Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nevím, proč v téhle diskusi nejsou žádná fakta.. Za prvé, co přesně IWC používá, z odkazu od Speeda je patrné, že jde o obyčejný Oxid zirkoničitý, jde teď jen o příměs, vzhledem k barvě bych tipoval carbid (bežně příměs 2-4%), o jiné možnosti nevím. Dále se u Zirkonia používá magnezium, yttrium, cerium, hliník, vápník.. Podle toho se mění vlastnosti, nicměně obecně platí, že tento typ keramiky je tvrdý, odolný vůči otěru, vrypu, chemicky rezistentní, ale křehký. samozřejmě, že i otěr lze pozorovat a jako každý materiál na světě i kermaika z oxidu zirkoničitého jde poškrábat. Neznám ale přesnou specikaci vlastností v případě příměsi carbidu, snažil jsem se to dohledat, ale některé odkazy, kd ebych asi neleznul odpověď, už byly placené studie ap.. Tak se na to zkuste ještě třeba podívat, případně jestli máš, Speede, nejaké konkrétnější informace, tak sem s nimi, jinak je tohle polemizování o ničem, protože nevychází z faktů, ale vašich dojmů...

Upraveno uživatelem Axel
  • Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Fakta v tomhle vlákně?

1) převzaté fotky rozkřáplých hodinek (na keramiku mimochodem docela velkých, těžkých a s nesmyslně ostrými přechody pouzdra k nožkám) + story o tom že dotyčný přece není hovado,

2) článek tahu s odštíplým rožkem, čehož bylo dosaženo (přiznaným) hovadským postupem při vyrážení osky - tedy něco jiného než story 1),

3) pár historických údajů + 1 link na populárně-marketingový materiál o keramice v hodinkářském průmyslu,

4(!) stránky štěkání "keramiku ANO!/NIKDY!", podle toho toho jestli dotyčný nějaké hodinky v keramice zrovna vlastní a nebo zatím ne.

Na "obhajobě egoinvestic" není samozřejmě nic patologického, ale dalo se po takto zjednodušujícím úvodním příspěvku čekat něco lepšího?

Markeťák dnes navrhne kdeco, výrobce vyrobí a vhodně zmasírovaný Free-Cool-In kunčaft koupí. A tak jako si asi nikdo soudný nevezme Ferrari do terénu a traktor na vejlet do města, nebyla snad honba dotyčného za těžkýma chronama z keramiky od začátku taky hlavně o frikulínství? Zkoušet to nehodlám, ale klidně si tipnu že lehké keramické oblekovky (ano, taky jedny mám) by podobný pád na kachličky přestály stejně dobře jako "měkýš" z 316/Ti/Al, přičemž pravděpodobnost fatálního selhání typu urvaný pajšl a rozkřáplé sklíčko by u obou byla stejná - a to několikanásobně vyšší.

Mít dotyčný ty hodinky na pazouře, situace (1) by nejspíš nikdy nenastala - a dělat odstrašující příklad z toho co stalo když s keramikama po opici křísl o dlažbu (a předtím možná párkrát o skálu a něbo o stěžejkovač?) je IMHO stejně přehnané, jako zrazovat od nákupu Ferrari kvůli tomu že s ním předloni kdesi kdosi z internetu zapadl v oranici.

Rozbít se dá cokoliv - i atom - tak proč si kazit den... :smoke:

Odesláno

Tohle napsali Schaffaci primo na svoje forum o novych Miramarech:

Ceramics are characterized by their density, which makes them optimally resistant against scratches and from corrosive attacks from sea water, or perspiration.

Compared to other materials, ceramics are brittle- meaning that they can break more easily, due to hard hits to a weak area on the case.

The ceramic used by IWC Schaffhausen is Yttrium stabilized Zirkonoxid, which is the most commonly used high performance ceramic. It showcases the best characteristics of fracture resistance. From the first step of a watch?s development, we optimize the case construction against problems such as these. All our watches go through rigid testing processes to guarantee the best quality possible.

Nevertheless, as a matter of principle, you should avoid strong vibrations and impacts. A mechanical wristwatch is a precision instrument whose manufacture involves working to tolerances of hundredths or even thousandths of a millimetre. Therefore sharp impacts (e.g. dropping the watch on concrete or wooden floor) could damage the case or the movement.

If you have further questions please contact us here: http://www.iwc.com/en-us/contact/

Best wishes from Schaffhausen

Odesláno

Therefore sharp impacts (e.g. dropping the watch on concrete or wooden floor) could damage the case or the movement...

:gora: :gora: :gora:

Pad na wooden floor je fakt sharp impact jak svina!

(Omlouvam se majitelum kermickych hodinek, ale tohle me fakt rozesmalo!)

Odesláno

Už jsem nějaký ten pátek nadmíru spokojeným majitele Top Gunů a tak mi nedá, abych nepřispěl do diskuze. Dlouho jsem se snažil najít hodinky, které by mi vyhovovaly a vyzkoušel jsem toho už celkem dost. Jedna z věcí, které mi vždycky vadily, byla náchylnost hodinek k různým ťukancům a škrábancům. Ačkoli se k hodinkám chovám slušně, občas se mi stává, že někde s hodinkami zavadím o futro nebo se prostě o něco omylem otřu. Tomu se asi nedá úplně vyhnout. Hodinky nosím každý den a jsou činnosti, u kterých je riziko poškození zvýšené. Samozřejmě, že jsou činnosti, při kterých si hodinky sundavám, tak asi jako každý člověk. Nebudu se hrabat v motoru nebo štípat dříví s hodinkama za "dvě stě tisíc", to bych byl blázen. Tím jsem chtěl jen říct, že nejsem žádný prase a k hodinkám se chovám slušně. Na všech hodinkách z oceli, které jsem delší dobu nosil, se však po nějaké době objevil ťukanec a nebo pár hnusných škrábanečků. Nejednalo se nikdy o nic velkého, ale i taková věc mě pak dost mrzela a úplně přitahovala můj pohled.

Už mám Top guny nějaký ten pátek a nosím je každý den. Za tu dobu co je mám jsem se s nimi několikrát otřel o futro, sem tam jsem břinknul o stůl, bum sem, bum tam. Hodinky jsou ale pořád jako nové. Vypadají naprosto stejně, jako když jsem je koupil. Není na nich byť sebemenší škrábaneček nebo ťukanec. Když je dám na nový řemen, můžu je klidně vydávat za nové hodinky. Jednou jsem je otřel o futro a už jsem si myslel, že na nich zůstane viditelný škrábaneček, ale světlá stopa postupem času zmizela. Hodinky neplánuju házet na kamenou podlahu nebo dlažbu, vždycky je bezpečně odkládám.

Jako spokojený majitel keramických hodinek musím konstatovat, že keramika je více než vhodný materiál pro výrobu hodinek a já osobně jí upřednostňuji před ocelí. Rád bych si jednou pořídil Rolex Submariner a jeden z hlavních důvodů je keramická luneta, které bude vypadat pořád jako nová, a která navíc vypadá úžasně.

Výše zmíněné případy, kdy po pádu hodinek prasklo pouzdro, mě vůbec neděsí. Tak nějak vždycky předpokládám, že když mi něco spadne na zem, může se to i rozbít...

Odesláno

:gora: :gora: :gora:

Pad na wooden floor je fakt sharp impact jak svina!

(Omlouvam se majitelum kermickych hodinek, ale tohle me fakt rozesmalo!)

Když si to přeložím jako prudký náraz, tak se mi ta věta jako blbost nejeví...

Odesláno

Keramika je mnohokrát rázuvzdornější než monokrystal safíru. Normální člověk s mechanickými hodinkami neháže, na takovou zábavu si může koupit gumové digitálky.

Jinak blátovitá kastrólovina 316L nebo ještě blátovitější zlato jsou sice taky relativně inertní materiály, ale jejich odolnost a ochrana strojku před magnetismem je dost mizerná. Přesto patří ke "uznávaným standardům".

Keramiku, resp. keramické nástřiky, na Al nanést lze, ale prý se to svinsky loupe (info z firmy, která to dělá). Zubaři hliník nepoužívají, nevydržel by tam ani 1/2 roku. Vhodný podklad je pískovaná ocel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...