Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zeptám se tady. Mám trochu zvláštní dotaz. Koupil jsem si chilli omáčku, která mě celkem prohání na záchod. Chilli moc nejím, omáčka pálí, ale dá se to. Je to známka čeho, účinek chilli nebo nekvalitní omáčka?

Sůl, olej, glutamaty, zahustovadla, atd. V te omáčce je spousta sajrajtu. Radeji cerstvy chilli :-)

Odesláno (upraveno)

Frantík má pravdu - může to způsobit cokoli v té omáčce, kromě chilli. Jestli je to v oleji, tak bych se ani nedivil. Nebo umělá dochucovadla, konzervanty, nebo přísady, na které nejsme zvyklí. Taky bych se podíval, kde to vyrábějí. Já bych jí nepoužíval /asi jsem zmlsanej, nebo spíš opatrnej/. Já jsem včera jen ze zvědavosti načal sklenici jakési chilli pasty v oleji, kterou jsem dostal z Vietnamu za semínka. Není to špatný, ale je v tom nějaký koření, který mi nevoní, tak to jíst nebudu. Mám svého dostatek, až nadbytek :-)

Ještě doplním - kapsaicim může taky ve větších dávkách působit až projímavě, ale spíše by to žaludek nepustil dál a vypudil to.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno (upraveno)

Uplnej chemicky koktejl to není a je to vyrobeno, tam kde se snad nemluví polsky. Nejspíš na chilli nejsem zvyklý. Četl jsem, ze se chilli používá jako lék při zácpě, takže to asi nějaké účinky má.

post-5074-0-00408100-1399984824_thumb.jpg

Upraveno uživatelem gorlo
Odesláno

Fuj. Podle me uz je horsi jen molotov  :lol2:  Koupim na trhu cerstvy chilli a dam je do mrazaku, kde vydrzi par mesicu. A kdyz chci omacku, kapnu do mixeru olivovej olej, protlak a tri papricky a zmacknu to. Za minutu mas chilli omacku jako vino a bez tapiokovyho skrobu a xanthanu  :lol2:

Odesláno (upraveno)

Exotic Food Co. Chilli omáčka s anasem. Na  a n u s. Tak to se pak nediv... :D

Upraveno uživatelem Tittus
Odesláno

Myslím ze Thai chilli, maj to všichni rakosnici v Praglu, kupuju to čerstvý i sušený a chuťove super. I palivost slušná :-)

Pytlík za 20,- je slušná cena, to na obrázku je cca půlka balení. Chuťově super, Číňani ve špeluňce kam chodím už asi 15 let na jídlo je macerujou v oleji a to je potom dobrota!

Odesláno

Pytlík za 20,- je slušná cena, to na obrázku je cca půlka balení. Chuťově super, Číňani ve špeluňce kam chodím už asi 15 let na jídlo je macerujou v oleji a to je potom dobrota!

V Holesovicich za 40,- :-))) Ta cesta ze Sapy je znát :-)

Ale i tak super. Davam to do mrazaku a tam vydrzi dlouho a staci nasekat a jsou jak cerstvy.

Odesláno

V Holesovicich za 40,- :-))) Ta cesta ze Sapy je znát :-)

Ale i tak super. Davam to do mrazaku a tam vydrzi dlouho a staci nasekat a jsou jak cerstvy.

Já s nima právě dodělal tohle:

Už jenom usušit a do mlýnku na koření, neskutečná nimračka ale venku chčije tak jsem si k tomu otevřel vínečko a dílo se povedlo.

post-390-0-18920400-1400338224_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Hlavně si nesáhni prstíkama........do očí.......třeba.... :)

He, dělal jsem vše pouze dvěma nožema v rukavicích proto taková pakárna, seděl jsem v kuchyni u stolu a pak mě napadlo zatáhnout žaluzie aby si někdo z ulice nemyslel že připravuju pro manželku nějakou dobrotu :skull:

edit: Ještě když už jsem se nacpal do tohodle hot vlákna přidám foto svatého grálu každého správného strávníka u mistrů z PRC

post-390-0-75424700-1400339472_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Qvido
Odesláno (upraveno)

Napsal jsem to, protože mě se to stane VŽDYCKY !!! :furious:

P.S.:ta omajda, co držíš, mne při cestě na Kubě všude provázela, páč se ta jejich rejžofazole s čímkoliv bez koření včetné soli nedala jinak žrát. :clap:

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odesláno

Hlavně si nesáhni prstíkama........do očí.......třeba.... :)

He, dělal jsem vše pouze dvěma nožema v rukavicích proto taková pakárna, seděl jsem v kuchyni u stolu a pak mě napadlo zatáhnout žaluzie aby si někdo z ulice nemyslel že připravuju pro manželku nějakou dobrotu :skull:

edit: Ještě když už jsem se nacpal do tohodle hot vlákna přidám foto svatého grálu každého správného strávníka u mistrů z PRC

Tak Spiracha je klasika. Me baví, ze je "made in USA" :-)))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...