Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 87
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

ja tedy vidim kolik je hodin... 10:09

nechapu co na nich tak "pranyrujete". Kdyz nejaka znacka vytahne treba skeletony, tak to tady kde kdo chrochta blahem, ale nikdo nerekne o necitelnosti casu ani slovo... no jooo, ale tohle jsou PRIMky z Noveho Mesta nad Metuji a hned je vsechno spatne.

Kdo uz je videl nazivo???? Modelova rada Linea timto "otevrenim" dostala poradne oziveni!

Co pranýřujeme... ten obnaženej kus ofrézovanýho plechu, to je fakt radost pohledět, úplná haute horlogerie. Možná je to ale tím, že fabrika míří na segment trhu, který docela dobře nechápu, a nejsem zřejmě sám, ale existuje. Asi je třeba dospět do stadia "je to tak hnusný, až je to krásný, a unikát rozhodně"
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Začínám tu mít pověst zavilého nepřítele značky PRIM, takže model Adam žádným způsobem nekomentuji, pouze se slušně ptám:

1) Hodinky se obvykle "otevírají", aby se ukázalo něco zajímavého (turbo, apod.) - kromě kusu mosazi a datového věnce z plastu však na modelu Adam nemůžu ani při velkém zvětšení nic najít...?

2) Ta díra do cifru stála 15k? Jinak si nedovedu vysvětlit, proč ty hodinky stojí 45k a přitom jsou téměř identické (pouzdro, kalibr...) s hodinkami za 30k?

Opakuji - do nikoho nekopu, ve vedlejším vlákně někdo upozornil, že je v sobotu v prodejně PRIM slavnost, tak se jako člověk zajímající se o hodinky slušně ptám, abych si rozšířil obzory.

Odesláno

Ta díra do cifru stála 15k?

Cena se prece neodviji pouze od toho, kolik co stoji ve vyrobe.

Ford SMax s benzinovym dvoulitrem taky neni az tak jiny nez SMax s dvoulitrovym dieselem, presto je mezi nimi 150 tisic rozdil pri stejne vybave.

Odesláno

Já bych měl dotaz na automatické kalibry Primu. Jak je řešeno otáčení rotoru? Ve všech ostatních automatických calibrech je kuličkové ložisko. Tady to vypadá jako, že je tam kluzné s kluznou plochou z rubínů? A také nechápu, jak je to udělané, jestli je tam nějaká osička nebo něco takového. Je snad tohle řešení kvalitnější než májí ostatní výrobci?

Odesláno

Cena se prece neodviji pouze od toho, kolik co stoji ve vyrobe.

No jasně, s tím souhlasím...

Ford SMax s benzinovym dvoulitrem taky neni az tak jiny nez SMax s dvoulitrovym dieselem, presto je mezi nimi 150 tisic rozdil pri stejne vybave.

To možná není úplně vhodně zvolenej příklad, ptže tam přecejen nějakej kvalitativní rozdíl je... prostě mi přijde, že padesátiprocentní přirážka za designovou "vychytávku" je docela dost, ale asi jsem moc value-orientated... u auta mi to připomíná verzi se střešnim oknem a bez...

Odesláno

Já bych měl dotaz na automatické kalibry Primu. Jak je řešeno otáčení rotoru? Ve všech ostatních automatických calibrech je kuličkové ložisko. Tady to vypadá jako, že je tam kluzné s kluznou plochou z rubínů? A také nechápu, jak je to udělané, jestli je tam nějaká osička nebo něco takového. Je snad tohle řešení kvalitnější než májí ostatní výrobci?

Strojek kalibr 98 se do mých nezodpovědných rukou ještě nedostal, tak nevím. Strojky kal.96 a 69 mají oba stejný můstek samonátahu a je tam pouze třecí uložení kov na kov - v můstku je zalisován čep a v rotoru je otvor.

post-5320-006705800 1329486928.jpgpost-5320-092622700 1329486934.jpgpost-5320-063054000 1329486943.jpg

Ale dle fotek bych si tipnul na stejný systém.

post-5320-041428800 1329487616.jpg

Odesláno

aha, děkuju. To mě moc netěší. Nejsem žádný hnidopich a určitě to funguje, ale představa, že se tam o sebe tře kov o kov či kov o rubín v dnešním případě, mě moc neláká. Pořád by mě to trochu rozčilovalo, kdybych je nosil. takže zkusím nějakou dobu vyčkat a třeba to časem nahradí kul. ložiskem. To je podle mého lepší ne?

Odesláno (upraveno)

Ne, nic jsi spatne nenapsal. Ja jenom ze Alda "high-tec" tohohle typu primo "miluje". A tohle je krasna ukazka Primackeho "high-tec" pro hodinky, ktere nasledne prodavaji za sto litru. Jestli to tak teda opravdu je.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

aha, děkuju. To mě moc netěší. Nejsem žádný hnidopich a určitě to funguje, ale představa, že se tam o sebe tře kov o kov či kov o rubín v dnešním případě, mě moc neláká. Pořád by mě to trochu rozčilovalo, kdybych je nosil. takže zkusím nějakou dobu vyčkat a třeba to časem nahradí kul. ložiskem. To je podle mého lepší ne?

Jasne, ze je lepsi. Tenhle primacky automat vychazi konstrukcne z kalibru 96, oproti kteremu ma ten cep opatreny rubinem. Predpokladam (nevim), ze i timto smerem se muze vydat dalsi vyvoj. Mimochodem podobny princip (bez kulickoveho loziska) pouziva i Rolex, takze to asi nebude az takovy nesmysl.
Odesláno

skalis

Opravdu? tak to se divím. Já jsem totiž četl, že rubíny se používají proto, že nejsme schopni vyrobit tak malé kul. ložisko. Tedy spíše ne tak kvalitní, aby vydrzelo stejně dlouho jako rubín a také že se drobnou špínou nezaneslo a nezadrhlo. Proto se používají rubíny. Ale říkáš, že tenhle mechanismus je schopen vydržet stejně dlouho jako ten s kul. ložiskem? Myslím roky používání, aniž by se vydřela osa rotoru?

Odesláno

skalis

Opravdu? tak to se divím. Já jsem totiž četl, že rubíny se používají proto, že nejsme schopni vyrobit tak malé kul. ložisko. Tedy spíše ne tak kvalitní, aby vydrzelo stejně dlouho jako rubín a také že se drobnou špínou nezaneslo a nezadrhlo. Proto se používají rubíny. Ale říkáš, že tenhle mechanismus je schopen vydržet stejně dlouho jako ten s kul. ložiskem? Myslím roky používání, aniž by se vydřela osa rotoru?

No u původních kalibrů 96 byla nejčastější závada vylomení čepu a to následkem pádu a potom ulomení čepu a to většinou jsou uvnitř vidět stopy po vodě. Nicméně většina jich běhá dodnes. A vzhledem k tomu, že se začaly vyrábět před rokem osmdesát, to není špatná výdrž a ani známka špatné kvality. Takže jestli je lépe(pevněji) vyřešeno uložení čepu - čímž se eliminuje vylomení následkem pádu, tak díky rubínovému ložisku(eliminace případné koroze) by to nemuselo být vůbec špatné. :smile_anim:
Odesláno (upraveno)

Tak to mě těší. Začínám uvažovat o Linee v černém nebo svatováclavské. A tam je právě tento stojek.

Není ještě něco co bych měl o těchto strojcích vědět? Dokonce si myslím, že jsou bytelnější než eta 2824 ale to se asi pletu. Nedokážu si jinak vysvětlit proč by byla o 2 mm tenčí než tím, že má slabší převody

Upraveno uživatelem MichalV

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...