Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapi tak nevím, z výletu na Floridu za Jardou Jágrem a sluníčkem začínám být mírně nervózní, o ESTU jsem zažádal chvíli po koupi letenek a lístků na hokej, tuším někdy 15.12. a dodnes mi nic nepřišlo. Stará ESTA mi skončila někdy před rokem.... Dnes jsem se snažil dovolat na ambasádu, ale marně....  Nenapadá někoho proč to jako nikdo neřeší? Píšou že to řeší během pár minut, ale.... Dík za jakoukoliv radu.

Odesláno

Klucí, potreboval bych na praze 6 zbrousit a renovovat ve dvou cimrach parkety. Nemate najake doporuceni na koho se obratit? Prosim do sz kdyby...

Odesláno

PS: Jde o to druhé video níže v článku.

Díky.

V 27. 12. 2016 v 23:08, luciasek napsal:

Ahoj, tušíte, co má ten ruskej voják ve videu na ruce za hodinky? ... Proč přenáší černou skříňku v hrnci se ptát radši ani nebudu :)

http://zpravy.idnes.cz/rusko-soci-tu-154-motor-0ui-/zahranicni.aspx?c=A161227_124050_zahranicni_aha

Odesláno

Pánové, máte někdo tip na servis autoskel v Ostravě? Objevil jsem 3 malé tečky (cca 2x2 mm), snad mimo zorné pole řidiče, takže mi jde spíše o scelení než výměnu.

Odesláno

kluci vyzná se tady někdo v barvách? potřebuji barvu na materiál něco jako guma nebo měký plast. aby hodně přilnula a neloupala se. napadly mě barvy Revell na modely ale nevím jestli jsou pružný po zaschnutí.

Odesláno
  V 31. 12. 2016 v 9:21, SCIFI napsal:

kluci vyzná se tady někdo v barvách? potřebuji barvu na materiál něco jako guma nebo měký plast. aby hodně přilnula a neloupala se. napadly mě barvy Revell na modely ale nevím jestli jsou pružný po zaschnutí.

Nejsou pružné.

Z eleastických barev co jsou běžně dostupné mě napadá latexová barva?

Odesláno

Latex je vodou ředitelný, ten na gumu/plast nechytne. Mám zkušenost, že obyčejnej Industrol (nebo jeho klony, prostě syntetika) chytne na všechno a drží jak prase - hlavně teda na místech, kde to potřebuješ odstranit. Fermežová barva taky dobře drží, akorát na nesavých materiálech strašně dlouho schne. Ale čítám, že když zajdeš do nějakého Domu barev, tak ti nanesou všelijakejch cizejch srágor, co hrdlo ráčí. Taky záleží, jak to má být silná vrstva a mocli toho potřebuješ? Když tě napadly revelky, tak to asi bude spíš něco malýho?

Odesláno

kluci, máte někdo zkušenost s něčím, co zničí plíseň na zdi v interiéru? V místech tepelných mostů (většinou u podlahy) se mi v bytě na dvou místech udělal plíseň a nevím, čím to zlikvidovat. Zkoušeli jsme savo, ale to zničí i malbu. Potom nějaký svinstvo v podobě nějaký houby, kterým se zeď natře a měla by požírat z plíseň. Avšak to se taky minulo účinkem. Někdo mi doporučil Lignofix. Ten je ale spíše na dřevo. Našel jsem jeden s názvem Lignofix super, co by měl být i na zeď, ale 0,75l flaška stojí něco okolo 5k. Což je mazec.

V mísnostech mám i odvlhčovač Ceresit na tablety. Mám ho umístěný v místě, kde plíseň je. To taky nevím, jestli je úplně dobře...myslím si, že tam tu vlhkost ještě více přitáhne. Nebo se pletu? Kam jej správně umístit??

Díky za každý tip. Jsme spodní byt ve starém cihlovém domě. Pod námi studené nevytápěné sklepy a sušárny. Vlhkosti už jsem trochu zabránil tím, že jsem na strop sušáren nechal nainstalovat 7cm polystyren. Ale je to stále málo. Bohužel vlhko jde zdivem. Barák totiž není odizolovaný. Pouze fasáda skelnou vatou (jak se to dříve dělalo).

Odesláno

tak tu vlhost do zdí tahá barák ze země...prostě není podřízlej a odizolovanej. Že by byl vlhký vzduch v bytě si nemyslím...To asi odvlhčovač nevyřeší,ne? 

To že je to boj s větrnými mlýny...to je pravda. Když jsme neměli odizolovanou tu podlahu polystyrenem ve sklepě, tak bylo cítít, jak je vlhká i zem. Teď už je tohle v pohodě. No a zbývaj jen ty zdi...

Odesláno (upraveno)

Odvlhčovač by neměl vadit. Já měl tenhle problém v koupelně a koupil jsem na to nějakou srágoru a pomohlo to - od té doby nic. Že by to zničilo malbu bych neřekl, ale stejně se to musí přemalovat, páč po té plísni tam máš fleky. Bohužel si nepamatuju co to bylo, musel bych se mrknout doma. Podle obrázků na netu mám pocit, že to byl Fungispray nebo Fungisan, ale stál teda víc, nějak kolem 300,-

Edit: já to teda měl u styku zdi a stropu, klasický tepelný most.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

Ten Ceresit taky hodně pomáhá...dal jsem ho do rohu, kde je zeď vlhká nejvíce (to právě nevím, jestli je chyba) a nádobka se plní vodou docela obstojně. Ale teď právě, jak zbavit plísně tu zeď. Zkus se mi prosím podívat, co si měl za svinstvo. Mě tu malbu zničilo Savo proti plísní...úplně vybledla a samozřejmě jsou tam i fleky. 

Odesláno

Co to osekat až na zeď a nechat dýchat? Vyřešit to nějakým odvodem vlhkosti ze zdí v té sušárně pod vámi (drenážní trubka? / odstranit omítku až na cihly?)
že by přebytečná vlhkost nešla po zdivu nahoru do bytu ale odcházely by do prostoru sušárny? Po vyschnutí v bytě osekanou zeď nahodit omítkou přesně k tomuto určenou a znovu vymalovat.

Odesláno

no to je taky řešení...Nejlepší by bylo barák podříznout a odizolovat. Bohužel teď se dělala nová střecha a je na ní úvěr, takže na další veliký akce nejsou ve fondu prachy :-/ byt jsem kopletně rekonstruoval, když jsem se sem stěhoval. Cca 5 let. Takže omítky byli dole, nově naštukováno a vymalováno....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...