Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

nááááhodou.... neví prosím někdo o volné VW Californii, případně o podobném voze na prvních 14 dní v srpnu? s partnerkou jedeme ve dvou směr Provence. V půjčovnách, které jsem obvolal, jsem nepochodil. Pokud nepochodím ani tady, pojedu oktávkou s kufrem a spát budu pod stanem, protože jsem zjistil, že ani v te oktávce neudělám v kufru rovné dno :-/ Děkuji

btw. tohle téma pozoruji dlouho a líbí se mi - chválím fotky vymazlených obytňáků a teréních vozů  B)

Odesláno

Paráda Ivane, jsou někde k vidění ty fotky amerik?

Já je detailně nefotil, ale jsou to hrozně velký káry z doby, kdy desigéři museli u rýsovacích prken něco hulit. Křídla, mřížky, trysky jak tryskáč, pohodlné lavice, u těch aut stojíš s otevřenou hubou a nechápeš...

Odesláno

Občas se mne lidé ptají, jestli se nebojím nedostatku náhradních dílů a servisů na naši GMC Důru. Prý se jim tahle auta líbí, chtěli by je, ale z tohohle mají strach. Vždy jsem odpovídal, že s tím jsem do toho šel, soused, kamarád a společník ve firmě je šikovný mechanik a amerik měl několik, znám i další, mimochodem i býalý majitel se živí servisem amerik. Teď nastal čas na menší servis a tak jsem se obrátil na firmu v HK, která se specializuje na servis amerik, není pro ni problém obstarat (dovézt) rychle jakýkoliv náhradní díl a protože s těmi auty mají bohaté zkušenosti, netápou a servis od nich je prý kvalitní. Sám majitel Vanduru má. Ve středu jsem Důru přistavil a dnes byla hotová - vyměněné těsnění ve všech dveřích, kontrola podvozku (bude se měnit jeden silentblok), elektriky, spravení nefunkčního elektrického ovládání jedné sedačky, zprovoznění klimatizace... Nic vyloženě odborného, ale je třeba vědět jak to udělat. Pánové prohlásili, že tak pěknou Vanduru u nás ještě neviděli a že jim bude ctí se o ni kdykoliv postarat.

Takže se není čeho bát...

Odesláno

Ivane, to je dobre a bud moc, moc rad, ze mas slusnej servis. Myslim si, ze to je strasne dulezita vec a dnes neni snadne si kvalitniho servisaka najit. Autorizaky vubec neberu, to jsou menici. Na toyku mam taky super servis a vse co k tomu patri.

Mozna to nikdo zaregistroval, ze zkousim prodat motorky a rad bych pres zimu neco postavil. ,,Darce´´ bude crafter nebo sprinter asi. Ted se snazim o jednoho craftera z roku 09. Ma okolo 26t km a komplet predelanej na 4x4, s uzaverkama. Busik se 4 nebo 6 sedackama. Dostat se k informacim je celkem peklo. Je to pres kamose a chce se ho zbavit Povodi. Dali strasnej ranec za tu prestavbu 4x4 a ted nejak se nejak zjistilo, ze ho nepotrebujou :) Moc sanci tomu nedavam, asi na to bude tlacenka, ale treba budu mit kliku :)

Odesláno

TLD - 2009 s 26000 km průkaznými km je dar z nebes, i když na Craftery jsem neslyšel moc chvály, ale to je "jedna paní povídala". A 4x4 taky skvělý, držím palce!! 

Tak já jezdím třeba s Mondeem do autorizovaného Fordu a jsem spokojen. Na rozdíl od garážových kutilů o konkrétních autech vědí o něco víc a neošidí (aspoň tam kam jezdím) ani různé plastové příchytky čalounění, lišt a tak. Zatímco od garážového kutila se mi vracela auta s příchytkami ulámanými, kutil ji utrhl, ale novou tam nedal (za prvé ji neměl a za druhé proč, když tak jsou 3 další), z Fordu mi vracejí auto s těmito detaily opravenými, v autě nic nedrnčí, všechny kebely přichytí jak mají být a nenechají je viset apod.. A konkrétně u nás mi např. řeknou, že "kotouče jsou sjeté, ale ještě 5-10 tisíc vydrží, rozhodněte se sám", místo aby řekli, že je nutné je vyměnit. On není žádný servis bezchybný, ani tenhle na ameriky, dělají to prostě lidi, přes sebevíc zkušeností se s něčím mohou setkat poprvé, mechanik může být po flámu, prostě stane se i když by nemělo. Teď stojí Důra v jiné firmě, kde do ní dávají rádio - je profláklá pečlivostí a kvalitou práce, dělá to jeden chlap přes 20 let a pochybuju, že existuje nespokojený zákazník. Tomu 100% věřím. Máš pravdu, mít slušný servis, klidně o něco dražší, je skvělé. Ale do neslušných už nejezdím a i v těch slušných jsem smířen s tím, že semtam se něco povede "jen" na 98%...     

Odesláno

Vloni na Šumavě sme potkali toto. Asi 5 minut se snažil zaparkovat, pak z toho vylezl 50 kg německý chlapec se slečnou ... bylo to takový nevyvážený, čekali sme nějakýho ostřílenýho borce. Tohle spíš vypadalo že při cestě na nákup zabloudili :-)

Mimochodem ta obytná budka nahoře se nezdála extra prostorná s ohledem na podvozek.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Možná jsou jen vyšší pneumatiky. A nejspíš bylo potřeba i zvýšit podvozek. A možná trochu omezit zdvih pérování, aby pneumatiky nebrousily o podběhy...

Ed: Ale na kastli je víc podivných detailů, třeba je to nějaká tovární přestavba, jinak by asi těžko někdo zapsal taková kola do techničáku a na první technické by ho asi vypoklonkovali. I když dnes je možné za peníze všechno.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Včerejší návštěva srazu US aut a motorek v BBQ Smokehousu ve Vysokém Mýtě. Pěkné káry i motorky, stylově oblečené holky, bohatý doprovodný program a kromě toho tam dobře vaří... Dokud byla Důra zavřená, lidi nakukovali okny, když jsme ji otevřeli, nahrnuli se dovnitř, fotili, vyptávali se, dva Francouzi se od ní nemohli odtrhnout...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jojo, byly tam nádherné káry... Ten kočárek taky neměl chybu:-)... Tak s dovolením ještě pár neobytných fotek...

Odesláno

jakou maj u amerik symboliku/puvod ty plysovy kostky na zrcatku?

To pochází od amerických pilotů v 2 světové válce, kteří to používali pro štěstí, později se to začalo používat v autech, tedy podobná symbolika jako podkova na přední kapotě.

Odesláno

To pochází od amerických pilotů v 2 světové válce, kteří to používali pro štěstí, později se to začalo používat v autech, tedy podobná symbolika jako podkova na přední kapotě.

Aha diky :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...