Lion Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 (upraveno) sláva, tak aspoň v tomhle prodejce z Austrálie nekecal, jen s tím Scorpionem se kapku sekl pálivý jsou podle mě dost... uvidím co z toho vyleze a pak si vemu z seminka-chilli.cz balíček na příští rok... Dorset NagaNagabon JolokiaNaga Morichjdu se mrknout na ten tvůj odkaz Upraveno 7. srpna 2012 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 každopádně to asi stejně neurčím tvarem bych to tipoval na nějaký Cayenne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Jo, to jsem taky bral do úvahy jako možnost. Jo tam máš záruku, že dostaneš, co chceš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Klobouk dolů gandalfe, co toho máš a hlavně těch druhů, jen koukám. Dík za pěkný přehled.Nám to roste zatím takhle. Rozmístili jsme sazenice na 4 různá místa a nejvíc daří těm na západní lodžii a stejně tak ve skleníku. Všechny mají ještě spoustu květů, tak uvidím, jestli to stihne dozrát. Ale jsem rád, že napoprvé aspoň něco bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Prosím místní zasvěcence o radu. Přivezl jsem si z turecka sušené paprikové vločky (prostě ne prášek, ale větší drobky), mají jemně pálivou chuť (něco mezi nepálivou a hodně pálivou) a voní jako sušená rajčata, máte někdo představu o tom co by to mohlo být za odrůdu, zda jde sehnat o pěstování? na obrázku to jsou červené malé feferonky, cca 5cm dlouhé a 1,5cm široké (tzn celkém krátké a tlusté). Díky díky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Prosím místní zasvěcence o radu. Přivezl jsem si z turecka sušené paprikové vločky (prostě ne prášek, ale větší drobky), mají jemně pálivou chuť (něco mezi nepálivou a hodně pálivou) a voní jako sušená rajčata, máte někdo představu o tom co by to mohlo být za odrůdu, zda jde sehnat o pěstování? na obrázku to jsou červené malé feferonky, cca 5cm dlouhé a 1,5cm široké (tzn celkém krátké a tlusté). Díky díky :-) Kromě Turků ti to nikdo nepoví /ale spíš to jenom prodávají a míchá to někdo jiný/. To je taková místní "domácí" směs. Jestli chceš, pošlu ti "vzorek" nemíchaného chilli a sám si to nadávkuješ do jídla. Na obrázky nedej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Klobouk dolů gandalfe, co toho máš a hlavně těch druhů, jen koukám. Dík za pěkný přehled. Nám to roste zatím takhle. Rozmístili jsme sazenice na 4 různá místa a nejvíc daří těm na západní lodžii a stejně tak ve skleníku. Všechny mají ještě spoustu květů, tak uvidím, jestli to stihne dozrát. Ale jsem rád, že napoprvé aspoň něco bude Hlavně to chce slunce. Pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2012 Zdravím milovníky chilly,na jaře jsem dostal sazeničku a takhle vypadá dneska.Byl by některý z místních odborníků ochotný poradit co je to za odrůdu,jestli je to jedlé a zda nedělám nějakou pěstitelskou chybu, protože moje rostlinka se mi zdá oproti vašim nějaká neduživá a pobledlá.Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 8. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2012 Odrůdu ti asi takhle z oleje neurčí. Má ta kytka dost slunce? Nepřeléváš jí? A co hnojení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2012 Ahoj, díky za odpověď. Nečekal jsem přesný botanický název, jen mě zajímalo, jestli je to odrůda "jedlá" nebo jen "dekorativní. Rostlina je na jižním parapetu, víc slunce mít nemůže. Vodou, pravda, nešetřím, při výsadbě jsem použil granulované slepičince a během léta dostala asi 2x kristalon květ+plod. Listy se mi zdají dost žluté, nemají takovou pěknou sytě zelenou barvu, asi jim chybí nějaký prvek. Jak je to vlastně s tou zálivkou? Někdo tady psal, že ve vedrech zalévá i 3x denně, teď se dozvídám, že hrozí přelití. Maji papričky raději sucho nebo bažinu?Děkuji za každou radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 9. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2012 Pochopitelně je chilli jedlé :-). S tím kristalonem šetři - není to ideální, protože to není přírodní hnojivo, ale čistá chemie. Lepčí /i pro chuť/ je to tak 2x týdně přihnojit Hoštickým hnojivem, jim dodá dusík i ostatní potřebné látky. Papriky obecně nesnášejí přemokření. Proto se zálivkou opatrně. Zalévej až když si o to rostlina sama řekne /trochu povadne/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 9. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2012 Já to věděl že dělám něco blbě. Je to můj první pěstitelský pokus. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2012 Já mám taky první pokus, zasel jsem Habanero (trochu pozdě) a hodně mi kvete, ale většina květů opadá a nevytvoří plod. Čím to může být? Málo hnojiva? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 10. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2012 Když je rostlina slabá, tak kvetení ještě neutáhne. Květ upadne i na silných rostlinách, které už plodí. Pochopitelně kromě přihnojování /ne kristalon/ je taky důležitý prostor, jaký ta rostlina má. Neuškodila by fotka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2012 (upraveno) No mám to ve velkým květináči, já jsem to nehnojil vůbec, až to začalo opadávat, tak jsem tam přihodil trochu granulovaného hnoje, který jsem doma našel.Jinak rostlina je silná, vypadá dobře. Fotku teď nemám. Upraveno 10. srpna 2012 uživatelem vor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 10. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2012 Vyzkoušej tekutý Hoštický hnojivo - to je rychlejší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2012 (upraveno) Několik motivačních obrázků. Od vysazení rostla venku, teď se mi jí zželelo a vzal jsem ji do tepla.edit.: překlep Upraveno 11. srpna 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Gandalfe a když mi paprička zčervenala utrhnutá?? Utrnul jsem zelenou na zkoušku a hle za dva dny, půlka papričky co zbyla zčervenala. i ta rostlina nademnou vypadá nadějně, to je to Cayenne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Jasně, zelená paprička po utrhnutí "dojde". Ale semena nemusí být plně vyvinutá. To myslíš tu tvojí? Vypadá to na ní. U tý mojí si nejsem jist co to vlastně je /asi došlo k zkřížení, nebo naopak k rozpadu/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 (upraveno) Aha. No myslím že to bude Cayenne. Ale i ta tvá rostlina ze včerejška s trochou fantazie je ona, tak sem myslel co kdyby... Upraveno 12. srpna 2012 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se