Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak dnes předposlední sklizeň. Kytky menšího vzrůstu jsem před 14 dny zasadil do velkých květníků a přestěhoval do zimní zahrady. Jedou moc pěkně. Na dozrání je tam sestava těch červených a na 3 kytkách pěkně jde "Viagra di Calabria" z paprik, co jsem si loni převezl z Tropey.

Může nějaký specialista říct, co jsem to vlastně pěstoval? Semínka byla ze suchých papriček na košt od gandalfa.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravdou, že té žluté se nechá sníst půlka bez újmy na zdraví. Červené jsou mnohem chutnější a aromatičtější, špička je téměř nepálivá. Pak člověk ochutná někde z půlky a brečí jak želva. Dnes večer konzumavány oboje k husám, knedlům a zelí obou barev a působily veselí ve společnosti....

 

Jamajské žluté /Jamajcan Yellow, příjemné koření, spíše slabší pal/ a Habanero /řekl bych/, nebo Savina /jinak voní, ostře čpí/. Savina je o poznání ostřejší, než Haba. Pěkný plody máš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes večer konzumavány oboje k husám, knedlům a zelí obou barev a působily veselí ve společnosti....

Kejklíku,já nevím.Chilli z vlastních chovů pojídám téměř denně moc moc let,ale jsou jídla,kam mají vstup zakázán.Vím,že je to každého věc,ale k huso-knedlo-doublezelo je to zločin.

Zrovna tak si neumím představit narvat to do poctivého vývaru z hovězí oháňky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kejklíku,já nevím.Chilli z vlastních chovů pojídám téměř denně moc moc let,ale jsou jídla,kam mají vstup zakázán.Vím,že je to každého věc,ale k huso-knedlo-doublezelo je to zločin.

 

Na východě republiky (Slovácko) a na západě té vedlejší se k huse jedí běžně nakládané kozí rohy a do mastné huby to docela pasuje. Včera jsme si to jen trošku zpestřili syrovou Jamajkou. Ne že by byla husa v pekáči zasypaná chilli....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes byla poslední sklizeň chilli, 3/4 igelitky různých druhů /nefotil jsem/. Vše jsem nadrobno posekal, větší druhy jsem i zbavil semínek a osemeníků /na menší jsem neměl už sílu/, rozmixoval rozvařil a zavařil do skleniček. Tím jsem získal základ pro výrobu omáčky v zimním období. I když některé druhy nebyly vyzrálé, tak je to neskutečná síla /o "vůni" ani nemluvím/. Je tam směs Habenero, Fatali, Jolokia, Naga PC1, 7Pod Jonah, Jamajské žluté, červené, Savina ....., bez přísad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urobil som to tak isto ako ty, ale asi pred dvoma týždňami. Síce farba nie veľmi pekná(nejaký odtieň zelenej), ale sila to je poriadna. :smile_anim: Od kedy si mi poslal semienka a doma som dačo dopestoval, tak už kopu ľudí som naučil na chilli, vrátane manželky, ktorá predtým nič štiľavé nechcela a teraz si to dáva do všetkého.

Dnes byla poslední sklizeň chilli, 3/4 igelitky různých druhů /nefotil jsem/. Vše jsem nadrobno posekal, větší druhy jsem i zbavil semínek a osemeníků /na menší jsem neměl už sílu/, rozmixoval rozvařil a zavařil do skleniček. Tím jsem získal základ pro výrobu omáčky v zimním období. I když některé druhy nebyly vyzrálé, tak je to neskutečná síla /o "vůni" ani nemluvím/. Je tam směs Habenero, Fatali, Jolokia, Naga PC1, 7Pod Jonah, Jamajské žluté, červené, Savina ....., bez přísad.

Upraveno uživatelem robo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

toto bude strašná sila, pil som niečo podobné, kamoš tam dal nejaké Naga a pálilo to jak ďas, no nič, ako hovoríš, prípadne to zriediš :)

tak už je naloženo :smile_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes zazimování skleníku, před zarytím rozleželého hnoje sklizeno půl košíku zelených biskupských čepic a něco ještě zelených Jamaica žlutá. Co s tím? Je to papriček pomalu na tři plechy. Myslíte, že v zimní zahradě ještě dojdou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohly by, ale dej si bacha na plíseň /uvnitř/.

Já jsem dneska taky uklízel, zítra to asi zryji. Ty zelený biskupský bys mohl naplnit sýrovou pěnou /nebo pomazánkou/. Nejsou tak ostré a ten sýr, třeba třená Niva, to pěkně doplní. Já jsem to několikrát dělal a mělo to úspěch.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvanta zelených biskupských čepic zpracována podle gandalfova návrhu při dodržení technologických postupů:

- papriky vyprázdněny po uříznutí vršků u šťopky

- blanšírovány 1 minutu v nálevu DEKO a pak brutálně ochlazeny

- plněny směskou niva+domácí tvaroh+pomazánkové máslo bez chuti

- vyskládány do velké sklenice od Lausitzer gurken (2,5 l)

- zality 1:1 směsí oliváč + slunečnicový olej

- uloženo do chladné komory

 

Již po 24 hodinách je výsledek skvělý, decentně pálivý. Nezapomenout solit, sůl z Nivy nestačí!

 

PS: prolezlo to i přes chirurgické rukavice, sex segodnja zapreščen. :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...