gandalf Odesláno 19. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2016 Jo, měly by být v pohodě. Navíc tenhle druh není tak teplomilný. Já mám venku dokonce jedno Habanero /odepsaný/ a docela taky drží.
Bob Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Odesláno 23. října 2016 (upraveno) Gandalfe jak se mam starat o ty Sibire?Presadili jsme ji do novyho kvetinace (ten tvuj ti poslu po Kamilovi)Jak casto zalevat a cim hnojit? Dik!Pristi tyden budu taky sklizet Blba fotka sorry :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. října 2016 uživatelem Bob
gandalf Odesláno 24. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Sibiře jsou nenáročné, stačí trochu zalít tak 2x-3x týdně. Občas přihnojit tekutým hnojivem. Jen připomínám, že ta nádoba musí mít drenáž, dole nesmí zůstat stát voda.
Bob Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Odesláno 25. října 2016 Budeme Zalevat po malych davkach 2-3x tydne a hnojivo zajistim.DikPod by nemela stat voda, budeme zalevat opatrne
gandalf Odesláno 30. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2016 Poslední sklizeň. 2 kytky mi bylo dovoleno vzít do tepla domova. Ještě tam zbylo skoro metrové Aji Starfish, Sibiřské domácí a nějaký Haba. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tikal Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Odesláno 30. října 2016 Poslední větší sklizeň. Ještě tak 30 papriček dozrává
Tikal Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Odesláno 30. října 2016 Vlevo je Naga vpravo je Ring of Fire a vzadu je tvůj kříženec Haba, ale mám podezření, že je to něco poctivějšího. Habanera jsem měl a takové koule nemá
Tikal Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Odesláno 30. října 2016 No, do hněda to nejde, ale má to Morugovou chuť a vůni
tommas4 Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Odesláno 30. října 2016 Kvízová otázečka pro místní čili znalce, ve skleníku mi vyrostlo . . . ?
gandalf Odesláno 30. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2016 Mohl by to být kříženec penisu sv. Petra. jak to chutná?
dieegoo Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 Další kolo sklizně Překvapilo mě, co paprik dozrálo ještě teď, v chladnějším počasí a to i přes to, že neměly déle jak měsíc žádnou zálivku... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 6. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 Já jsem ještě dnes naplnil sušičku a to ještě není konec - kolega z Budějc mi ještě přivezl igelitku různých vzorků chilli. I když jsem se zařekl, že už novinky pěstovat nebudu, tak se zřejmě neposlechnu. Dovezl celkem zajímavý druhy - 7POT White, Fatali White, obří Jalapeňo Maylon /snad 15 cm/, Moruga Peach, Cheiro Roxon ...... Samý jedovatý dobroty :-)
Bob Odesláno 8. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 Tak jsem udelal nuklearni pastu, pali az za usima :-)) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zamrazim to, udelam z toho takovy bonbony, ty pak zavakuuju a budu brat dle potreby, akorat odhaduju ze 1 ks je tak na 10 porci :-) Nazvy papricek nevim, dostal jsem je, ale jedou teda vsechny slusne
gandalf Odesláno 8. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 (upraveno) Já jsem dělal pastu z 30dkg chilli /včetně semínek/, 5dkg zázvoru, stejné množství česneku, asi 20g soli, 60g cukru a panáka vodky /žádná voda/. Za studena /syrové/ rozmixovat na hrubo a nechat ve sklenici pod celofánem trochu prokvasit /v teple - tak 10 dní, udělaj se tam drobný bublinky, jinak to moc není vidět/. Potom se ta pasta dá do menších sklenic, zavíčkuje a šoupne do chladničky. Nezavařuje se to, nezalévá olejem! Postupně se pasta odebírá a přidává do jídla. Úžasně to voní, barva je tmavě rudá, je to takový ekrazit ve skle. Dělal jsem už druhou várku /dal jsem méně česneku, nebo můj je moc silný/. Otestoval jsem to na známém z místní restaurace, co to udělá s jídlem, ale on to sežral samotný jako dětskou přesnídávku - a to jsem tam dal i Jolokie, Bhutlah, 7POT, Morugu ...... Prej dobrý.Jestli jí budu ještě dělat, zkusím místo zázvoru galgant - je výraznější.edit.: doplnění Upraveno 8. listopadu 2016 uživatelem gandalf
Bob Odesláno 8. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 (upraveno) Ja zkaramelizoval cibuli, pridal Marsallu, kdyz se vyvarila pridal jsem rozmixovany chilli s cesnekem, provaril a hotovo. jeste je tam sul a pepr. Pali to jak cert. Voda tam taky neni Upraveno 8. listopadu 2016 uživatelem Bob
gandalf Odesláno 8. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 To, co jsem dělal já, je Duo jiao - chu-nanská chilli pasta. Ale dovedu si to představit i pod olejem /i když to prý už není ono/. Cibuli tam dát nemohu, protože ta se časem "hne".
Bob Odesláno 8. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2016 Ja neduveruju konzervacnim moznostem "me" pasty, proto jdu cestou mrazu, kdyz bude zavakuovana vydrzi hodne dlouho
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se