Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímavý článek ještě před modernizací podniku, v závěru je popis konkurence společnosti Prim.

Takže tam ještě ty nové mašiny neměli, ne?

Ten jejich web je hodně zvláštní.

No s tou jejich cenovou politikou se můžu pokusit leda tak sehnat něco staršího a poslat na renovaci

• Odpovědi 146
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

tak ale tento zaber je skutocna delikatesa :)

Já bych zas nebyl takovej hnidopich...

1) já bych to třeba takhle od ruky nenakreslil... :notworthy:

2) je to cifr do jednoho ze základních modelů jen za 93k... :rolleyes:

3) je to dva roky stará reportáž, dneska už to určitě dělají líp... :thumbsup_anim:

Odesláno

Původně jsem to sem nechtěl psát, protože na dané téma zde bylo řečeno hodně a ne vždy to bylo objektivní, nicméně je zde toto téma a máme deštivý nedělní podvečer a já tu zase trávím nějakou tu příjemnou chvilku, takže napíšu ... :)

Když jsem šel začátkem tohoto týdne na obchodní jednání, prošel jsem kolem klasického hodinářství, kde se prodává standardní produkce, tj. to, co se nejvíce prodává, především quartzky, menší množství levnějších automatů, značky CERTINA, CITIZEN, WENGER, ATLANTIC, LEN.NOX, atd., nedalo mi to, zastavil jsem se u výlohy a prohlížel ...

Podíval jsem se na dražší automaty ATLANTIC, podíval jsem se na automaty LEN.NOX a hned mě napadla paralela ...

Ano, ta, co se tu propírá více než často ...

Já osobně jsem mezi některými modely neviděl vůbec žádný rozdíl od toho, co produkuje PRIM ... Berte to, prosím, v obecné rovině ...

Některé ty modely byly velmi pěkné, jednoduché, bez komplikací, design strohý, kdyby na některých hodinkách byl nápis PRIM, vůbec bych se nedivil, vše to je totiž ze stejného těsta ...

V ten moment jsem to viděl jasně - PRIM musí sázet na jistý apel výjimečnosti, národního cítění, apod., jinak by museli být vystaveni ve stejném hodinářství vedle sebe s výše zmíněnými značkami a byli by v šedi průměru, ve srovnání s některými kousky by dokonce ty od nich prach sprostě zapadly ...

Je to prostě a jednoduše marketingový a obchodní tah vedení, strategie, která nese své ovoce a tuto značku drží nad vodou i v této nelehké době a něco na tom také všichni zainteresovaní vydělají ...

To je možná tak trochu odpověď na hlavní otázku, se kterou bylo založeno toto téma ...

Jediné, co nepochopím, a to už tu také zaznělo několikrát, že se vedení PRIMu nesnaží získat více bodů zde na Chronomagu, protože se zde neustále objevuje celá řada nových lidí, kteří se stanou jejich, alespoň dočasnými, zákazníky, než je to případně posune dál ... Tak to tu bylo u spousty lidí, mám takový pocit ...

A u mě to, zcela bez uzardění, bylo také tak, dokonce jsem zcela vážně zamýšlel pořídit Diplomaty, nakonec to byly IWC Portofino ... B)

Odesláno

2) je to cifr do jednoho ze základních modelů jen za 93k... :rolleyes:

- tak to jsem poprskal monitor. Jako reprint za 45USD bych to ještě se skřípěním zubů zkousnul.

Odesláno

Původně jsem to sem nechtěl psát, protože na dané téma zde bylo řečeno hodně a ne vždy to bylo objektivní, nicméně je zde toto téma a máme deštivý nedělní podvečer a já tu zase trávím nějakou tu příjemnou chvilku, takže napíšu ... :)

Když jsem šel začátkem tohoto týdne na obchodní jednání, prošel jsem kolem klasického hodinářství, kde se prodává standardní produkce, tj. to, co se nejvíce prodává, především quartzky, menší množství levnějších automatů, značky CERTINA, CITIZEN, WENGER, ATLANTIC, LEN.NOX, atd., nedalo mi to, zastavil jsem se u výlohy a prohlížel ...

Podíval jsem se na dražší automaty ATLANTIC, podíval jsem se na automaty LEN.NOX a hned mě napadla paralela ...

Ano, ta, co se tu propírá více než často ...

Já osobně jsem mezi některými modely neviděl vůbec žádný rozdíl od toho, co produkuje PRIM ... Berte to, prosím, v obecné rovině ...

Některé ty modely byly velmi pěkné, jednoduché, bez komplikací, design strohý, kdyby na některých hodinkách byl nápis PRIM, vůbec bych se nedivil, vše to je totiž ze stejného těsta ...

V ten moment jsem to viděl jasně - PRIM musí sázet na jistý apel výjimečnosti, národního cítění, apod., jinak by museli být vystaveni ve stejném hodinářství vedle sebe s výše zmíněnými značkami a byli by v šedi průměru, ve srovnání s některými kousky by dokonce ty od nich prach sprostě zapadly ...

Je to prostě a jednoduše marketingový a obchodní tah vedení, strategie, která nese své ovoce a tuto značku drží nad vodou i v této nelehké době a něco na tom také všichni zainteresovaní vydělají ...

To je možná tak trochu odpověď na hlavní otázku, se kterou bylo založeno toto téma ...

Jediné, co nepochopím, a to už tu také zaznělo několikrát, že se vedení PRIMu nesnaží získat více bodů zde na Chronomagu, protože se zde neustále objevuje celá řada nových lidí, kteří se stanou jejich, alespoň dočasnými, zákazníky, než je to případně posune dál ... Tak to tu bylo u spousty lidí, mám takový pocit ...

A u mě to, zcela bez uzardění, bylo také tak, dokonce jsem zcela vážně zamýšlel pořídit Diplomaty, nakonec to byly IWC Portofino ... B)

Technologie vyroby hodinek není legrace a Elton za 10 let nemůže dohnat svět s produkci primarne pro lokální trh. Na druhou stranu, dělají si vse sami což je chvalihodne a ve světe je hlad po lokálních výrobcích, lidi se chtějí lišit a Primky si své zákazníky vždy najdou tradice je. Portofina jsou kvalitou jinde, ale zase jich je na trhu mnohem víc, než Dplomatu. Záleží co člověk upřednostni.
Odesláno

Já myslím, že se velmi často zapomíná na to, že všechny mechanické hodinky Prim od Eltonu jsou limitované serie....

Odesláno

Josef - to ty tančíky a letadýlka a prezidentské série na Vostocích, Poljotech a já nevím čem ještě taky. Čínští soudruzi taky udělají nějakou ekonomickou sérii a potom jdou páchat jiné napodobeniny, též tomu říkají limitka.

Skutečná limitka musí mít nějakou "duši", tak jako původní Orlík - inkablok tam kde nebýval atd.

Komunální 17J natahovačky bez certifikace, průměrné přesnosti - je mi líto, ale to není limitka, to bych s tampon-printem za 350USD byl za týden milionář.

Odesláno

No tak to nevím, není to nějaký kazový kus? Je tam několik vad a takle nevypadá ani cifr od čongů.

je to foto v tej reportazi

mozno za tie dva roky uz trafili tu spravnu odrodu zemákov z ktorej to treba vyrezať aby to vyzeralo.. a o dalsie dva roky to mozno trafia do prostriedku..

Odesláno

Dovolím si jen opravdu ve zkratce zaregovat na totok podivné vlákno.

V prvé řadě chci podotknout, že si z Prim nesednu na Pr.., ale doma mám vystavené cca skoro všechny zásadní modely této značky.

K malé české kotlině to prostě patří a po návštěvě nejednoho kamaráda jsem na mé PRIM kousky hrdý.

HODNĚ starých původních modelů Prim se mi prostě líbí a proto jsme si je za 20 let nakupoval a některé ( jejich dost ) mám i duplicitně.

NOVÉ se mi některé také líbí, ale proto, že se mi zdají příliš drahé nekupuji si je ( krom nějakých Orlíků)

ALE TO NEZNAMENÁ a, že mám patent na rozum a budu soudit vedení Primu. Stejně tak mi nepřísluší veřejně je napadat a nebo jim dokonce radit jak a jakou cestou by se měli ubírat, tedy zda to bude Beata nebo Adam s Evou.

TO SE NESLUŠÍ A NAVÍC TO NIKOHO NEZAJÍMÁ.

A nejlepší je když plivě špínu někdo kdo viděl Primky v bazaru a nebo na intenetu a doma v šuplíku ma kulové a nebo bateriové číňany v rádoby exkluzivní značce:smile_anim:

post-965-085555400 1330527439.jpg

Odesláno

TO SE NESLUŠÍ A NAVÍC TO NIKOHO NEZAJÍMÁ

Neřekl bych, fórum (vč. politicky "nekorektních" názorů) je imho právě naopak výbornou zpětnou vazbou na konání Eltonu. Můžeme si o nich myslet co chceme a taky to dát veřejně najevo (vč. cenové politiky) a diskutovat o tom.

Ale Tvá sbírka, nádhera :smile_anim: :notworthy: :smile_anim:

Odesláno

ALE TO NEZNAMENÁ a, že mám patent na rozum a budu soudit vedení Primu. Stejně tak mi nepřísluší veřejně je napadat a nebo jim dokonce radit jak a jakou cestou by se měli ubírat, tedy zda to bude Beata nebo Adam s Evou.

TO SE NESLUŠÍ A NAVÍC TO NIKOHO NEZAJÍMÁ.

Proč by se neslušelo říct na diskuzním fóru o hodinkách vlastní, třeba i negativní názor na nějaké hodinky, nebo výrobce?

Trochu jsi mi připomněl film Nejistá sezóna.

Odesláno

... ale doma mám vystavené cca skoro všechny zásadní modely této značky.

:offtopic: Při pohledu na tvoji SBÍRKU si říkám, že se už musíš hrozně těšit na první letně-časovou noc z 24./25. března. :rolleyes:
Odesláno

Neřekl bych, fórum (vč. politicky "nekorektních" názorů) je imho právě naopak výbornou zpětnou vazbou na konání Eltonu. Můžeme si o nich myslet co chceme a taky to dát veřejně najevo (vč. cenové politiky) a diskutovat o tom.

Ale Tvá sbírka, nádhera :smile_anim: :notworthy: :smile_anim:

O to nejde, ale děkuji.

Šlo mi o to, že neznám firmu která by se vyprofilovala a zvolila si směr díky pár bláznům, kteří ji navíc skoro nikdy nepochválí a jejich rady ( spíše výpady) jsou na dost mizerné úrovni.

Jde o to, že te ten net snese všechno, ale málokdo z těch co tady ukrutně chytře radí, získával sami osobně dotace z EU a nebo s ena druhé staně učastnili jednání s oddělením marketingu ve Škodovce, kde byl navíc na telekonferenci napojený někdo z vedení marketingu VW.

Fakt by mě zajímalo jak by si něko z místních chytráků poradil na osobním jednaní s VELKÝMA KLUKAMA a se svojí hlavou na špalku.

Mnohdy to není díky zodpovědnosti jednoduché to mi věř, to potom i v zimě v chladu dojedeš zpět do své fimy a nevíš ani kolik je hodin a co je z den.:smile_anim:

Odesláno

:offtopic: Při pohledu na tvoji SBÍRKU si říkám, že se už musíš hrozně těšit na první letně-časovou noc z 24./25. března. :rolleyes:

:notworthy: No nějak mi to dnes nepálí tak, že vlastně nevím, jestli jsem od tebe dostal kartáč a nebo jako, že to ujde?.( Tedy ta jedna skříňka)

Jinak všech cca 150 kousků natahuji pouze 3x z rok , aby si někdo nemyslel, že jsem blázen.:sad01_anim:

Odesláno (upraveno)

Fakt by mě zajímalo jak by si něko z místních chytráků poradil na osobním jednaní s VELKÝMA KLUKAMA a se svojí hlavou na špalku.

Mnohdy to není díky zodpovědnosti jednoduché to mi věř, to potom i v zimě v chladu dojedeš zpět do své fimy a nevíš ani kolik je hodin a co je z den.:smile_anim:

Velcí kluci z Eltonu proti členům, co řídí mnohaúrovňové struktury s tisícinásobky v obratech atp.? Neměl bych strach, že by si s tím někteří neporadili. :oneeyed02: ale není to hra na to, kdo je větší ředitel, je to o perfektně definované cílové skupině, jejíž zpětná vazba může být výborně použita při relaunchi značky.

Teď u Elton Sportů se to vyvinulo parádně - výrobce, co si nechá dospecifikovat veřejně dostupnou limitku na fóru je cool (škoda, že ještě nemá to Jméno a hledá se), u Orlíků to zase byla trhovecká přeřvávačka o cenu (ale taky dobrý, vždyť i takto se běžně obchoduje a alespoň jde vidět pokrok).

A nakonec, jak si napsal, internet snese vše :cheers:

Edit: 3x za rok? Super! Je to najednou? Nějaký svátek?

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

:notworthy: No nějak mi to dnes nepálí tak, že vlastně nevím, jestli jsem od tebe dostal kartáč a nebo jako, že to ujde?.( Tedy ta jedna skříňka)

Jinak všech cca 150 kousků natahuji pouze 3x z rok , aby si někdo nemyslel, že jsem blázen.:sad01_anim:

To víc než ujde! :notworthy: Mě ale uchvátil právě ten způsob, jak jsou vystaveny. :speak_cool: Hezky pěkně ve vitríně, žádné šuplíky nebo krabice.

Jinak se ale nedivím, že je natahuješ jen třikrát za rok. Máš jich 150, tak to každé vezmeš na ruku jen dvakrát, třikrát za rok, že? :P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...