gandalf Odesláno 28. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2013 (upraveno) To asi ne. Ty moje /první/ jsou nějaké z Indonésie, jsou tlustší, ale chuťově zajímavé /sladké, ostré, ale ne extrém/, ty druhý jsou Bolivian Bonsai /zrají od černé bary do červena a jsou kratší než ty tvoje, spíše kuželovité/ - ty mám jen pro parádu a na rozdávání jako kytky do bytu a nejsou Chinense /Annuum/. Fakt bych to typnul na ty Thai, nebo Vietnam /čert se v tom vyznej/, štíhlé, ostré, slabší dužina.edit.: doplnění Upraveno 28. srpna 2013 uživatelem gandalf
brett Odesláno 28. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2013 Zdravím Tě brette jak se daří,co nového ve světě starých Omeg? :-) Stabilní stav, tj. 14 + 3 a občas šilhám po nějakém přírůstku :-)
Mirek Odesláno 31. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2013 Borci, příležitost na brněnské chrono-chilli sraz... loňskej ročník byl prej super, letos se tam chystám, tak snad bude hezky... www.chillibrani.cz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kejklik Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Odesláno 1. září 2013 Začínám sklízet a sušit. Dnes večer šla do sušky první dávka toho, co Gandalf označil jako "semeno St. Peter". Pálí to jak sviňa a vypadá to ouplně jinek, než inzerováno. Velikost je slušná (viz 10 Kč). Pro zajímavost ke vzorku pálivců přiloženo něco mexického černo-hnědého a dva pequinové v barvě rudé. Pequino dozrává pěkně a pěkně i vypadá. Na keři je cca 80% rudochů, zbytek je fialový a bílo-fialový. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 2. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Tak to se omlouvám, asi jsem při posílání více vzorků najednou zaměnil obálky /kdybych to prodával, tak by se to stát nemělo/. Ale tohle je lepší než sv. Petr, ten je spíš zajímavý tvarem. Máš pěkný Jmajský jako bonus. Mně takhle pěkný nenarostly - mám takový nafouklý měchuřiny.
kejklik Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Naopak, jsem potěšen, jen ta pálivost je trochu výš, než jsem čekal. Na chuť jsou nejlepší Joe's Long. Jsou cca 25 cm dlouhé, jen 1 cm široké, zatím zelené. Chuť je jemně palčivá, lze použít celý 1 kousek na ochucení guláše a nechají se i přikusovat třeba ke grilovanému masu. Jejich jedinou nevýhodou je, že mi ve skleníku narostly cca 170 cm vysoké. Jejich pálivost se údajně pohybuje kolem 20 000 SHU. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak to se omlouvám, asi jsem při posílání více vzorků najednou zaměnil obálky /kdybych to prodával, tak by se to stát nemělo/. Ale tohle je lepší než sv. Petr, ten je spíš zajímavý tvarem. Máš pěkný Jmajský jako bonus. Mně takhle pěkný nenarostly - mám takový nafouklý měchuřiny.
gandalf Odesláno 2. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Pěkný .... A jako přílohu na grilu - bych si dal.
gandalf Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Aktuální foto. Zraje to dost pomalu, to měsíční zdržení je znát. Uvidíme jaké bude v následujících dnech a týdnech počasí. Snad to vyjde. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Trojan Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Závist kluci, máte to krásné! Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 4
gougy Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 z toho pálí oči jen z fotek A co se chiližrouta týká, prý bylo letos o dost víc lidí (a vyhrál nějakej Pražák :D)
Tomas_2002 Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Hele chlapi, mám tu nějakej pálivej mišmaš ze skleníku ( neznámá všehochuť) a rád bych to nějak spotřeboval. Uvažuju o nějaké omáčce, takovej pálivější kečup - nemáte někdo recept ? Napadá mě chilli, oloupaná rajčata, sůl, pepř, cukr, ocet...něco na ten způsob ?
gandalf Odesláno 10. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2013 (upraveno) Hele chlapi, mám tu nějakej pálivej mišmaš ze skleníku ( neznámá všehochuť) a rád bych to nějak spotřeboval. Uvažuju o nějaké omáčce, takovej pálivější kečup - nemáte někdo recept ? Napadá mě chilli, oloupaná rajčata, sůl, pepř, cukr, ocet...něco na ten způsob ?Jde o to, jestli to chceš na ovocném základě /ananas, jablka, hrušky, borůvky, švestky ..../ nebo kapiovém ......... Hlavně tam necpi kečup. Loupaná rajčata jsou OK, snad lepší je přidat rajčatové pyré /nezapomeň na cibuli, česnek, zázvor, neuškodí koriandr/. Pochopitelně do ovocného základu nedáš rajčata. Hlavně tam necpi vodu a ocet bych dal rýžový, protože není tak výrazný, příp. limetky. Nejprve si umixuj základ, chilli přidávej nakonec /ochutnávej/. Doporučuji udělat toho víc najednou a zavařit. Čím je to starší, tak je to chutnější /chutě se spojí a chilli se rozjede/.edit.: překlep Upraveno 10. září 2013 uživatelem gandalf
vojt Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Gandalfe, prosimTě, kamarád byl v Kambodži a přivez mi pytlík čerstvejch, malejch chilli papriček, nějaký sušený a nějakou brutální chilli pastu. A já nevim, co s těma čerstvejma, v lednici to asi dlouho nevydrží a zkazej se, ne? Usušit? Jak, když sušičkou neoplývám? Zmrazit asi ne, že. Naložit do oleje? Budu moc rád, když poradíš.
Lion Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Gandalfe, prosimTě, kamarád byl v Kambodži a přivez mi pytlík čerstvejch, malejch chilli papriček, nějaký sušený a nějakou brutální chilli pastu. A já nevim, co s těma čerstvejma, v lednici to asi dlouho nevydrží a zkazej se, ne? Usušit? Jak, když sušičkou neoplývám? Zmrazit asi ne, že. Naložit do oleje? Budu moc rád, když poradíš. S olejem zkušenost nemám, ale určitě by to šlo: 1) zavařit, je to normální zelenina, s chutí nevím, asi bych to nerisknul2) omáčka 3) usušit, nařízni to a jehlou a nití to sešij a zavěs... poté to rozdrť, umel na koření nebo to tam dávej po kouskách http://www.hobbyportal.sk/data/articles/505/show/susenie-chilli.jpg
Návštěvník Kamil Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 S olejem mám zkušenost já, je to výborná záležitost a hodí se skoro ke všemu. Já nakládám do slunečnicového.
bohus76 Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Kamile máš na to nějaký spešl svůj recept?
Návštěvník Kamil Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Nemám, nakrájím papričky šikmo na plátky (jako klobásu) a zaleju olejem. Používám zavírací láhev jako byly staré limonády. Teď naposled jsem zaexperimentoval s poměrem oleje 2:1 (slunečnicový, olivový), papriček dávám tak pětinu co oleje.
gandalf Odesláno 10. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2013 No a je to vyřešený :-). Zejtra dělám bezva chilli salátLák:2,1 litru vody0,5 l octa16 dkg cukru8 dkg soli5ks bobkového listu5ks celého pepře5ks nového koření5ks hrebičkukoriandr /podle chuti/10 tabletek sacharinuVše přidáme do hrnce a necháme projít varemSurovinychilli papričky různých druhůklasická sladká paprikaokurky nakladačky, patizony /mám jich nadbytek a jsou dobrý/, příp. ml. cuketycibulemrkevkysané sterilované zelí z Lidlu /v plechovce - fak dobrý/Vše pokrájíme na kousky, promícháme a dáme do sklenice. Zalijeme lákem a zaváříme od 10 do 20 minut, podle chuti křupavosti zeleniny. Salát je už po týdnu luxusní žrádlo, doporučuji všem! Pro Kamila budu mít /až bude sklizeň/ čerstvé chilli.
Návštěvník Kamil Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Pro Kamila budu mít /až bude sklizeň/ čerstvé chilli. Taky už se těší.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se