gandalf Odesláno 27. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 Já byl v hospodě, ale chilli jsem měl s sebou. Jak jinak. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 27. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 Viděl jsem ho a říkal si: "Není to náhodou gandalf?" Taky mě to napadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 27. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 Tak dnes předposlední sklizeň. Kytky menšího vzrůstu jsem před 14 dny zasadil do velkých květníků a přestěhoval do zimní zahrady. Jedou moc pěkně. Na dozrání je tam sestava těch červených a na 3 kytkách pěkně jde "Viagra di Calabria" z paprik, co jsem si loni převezl z Tropey. Může nějaký specialista říct, co jsem to vlastně pěstoval? Semínka byla ze suchých papriček na košt od gandalfa. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 27. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 to nadhera, to bych z radosti nad tou krasou sezral cele sam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 27. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 Jamajské žluté /Jamajcan Yellow, příjemné koření, spíše slabší pal/ a Habanero /řekl bych/, nebo Savina /jinak voní, ostře čpí/. Savina je o poznání ostřejší, než Haba. Pěkný plody máš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 27. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 Je pravdou, že té žluté se nechá sníst půlka bez újmy na zdraví. Červené jsou mnohem chutnější a aromatičtější, špička je téměř nepálivá. Pak člověk ochutná někde z půlky a brečí jak želva. Dnes večer konzumavány oboje k husám, knedlům a zelí obou barev a působily veselí ve společnosti.... Jamajské žluté /Jamajcan Yellow, příjemné koření, spíše slabší pal/ a Habanero /řekl bych/, nebo Savina /jinak voní, ostře čpí/. Savina je o poznání ostřejší, než Haba. Pěkný plody máš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 27. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2012 Dnes večer konzumavány oboje k husám, knedlům a zelí obou barev a působily veselí ve společnosti....Kejklíku,já nevím.Chilli z vlastních chovů pojídám téměř denně moc moc let,ale jsou jídla,kam mají vstup zakázán.Vím,že je to každého věc,ale k huso-knedlo-doublezelo je to zločin.Zrovna tak si neumím představit narvat to do poctivého vývaru z hovězí oháňky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Kejklíku,já nevím.Chilli z vlastních chovů pojídám téměř denně moc moc let,ale jsou jídla,kam mají vstup zakázán.Vím,že je to každého věc,ale k huso-knedlo-doublezelo je to zločin. Na východě republiky (Slovácko) a na západě té vedlejší se k huse jedí běžně nakládané kozí rohy a do mastné huby to docela pasuje. Včera jsme si to jen trošku zpestřili syrovou Jamajkou. Ne že by byla husa v pekáči zasypaná chilli.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Nakládané kozí rohy v kyselém nálevu jsou skoro jako okurka,to vidím reálně.Chilli je chilli.Ale to je fuk,nebudu Tě kádrovat,hlavně,že Vám šmakovalo:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 29. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2012 (upraveno) tak už je naloženo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. října 2012 uživatelem vor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 29. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2012 No nazdar to bude síla. Kdo to bude pít? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 29. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2012 (upraveno) Víc jsem tam toho nedal, jenom to, co je v láhvi. Když bude potřeba, tak poředím. Upraveno 29. října 2012 uživatelem vor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 31. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2012 Dnes byla poslední sklizeň chilli, 3/4 igelitky různých druhů /nefotil jsem/. Vše jsem nadrobno posekal, větší druhy jsem i zbavil semínek a osemeníků /na menší jsem neměl už sílu/, rozmixoval rozvařil a zavařil do skleniček. Tím jsem získal základ pro výrobu omáčky v zimním období. I když některé druhy nebyly vyzrálé, tak je to neskutečná síla /o "vůni" ani nemluvím/. Je tam směs Habenero, Fatali, Jolokia, Naga PC1, 7Pod Jonah, Jamajské žluté, červené, Savina ....., bez přísad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2012 (upraveno) Urobil som to tak isto ako ty, ale asi pred dvoma týždňami. Síce farba nie veľmi pekná(nejaký odtieň zelenej), ale sila to je poriadna. Od kedy si mi poslal semienka a doma som dačo dopestoval, tak už kopu ľudí som naučil na chilli, vrátane manželky, ktorá predtým nič štiľavé nechcela a teraz si to dáva do všetkého. Dnes byla poslední sklizeň chilli, 3/4 igelitky různých druhů /nefotil jsem/. Vše jsem nadrobno posekal, větší druhy jsem i zbavil semínek a osemeníků /na menší jsem neměl už sílu/, rozmixoval rozvařil a zavařil do skleniček. Tím jsem získal základ pro výrobu omáčky v zimním období. I když některé druhy nebyly vyzrálé, tak je to neskutečná síla /o "vůni" ani nemluvím/. Je tam směs Habenero, Fatali, Jolokia, Naga PC1, 7Pod Jonah, Jamajské žluté, červené, Savina ....., bez přísad. Upraveno 31. října 2012 uživatelem robo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2012 toto bude strašná sila, pil som niečo podobné, kamoš tam dal nejaké Naga a pálilo to jak ďas, no nič, ako hovoríš, prípadne to zriediš tak už je naloženo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 31. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2012 Na to ředění by bylo třeba lihovar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 3. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2012 Dnes zazimování skleníku, před zarytím rozleželého hnoje sklizeno půl košíku zelených biskupských čepic a něco ještě zelených Jamaica žlutá. Co s tím? Je to papriček pomalu na tři plechy. Myslíte, že v zimní zahradě ještě dojdou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2012 (upraveno) Mohly by, ale dej si bacha na plíseň /uvnitř/.Já jsem dneska taky uklízel, zítra to asi zryji. Ty zelený biskupský bys mohl naplnit sýrovou pěnou /nebo pomazánkou/. Nejsou tak ostré a ten sýr, třeba třená Niva, to pěkně doplní. Já jsem to několikrát dělal a mělo to úspěch.edit.: doplnění Upraveno 3. listopadu 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 5. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2012 Kvanta zelených biskupských čepic zpracována podle gandalfova návrhu při dodržení technologických postupů:- papriky vyprázdněny po uříznutí vršků u šťopky- blanšírovány 1 minutu v nálevu DEKO a pak brutálně ochlazeny- plněny směskou niva+domácí tvaroh+pomazánkové máslo bez chuti- vyskládány do velké sklenice od Lausitzer gurken (2,5 l)- zality 1:1 směsí oliváč + slunečnicový olej- uloženo do chladné komory Již po 24 hodinách je výsledek skvělý, decentně pálivý. Nezapomenout solit, sůl z Nivy nestačí! PS: prolezlo to i přes chirurgické rukavice, sex segodnja zapreščen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 Drcení sušeného Habanera bez respirátoru = sebevražda. Po včerejším extempore jsem kýchal ještě dnes ráno, oči mám jak angorský králík... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se