Přejít na obsah

Noční můra

Doporučené příspěvky

ahoj,

myslím, že tu na fóru bude dost otců a tátů.. museli jste řešit u svých dítek noční můry a strach z usínání ?

..můj pětiletý syn se bohužel tak trochu potatil, a tak akorát vrcholí jeho období absolutního strachu z noci a usínání.. ke každému usínání musíme pečlivě projít všechna řádná opatření a rituály.. myslel jsem, že už jsme dosáhli vrcholu se sestavou - držení za ruku, z pravé strany figurka Optimus Prime ve složeném stavu, z levé strany hlídá figurka Bumble-Bee v rozloženém stavu a k tomu zapnuté noční světlo v předsíni.. ale kdepak, nyní jsem musel obětovat i svoje tritiové hodinky Luminox.. má je zapnuté s dlouhým páskem přes pyžamo, dlouho na ně kouká, a pak konečně odpadne.. to je vždycky výkon ! :smile_anim: .. ale asi se s tím nic moc dělat nedá....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Môj syn má 12 rokov a svetlo na chodbe musí svietiť, keď zaspáva, tak si z toho nič nerob, ja dúfam, že z toho vyrastú. :smile_anim:

Noc má svoju moc.

Upraveno uživatelem robo
Odkaz ke komentáři

ahoj,

myslím, že tu na fóru bude dost otců a tátů.. museli jste řešit u svých dítek noční můry a strach z usínání ?

..můj pětiletý syn se bohužel tak trochu potatil, a tak akorát vrcholí jeho období absolutního strachu z noci a usínání.. ke každému usínání musíme pečlivě projít všechna řádná opatření a rituály.. myslel jsem, že už jsme dosáhli vrcholu se sestavou - držení za ruku, z pravé strany figurka Optimus Prime ve složeném stavu, z levé strany hlídá figurka Bumble-Bee v rozloženém stavu a k tomu zapnuté noční světlo v předsíni.. ale kdepak, nyní jsem musel obětovat i svoje tritiové hodinky Luminox.. má je zapnuté s dlouhým páskem přes pyžamo, dlouho na ně kouká, a pak konečně odpadne.. to je vždycky výkon ! :smile_anim: .. ale asi se s tím nic moc dělat nedá....

Nejsem sice otec a tím méně táta, ale strach z usínání dobře znám. Dlouho jsem musel mít u postele rozsvícenou lampičku a otevřený dveře od dětskýho pokoje. Naštěstí zhruba kolem devátýho roku vše vyřešil pre-pubertální odpor k mým rodičům, takže důvodem mé následné nespavosti byly pouze úvahy nad tím, jestli bych mohl před dveře umístit skříň. Takže moje rada zní - počkat.

Odkaz ke komentáři

ahoj,

Je třeba rozlišit co je problém. 1) strach z usínání? 2) noční můry?

Pokud jde jen o 1) časem se to často ztratí samo, kdyby to snad jó otravovalo zajít k dětskýmu psychoušovi

Pokud jde o 2) je třeba rozlišit jak často se to děje, kdy (resp. v které části noci - jak brzy od usnutí) se vzbudí, jestli křičí, jestli si pamatuje co se mu zdálo a jestli když se vzbudí na tebe reaguje....

Odkaz ke komentáři

v tomto veku je to ok. mladsia (5r) dcera tiez vyzaduje male LED svetlo niekde v kute, v uplnej tme sa boji. S tym svetlom je to v klude, ono nevadi pri zaspavani ked zavrie oci, naopak ked ich otvori ma pocit ze je svetlo a vsetko vidi, tak sa neboji. Zaspi bez problemov

Tie ritualy ber tak, ze chlapi to radi viacej teatralne :)

Odkaz ke komentáři

Deti (3 roky) nam usinaji u plysove zelvy, ktera skrz "krunyr" na strop zobrazuje hvezdicky a mesic. Navic usinaji s mluvenym slovem - pohadkou na CD (jednu kratsi jim pred tim precteme).

Kluk ma posledni dobou nejake "sladkohororove" sny, protoze kolem ctvrte rano ze spani krikem vyzaduje cokoladu, dortik, susenku a pod.

Odkaz ke komentáři

Staršia dcéra bola tiež bojko - tma, tiene, búrka boli problém. Nechávali sme jej na noc otvorené žalúzie, aby jej do izby svietila neónka z ulice. Ako ochrancu mala veľkú látkovú myš, bez ktorej ako dieťa nedokázala zaspať. Nosila ju do škôlky, len hlava jej z ruksaku trčala, spočiatku aj do školy, neskôr ju mala na internátoch aj privátoch. Dnes je myš celá pozašívaná, veď má už 23 rokov, ale stále je na čestnom mieste.

Odkaz ke komentáři

Existují takové fosforové hvězdy, co se nalepí na strop, svícením v pokoji, než děcko usne, se to pěkně nasvítí a po zhasnutí má nad hlavou krásnou oblohu plnou hvězd... můžeš tím vytvořit i podobu skutečných souhvězdí, ale i když je to nalepené "jen-tak", tak to vytvoří pěknou atmosféru... prcek pak kouká na hvězdy a najednou spí.. :-) jen tip...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Malý (4r) jsem na okno místo záclony zavěsil z jedný strany takovej LEDkovej závěs + na druhý straně má pověšený řetězy z LED hvězdiček, v každý zásuvce na kterou vidí má noční LED světýlko a stejně to není nic platný, ale hezky to vypadá a když jsme my byli malí, tak nic takového nebylo.

Odkaz ke komentáři

Hezké,ale moc dlouho to nevydrží.

To je pravda, je to tak na 20 minut, ale za těch pár korun... ono kolikrát jde stejně jen o psychologický efekt..jeden večer to nasvítíš pořádně, prckovi to ukážeš a on už další noc usíná v pohodě, protože ví, že ho "hlídá nebe".. ;-)

Odkaz ke komentáři

Tak náš čtyřleťák to má naopak, miluje tmu, už v podvečer nás nutí zhasnout všechna světla, televizi i počítač, že prý bude bafat na příšery. Takže celá rodina sedíme potmě, malej zaleze pod peřinu, občas ji nadzvedne a bafne. :suicide_anim: V noci ale musí mít u sebe nějaké autíčko a na ježíška si do postýlky začal nosit celou autodráhu. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jsem rád, že toto období ( noční můry a strach z usínání ) máme u naší dcery za sebou.

Někdy to bylo fakt na chocholouška. :suicide_anim:

PS: U nás ještě nešlo jít spát bez pití u postele, přestože se během noci dcera nikdy nenapila. Ale muselo tam být.

Odkaz ke komentáři

U nás musí být otevřené dveře a svítí takovej ten svítící globus. Tak 20 minut, pak je tuhej a hotovo. Mladší se nám začal znovu počůrávat, že má "sny".....jaké, to z něj nejsme schopni dostat. Takže návrat do starejch kolejí, v noci budit, vyhnat na hajzlík, aby se vyčůral a pak znovu uložit.....kdyby jim tak člověk viděl do hlavy, aby věděl :)

Odkaz ke komentáři

Prckovi jsou za týden dva roky. Asi do roku a půl usínal denně sám.

Prostě jsme ho jen položili do postýlky a za 10 minut chrněl a to je hodně živý a komunikativní dítě.

Kamarádi co jsme občas pozvali na pokec večer jen záviděli.

Nějak po dovolené se to docela zvrtlo a brečel, někdy až docela hysterie a to i v noci.

Teď je to takový stabilizovaný, ale chce aby u něj někdo v místnosti seděl, než usne, nicméně nebrečí, je v klidu.

Světlo a hračky v posteli v tuto chvíli fungují a beru to jako menší zlo, než aby brečel a vymýšlel si, že chce ležet dole v obýváku a u nás v posteli a v kočárku a podobný nesmysly.

Prostě postýlka, tučňák, pejsek, někdy auto, atd atd atd a světlo na chodbě. To světlo na chodbě zruším asi tak, že v létě nebude třeba a příští zimu ho zkusím nezavádět :-)

Jinak ještě k tomu tučňákovi... jak tu někdo psal o plyšové myšce, on bez něj nedá ani ránu. Denně do postele, často na něj vzpomene i přes den, nebo když je už utahanej, tak prostě tučňák musí bejt. Jelikož je už hodněkrát vypranej, hrozí že dlouho nevydrží a to nevím co bez něj. Nikde ho nemaj, jediné kde ho občas vídám je pořad Partička, kde ho nosí sem tam Genzer na palici :-) My máme menší model.

Odkaz ke komentáři

Tak to je super, ten se asi v životě ničeho moc bát nebude:speak_cool: jen se asi připrav na to, že Tvou sbírku hodinek vymění v dospělosti za sbírku aut :thumbsup_anim:

Tak náš čtyřleťák to má naopak, miluje tmu, už v podvečer nás nutí zhasnout všechna světla, televizi i počítač, že prý bude bafat na příšery. Takže celá rodina sedíme potmě, malej zaleze pod peřinu, občas ji nadzvedne a bafne. :suicide_anim: V noci ale musí mít u sebe nějaké autíčko a na ježíška si do postýlky začal nosit celou autodráhu. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Tak to je super, ten se asi v životě ničeho moc bát nebude:speak_cool: jen se asi připrav na to, že Tvou sbírku hodinek vymění v dospělosti za sbírku aut :thumbsup_anim:

Ne, né, Chronomag si pročítá se mnou na klíně, když pročítá časáky o autech, tak vždycky hlásí že jsou tam tam hezký hodinky a včera zahlásil: Tati, když ti namaluju hodinky, koupíš mi za to autíčko? :D
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...