Honza.manta Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 (upraveno) Taky to tak trochu nechápu,ten název.Hodinky jsou vlastně stejné,jen cifr má jiný potisk a vložka lunety je kovová,dýnko skoro stejné.Proč tam teď chtějí nacpat tu plastovou hnusnou vložku místo kovové?Zase nějaký downgrade.Když už něco dělat,tak pořádně. Pokud nebude dána orientační cena,tak to zase budou tři vlákna pořádně hořlavé.Dlouho tu nebyl takový šrumec ve vláknech Prim,tak jak teď. Aha - to mi vypadlo, než jsem to dočetl až sem, tak se mi to vykouřilo z hlavy. JAKÁ PLASTOVÁ VLOŽKA DO LUNETY?!? V Eltonech byla hliníková a to je odlišovalo(kromě nápisu na cifru a pětkošestky na dýnku) od Igenů. Jestli to má být reedice, tak tam musí být taktéž vložka hliníková(nebo prostě kovová). Edit: doplnění Upraveno 9. února 2012 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Povrchová úprava pouzdra: jemně broušený povrch Otočný kroužek: s minutovou plexi vložkou s grafikou dle originálu z r.1968 Tady to máš honzo čené na bílém,změna je akorát to safírové sklo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Odlišností mezi klasickým Igenem a Elton Sport je víc, pokusím se to stručně shrnout- nápis Elton sport na cifru- bombírované ručky- hliníková vložka lunety s lumibodem- otočná luneta je nižší a širší (hliníková vložka má jiný rozměz než plexi v Igenu)- vodotěsnost 6 ATM (na dýnku se přerazila pětka na šestku, proto pětkošestka)- číslované dýnko Hodinky byly vyrobené pro armádu v nezjištěném počtu kusů jako náhrada za "chybějící" Orlíky v potápěčských sadách, do běžného prodeje se Eltony myslím nedostaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Tady to máš honzo čené na bílém,změna je akorát to safírové sklo Tak znovu - přečti si tohle Luneta neměla plastovou vložku. Odlišností mezi klasickým Igenem a Elton Sport je víc, pokusím se to stručně shrnout - nápis Elton sport na cifru - bombírované ručky - hliníková vložka lunety s lumibodem - otočná luneta je nižší a širší (hliníková vložka má jiný rozměz než plexi v Igenu) - vodotěsnost 6 ATM (na dýnku se přerazila pětka na šestku, proto pětkošestka) - číslované dýnko Hodinky byly vyrobené pro armádu v nezjištěném počtu kusů jako náhrada za "chybějící" Orlíky v potápěčských sadách, do běžného prodeje se Eltony myslím nedostaly. Číslování na dýnku jsem vypustil, jen jsem uváděl rozlišovací znaky. A první Igeny měly lesklý ciferník, stejně jako Eltony(jen s nápisem Prim sport), bombírované ručky a i tu kovovou vložku lunety(minimálně se jich určitý počet dochoval v tomto provedení). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Mna odradzuje to sklo, videl som raz na zivo Igeny so safirom a nepacili sa mi ani trochu, proste to s tym sklom nebolo ono. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jata Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Plastová vložka v Elton sport nieeeeeee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Tak znovu - přečti si tohle Luneta neměla plastovou vložku. Já vím,že originál měl kovovou,ale tyto nové mají mít plastovou,viz první příspěvek od Jezevčíka /specifikace z Eltonu/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan socka Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Nezveřejnění ceny udělá z tohoto vlákna velmi zajímavé čtení. Jak je to s tou korunkou, jestli u mechanických hodinek řeže korunka do prstů, tak je to dost zásadní nedostatek. Jaká korunka bude u limitky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 bohuš: Proč tam teď chtějí nacpat tu plastovou hnusnou vložku místo kovové? No protože to je asi levnější, plast za 5kč se zhodnotí mnohem líp. Ale kdyby udělali novou s původními rozměry jak byly na Eltonech spláchli by dvě mouchy jednou ranou, protože majitelé Eltonů by mohli svoje původní bez lunety doplnit. A když už by to dělali na původní eltony tak by stačilo nechat natisknout i s vzestupnou stupnicí dodělat nové objímky a už by to fičelo. Myslím že by si mnozí majitelé PSI rádi vyměnili stávající plastovou lunetu za trochu důstojnější kovovou. Když to neumí sami tak ať si to nechají udělat vždyť řeminek taky nevyrábí sami. A dál by to mohli dávat standartně na renovace. Tím by se konečně splnil záměr z roku 68. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Mna odradzuje to sklo, videl som raz na zivo Igeny so safirom a nepacili sa mi ani trochu, proste to s tym sklom nebolo ono Se safirem bych souhlasil v případě že by měly mít hodinky větší WR, jinak se to asi o dost prodraží (a to asi bude záměr) pouzdro bude jiné než bylo původně pač do původního údajně safír nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 1.Financ2.Jay Doll3.mrazík ( rozhodná bude cena )4.Sodik5.jata7.gougy8. atomicsteve10.maama (předběžný zájem)11.Jacob13.Honza.manta24.Mirek27.MichalV 50.pavlisbrno Jsem zvědavý, jak obě limitky dopadnou, v každém případě si ještě počkám na to, které dám přednost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Jsem zvědavý, jak obě limitky dopadnou, v každém případě si ještě počkám na to, které dám přednost. Vypadá to, že maximálně dopadne tahle Upraveno 10. února 2012 uživatelem Mirek24 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Pro jistotu se zapisu ale pokud nebude kovova luneta tak asi nee 1.Financ2.Jay Doll3.mrazík ( rozhodná bude cena )4.Sodik5.jata7.gougy8. atomicsteve9.diver60 10.maama (předběžný zájem)11.Jacob13.Honza.manta24.Mirek27.MichalV 50.pavlisbrno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 atomicsteve: no tu druhou cigi odpiskal, takze moc na vyber nemas, oficialni Elton za 30+ tisic nebo nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Kdyz bude kovova luneta tak beru jednicku misto Finance, do toho jeho limitu se to nevejde urcite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Vypada to, ze rozdil mezi produkcnim kusem Igen 38 a planovanou limitkou je v pouzitem skle a bombirovanych ruckach (a WR). Takze cena bude, pocitam, o kus nizsi nez Igen 38. Je skoda, ze nechteji experimentovat i s vlozkou do lunety, plastova je na kazdych renovovanych Igenech. Tim ztraci hodinky velkou cast sveho kouzla. Plastove sklo se mi naopak zamlouva, protoze ma hezci tvar nez safirove. Safirove je klenute od kraju az ke stredu. Plast je zakriveny na krajich a pak uz rovny a to vypada paradne . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 atomicsteve: no tu druhou cigi odpiskal, takze moc na vyber nemas, oficialni Elton za 30+ tisic nebo nic. Už sen to tady říkalo - pojďme vynechat dohady a odhady o ceně a počkejme na nabídku Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Už sen to tady říkalo - pojďme vynechat dohady a odhady o ceně a počkejme na nabídku Eltonu. No- mohli by příjemně překvapit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Eltony jsou nejkrásnější tak jak byly udělané původně i s jejich nedokonalostmi. Tak asi nejlepší by bylo je udělat stejné a pouze místo mosazi na pouzdro a korunku použít nerez. Bohužel to asi stejně nebude možné, protože v leštěném provedení pouzdro ještě nejspíš nelze vyrobit. To je ale škoda, broušené nebo pískované - už to asi nebude úplně ono. Bylo by fajn nezapomínat také na drobné detaily, které dělají na ceklovém dojmu velmi mnoho, jako například bambírování na korunce,její hrubé drážkování a stržení hranek, krásný nažloutlý odstín indexů, nebo ražba otvorů pro klíč. Naopak by chtělo vylepšit otáčení lunety, jestli je princip otáčení totožný s původními Igeny tak je bohužel prakticky nevyužitelný - asi by to chtělo trošku vyladit. Když už by hodinky nemohly být vzhledově téměř totožné, tak ať jsou alespoň více funkční. Jinak je paráda, že někdo nabídne takovouto věc, to se mi líbí. A cena? , nové Igeny stojí 44600,-. Tohle nebude přece žádná renovace ale všechno nové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Dávám k dispozici číslo 24. Dost mi to vrtá hlavou, nedokážu se ale s tou specifikací plně stotožnit (safír, luneta) a nepředpokládám, že by byl Elton ochoten experimentovat. 1.Financ2.Jay Doll3.mrazík ( rozhodná bude cena )4.Sodik5.jata7.gougy8. atomicsteve9.diver60 10.maama (předběžný zájem)11.Jacob13.Honza.manta27.MichalV 50.pavlisbrno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se