gandalf Odesláno 16. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2017 Je to Capsicum Frutescens - paprika křovitá, stejně jako Naga PC1, Tabasco a pod. Klidně metr a 1/2 vejšky a křoví :-)
j.e.n.i.k.82 Odesláno 16. února 2017 Nahlásit Odesláno 16. února 2017 Gandalfe, já bych si případně také nějaký kousek vzal, jestli ti něco zbyde.. A do Netolic si případně dojedu, až budu u rodiny na Jihu
nividic Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Odesláno 17. února 2017 Já bych to chtěl letos taky zkusit, ale nevím jak přistínit jižní balkon. Ještě si to vlákno přečtu, už si ty rady od loňska nepamatuju
kral083 Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Odesláno 17. února 2017 Nividic: mám pražskou terasu na jihovýchod a když je echt teplo,tak se po tom betonu ani nedá bosou nohou chodit. Papričky mám v kvetinacich,smaží se na sluníčku celý den a zatím každý rok úroda slušná. Jen je potřeba hodně zalivat.
nividic Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Odesláno 17. února 2017 Jo to je stejnej model. Loni (nebo kdy) to taky někdo resil, zejména z kraje sezóny, aby se kytky nepopálily.
kral083 Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Odesláno 17. února 2017 To prehodis starou zaclonou a máš vystaráno.
exBURN Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Odesláno 17. února 2017 Haba red a orange už jede, scorpici ještě spinkaj
tommas4 Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 Tak jak vám to roste? Letos poprvé jim svitím a zatím to vypadá dobře. Obyčejné zářivkové svítidlo a v tom dvě trubice s označením 958 co mají plné spektrum vč. UV. Akorát některé papriky nevím, čokoládové Habanero je vyseto přesně měsíc a nic
kral083 Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 Ja to nechávám opět na přírodě, ale s okny na jihovýchod mám po měsíci dost podobný sazenicky. Poprvé jsem zkusil semínka z seminka-chilli.cz a jedny Habanero z deseti devět a druhý baleni 1 z deseti. Teď sem vysel Jalapenos, tak jsem toho dal radši víc, kdyby se taky nechytly.
busdriver Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 Já furt přemejšlim, jak to s tim přísvitem vymyslet. Místa málo a že by se mi chtělo stavit něco typu growbox, na to teda moc náladu nemám.. Bohužel je ale jasně viděť, že světla maj míň, něž by bylo dobrý :/
tommas4 Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 (upraveno) S tím svícením to mám vyřešeno tak, že mám přisazené svítidlo pověšené nad kytkama, (kytky na fotce jsou v půlitrových kelímkách takže to roste slušně)kupoval jsem tohle svítidlo (má i předřadník) http://www.kupzarovky.cz/nbb-economy-236-absps-ip65-p-33973.htmla tyto zářivky http://www.kupzarovky.cz/narva-ltt8-bio-vital-36w958-g13-p-5768.html v kratším provedení se to dá řešit tímhle světlem http://www.kupzarovky.cz/nbb-topline-t8-218-abspc-evg-helvar-p-24831.htmla těmito zářivkami http://www.kupzarovky.cz/narva-ltt8-bio-vital-18w958-g13-p-20603.html v zásuvce jsou manuální spínací hodiny za stovku,takže při svícení 16 hodin denně x cca 80 dní by to celé mělo vydržet tak 15 let edit - jak půjdu okolo tak to vyfotíma obchod linkovaný výše za mě spokojenost s dopravou i balením, takže mohu doporučit,nemám s nimi nic společného, pouze spokojený zákazník Upraveno 10. března 2017 uživatelem tommas4
kral083 Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 Jedna mobilovka,jak to vypadá po měsíci #oldschoolgrowing ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
busdriver Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 Děkuju za návod a za odkazy. Blbý je, že k tomu nemám moc vhodnou místnost, abych tam svítil 16hod denně, prostor by byl, ale to světlo by mě asi rušilo.. Právě proto mě napadl akorát ten growbox.Tenhle rok sem se docela pral s klíčivostí semínek, hlavně teda žlutá Moruga si dala na čas. Jako bonus sem nechal klíčit i kafrovou limetku, tak sem zvědavej, jestli z toho něco bude..
tommas4 Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 (upraveno) Já to mám v nepoužívaném pokoji / skladišti tak si tam i reguluju teplotu, po zasetí jsou normálně v teple a jak je presadím tak jdou pod světlo kde držím teplotu chladnější.Když se mrknu na týden staré fotky tak mají rostlinky dobrej progres. Svícení jsem koukal mám od 6 ráno do 21 večer, takze 15 nakonec. Ano, to bílé za oknem je sníh a je to foceno teď a furt sněží. @ kral083: pěkné kytky Upraveno 10. března 2017 uživatelem tommas4
kral083 Odesláno 10. března 2017 Nahlásit Odesláno 10. března 2017 Tomáš:super sviceni. Bohužel jediný nepouzivany pokoj je budoucí dětský, to mi asi doma neprojde. Stačí ze tam susim věci z hokeje a ty moc nevoni ?
gandalf Odesláno 11. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Já jsem trochu pozadu /zase/, teprve budu přesazovat ze sadbovačů do větších nádob. Ale už maj pravý listy, tak to bude dobrý. Nainstaluju svícení a ony to rostlinky doženou. Kolegům přeji úspěšný "ostrý" rok :-)
martigen Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2017 opět děkuji duo Gandalf a Kamil za chilli. hned jsem večer ochutnal a pecka. To sypaný je trochu slabší než dávka předtím a tudíž stravitelnější a vůbec to nevadí, protože jsem ho dostal víc díky!
gandalf Odesláno 5. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2017 Rádo se stalo. Až ti chilli dojde, tak se ozvi.
gandalf Odesláno 21. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 Jak vám to roste? Mně se to začíná rozjíždět. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tommas4 Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 Taky tak, přemýšlím že to risknu a dám je příští týden do skleníku, mám za oknama strašnou rajčatovo - paprikovou džungli,a do toho se přidávají cukety, dýně, okurky, patizony a melouny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se