Ivan Lelák Odesláno 1. srpna Nahlásit Odesláno 1. srpna před 21 hodinami, Chronař napsal: Zdar bydlíci ! V srpnu si pújčuju obytňák a valíme na týden směr Holansko, Belgie. Mohu prosit doporučení na nějaké stránky/apliaci, či co, prostě stelplacy, možnost parkování, spaní na divoko, benzinky, kde se dá vypustit/napustit ? Jsem začátečník, tak předem děkuji ! Používám park4night, to mi funguje skvěle a taky aplikaci Stellplatz (nevím proč, teď mi nějak nefunguje jako dřív. V Holandsku, Belgii i Lucembursku jsem byl 3x s GMC Vandurou. Miluju to tam, krajinu protkanou kanály, padací mosty, města a vesničky jako vystřižené z historie, větrné mlýny, pobřeží, sýry, určitě tam pojedu znovu. Výhodou je (tedy bylo ještě před 6 lety), že tam byla spousta krásných, malých, rodinných kempů, i těch větších. Ani stellplatz nebylo problém najít. A vždycky se v nich dalo najít místo, často jsme tam byli skoro sami. 1
Chronař Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna No chlapci, bylo to maso. park4night nějak funguje, na přespání tam toho bylo málo, vlastně všechno day time only. A kempy v Holansku - "FULL COMPLET" ! Nejblíž u moře 40km a booking do 16 hod., pak zeď, vyhnali nás i z parkoviště před kempem. Víc zkušeností jsem nestačil pobrat, asi se karavaning nestane mým koníčkem .
warann Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna A to me to zas bavi. V patek polska dalnice, v sobotu nejaky misto zkraje Litvy s dohledem na Kaliningrad, vcera parkoviste pro karavany v Klajpede a dnes takovej hipisackej kempik na kraji Lotyska. 5 1
Murphy97 Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna Presne! Pred peti lety jsme tomu propadli a a nemuzeme se dockat kazdeho dalsiho road tripu. Letos uz jsme byli skoro 3 tydny a ted padlo rozhodnuti jeste na par dnu vyrazit. Vcera jsemto prestavel a za dva dny tradaaaaaa Kazdej den dobrej a za toto leto budu mit 24 noci v aute 4 2
warann Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Mam aktualne takovou nemilou zkusenost z Rigy. Zaparkoval jsem v nejaky zone, radne zaplatil parkovny a pri navratu mel za steraci pokutovej blok. Vypada to, ze pokuta je za bydlika. Nicmene je to jedna souprava, tak jsem vzdy platil jen za auto. Na druhou stranu to mame z pujcovny, tak nemam moc zkusenosti. Nekdo jste se s tim setkal? Dikes.
warann Odesláno 22. srpna Nahlásit Odesláno 22. srpna Tak jsem zaplatil druhou pokutu (za rano, jsou aktivni jak svina) a frcim dal. Jo proste jsou to 2 vozidla. Kdyby meli priplatek za auto s vlekem, tak to beru. Ale tohle mi prijde kktina. Nicmene maji to aspon vychytany. Pokutu lze zaplatit na parkovacim automatu.Tak jsem zase o trochu chytrejsi (byt si nejsem jistej, jestli to uz bude stacit )
Ivan Lelák Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna V 18. 8. 2025 v 17:57, warann napsal: A to me to zas bavi. V patek polska dalnice, v sobotu nejaky misto zkraje Litvy s dohledem na Kaliningrad, vcera parkoviste pro karavany v Klajpede a dnes takovej hipisackej kempik na kraji Lotyska. Pěkné! Mimochodem, ve čtvrtek jsem se vracel přes Lotyšsko a Litvu domů ze služebky. Ale byl jsem tam už víckrát na motorce. Mimochodem, to bylo ještě před válkou, jsme měli i vízum do RF a z Klajpedy jsme to vzali na Kuržskou kosu, na ní jsme přejeli do Kaliningradu a přes něj zase do Polska. Pokud pojedete kolem, doporučuji navštívit estonský ostrov Saaremaa.
Bells Odesláno 5. září Nahlásit Odesláno 5. září V 18. 8. 2025 v 18:07, Murphy97 napsal: Presne! Pred peti lety jsme tomu propadli a a nemuzeme se dockat kazdeho dalsiho road tripu. Letos uz jsme byli skoro 3 tydny a ted padlo rozhodnuti jeste na par dnu vyrazit. Vcera jsemto prestavel a za dva dny tradaaaaaa Kazdej den dobrej a za toto leto budu mit 24 noci v aute Také jsem již beznadějně propadl a již je to jasná každoroční záležitost. Chtěl jsem i stavět vlastní, měl to být takový extra projekt, ale pak do toho hodilo pár věcí vidle, plány se trošičku změnili a taky jsem si uvědomil, že až tolik prostoru na to prostě nemám, takže jedu systém půjčování. Ovšem už mám dvě jasná auta a půjčuju podle toho, kam a na jak dlouho to má být, protože každé z nich má své výhody i nevýhody. Co je super, že i nová drahá polovička tomu propadla, bál jsem se, jak bude reagovat, protože takto nikdy nebyla a křest měla dodávkou menší, méně komfortní, s venkovní sprchou apod., ale nadšená, takže skvělé. Už na cestě domů jsme plánovali příští rok Letos už nic nedáme, čekají nás ještě jiné dovči. Menší Větší 2 2
Murphy97 Odesláno 5. září Nahlásit Odesláno 5. září (upraveno) @Bells ctu Tvuj prispevek a ptam se sam sebe, jestli jsem ho nepsal ja? ani nevis, jak vam rozumim a jak to vlastne mame stejne! SUPER Upraveno 5. září uživatelem Murphy97 1 1
Bells Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září @Murphy97 Jooo já vím, že si v tomto velice rozumíme, takže mě to nepřekvapuje Zrovna teď o víkendu jsme ještě doma řešili, zda nezkusit variantu, koupit hotové auto a vzít to i byznysově, aby se jednak využilo a něco to i udělalo, než mít peníze uložené jen někde prostě, nebo si koupit dost drahou srandu jen pro sebe, kterou nevyužijeme. Že by to bylo takové win win, vzít prostě novou Californii, tedy s předpokladem, že to bude relativně bez starostí, dát si ty své vyjížďky a zbytek času pronajímat. Ale obávám se, že by mě jednak štvalo, že v tom jezdí různí lidé, taky když se něco po...., tak holt řešení a mínus a navíc řešení s lidma, to může být ještě horší...
exBURN Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Ahoj. O tom stejném jsem přemýšleli, když jsme si vybírali svoji Calinu a rozhodli se, že je to pičovina hlavně z toho důvodu, že v termínu, kdy to nejvíc chceš, chcou to i ostatní a pak musíš řešit zda dovča nebo business. Pak to musíš po těch lidech přebírat, kontrolovat co zničili a co dojebali a tahat z nich pak prachy na opravy. Do toho je to půl roku nepronajaté a víceméně k ničemu - na daily to ničit je drahý a přes zimu se to bude půjčovat blbě. (California vyjde na 2 mega minimálně). Reálně když dobře, tak ti to přinese něco na pronájmu + kupu práce a starostí a stejně tratíš hodně na amortizaci a nákladech a auto nebudeš mít k dispozici pořád. Za mě blbý deal. A nezapomeň, že POV+HAV je pro půjčovnu dost zásadně dražší - klidně i 3-4x víc, na soukromou pojistku to taky jde, ale je tam riziko komplikací.
Murphy97 Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září (upraveno) @Bells Tady musim ve vsem souhlasit s @exBURN, tim se cela radost vytraci a levneji a bez nervu te to vyjde obracene -> kdyz si to budes pujcovat ty. Ja mam svuj model postaveny jeste trochu jinak. Mam cerstve objednanou Californii v "civilni verzi", je to vlastne T7 Multivan Long s usporadanim sedacek 2+2+2 a zvedaci strechou. Stejne jako meho soucasneho Multivana ji budu vyuzivat jako daily car a na road tripy ji vzdy jednoduse prestavim. Vyrobcu vestaveb a dalsich vychytavek je uz i na T7 jak hub po desti... Poslednich 5 let jsem to takto delal s T6.1, neni duvod nepokracovat i s T7 s tim, ze tam bude strecha navic. Mame velke psy, barak, zahradu, kazdou chvilku mam za autem vozejk, casto jezdime v 6 lidech - prisel jsem na to, co mi vyhovuje. Pri najezdu cca 20tkm/rok na tomto aute je to oduvodnene...(jeste mame v rodine dalsi dve auta..) Upraveno 8. září uživatelem Murphy97
exBURN Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září (upraveno) Tohle je výhoda u Caliny - aktuálně je u T7 celkem 5 variant rozložení, kdy si můžeš vybrat přesně konfiguraci, kterou chceš. U nás je to bohužel ta nejdražší, která nám ekonomicky zatím smysl na daily použití nedává . Ale uvidíme, za rok a ěco končí ženě operák a možná to zvážíme - u nás mi ale nabídli jen 5% slevu. Na kolik jsi se dostal dolů oproti ceníkovce? Pokud to není tajné Upraveno 8. září uživatelem exBURN
vikinho Odesláno 9. září Nahlásit Odesláno 9. září Já vám ta malá auta závidím My letos na pár dní zkusili půjčit Vandy karavan se stanem
Bells Odesláno 9. září Nahlásit Odesláno 9. září @exBURN @Murphy97 Já vím nooo, úplně to nevychází, byla to spíš taková úvaha, jestli by to právě nevyšlo nějak pěkně, že bychom spojili příjemné s užitečným. Cash by na to byl a než to někam cpát, tak tohle by bylo i fajn, ale no... přesně jsem měl proti argumenty, jaké i píšete a zavrhnuli jsme to. Jo přemýšlel jsem jít i cestou, o které píšeš Murphy, koupit prostě Cali v civilní verzi, která by mohla fungovat tak i tak pak s vestavbou, ale nemá pro nás moc smysl mít na daily dodávku. Pokud ji člověk využije, tak je to ideál, ale náš případ to není. Takže ano, pokračovat se bude v režimu půjčování, kdy to mám vlastně bez starostí a vzhledem ke slevě "za věrnost" je to i čím dál zajímavější 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se