Petr_P Odesláno 18. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2012 Radek124 : čas GPS ? UTC (ten chceme všichni na hodinkách). Pozor na to :-) Ano , to je pravda, že čas který se odborně označuje jako GPS Time není shodný s UTC. Je to skutečně dáno vlivem přestupných sekund, kterými je korigován UTC, ale GPS time ne. V běžné praxi to ale nepoznáme, protože GPS terminály, do kterých čučíme, ukazují nikoliv GPS čas, ale právě UTC. Satelity systemu NAVSTAR (GPS) totiž vysíljí i dopňková data o korekci na čas UTC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 (upraveno) Kašlete na přesnost, stejně je relativní, mám rád quartzky hlavně proto, že jsou i bez dohledu (a rachotících winderů na které stejně zatím nemám odpovídající místo) vždycky připravené a prostě jen čekají "až na ně přijde řada třeba v sobotu dopoledne.." Upraveno 19. května 2012 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 Moc pěkný, Gougy. Číslo tři v první lajně a číslo dvě ve druhé...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 (upraveno) Moc pěkný, Gougy. Číslo tři v první lajně a číslo dvě ve druhé...... Dík:) Ty sis nevybral ani jedny digi? Tak snad už příští týden přijde něco, na co se dost těším (sice ne v úplně dobrém stavu, ale i tak, uvidíš..) Edit: jinak dvojky ve druhé mě teď nějakou dobu bavily dost často Upraveno 19. května 2012 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 Nevybral, z toho, co tam máš, ne. Něco zajímavého Ti přijde....to jsem zvědavej A věřím, že Tě ty Hujerky bavily, je to pěknej kousek. U těch Rolád by mi asi vadil ten bicolor....na druhou stranu, jsou to Rolády Takže bych to asi přežil..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 Hele Gougy nemáš fotku těch spodních Elektronik? Ty jsou super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 Hele Gougy nemáš fotku těch spodních Elektronik? Ty jsou super! Budu teprve fotit, nemám je dlouho, přišly s ORIGO batěrejkama-jedna vyteklá a tak jsem jen trošku přečistil a dal novou energii a jsou skoro NOS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 19. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2012 Výborný retro, měl jsem je tenkrát /cca 1986-1988/, šli mi dost přesně, výdrž baterky asi rok a půl, přesnost do 2-3 sec/měsíc. Asi jsem měl štěstí na kus... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Ahoj kluci, zmiňujete tady funkci EOL a jestli jsem to správně pochopil, je to záležitost dražších hodinek nebo spíše novějších? Mám chrona od Seika, mám je přes deset let a už když jsem je kupoval, tak nešlo o žádné novinky a když mi dochází baterie, skáče vteřinovka po dvou vteřinách. Tak mi teď vezmete iluze, že je to normální a nebo mám něco lepšího? Nemám hodinky u sebe, takže typ můžu napsat až doma, ale jedná se o klasická chrona s alarmem, stopkama a dvěma korunkama+tři tlačítka. Když tak se omlouvám za hloupou otázku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Ahoj kluci, zmiňujete tady funkci EOL a jestli jsem to správně pochopil, je to záležitost dražších hodinek nebo spíše novějších? Mám chrona od Seika, mám je přes deset let a už když jsem je kupoval, tak nešlo o žádné novinky a když mi dochází baterie, skáče vteřinovka po dvou vteřinách. Tak mi teď vezmete iluze, že je to normální a nebo mám něco lepšího? Nemám hodinky u sebe, takže typ můžu napsat až doma, ale jedná se o klasická chrona s alarmem, stopkama a dvěma korunkama+tři tlačítka. Když tak se omlouvám za hloupou otázku. Je to jen otázka varianty strojku, mnohé high end modely tuto funkci nemají a pak se třeba najde u Timexů za 20dolarů Každopádně příjemná vychytávka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
groula Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 A quartzky s příjmem rádiového signálu ho taky nechytnou všude... To je pěknej nesmysl. Měl sem PRW-5000T a za tu dobu co sem je měl, tak chytily signál každej den, všude kde sem s nima byl včetně Moldávie. Tak tohle neni úplně nejšťastnější argument Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Díky gougy, takže když pominu ty Timex za 20 babek:smile_anim:, tak mám něco navíc do plusu a to je fajn. Původně jsem je chtěl prodat, za tu dobu jsem je měl na ruce asi 20krát a to jen z toho důvodu, že jsou pozlacené a nemám sílu se dívat na to, jak se to bude ošoupávat. Zatím jsou stále jak nové, ale hodinky by se měly nosit. Tak jsem si říkal, že bych koupil něco podobné bez povrchové úpravy, ale bohužel zjišťuji, že po revoluci jde kvalita většiny výrobků rapidně dolů a začínám litovat věcí, které jsem prodal nebo vyhodil, abych si mohl koupit "nové a lepší". No a při mé smůle by to tak asi dopadlo i u hodinek. Sory za úvahu, která sem nepatří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Ahoj kluci, zmiňujete tady funkci EOL a jestli jsem to správně pochopil, je to záležitost dražších hodinek nebo spíše novějších? Mám chrona od Seika, mám je přes deset let a už když jsem je kupoval, tak nešlo o žádné novinky a když mi dochází baterie, skáče vteřinovka po dvou vteřinách. Tak mi teď vezmete iluze, že je to normální a nebo mám něco lepšího? Nemám hodinky u sebe, takže typ můžu napsat až doma, ale jedná se o klasická chrona s alarmem, stopkama a dvěma korunkama+tři tlačítka. Když tak se omlouvám za hloupou otázku. Je to přesně tak jak říkáš. Když dochází baterka skáče malá vteřinovky po 2-3 vteřinách. Zrovna to pozoruji na mojich Seikách , asi stejného stáří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník eleven Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 (upraveno) Je to přesně tak jak říkáš. Když dochází baterka skáče malá vteřinovky po 2-3 vteřinách. Zrovna to pozoruji na mojich Seikách , asi stejného stáří. Kamarád má nějaký IWC quartzky ve zlatě a posledně si stěžoval, že mu to skáče po pěti sekundách. Ale možná to myslel obrazně a šlo to třeba jen po třech, těžko říct. EDIT: Každopádně to bylo baterkou. Jen měl problém sehnat hodináře, kterej by se nebál ty hodinky otevřít :-) Upraveno 7. července 2012 uživatelem eleven Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 8. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2012 Zajímavé vlákno. Několikrát jsem byl na vážkách, jestli pokračovat v mechanice nebo se (byť na skok) vrátit ke quartzům. Co by u mně mluvilo pro quartz: Čtení času ve tmě - Indiglo nebo podobné technologie jsou fajn, mechanické hodinky většinou mají problém v zimě, kdy jsou pod rukávem a v kině pak prostě nevidím nic. Toto by bez problémů řešily tritiové trubičky, ale zase mezi takovými hodinkami jsem měl problém najít něco s nemilitary designem, tritiové se mi téměř všechny brutálně nelíbily.Krátkodobá výdrž - tím myslím fakt, že automaty musím o víkendu buď nosit, nebo natáhnout. Já si teda právě kupuju winder ale u quartzek není třeba toto řešit. Prostě víkend fuč, vezmu hodinky a jdu.Cena - pravda, u ceny hodně dobrých quartzů většinou začínají levné automaty.Nicméně nakonec jsem přece jenom zůstal u automatů. A proč? Sweep second hand - nesnáším pohyb ručiček po sekundách, protože spolu s často odbytým číselníkem to znamená, že ručička nelícuje s indexy. Pardon, ale to mě u hodinek opravdu s..e a nejsem ochoten to tolerovat. Co jsem si všiml v mnoha obchodech, týká se to i docela drahých hodinek světových značek. To by řešil malý ciferníček s mimostřednou vteřinovkou, případě úplně bez vteřinovky, ale to zase nechci.Dlouhodobá výdrž - tím myslím fakt, že při dobré údržbě by mechaniky měly vydržet déle. Quartz prostě pořád vidím jako zboží bez servisu (výměna baterky není servis, to je jako lít benzín do auta). Určitě to u lepších modelů neplatí, ale to jsme zase jinde cenově.Pocit - celý život se pohybuju v IT a jsem rád, že jsou stále věci, které se pro svou funkci obejdou bez IP adresy, databáze, poslední verze Qt i s jejich stabilními chybami... mám hezký pocit, když vidím, že ten domeček plný koleček šlape. Jinak jsem obklopen počítači s různými OS, na smartphonu používám i to, co výrobce nezamýšlel, na knihy mám dvě čtečky s eInkem, ale hodinky mám pro radost.Malá poznámka k nařizování času rádiovým signálem: signál možná je všude geograficky, ale k čemu mi to je, když jej nemám vevnitř ve svém domě? Ani meteostanička s rádiovým seřizováním času se nechytá, leda když otevřu okno Holt barák s kovovou kostrou. ... a díky adminům za bany pro hlupáky - nemyslím, že by bez ralse nebo vteriny utrpěla obsahová bohatost vlákna. Spíš naopak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2012 (upraveno) 2babaq: Pěkná úvaha - i když v tomhle vlákně spíš evergreen, ať už z jedné a nebo druhé strany barikády... Já zas minulý týden prodejem posledních Fortisek ukončil svou roční "mechanickou éru" - a v podstatě přesně z důvodů o kterých píšeš: Čtení ve tmě je stejně a nebo lépe řešitelné u baterkáčů, i ty nejlepší mechaniky mechaniky bez neustálého nošení a nebo quartzového(!) winderu za chvíli stojí - a samozřejmě jsou v nich vázány nezanedbatelné prostředky, použitelné i na jiné atrakce. S tím posledním souvisí ještě jeden logický důvod - na lacinější quartzky/digi jeden podvědomě nemusí brát takové ohledy a přemejšlet o které futro s nima křísne a urve rotor... takže o nervy míň. U "quartzek" které mi zbyly nakonec sekundovku neřeším - tenoučké oblekové lonžíny ji pro sichr nemají vůbec, další jsou chrona s mimostředkou (stopková ručička u Seika dokonce běží po 1/5 sekundy - napájení problém není, tak proč to tak nemůže být i u ostatních?) - no a Suunta do vody a na kolo jsou tikitálky.Dlouhodobá výdrž - tu IMHO mechanická/elektrická podstata strojku zas tak zásadně neovlivňuje (mechaniky se navíc musí pravidelně čistit, mazat a přetěsňovat), nehledě na to že spousta zdejších sběratelů má funkční quartzky už ze 70. let - a starší tu nejsou spíš proto, že se do té doby jednoduše nedělaly (...i když na Aukru jsou co chvíli i "nálezové" kvarcky po sestřelených pilotech Luftwaffe ). Takže užitečnější než špekulování o výdrži pajšlu mi přijde celková odolnost pouzdra (u mě zatím bezkonkurenční body pro RADO Sintra Chrono), možnost snadné výměny baterky bez nutnosti placeného přetěsňování (Suunto Core) - a případně schopnost obejít se bez výměny baterek úplně (Seiko Solar, Junghans).A pocit? Ten je samozřejmě subjektivní - taky se už víc než čtvrt století hrabu v počítadlech a taky se mi ten "steampunkový pocit" ze spousty koleček po letch ajťařiny líbil - ale jediné mechanické fíčury která mě s odstupem času skutečně oslovily jsou otočné logárko (to v kombinaci se stopkama používám téměř denně - třeba k výpočtům hodinových a minutových výkonů) a víceletý měsíční kalendář (ten bohužel dělá jenom Orient na své mechaniky - jenže z lagricového matroše a s naprosto stupidním ovládáním). Logárko dnes naštěstí umí kde kdo i na quartzkách, náramkový kalendářík z podělaných Orientů mi občas chybí - asi tak jako dnes spoustě milovníků mechanik indiglo Výše uvedené samozřejmě popisuje jen "momentální stav mysli" - nikde není psáno že to s tím quartz vs mechanika za rok nebude zase obráceně... Upraveno 8. července 2012 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 8. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2012 Ahoj lidé postižení chronobundusem. Založil jsem tohle vlákno a teď delší dobu sleduju,zkouším různé hodinky a čtu fórum. Nakonec jsem mámení podlehl a do automatů šel. Takže jsem koupil TH Aquaracer 500m automatic a docela poctivě je nosím,jsou krásné,těžké,na automaty celkem přesné a dost drahé.Průhled do strojku je krásný to ano,ale když vidím tu titěrnost co v nich tiká,tak se je bojím vzít na jakoukoli drsnější činnost. Prostě si na ně asi nezvyknu jako na hodinky k dennímu nošení. Stále častěji sahám po starých dobrých T-Touch Expert,které jsem chtěl zavrhnout a jsem rád ,že jsem to neudělal.Ty funkce a přesnost v elektronických hodinkách mi na mechanice prostě chybí a tak nějak se o ně tolik nes...u. Za mě prostě už asi napořád quartzový analog kombinovaný s displejem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_45 Odesláno 8. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2012 .... mechaniky potrebuji nekoho kdo o ne pecuje a kdo jim nasloucha ... jinak se zastavi ... kvarcky maji baterku ... a tikaj a tikaj a tikaj ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2012 Prečo mechaniky?? Pretože patria k ľudskej bytosti, žijú s nim, dlhú dobu, každý človek má svoj príbeh, svoj osud, ten osud mu odtikavájú jeho hodinky, ktoré každý deň naťahuje.... A keď raz nenatiahne, umrú aj jeho hodinky, nielen tie vnutorné. Baterkáče sú otras, novodobé klamstvo niečoho, čo meria čas, stále chceme niečo iné, konzumný život, všetko na baterky. My tiež nie sme na baterky a preto sa mi to hnusí. Väčšina manuálov má svoju históriu, svoje emócie, svoj život, svoj príbeh, proste sú to HODINKY. Baterkáče budú vždy len šmelinou, nepodstatnou. Prišiel som na to, že hodinky sú moje JA a strašne rád ich každé ráno natiahnem, keď sa zobudím, tak ako to robili za vojny piloti, za dobíjania vesmíru, alebo kopa obyčajných ľudí, ktorí žili s hodinkami........... som asi staromódny ... alebo pravý chronomagor... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2012 (upraveno) Baterkáče budú vždy len šmelinou, nepodstatnou. ........... som asi staromódny ... alebo pravý chronomagor... Ani jedno ani druhé, jsi jen prozatím málo informovaný ale taky názor Upraveno 10. července 2012 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se