Lion Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 chilli jako takové dle mě průjem nezpůsobí....
gorlo Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Úplném průjem to zase není. Moc mi to nevadí, aspoň se pročistím. Beru to jako klad pro chilli.
Frantik Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Zeptám se tady. Mám trochu zvláštní dotaz. Koupil jsem si chilli omáčku, která mě celkem prohání na záchod. Chilli moc nejím, omáčka pálí, ale dá se to. Je to známka čeho, účinek chilli nebo nekvalitní omáčka?Sůl, olej, glutamaty, zahustovadla, atd. V te omáčce je spousta sajrajtu. Radeji cerstvy chilli :-)
gandalf Odesláno 13. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2014 (upraveno) Frantík má pravdu - může to způsobit cokoli v té omáčce, kromě chilli. Jestli je to v oleji, tak bych se ani nedivil. Nebo umělá dochucovadla, konzervanty, nebo přísady, na které nejsme zvyklí. Taky bych se podíval, kde to vyrábějí. Já bych jí nepoužíval /asi jsem zmlsanej, nebo spíš opatrnej/. Já jsem včera jen ze zvědavosti načal sklenici jakési chilli pasty v oleji, kterou jsem dostal z Vietnamu za semínka. Není to špatný, ale je v tom nějaký koření, který mi nevoní, tak to jíst nebudu. Mám svého dostatek, až nadbytek :-)Ještě doplním - kapsaicim může taky ve větších dávkách působit až projímavě, ale spíše by to žaludek nepustil dál a vypudil to. Upraveno 13. května 2014 uživatelem gandalf
gorlo Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 (upraveno) Uplnej chemicky koktejl to není a je to vyrobeno, tam kde se snad nemluví polsky. Nejspíš na chilli nejsem zvyklý. Četl jsem, ze se chilli používá jako lék při zácpě, takže to asi nějaké účinky má. Upraveno 13. května 2014 uživatelem gorlo
Frantik Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Fuj. Podle me uz je horsi jen molotov Koupim na trhu cerstvy chilli a dam je do mrazaku, kde vydrzi par mesicu. A kdyz chci omacku, kapnu do mixeru olivovej olej, protlak a tri papricky a zmacknu to. Za minutu mas chilli omacku jako vino a bez tapiokovyho skrobu a xanthanu
Tittus Odesláno 14. května 2014 Nahlásit Odesláno 14. května 2014 (upraveno) Exotic Food Co. Chilli omáčka s anasem. Na a n u s. Tak to se pak nediv... Upraveno 14. května 2014 uživatelem Tittus
Qvido Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Znalci netušíte co je to? Prodávají to na Sapě Vietnamci pytlik za pár kaček a dávají velice slušně.
Frantik Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Myslím ze Thai chilli, maj to všichni rakosnici v Praglu, kupuju to čerstvý i sušený a chuťove super. I palivost slušná :-)
Qvido Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Myslím ze Thai chilli, maj to všichni rakosnici v Praglu, kupuju to čerstvý i sušený a chuťove super. I palivost slušná :-)Pytlík za 20,- je slušná cena, to na obrázku je cca půlka balení. Chuťově super, Číňani ve špeluňce kam chodím už asi 15 let na jídlo je macerujou v oleji a to je potom dobrota!
Frantik Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Pytlík za 20,- je slušná cena, to na obrázku je cca půlka balení. Chuťově super, Číňani ve špeluňce kam chodím už asi 15 let na jídlo je macerujou v oleji a to je potom dobrota!V Holesovicich za 40,- :-))) Ta cesta ze Sapy je znát :-)Ale i tak super. Davam to do mrazaku a tam vydrzi dlouho a staci nasekat a jsou jak cerstvy.
Qvido Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 V Holesovicich za 40,- :-))) Ta cesta ze Sapy je znát :-)Ale i tak super. Davam to do mrazaku a tam vydrzi dlouho a staci nasekat a jsou jak cerstvy.Já s nima právě dodělal tohle:Už jenom usušit a do mlýnku na koření, neskutečná nimračka ale venku chčije tak jsem si k tomu otevřel vínečko a dílo se povedlo.
Tondaa73 Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Hlavně si nesáhni prstíkama........do očí.......třeba....
Qvido Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 (upraveno) Hlavně si nesáhni prstíkama........do očí.......třeba.... He, dělal jsem vše pouze dvěma nožema v rukavicích proto taková pakárna, seděl jsem v kuchyni u stolu a pak mě napadlo zatáhnout žaluzie aby si někdo z ulice nemyslel že připravuju pro manželku nějakou dobrotu edit: Ještě když už jsem se nacpal do tohodle hot vlákna přidám foto svatého grálu každého správného strávníka u mistrů z PRC Upraveno 17. května 2014 uživatelem Qvido
Tondaa73 Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 (upraveno) Napsal jsem to, protože mě se to stane VŽDYCKY !!! P.S.:ta omajda, co držíš, mne při cestě na Kubě všude provázela, páč se ta jejich rejžofazole s čímkoliv bez koření včetné soli nedala jinak žrát. Upraveno 17. května 2014 uživatelem Tondaa73
Frantik Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Hlavně si nesáhni prstíkama........do očí.......třeba.... He, dělal jsem vše pouze dvěma nožema v rukavicích proto taková pakárna, seděl jsem v kuchyni u stolu a pak mě napadlo zatáhnout žaluzie aby si někdo z ulice nemyslel že připravuju pro manželku nějakou dobrotu edit: Ještě když už jsem se nacpal do tohodle hot vlákna přidám foto svatého grálu každého správného strávníka u mistrů z PRC Tak Spiracha je klasika. Me baví, ze je "made in USA" :-)))
Qvido Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Tak Spiracha je klasika. Me baví, ze je "made in USA" :-)))Jest tak, balení mi vydrží necelé dva měsíce
gandalf Odesláno 17. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Je to buď Thai Red, nebo Vietnamské červené /v podstatě to samé/. Pálivost kolem 100.000 SHU.
grakij Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Sriracha je klasika a tak o ní natočili film ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se