big ben Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 chci se zeptat, jestli tady nekdo má zkusenost s hodinkami Steinhart Ocean Black DLC Zacinam o nich uvažovat a chci se zeptat těch, kdo mají hodinky s černou PVD upravou nebo primo tyto steinharty, jak je na tom pvd s trvanlivostí. Stále hledám vhodný typ, nejprve jsem myslel, že se spokojim z rozpoctem do 5 tisic a ted jsou hlavnim kandidatem tyto steinharty. Diky za odpovědi a dejte mi prosím tipy na dalsi hodinky...
azeppelin Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Osobně bych tyto fake rolexky nedoporučoval. Z mého hlediska jde o největší prasárnu fy Steinhart. Jsou spousty pěkných autonomních diversek.
big ben Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2012 byl bych rad za nejake priklady
Návštěvník Snow Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 Na další hodinky, které kopírují Rolex ? Hodinky, které si svým designem na Rolex hrají jsou desítky a možná i stovky, ale od nás, pravověrných milovníků těch pravých hodinek se námětů stěží dočkáš. Budeš muset změnit výtvarné zpracování hodinek nebo hledat sám. Bohužel, tak to je.
big ben Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2012 můžou i nemusí...to že steinharty kopirují rolex je mi celkem buřt. spousty značek kopiruji navzájem od sebe, to ví každý kdo to trochu sleduje. a rolexky si bohužel nikdy kupovat nebudu...
azeppelin Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 Tak obligátně brand Seiko, Orient, Precista, Certina atd. atd. podle cenového stropu. Diversky dělá každá hodinářská firma. Proto bych nešel do těch pseudorolexek. Já bych zvedl ten cenový strop a vzal třeba Stowa
Návštěvník Snow Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 můžou i nemusí...to že steinharty kopirují rolex je mi celkem buřt. spousty značek kopiruji navzájem od sebe, to ví každý kdo to trochu sleduje. a rolexky si bohužel nikdy kupovat nebudu... Přiznám se, že v Tvé odpovědi milý Big Bene poněkud tápu. Když je Ti tedy vcelku jedno, že Steinhart nestydatě kopíruje Rolex, proč si ho tedy nekoupíš a žádáš další inspirace ? Nicméně vzhledem k tomu, že mám pochopení pro nováčky, kteří nevědí o hodinkách zhola nic, přidám i svůj tip.
big ben Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2012 Ok. Steinhart haníte jenom kvůli kopírování designu, nebo snad mají špatnou pověst co se týče kvality? Přijde mi, že tech modelů je kopírováno až až. Seiko - Rolex, Longinnes- Tag Heuer, a dalsich spousty značek kopíruje hlavně od Švýcarů. Uznavám, že tady je to komplet se vším. Ale tak pokud nepotkam někoho kdo přispívá zde na chronomagu, tak to zřejmě nikdo nepozná.Spíše mě zajímá kvalita a jak je náchylná ta černá úprava.
Návštěvník Snow Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 Ok. Steinhart haníte jenom kvůli kopírování designu, nebo snad mají špatnou pověst co se týče kvality? Přijde mi, že tech modelů je kopírováno až až. Seiko - Rolex, Longinnes- Tag Heuer, a dalsich spousty značek kopíruje hlavně od Švýcarů. Uznavám, že tady je to komplet se vším. Ale tak pokud nepotkam někoho kdo přispívá zde na chronomagu, tak to zřejmě nikdo nepozná. Spíše mě zajímá kvalita a jak je náchylná ta černá úprava. 1. nemohu říct, že má Steinhart špatnou kvalitu. Znovu opakuji, kup si ho !!! 2: Longines-TAG Heuer, prosil bych alespoň jeden model, který jedna značka přejímá od druhé, Obě značky jsou švýcarské !!! 3. nechci se chlubit, ale patrně sis nevšiml. Na fóru jsem přes pět let a mám přes 8000 příspěvků. Myslíš si, že jsem debil, který má problém rozpoznat kopírování modelů ??? 4. kvalita viz. bod 1. DLC úprava není dokonalá u žádné firmy potažmo u Steinhartu 5. stačí ?
big ben Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2012 To vím, že jsou obě švýcarské. Už přesně nevím. Je možné, že tam měly nějaký model podobny. Chápu, že pro vás hodinkáře nebo jak si říkáte, je uplna kopie peknyho modelu Rolexek asi velky sousto, který nemůžete zkousnout. Jen mě tady zaujala samá chvála na firmu Seiko, jejichž design mě ohromuje asi tak, jak design japonských automobilů toyota prius. Rolex Submariner Vs Seiko Diver 100 ...a v tomhle souboji se teda inspirovaly urcite Rolexky. Myslim si, že se tady málo kritizujou na to, kolik stojí.
Lukas Havran Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 v prodejni sekci mas Seika SRP043, sahni po nich
Josef01 Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 (upraveno) Dá se říci, že řada firem kopíruje ostatní firmy (hlavně ty dražší) a vydělávají na tom velké peníze. Steinhart je v tomto opravdu "machr" viz jejich řada divers. Myslím, že existuje řada krásných divers, které jsou za solidní peníze a nejsou drahé. Jinak tvoje prohlášení "...a rolexky si bohužel nikdy kupovat nebudu... " známe jako své boty, věřím, že jsem to kdysi někde taky napsal nebo řekl Ještě doplním, že Orienty v prodejní sekci jsou skoro zadarmo. . Upraveno 18. února 2012 uživatelem Josef01
jartop Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 to Josef01 - obávám se, že za chvíli to dospěje k tvým bodům číslo 1 a 2...
kubson Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 big ben se tady zeptá na zkušenost s DLC, potažmo konkrétními hodinkami a rozpočtem 5k a vy mu vysvětlíte, že štajny jsou chucpe? hehe, ne že bych to nečekal Tyhle konkrétní hodinky si nikdo s Rolexkama plést nebude - protože právě DLC, se kterým máme zkušnosti výborné - vrstva je sama o sobě nezničitelná, porušit se dá prakticky jen nárazem, kteý zdeformuje ocelové pouzdro a tím dojde ke zlomení dlc vrstvy. za peníze, které stojí, poskytují hodně muziky?
zekon7302 Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 big ben-steinhart tady nikdo nezavrhuje,mají spoutu hezkých a kvalitních kousků ale tímto modelem šlápli úplně vedle,jak už ti tu někdo psal,přihoď pár kaček a u steinů,pokuď chceš něco z jejich produkce, mají atraktivní tritony nebo apolony
big ben Odesláno 19. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2012 jasně určitě je spoustu skvělých diversek, které ale nevypadají líp než víše zmíněné steinharty za tu cenu, nebo snad ano?
big ben Odesláno 19. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2012 pokud ano, smeknu klobouk před vaší hodinářskou znalostí a citem pro design...
tc95 Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 pekny jsou i tyto a dokonce tzv "RED"......... DLC povrch(diamond like carbon) je na Cx Swiss Hurricane .......... zadna znamka opotrebeni,denne na ruce cca dva mesice.
azeppelin Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 (upraveno) pokud ano, smeknu klobouk před vaší hodinářskou znalostí a citem pro design... Kdyby jsi měl minimání cit pro design tak cíleně nekupuješ kopii jiných hodinek. Radit ti nemá cenu protože z toho co píšeš je zjevné o co ti jde. Když už básníš o citu a designu, tak až ti o design a hodinařinu půjde, tak si koupíš třeba Omega Seamaster 300 vintage, Proloof, IWC aquatimer atd. To co sis vybral je jen levná kopírka a tuctové hodinky. Nevadí-li ti to z morálních či jiných podobných důvodů, tak si je kup. Provedením a zpracováním Steinhart dělá hodinky ve vynikajícím poměru cena vs. výkon. Upraveno 19. února 2012 uživatelem azeppelin
Gustaf Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 (upraveno) já z mého pohledu bych to viděl asi takto: jestli se ti ty hodinky líbí, tak nic okolo neřeš a kup si je. Steinhart je, co se týče kvality k ceně, na tom výborně. Nepátrej nad tím, jestli jsou to kopie něčeho..hlavně, že se ti líbí a splňují tvé nároky. Bude to stejně jen první stupínek v celém tvém chrono životě a až došetříš a budeš si moci dovolit dražší hodinky, tak zase postoupíš o metu dál....třeba i k těm roládám. Mě osobě se tyhle hodinky taky líbí a byl čas, kdy sem je měl v merku...A řekl bych, že klasický Ocean one s lupou jsou roládám daleko blíže než tyhle DLC edit: abych moc OT, tak tě sem hodím nějaký návrh...sice quartz, ale co třeba tohle Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 19. února 2012 uživatelem Gustaf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se