Sedlin Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 20. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2015 (upraveno) Pěkný, nezapomeň přisypat zeminu.Já mám ještě prcky, fotit to nemá cenu. Ale opět jsem špatně odhadl množství - sice jsem dal méně druhů, ale na co do počtu jsem to přehnal.edit.: doplnění Upraveno 20. března 2015 uživatelem gandalf
Sedlin Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 (upraveno) nic přisypávat nebudem, příští týden přesazujem do větších to je zahrabem ůpně:-) Upraveno 20. března 2015 uživatelem Sedlin
gandalf Odesláno 24. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2015 Pořídil jsem si kanistr hnojiva Bio-Grow. Zatím jediný co mohu říci, že nevoní, ale kytky rostou. K tomu jsem dostal zapalovač a cigaretový papírky :-)
tommas4 Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Odesláno 30. března 2015 Pánové, neprodáváte někdo přebytky? ideálně celé, sušené, bez plísně?
gandalf Odesláno 30. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2015 Nějaké sušené ti mohu přenechat. Jde o to, jakou máš představu o množství :-) Kila toho už nemám. Jo, celý nejsou je to na 1/2, nebo ty větší na 1/4.
busdriver Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Tak tenhle rok sem to neprošvihl a pár zelnáčů mám taky. Akorát bych potřeboval radu a to kdy je dobrý začít přihnojovat? Zatim mám jen takový malý 4-lístkový mrňouse. Jak moc by měly bejt na světle? Vzal sem jen různý druhy "za okno a na záhon", takže snad jim nemusim nějak speciálně přisvětlovat, nicméně sem tam nějaká spadne a vypadá mrtvá, zatím většinou pomohlo dát ji k oknu, kde je víc světla, ale zas ostatní se tvářej docela zdatně tam kde sou. Poslední otázka, jak moc bych měl zalejvat, platí to co při klíčení (vlhko ale ne tak, aby z jiffu při zmáčknutí kapalo..).
Martz Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Já je při klíčení v jiffech nechávám v teple (poblíž radiátoru a udržuji vlhké, ale aby z toho po zmáčknutí voda netekla. Jakmile vyroste klíček cca. 3 cm a lístečky se začnou klubat, přesunu je na okno na světlo a jiffy přesunu do kelímků se zeminou. V tomto stavu tam snad ten měsíc a něco vydrží, než půjdou do skleníku.
tommas4 Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Nějaké sušené ti mohu přenechat. Jde o to, jakou máš představu o množství :-) Kila toho už nemám. Jo, celý nejsou je to na 1/2, nebo ty větší na 1/4.Napíšu jak budu na pc. Díky.
gandalf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Ahoj rostlinám dopřej co nejvíce světla /já je mám u okna a ještě jim pár hodin svítím/. Se záluvkou buď opatrný a hlavně ten substrát do květníku/nádoby nepěchuj, musí to být kypré a vzdušné. Na předhnojený substráty moc nevěřím /pokud to nejsou nějaký speciály, ale ty v marketu nekoupíš/. Tak opatrně přihnojuj /třeba Kristalon start/, neublížíš s přidáním Lignohumátu. A bacha na průvan.
busdriver Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Tak to je budu muset přestěhovat někam víc na světlo.. Díky za radu
gandalf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 V období růstu tak 14 hodin je optimální.
warann Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Učím se za pochodu a očekávám zásilku od zdejšího náčelníka, jemuž ještě veřejně děkuju . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Martz Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Bacha na sazeničky takhle vedle sebe. Propletou se jim kořínky a pak to nejde přesadit.
Martz Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Já letos nezaspal a vyséval včas, teď už mám krásné 10 cm rostlinky.Ale ještě něco vyseju, aby se případné ztráty daly nahradit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mimochodem, odkud berete semínka a jaké máte zkušenosti? Já bral od seminka-chilli.cz a klíčivost 100%. Z mé sklizně tak 70% a navíc některé rostlinky různě pokroucené nebo jinak nezdravě vypadající.
gandalf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Já letos nezaspal a vyséval včas, teď už mám krásné 10 cm rostlinky.Ale ještě něco vyseju, aby se případné ztráty daly nahradit. ImageUploadedByTapatalk1427822270.564197.jpg Mimochodem, odkud berete semínka a jaké máte zkušenosti? Já bral od seminka-chilli.cz a klíčivost 100%. Z mé sklizně tak 70% a navíc některé rostlinky různě pokroucené nebo jinak nezdravě vypadající.Máš to pěkný. Já používám semínka "z vlastního chovu". Letos jsem vyzkoušel semínka i 5 let stará a 100% klíčivost /zkoušel jsem ty moje "obří", abych mohl porovnat rostliny i plody/.
warann Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Bacha na sazeničky takhle vedle sebe. Propletou se jim kořínky a pak to nejde přesadit. Díky za radu, jak jsem psal, začínám. Ostatně tohle mi vyběhlo z kupovaných papriček, čímž odpovídám i na otázku: "Mimochodem, odkud berete semínka". Prostě jsem to jen zkoušel při čekání na semínka od gandalfa. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Martz Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Já jsem loni strašně přes léto litoval, že jsem tomu nedal víc péče na začátku roku při setí a předpěstování. Proto jsem se teď trochu snažil a vypadá to věru nadějně! Jen jestli se úroda zadaří, tak nevim, co s tím budu dělat Jak vlastně zpracováváte sklizeň? Já loni část naložil (kozí roh, jalapeno), část usušil (habanero, de cayenne) a z části udělal pečenou omáčku (habanero + zbytky). Moc jsem toho neměl, takže dohromady asi 10 lahviček všeho možného...
gandalf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 (upraveno) Co s tím dělat? Co nesníš, rozdej a uděláš radost druhému i sobě :-)Koukám, že jsem ti poslal stejný semínka chilli, co máš v krabičce. Tahle kytka ti dá klidně 150 kousků plodů a ani se nebudeš muset moc snažit.edit.: doplnění Upraveno 31. března 2015 uživatelem gandalf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se