisteni jednodussi, ale asi kvalita peny z toho oddeleneho penovace nebude kdo vi jaka ve srovnani s vestavenym. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) Tak jsem se na nespresso trochu díval na netu. Podle mého jsou všechny kapsle stejně velké, ale některé (lungo) umí udělat větší nápoj - cca 110 ml. Píšete zde, že se nemá přes kapsli dávat více vody, že se do kávy dostanou špatné látky. Jak je to tedy v tomto případě? Podle popisu je to na 110 ml dělané, takže by se tam nic špatného nemělo rozpouštět. Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem P_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parre Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2012 Tak jsem se na nespresso trochu díval na netu. Podle mého jsou všechny kapsle stejně velké, ale některé (lungo) umí udělat větší nápoj - cca 110 ml. Píšete zde, že se nemá přes kapsli dávat více vody, že se do kávy dostanou špatné látky. Jak je to tedy v tomto případě? Podle popisu je to na 110 ml dělané, takže by se tam nic špatného nemělo rozpouštět. To je pravda, blbě jsem to napsal, pardon za chybějící poznámku že se to týká normálního způsobu přípravy espressa v pákovém stroji. Nespresso to má nějak ošetřené (údajně) v jejich směsích pro lunga... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 těším se na pondělí... konečně si objednám pití.., kapsle došly, do prahy daleko a do linze o nic líp.., takže z nouze plním nějaký illy z globusu, a nic moc teda... .. takže momentálně jediná šance, jak přijít ke kávičce je internetovej shop.... ach jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlasta66 Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2012 Tak už je taky doma.NESPRESSO Lattissima EN660 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2012 Přidám špatnou zkušenost s prázdnými kapslemi a plněním. Nic moc. Dá se to pít jako Ristretto, ale jako Espresso s mlíčkem se Nespressu nevyrovná. Navíc kapsle jsou z plastu a horkem se v mašině (Citiz) deformují. Taky jsem vyzkoušel alternativní Nespresso compatible kapsle a za ty 2 kačky úspory to opět nestojí. Budu se držet originálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2012 (upraveno) Tak jsem si zkusil Nespresso i Dolce Gusto. A bohužel zjistil jsem následující:- Nespresso je dost jinde než Dolce, lepší chuť, výraznější, kávovar lépe vypadá, čerstvé mléko, ... - Dolce - má teplejší kávu, Nespresso je studenější, tak na hraně Ale bohužel nechutná mi ani jedno. Zjistil jsem, že turek, na který jsem zvyklý, je pro mne lahodnější. Sice chyba není v přístrojích, ale co s tím? Jedině si pomalu zvykat. Takže nákup se odkládá. Ale ta příprava s kávovarem Nespresso, pohled na pomalu se plnící šálek - to opravdu zaujme a lahodí oku. Upraveno 17. ledna 2012 uživatelem P_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Prave mi prisel mail, ze Kazaar intensity 12 je venku. Uz se nemuzu dockat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se