Návštěvník Chilliluk Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) Dlouho jsem hledal, ale nic takového tu asi není. Napadlo mě nějak porovnat hlasitost alarmu/ pípání různých typů digitálek (ale i ostatních hodinek). Které jsou podle vás nejvíc slyšet a které zase skoro vůbec z těch, co máte doma nebo které znáte? Já osobně zakládám tohle téma hlavně ze zvědavosti, protože sám špatně slyším vysoké tóny, takže mi alarm u hodinek byl až na velmi ojedinělé vyjimky vždycky k ničemu. Je jedno, jak jsou hodinky hlasité, já je prostě neslyším(pokud si je nedám přímo k uchu nebo předem nevím, že budou pípat a nesoustředím se na to), takže mi vlastně ani nevadí ty, které hlasité nejsou, protože bohužel nepoznám rozdíl. Snad jediné, které mají pro mě použitelný alarm, jsou Casio DBC-310, které mám doma, protože jejich frekvence pípání je nižší než těch ostatních, a tak je slyším o dost lépe. Zajímá mě ale, jak jste na tom vy ostatní. Probudí vás hodinky, když si na nich nastavíte budík? (Já tohle nemusím ani zkoušet). A slyšíte dobře třeba pípání nastaveného timeru, i když jste třeba venku na ulici? Zajímá mě, jestli hlasitost hodinek "normálním" lidem stačí nebo ne Já osobně alarm nepoužívám buď vůbec, nebo když ho nastavím, tak podle indikátoru, že je nastavený, se na něj během dne párkrát kouknu, abych si připomněl kdy, až si to vlastně zapamatuju a už ho nepotřebuju. Jen jako aby mi tam nebyl úplně k ničemu, ale v podstatě přiznávám, že mi k ničemu je ...vlastně mě vždycky štvalo, že si třeba Casio zakládá na tom, že každé hodinky mají 5 budíků. To je funkce, kterou mají všechny hodinky a já bych jí hned vyhodil a dal místo ní něco jiného Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 Napříkladhttp://www.youtube.com/watch?v=1ylEJ691lXo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 Tak mě hodinky ráno nevzbudí a i přes den je přeslechnu když jsem venku a mám je třeba pod bundou. Doma je ale slyším dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2012 já to taky moc neslyšim, ještě tak timer, když to pípání tak nějak očekávám. musel bych je mít přidělaný gumičkou na uchu, aby mě vzbudily. zvlášť g-shocky jsou hodně slabý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Henatko Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2012 Mě MudMan taky neprobudí :-( ať je mám na ruce nebo na stolečku , dokonce ani partnerku vedle mě . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2012 Mě zatím probudily všechny digitálky. Je pravda, že géčka jsou tišší, ale zas jak které. Mám pocit, že DW9052 byly na tom nejlíp z géček. No a úplně nej od Casia mi přišly F105 a W71. Jenže všechno je to už pryč, tak to nemám jak natočit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2012 Zo skúseností: 1. Casio Alarm Chronograph (90te roky, Ana+digi) - 5 tónov alarmu, ale len jeden mód. Zvlášť fistula sice nepríjemná, ale zaručene zobudila Interval 20s 2. Citizen Promaster EcoDrive AS 4040-55E - hlasitosť priemerná, ale zobudí. Počuť aj spod rukáva vetrovky. Takisto jeden mód Alarmu. 20s interval. 3. Luminox Field Alarm Chrono - hlasitosť vynikajúca, v porovnaní s predošlými modelmi najlepšia. Dýnko je dvojvrstvové, na tej vrchnej sú po obvode zvukové otvory, čím aj keď položíte hodinky na dýnko, zvuk sa dobre šíri. Super fičúrka, automatické opakovanie intervalu pípania. Keď sa nezobudíte na prvý pokus, je ešte šanca pri druhom. Ukážka hlasitosti (V závere videa) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
groula Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2012 včera sem psal o tom, ž sem měl PRG-80 teď mám PRW-5000T. zkouššim se naučit na ně vstávat fintou, že si budíček na hodinkáh dám o 5 minut dřív než na mobilu a je to tak 50 na 50 vzbudí, nevzbudí.A to s hodiinkaama spim, mám je na ruce.jenže nž sem to včera napsal, spadlo mi připojení na net, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Například http://www.youtube.com/watch?v=1ylEJ691lXo Ty Omegy mi připadají velice dobré, co se týká alarmu...tohle kdyby byl standard, bylo by to o něčem jiném. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A10 Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2012 Dnešní G-shock mě taky neprobudí, mají opravdu slabou hlasitost, ještě se to dá trochu kompenzovat pokud mají i flash alarm, tak ten blikající displej může trochu pomoct. Víc upozornit. Já už asi 3 roky používám, denně jako budík stařičké shock DW-003 (modul 1597) a ty mne 100% probudí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Já mám ploblém u několika vintage digitálek Casio, že nejde zvuk vůbec, teda jde úplně potichu, jen když přiložím hodinky na ucho tak něco málo slyším (uchem to není), po proměření jsem zjistil, že z kontaktů na ozvučný plech na dýnku jde velmi slabý výstup. Setkali jste se s tím taky? A zjistili jste v čem je problém? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodie Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 Chilliluk: a co neco s vibracnim alarmem.... treba G7510(?) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 Vibrační alarm je podle mne u hodinek výborný nápad, jen nechápu, proč je nabídka takových hodinek tak žalostně malá, když v dnešní době solárního napájení by měl i odpadnout problém případných vyšších nároků na baterii. Přijde mi to jako daleko lepší věc než např. řízení rádiovým signálem, které Casio cpe do každých druhých G-shocků, přitom jeho praktické využití je mizivé, je to jen taková hračka. Vibrační alarm je podle mě něco, co by se ke G-shockům hodilo a je to tak praktické. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 tyhle 7510 jsem taky měl, asi týden . vibrační alarm je fičurka, která fakt funguje. předpokládám ale, že to dost žere baterku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MraMor Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2013 V minulosti som bol majitelom viacerých hodiniek podla značiek by som mohol povedat, do najhoršieho po najlepší zvuk:1. casio - najhorší2. timex - lepšie3. polar konkretne mam RS800CX zvuk alarmu resp signalizacie sa da nadstavit. Signalizaciu alarmu, pripadne pipnutie počujem na bicykli v premavke pripadne pri 70 km/h zjazde. Pipnutie signalizuje prechod z jednéj zóny tepovej frekvencie do druhej prípadne signalizuje skončenie kola, ktoré mám nadstavene napr. na 2,5km. Pipnutie sa dá nadstavit aj ako signalizacia v miestnoti v kancelarií je počut možno aj do 20 m vzdialenosti. V tomto smere a v podstate aj v ostatných smeroch uplná spokojnosť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tibb Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 Ahoj,sice zapadlé vlákni, ale přesto.. - bohužel právě mizivá hlasitost alarmu vedla k tomu, že jsem prodal GW5610 - neslyšel jsem je ani ve dne, když jsem louhoval čaj :-) holt hluchota :-)) Jenže ouha, po letech nošení mechanik se mi zastesklo po bezstarostnosti spojené s digitálkami a začínám mít chuť nějaké pořídit.Kdyby ty Géčka pořádně pípaly.. Protože když digitálky, tak si s nimi užiji i zábavu, říkam si, to mi u mechanik chYbí. Netušíte - nějaké "řešení" - model ala tyhle, max. střední velikosti, ale aby mimo jiné fakt pípaly hlasitěji?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bořivoj Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 Já jsem si udělal ze starých melodiových digošek od vietnamců stolní budík a tím se budím. Mám je na skříni naproti posteli a zbudím se vždycky. Mimochodem moc nechápu proč se skoro přestaly dělat melodiový alarmy, podle mě je příjemnější budit se nějakou pěknou melodií, než hnusným pípáním. Navíc při dnešních možnostech by z toho mohly lízt empétrojky nebo a v případě obludně velkých g-shocků by do nich i místo piezo měniče mohli dát reprák co se dává do mobilu a zvuk by byl úplně někde jinde. Přijde mi jako by do těch hodinek dávali furt stejný strojky co v 80. letech.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2015 No máš pravdu, že moduly se od osmdesátých let v dnešních digitálkách moc neliší - je to ale právě to, co se mi na digitálkách líbí. Aspoň něco zůstává víceméně stejný jako kdysi. On by ten lepší reprák v hodinkách na druhou stranu zase měl velkou spotřebu a baterie už by pak nevydržela několik let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2015 Ahoj,sice zapadlé vlákni, ale přesto.. - bohužel právě mizivá hlasitost alarmu vedla k tomu, že jsem prodal GW5610 - neslyšel jsem je ani ve dne, když jsem louhoval čaj :-) holt hluchota :-))Jenže ouha, po letech nošení mechanik se mi zastesklo po bezstarostnosti spojené s digitálkami a začínám mít chuť nějaké pořídit.Kdyby ty Géčka pořádně pípaly.. Protože když digitálky, tak si s nimi užiji i zábavu, říkam si, to mi u mechanik chYbí. Netušíte - nějaké "řešení" - model ala tyhle, max. střední velikosti, ale aby mimo jiné fakt pípaly hlasitěji??sice starší dotaz.. ale hlasitost pípání je pro mě taky dost podstatná fičura. géčka jsou naprd, komplet. proto už mě v podstatě nezajímaj, když je pípák skoro neslyšný. pár casií jsem už vyzkoušel a čím menší hodinky, tím hlasitější pípák.ale vůbec největší kravál z těch co jsem měl nebo mám, dělají SGW-200 , potom levné B-640W.hlasité jsou i DW-290, které mám jako plnohodnotnou alternativu místo géček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2015 Nejjednodussi rada je, ze cim mensi WR, tim lepsi hlasitost pipani (pokud je tedy vse v poradku). Proto take maji F91W nebo F105 s WR subjektivni vyssi hlasitost pipani nez napr. GX56 s WR20. Jinak reprak je absolutni fantasmagorie, uz jen s ohledem na utesneni/WR, nemluve o spotrebe baterie. Samozrejme to vychazi i z toho, ze za hodinky nepovazuji ruzne narucni smartphony s kazdodennim dobijenim a wr nula nula how.no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se