Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Varování: Všem čtenářům se omlouvám za rozsáhlost recenze. Už tak jsem ji značně zkracoval, snažil jsem se zachytit pouze podstatné, případně zajímavé informace.

Pokud se dočtete až na poslední stránku, nezbývá mi nic jiného, než poděkovat za čas, který jste si pro tuto recenzi našli.

Fotky vložené zde ve vlákně nejsou nikde stažené z internetu, jsou vytvořeny mnou. Později založím vlákno ve fotogalerii, kde budu vkládat postupně další fotky.

Úplným závěrem bych chtěl poděkovat Vojtovi (Chumpus) za pomoc s některými daty, překlepy a drobnou korekturu, zejméma však ochotou pomoci. Nesmím ještě zapomenout na Mariána (marosh), který mi pomohl s několika slovními obraty, Petra (Petr_P), který mi rovněž pomohl s pár dotazy a také na posledního Petra (HIFI), který mi zapůjčil knihu od Arna Michaela Haslingera.

Pánové, děkuji

post-2202-033087300 1331671345.jpg

post-2202-071201900 1331671356.jpg

post-2202-072345600 1331671372.jpg

post-2202-048657000 1331671383.jpg

1 - historie.pdf

2 - varianty.pdf

3 - budoucnost.pdf

4 - pribeh.pdf

• Odpovědi 62
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Velká poklona. :notworthy:

To muselo dát hodně práce a času. Takovéto recenze a souhrn informací je přesně to, co od hodinkového fóra očekávám a proč jsem se před necelým rokem zaregistroval. Člověk najde tu to a tady zase ono, ale hezky pokupě ... to je jiná. Chytil jsem se takhle na MM300 a instantovu recenzi. :suicide_anim:

Opravdový dík. :thumbsup_anim:

Odesláno

Fantastická práce! :notworthy: :notworthy: :notworthy:

A protože legendy Steve McQueen + Heuer Monaco = film "24 hodin Le Mans" (v originále "Le Mans"), tak na dotvoření atmosféry do tohtoto vlákna přidám i pár odkazů na tento u příznivců motosportu legendární film:

"Veselé historky z natáčení" (po přečtení vám opravdu sklapne čelist) a životopis Steva McQuenna jako závodního jezdce. Ještě jednou díky Petrovi Bikerovi za odkaz na české stránky věnované všemu okolo závodu 24 hodin v Le Mans (www.lemans.cz).

On-line je možné shlédnout 13 minutovou

:

http://www.youtube.com/watch?v=_R-6_AId3rY

Z filmu vytažené záběry na vlastní závod na trati si lze prohlédnout ve dvou částech - 1. část a 2. část. Celkem 16 minut našlapané akce, která se v historii filmu už nikdy neopakovala. Pokud vám záběry připomínají způsob, jakým se dnes snímají pro televizní přenosy závody formule F1, tak je to tak. Jen ten film vznikl před více jak 40 lety! Panebože, pomyslný klobouk dolů.

Pro ty, co si poctivě přečetli historky z natáčení, jsme našel i tam popisovanou sekvenci havárie Porsche a sekvenci havárie Ferrari.

Odesláno (upraveno)

Jsem moc rád, že se na Chmagu pořád ještě objevují vlákna, která stojí za to číst. Díky. ;)

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

No člověče bejt ta recenze vo krapítek delší, tak se tím asi neprokoušu, ty grafomane jeden. :gora:

Ale jinak velká gratulace.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...