RomanP Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Já se tedy po tom, co všechno jsem dneska četl připojuji k paranoidní frakci.Na naší "osmnáctileté" TV zaznělo, že došlo k hackerským útokům na server vlády z recese...
cody Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Já k tomu mám tyto postřehy. Anonymous V době kdy oficiálně nešlo pro běžného uživatele surfovat anonymně (všici měli povinnost ukládat "logy" o svých uživatelých) byl Anonymous jedním z poskytovatelů tzv. anonymních proxy. Tj. člověk surfoval jakoby přes ně a oni určitě moje logy dál nepředají:-) Takže v podstatě díky jim podobným lidem je internet ještě částečně svobodný svět. Každou chvíly museli free proxy přesunovat po světě, práce nelehká, ale svoboda na internetu díky nim a jim podobným skupinám vydrží o něco déle. OSA Když jsme pořádali před cca 15 lety ve Veselí celovíkendové srazy motorek "Rebels", bylo vstupné 250kč na celý víkend. V ceně vstupenky byli věci jako zápasy žen v blátě, moto show kaskadérů, lesby show, striptýzy, tatto, soutěže o hodnotné ceny v řádech tísíců. A v sobotu večer muzika. Účast bývala cca 1000 lidí. V neděli přišel pán z OSA a spočítal nám poplatek podle vzorce počet míst areálu a cena vstupenky. To, že akce byla v areálu zimního stadionu (nevím kolik tisíc míst) a to, že muzika hrála jeden den z celého víkendu, to že v ceně vstupenky se hudba promítla asi jen částkou 100kč odmítal brát v potaz. Vypočítal nám poplatek který byl polovina našeho zisku z celé akce na které se podílelo svojí prací cca 20 lidí:-( Provozoval jsem vesnickou diskotéku v naší motorkářské hospodě. Po roce jsme hospodu prodali a přesunuli se jinam. Po dalším roce si mě OSA zavolala, že prý o víkendu byla kontrola bla bla a já mám za neohlášenou hud.produkci platit nějakou pálku. Ukázal jsem mu papíry, podle kterých jsem už rok neměl s hospodou nic společného... pána to vůbec nezajímalo, byl sprostej, vyhrožoval mi soudama. Za dva měsíce předvolání k soudu - nebo př. komisi, už nevím. Tam jsem ukázal, že s hospodou nemám nic společného a za 15 minut jsem jel domů. Na OSU a jejich udání tam měli svůj svérázný názor:-) Za mě určitě ochrana autorských práv ANO, ale rozhodující slovo musí mít autor. Nikoliv X parazitujících firem jako OSA a spol. A cenzura internetu s tím nemá nic společného. To je jen zástěrka. Přeci když mi po D1 začne jezdit parta kluků nelegální moto závody, nezavřu celou dálnici. Ta to nepotřebuju bejt odborník, to zvládnou silničáři. Odborník má postihovat jednotlivce za konkrétní čin. Princip kolektivní viny není moc dobrý bič.
VasekN Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Už musím... Hlavní průser megauploadu byl podle všeho ten, že chtěli platit napřímo interpretům. Podle mnoha různých zákulisních informací měl Dotcom rozjednané smlouvy s poměrně velkým množstvím autorů o tom, že jim, zjednodušeně řečeno, bude dělat distribuční síť - ten model měl fungova stejně, jako fungoval megaupload: uživatel si zaplatí objem a stahuje cokoliv. Z toho pak mělo jít (údajně) až 90% interpetovi, naprosto legálně. Jestli to tak opravdu je, tak z toho mrazí v zádech ještě mnohem víc. Znamenalo by to, že FBI, potažmo novozélandská policie, jednali na (ne)přímou objednávku "soukromých" subjektů. Píšu to i přes to, že budu za magora... Vidím to podobně, jako Ludvík Kalif, akorát mnohem pesimističtěji. Podle mě je to jen další krok na cestě k NWO. Samozřejmě ne v barvách, jaké líčí šílenci s alobalem na hlavách, ale v mnohem méně bolestné a nápadné podobě. Vzhledem k neustálým proklamacím USA o omezení válečných aktivit, kdy ale zůstává dlouhodobě jenom u slov, vzhledem k tomu, jak politická elita EU neustále lobuje za záchrané balíčky a půjčky potápějícím se ekonomikám (v čemž vidím naprosto nestoudnej tunel statních ekonomik - pěkně po česku, akorát v mnohem větším měřítku), mám prostě čím dál tím silnější pocit, že politika a moc s ní spojená, je pouze nástroj ke generování peněz pr zbrojařské / ropné / finanční / jakékoliv jiné instituce a společnosti. A... nemůžu si pomoct, ale vidím poměrně zřetelné snahy o to, aby ten systém dál fungoval tak, aby ovce neměly možnost volby, aby neexistovala alternativa, která by jednotlivce vyčlenila ze systému, kdy generuje peníze tomu, kdo je na špičce řetězce. Anonymous fandím, ale myslím, že je to jeden z posledních možných (relativně) nenásilných protestů proti systému. Tahle teorie se mi moc nezdá. Vždyť v podstatě podobnej obchodní model jede Apple na iTunes dokonce s tím, že za pár babek můžeš legalizovat komplet sbírku MP3 co máš na disku. I když je fakt, že v tomhle případě by za pár korun byla nabídka ještě mnohem širší.
boo-beek Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Mno, on ten obchodní model je trochu jinej... Na appstoru platíš za konkrétní skladby / alba. Tady by byla platba za objem. A to už je sakra rozdíl. Navíc je tu pár dalších rozdílů - oproti Appstore ještě o kousek větší gáže interpretům a Dotcom je prostě grázl (a to zas jo) a Apple tolik lidí miluje...
VasekN Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Mno, on ten obchodní model je trochu jinej... Na appstoru platíš za konkrétní skladby / alba. Tady by byla platba za objem. A to už je sakra rozdíl. Navíc je tu pár dalších rozdílů - oproti Appstore ještě o kousek větší gáže interpretům a Dotcom je prostě grázl (a to zas jo) a Apple tolik lidí miluje... Tak jako tak je to zajímavé, ale podle mne jakmile se jednou tahle myšlenka narodí a autoři jí podle náznaků budou přístupní je jen otázka času než to zrealizuje někdo jinej :-) Ono vlastně u nás to svým způsobem funguje podobně. Platíme poplatky za prázdný nosiče, disky, tiskárny atd. a za to můžeme stahovat co chceme. Naproti tomu návrh, že by se zostřil zákon v stahování výměnou za zrušení poplatků ..... tomu není nikdo nakloněn. Možná jde jen o to, že je jasný, že klasická cesta prodeje už prostě nebude fungovat a jde jen o to nastavit nový obchodní model který bude pro obě strany akceptovatelný. Nutně na tom nemusí tratit ani distributor což dokazuje např. Steam. Jen prostě distributor nesmí trvat na zavedených pořádcích a musí se přizpůsobit technologiím a požadavkům trhu.
Chumpus Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Když už byl zmíněn Steam, tak níže dávám odkaz na video (+titulky) s Gabem Newellem, který za Steamem stojí. Myslím, že názor člověka, který dal vzniknout velmi, velmi úspěšnému distribučnímu systému v oblasti, kde si všichni stěžovali na obrovskou míru "pirátství", je všeříkající. http://www.videacesky.cz/talk-show-rozhovory/co-je-to-piratstvi-podle-gaba-newella
martini Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Vcerejsi diskuze k tematuhttp://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10252839638-hyde-park-ct24/
KFL Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Tak jsem si právě pročetl nové smluvní podmínky společnosti Google. Budou platit od 1.3.2012. Jejich datová úložiště tedy rozhodně využívat nebudu. Další společnosti je budou určitě následovat. Smluvní podmínky společnosti Google Myslíš třeba užití tvého obsahu prakticky bez omezení?
gougy Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Myslíš třeba užití tvého obsahu prakticky bez omezení? To už má i photobucket
911 Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 ja to teda nevyuzivam, ale pokud budu vyuzivat jejich cloudu, tak oni muzou nakladat s mym obsahem?
boo-beek Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 ja to teda nevyuzivam, ale pokud budu vyuzivat jejich cloudu, tak oni muzou nakladat s mym obsahem? Jo. Zjednodusene - s cimkoliv, co jim projde pres servery, muzou nakladat.
gougy Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Tak si to zasifrujte. Fotky a multimédia obecně - pro sdílení s přáteli moc šifrovat nejdou (respektive to neumím). Pro mě to znamená nebezpečí, že budu muset rušit účty
pusher... Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 stahovani trestne neni, takze nejaka ACTA, ktera je zatim ve fazi dohody, bez navazujiciho legislativniho schvaleni dane zeme je pouze carem papiru. dokonce i verim, ze ac to nas velvyslanec podepsal, tak to bude mit velky problem v parlamentu a myslim, ze to u nas stejne nevejde v platnost. jinak hudba/film, by melo byt brano jako proste zbozi, za ktere seproste plati pouze 1x. nevidim absolutne zadny duvod, proc by si mel umelec narokovat nejake dalsi tantiemy a desatky, za to, ze dane skladby nekde hraji, popr. aby nekoho sankcionovali za to, ze to zpiva na verejnosti. v CR pojdme podekovat kocabovi a bande jeho kamosu, tkeri se o tuhle zrudnost jmenem OSA zasadili. mam s nima taky jiste zkusenosti, takze vim dobre jak tenhle samozvanej spolek funguje. a urcite vime, kterym zaslouzilym vseumelcum tece vetsina toho co nakradou od promoteru a ostatnich...
911 Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Jo. Zjednodusene - s cimkoliv, co jim projde pres servery, muzou nakladat. jakej ma potom vyznam pro firmy mit cloud, ktery se ted tlaci vsude mozne a kdy me ujistujou , ze moje data budou v poradku, kdyz si s nima muzou delat co chtej? dalsi z mych lama otazek
heisn Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Pro firmy by mohlo být zajímavé mít cloud, ale na vlastní infrastruktuře pod vlastním dohledem. To by se ale stejně týkalo jenom těch největších.
kubson Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 (upraveno) Pro firmy by mohlo být zajímavé mít cloud, ale na vlastní infrastruktuře pod vlastním dohledem. To by se ale stejně týkalo jenom těch největších. vlastní cloud řešení jde i low-cost způsobem - viz. synology.com Upraveno 2. února 2012 uživatelem kubson
utrejch Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Pro firmy by mohlo být zajímavé mít cloud, ale na vlastní infrastruktuře pod vlastním dohledem. To by se ale stejně týkalo jenom těch největších. Krasa cloudoveho reseni by mela byt v tom, ze nemusis resit hardware ...
PepaSFI Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 tak mě napadla taková věc, když si kupuju autorské dílo, tedy například hudební CD nebo film na DVD, tak kupuju neznámý obsah. Samozřejmě v "ideálním" světě kde si to nemůžu nejdřív prohlídnout na internetu protože to je fujfuj. A když kupuju neznámý obsah a po jeho "zkonzumování" zjistím že to je hnus, blbost a kravina za kterou je škoda peněz, měl bych mít možnost to reklamovat. Nevíte jak to s tím je?
JDenver Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Myslíš třeba užití tvého obsahu prakticky bez omezení? Ano. Nebo fakt, že neručí za ztrátu či poškození Tvých dat, rsp. ručí jen do výše Tebou zaplaceného poplatku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se