Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím možná jsem ještě nepil dostatečně pořádně drahé rumy a whisky (což je mně asi nejbližší z kupovaných alkoholů), ale pro mě je nejlepší domácí slivovice, kterou vím jak děláme (žádný cukr do kvasu) a vím že ikdyž jí vypiju víc než malé množství tak na druhý den neumřu, je mně dobře a nemám pocit že se mně rozskočí hlava. Na druhém místě je domácí režná, která je nezbytnou součástí domácí léčby jakéhokoli neduhu :)

Odesláno (upraveno)

Zacapou nic nezkazis. Ja bych dal ale prednost rumu Zaya. Je mene znamy a minimalne stejne dobry, ale lahev stoji tak kolem 1200. Pod litr jsem ji nikde nevidel. Dalsi zde chvalene jako Diplomatico, Pyrat nebo Dictator mohu taky doporucit

Upraveno uživatelem FraK
Odesláno (upraveno)

Pívo Žatec Strong a rum Ron Mulata A?ejo 7 y. Poslední zásoby velmi dobrého rumu, prý už není dovozce do ČR :(  Na webshopech ještě někde je. Poměr cena/kvalita podle mě hodně dobrý.

Upraveno uživatelem Lihard
Odesláno

post-27479-0-90413100-1415647438_thumb.jpg

Prave ted na letisti v Praze. Toto pivo jsem pil poprve a dodnes i naposled, pred peti lety v jednom zapadlem ruskem mestecku. Kdyz jsem ho ted uvidel v mistni Bille musel jsem si ho z nostalgie dat. :-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Po vsetkych tych singlemaltoch som na skusku kupil 12y Diplomatico a moze byt, prijemna zmena :) kam dalej v rumoch ? Radsej jemnejsie, bohatsia / plnsia chut, ostry hardcore rum (zatial) nemusim. Poradite?

BTW: uvedomil som si ze tento rok som si kazdy vecer dal minimalne jedneho panaka singlemaltu (s vynimkou dovolenky, tam bolo vinko alebo koktails). Toto ma troska vystrasilo, nie je to priznak lahkeho alkoholizmu ? Nelaka ma zvysovat davku, ale jeden az tri vecerne panaky su dennym pravidlom.

Odesláno

Dobrej zacatek ivane - dam par doporuceni na rumy podobneho stylu - El dorado 12yo, Ron Millionario 15yo solera, Zaya, Zafra, cokoliv od Abuela ( 7 - ten je nejsladsi,12, centenario), Punta Cana vsop, dictador 12yo a XO ( bacha na 15yo, ten uz je prisnejsi), Viscaya.

Kdyby te zajimaly podrobnosti nebo jiny rum tak se klidne ptej, ochutnal jsem jich uz docela dost :)

Na degustaci rumu v Praze doporucuju Rum House v Zitny, maj pres 700 kousku a umej dobre poradit a super ceny.

Odesláno (upraveno)

Pampero Aniversario. Je to na mě dost silný, ale moc dobrý.

Nějak mi v poslední době rumy zachutnaly.

Upraveno uživatelem Chorche
Odesláno

Když je tu řeč o těch rumech, můj favorit do tisicovky je taky El Dorado 12yo:o) Dále Diplomatico 12yo ale moc mi chutnal i Presidente Marti 15yo a z těch trošku ostřejších bych zmínil ještě Ron Barceló Imperial.

Odesláno

Tak fajn, pokracujem s Abuelo Anejo 7 Aňos a El Dorado 12YO. V pondelok si pojdem po to, dovtedy mi akurat vydrzi Diplomatico :) dakujem za zorientovanie v sortimente :)

Odesláno

Cenove vyborny je makro a maj jich na vyber docela dost...jinak na nejakym internetovym shope ( heureka poradi ). V kamennych maj super vyber v Kratochvilovcich a Gurmetum, ale priplatis si...

Odesláno

No, manželka o mě tvrdí, že vypiju co teče... hlavně když je toho hodně... rád bych to dementoval, ale je to tak trochu pravda :rolleyes: Pokud jde o alkohol, tak když pivo tak Pilsner Urquell, když víno tak červený Syrah ze Sicílie, nebo rulandský šedý nebo tramín červený z moravy a když tvrdý alkohol tak rumíček. Ideálně Diplomatico, Zacapa, El Dorado, Pampero, to patří mezi lepší, co jsem ochutnal... A jinak nepohrdnu dobrym italskym presíčkem... bohužel to nejlepší si člověk dá jen v tý Itálii... a to je trochu z ruky...

Odesláno

Tak El Dorado velke sklamanie, vobec mi nesadol. Oproti delikatoznemu Diplomatico uplne obycajny nezaujimavy alkohol. Samozrejme subjektivne hodnotenie :) .

Odesláno

Tyjo tak to je divný :) sto lidí, sto chutí. Každopádně mu dej eště šanci, občas se ty chutě mění v závislosti na předchozím jídle, nebo i náladě :) příště teda zkus třeba náročnější zafru. 

http://www.rumratings.com/ dobrá stránka pro rumový fandy.

Prosím vyhýbejte se Zacapě, je to sice komerčně nejúspěšnější rum, ale poměr cena/kvalita je příšerný. Snad světlá vyjímka je Etiquetta Negra, ale ta už je špatně k dostání.

Odesláno

Tyjo tak to je divný :) sto lidí, sto chutí. Každopádně mu dej eště šanci, občas se ty chutě mění v závislosti na předchozím jídle, nebo i náladě :) příště teda zkus třeba náročnější zafru. í.

davam mu prave sancu. Diplomatico bol pre mna lahodny, dal som 2-3 stamprdle a bol ocareny :) eldorado si tam jeden, vobec ma nelaka dat si dalsi, zbytocne ostry, chyba mi tam ta plna chut diplomatica.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...