Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

? koukni na řadu Masterpiece...

Měl jsem pár dnů u sebe nádherný Le Chronographe a byly to jedny z pěti nej hodinek co jsem kdy měl viděl.

Já se v tom moc nevyznám mám Pontos DayDate, tak jsem se chtěl zeptat, jak si vedou :-)

Odesláno (upraveno)

Já se v tom moc nevyznám mám Pontos DayDate, tak jsem se chtěl zeptat, jak si vedou :-)

Nijak, to je standardni ETA, Bandicoot mluvil o inhousech ML, ktere jsou skutecne špička. Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)

Jak na tebe působilo těch 45mm? Působí to na mě neprakticky. Na Václaváku jsem viděl skelety, ale neměl jsem čas se zastavit na vyzkoušení.

Já mám ruku 17,5, takže velký. Ale seděly díky zalomeným nožkám velmi dobře. Líp než některý 42mm, co mají trčící nožky.

Jistou nepraktičnost bych jim prominul, protože jsou krásný, kalibr v nich je taky macek, ty hodinky nejsou velký samoúčelně.

I když to není úplně značka s velkým MI, tak asi bych je uměl vyměnit za svůj Doppelchronograph.

edit: díky řadě Masterpiece řadím značku z hodinářského hlediska velmi vysoko.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

To je těžký... Značka umí i super strojky, stejně jako Seiko (Credor) - z hlediska hodinařiny jsou obě značky vysoko, z hlediska veřejného mínění to sráží právě ty pětky, pontosy apod.

Ale buď v klidu, máš basic model perspektivní značky, která i umí.

Odesláno

Já taky. Nedokážu odhadnout, zda se trh nasytí, či ne, ale jisté je, že s vintage Rolex člověk chybu neudělá.

Dá se někde dohledat, kolik ks / rok Rolex vychrlil za poslední, řekněme, dvě desítky let?

Tady je počet COSC certifikátů za deset let, 2000 - 2009. Rolex skoro všechny hodinky certifikuje, takže celkový počet bude jen o něco málo vyšší.

post-59-037447700 1328196466.jpg

Propadu cen Rolád bych se moc nebál. Dokud budou v hodně zemích symbolem úspěchu, celosvětově rozpoznatelnou a směnitelnou hodnotou, tak budou ceny držet. Je to ale fantastická business story, po desítky let držet s masovou produkcí premium značku a cenu. Něco podobnýho dokázal v poslední době třeba Red Bull. RESPECT.

Odesláno (upraveno)

Rolex klidně za 110% to se tady hojne rika, ale nejak jsem to v prodejnim foru na chronomagu nezaznamenal ...

A firma ktera vyrabi rocne 750000 hodinek rocne, myslim bude mit problem za dvacet let je prodavat za nakou slusnou cenu ...

Kdyby jsi to sledoval tak to zaznamenáš.

Samozřejmě ne všechny prodeje jdou veřejně. Protože kdo sbírá Rolex, ví komu ho nabídnout přímo. Stejně tak kdo shání, ví koho oslovit.

Ale toto jsou realizované prodeje použitých Rolexek, během dvou tří let na foru.

2009 GMT II 74k dnes 100k

2009 GMT IIC 98k dnes 120k

2009 LV 85-90k dnes 110k

2009 Milgausy 55k - dnes 75k

2009 SDDS 138k dnes 160k

2009 DJII 98k dnes 120k

2009 16610 80k dnes 100k

To je prostě fakt !

a mohl bych pokračovat...

ty ceny rostou od sportovních modelů od padesátých let pořád, poslední roky více.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Zkušenost od jednoho reseller prodejce:

Rolex SDDS - Srpen 2010 - nové ? 5800, jeté ? 5500

Rolex SDDS dneska (stejný prodejce) - nové ? 7150, jeté nemá (u konkurence za ? 6400)

Co se týče té druhé věty, dává to smysl utrejchu. A trošku se toho děsím, ale ne moc

Na fóru se taky ceny zvedají, ale pomalinku a nenápadně, aby kolem toho nebyl flame, že si někdo dovolí prodávat dráž

Pokud poroste zájem v Číně alespoň z poloviny tak, jako posledních deset let, tak se nebojím ničeho. Velká část produkce jde do Indie, Číny, a poslední roky i do Ruska.

A to jsou OPRAVDU velké země. A Rolex tam je vnímán jako status úspěchu, podobně jako třeba Mercedes Benz.

Odesláno

Cíleně nesleduju, jestli se u nějakých hodinek zvyšuje cena, ale je to asi spíš vyjímka. Mě zaujaly tyhle IWC, je to limitka z roku 1993. Jejich původní cena byla asi 6 nebo 7 tis. EURO, strašně se mi líbily, tak jsem si říkal, že si je koupím až cena trochu klesne. No a klesla tak, že dneska se prodávají přes 15 tis. EURO. :smile_anim:

Odesláno

To jsou ty co mas v avataru? Jsou paradni, ale tohle zhodnoceni je u IWC vyjimecne. Vetsina modelu se prodava dobre, ale vydelat se na tom teda neda. Az na par limitek. IWC holt nejsou mezinarodni platidlo, na to se jich vyrobi malo a maji moc specificky vzhled, tvar, velikost; je to spise drahy konicek a, abych tak rekl, not the obvious choice. Coz jim ubira na smnenitelnosti, srozumitelnosti a ve finale proto I na resale value.

Odesláno (upraveno)

Kdyby jsi to sledoval tak to zaznamenáš.

Samozřejmě ne všechny prodeje jdou veřejně. Protože kdo sbírá Rolex, ví komu ho nabídnout přímo. Stejně tak kdo shání, ví koho oslovit.

Ale toto jsou realizované prodeje použitých Rolexek, během dvou tří let na foru.

2009 GMT II 74k dnes 100k

2009 GMT IIC 98k dnes 120k

2009 LV 85-90k dnes 110k

2009 Milgausy 55k - dnes 75k

2009 SDDS 138k dnes 160k

2009 DJII 98k dnes 120k

2009 16610 80k dnes 100k

To je prostě fakt !

a mohl bych pokračovat...

ty ceny rostou od sportovních modelů od padesátých let pořád, poslední roky více.

Jinými slovy nárust ceny pokryl +- inflaci. Tj. čílso je větší, ale hodnota těch peněz je tak zhruba stejná. Obávám se že to vychází zhurba nastejno jako trochu lépe úročený termínovaný vklad s mnohem horší flexibilitou využití takto uložených peněz. Hodinky jako investice jsou oblíbené téma, ale tudy asi cesta nevede. To už si mylsím, že mají mnohem větší potenciál např. některé obrazy, ale možná se pletu.

Upraveno uživatelem Klasik
Odesláno

Teď jsem to zrovna chtěl psát, průměrná inflace za poslední tři roky je asi 1,5%. A i s dobrým termínovaným vkladem se nedostaneš za tři roky na +20-25%. Obrazy jsou naprosto odlišná kategorie, jak z hlediska doby držení, tak likvidity. Nepovedené přirovnání.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...