Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

jak jsem již avizoval v nadpisu, hodlám založit rodinnou tradici v předávání hodinek. Chtěl bych se poradit o nějakém výstavním kousku. Musím přiznat, že mé zkušenosti s hodinkami jsou nulové. Co požaduji ? Kvalitní, odolné náramkové hodinky, které budou moci nosit ještě moji pravnuci.

Nemusí to býti zvučná značka jako Breitling, Rolex, Omega atp. hledám spíše opravdu něco vytříbeného. Pásek může být kovový i kožený. Preferuji spíše chromový mat, nebo grafitový odstín. Cenová představa je max 200 000kč, není podmínkou za každou cenu rozpočet vyčerpat. Typově se mi například líbí Breitling Superocean.

Děkuji všem za trpělivost a nápady.

Odesláno

Zaloz jim raději spoření nebo pojistku.

Pokud člověk nemá k hodinkám vztah,tak jsou to vyhozené peníze.Je jedno jestli Rolex,Omega či jiná značka.
Odesláno (upraveno)

"Zaloz jim raději spoření nebo pojistku."

sory za ot: ale, v dnešní době spoření Posted Image

Ale správně bylo napsáno k hodínkám musí mít člověk vztah. Tak bych je osobně kupovál až po nějakém čase. Sám poznáš které jsou ty pravé Posted Image

Upraveno uživatelem Mpety
Odesláno

Kdybych byl ve Tvé kůži, volil bych něco, k čemu mám vztah a co mi je blízký, abych neměl tendenci to za chvili vyměnit za něco jinýho. Třeba moje nejdražší hodinky, co předám dál, jsou ty, co sem dostal od táty, maj reálnou hodnotu jen pro mě a pro jiný maj hodnotu možná tak lepších digitálek. Možná máš už teď na rukou něco, co bys jim dal radši, než nějaký "uměle" vybraný drahý hodinky.

Odesláno

No, jestli nechceš provařenou značku, líbí se ti B Superocean (tedy potápky) a potřebuješ utratit 200 litrů, viděl bych to jasně:

post-7874-034642100 1327625288.jpg

Odesláno

Zaloz jim raději spoření nebo pojistku

Asi je na to opravdu pozdě. Před 3,4 lety investovat do Au 2OO L by dnes bylo za 0.585 746.480...to už mohly být slušný hodinky.....Nikdy není člověk dost chytrej. Ale zase kdyby byli všichni............Ale já dfm , že naši vnuci a pravnuci budou hodinky potřebovat i když určitá skep.tady je..

Odesláno

Pokud člověk nemá k hodinkám vztah,tak jsou to vyhozené peníze.Je jedno jestli Rolex,Omega či jiná značka.

No když nekdo prijde s dotazem - "neco, co by se mohlo v nasi rodine dědit, tak kolem 200 litrů", tak evidentne žádnej vztah k hodinkám nemá. Navíc je irelevantní predpokladat, ze moje deti budou mit k hodinkam uzasny vztah a ze si je budou predavat a shranovat jako svátost. A ze poroste jejich cena. nechci byt negativista, ale tohle jsou uvahy zcela mimo.
Odesláno (upraveno)

Tohle je o necem jinem nez o znacce a cene. Jestli bude kolega otec na baterky, tak mu ty hodiny na smrtelne posteli omlati o hlavu, i kdyby to byly Pateky. Nebo je hnedka prodaji a pohadaji se o prachy. Pokud ho budou mit decka rady, protoze byl dobry fotr, tak si budou schovavat i nejaky Seika, pac v nich bude kus toho taty. Tot muj nazor starce. Takze, mily trejdre, je to spis o tobe nez o cene a znacce.

Upraveno uživatelem Petr Svenda
Odesláno

Máš pravdu, že předávání věcí z generace na generaci velmi často nefunguje, protože nefungují rodinné vztahy a pěkně to definuje občas slýchaná věta "tohle jsem dostal po fotrovi". Na druhou stranu věřím, že se najdou děti, které si toho budou nesmírně vážit. Já to v tomto případě beru jako investici, rozhodně lepší, než jim dávat peníze na důchodové spoření do nepojištěných fondů, kde si za pár desítek let vyberou částku rovnající se šestinásobku průměrné mzdy, pokud tedy bude vůbec co vybrat.....

Odesláno

I tak reklama na Patek je svym zpusobem nadsazka. Spise to vypovida o hodnote a kvalite hodinek, jejich spolehlivosti, tradici, historii. Nákup hodinek (a nejen jich) vetsinou nefunguje tak, ze si reknes "jezis to jsou super hodinky, ty bude jednou nosit muj syn a vnuk"! Spise je o vztahu ke znacce, o loajalitě a pokud se to vsechno osvedci, predam hodinky dál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...