Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
1 hour ago, Brownicek said:

Breitling nee - vím že se k lítání obecně hodí, ale já na něm moc nefrčím teda... 

Počasí - v zimě je právě v Nepálu co se týče stability počasí nejlíp. Ale co jde zase proti  tomu je, že jsou silnější jet straemy v 8-10km, což úplně nepotřebujeme... 

S Péťou jsem se potkal a prohodil pár slov na filmovém fesťáku v Teplicích, velmi fajnový chlapík. Mám od něj i knížku, kde popisuje pokus o Ama Dablam...super a mega krásně tedy fotí 👍

Odesláno
před 18 hodinami, Brownicek napsal:

Ahoj všem :) 

Napadlo mě před časem, že bych mohl hodit info o našem  projektu sem.. Je tu spousta zajímavých lidí, co má rádo nejen hodinky ale i hory, tak snad se to setká s úspěchem :) 

Společně s fotografem, horolezcem a dokumentaristou Petrem Janem Juračkou připravujeme přelet osmitisícové Annapurny v Nepálu horkovzdušným balónem. Pokud vše půjde podle plánu, uskuteční se přibližně touto dobou příští rok.

Šlo by o první přelet osmitisícovky horkovzdušným balónem od 90. let, kdy byl uskutečněn přelet Everestu. Od té doby se nic podobného nepodařilo zopakovat – a to na žádné osmitisícové hoře.

Navíc budeme startovat z nejhlubšího údolí světa ( Kali Gandali) a během letu nastoupáme zhruba o 6 kilometrů výšky, což z projektu dělá i po technické a meteorologické stránce velmi náročnou záležitost.

Brněnský výrobce Kubíček Balloons nám v tuto chvíli dokončuje expediční balón ze speciální textilie, určený právě pro extrémní výšky. Současně s jeho dokončením představíme generálního partnera, jehož logo ponese samotný balón, a budeme moci naplno zahájit výškový trénink v Česku a expediční lety v  Alpách.

Do projektu jsou už teď zapojeni nebo s náma spolupracují zajímaví partneři, namátkou:

• Honza Trávníček a jeho agentura 14 Summits v Nepálu

• National Geographic

• Česká televize

• Nikon

• Univerzita Karlova

• a ještě jedna větší bomba se plánuje, ale tady není vůbec jistý že to dopadne, tak raděj psát veřejně nic nebudu... 

Motivace projektu je samozřejmě splnění snu a zažít nějaký to  dobrodružství – Petr má za sebou řadu expedic, knih i filmových projektů. Zároveň s tím  ale paralelně vzniká seriózní výzkumný projekt v oblasti meteorologie v Himálajích, a to ve spolupráci s Karlovkou, kde Petr pracuje... Cílem je sběr dat a zlepšení predikce počasí, které by v budoucnu mohlo pomáhat i dalším expedicím.

Budu rád, když se budete vyptávat a zajímat :)  
Zásadní otázka, aby to bylo trochu k tématu:  co si mám na přelet koupit za hodinky?? 

Joo a kdybyste třeba někdo měl dobrej kontakt v Blancpainu, Patek, klidně i Rolexu   - tak místo na reklamu ještě máme a na zápěstí si ho udělám :D 

Ale vážně, je to myslím zajímavej projekt kterej (hlavně teda díky Petrovi) bude mít dosah, tak kdyžtak pište SZ, kdyby Vás něco zajímavýho napadlo. 

P.S.: kdo by chtěl , můžu poslat v SZ neveřejnej odkaz na Petrův poslední film z Himálají, abyste viděli, co z toho taky možná vznikne za dokument...  

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Zapomnel si zminit, ze si od brachy jedny solidni pilotky dostal!

A to konkretne Stowa Flieger, ktery jsem koupil tady na Chronomagu od mistniho, staleho aktivniho, clena v breznu 2016. V dobe, kdy jsem je kupoval, mely hodinky nalitano diky predchozimu majiteli hodne pres 1 000 hodin a nejvyse byly ve FL 450 (cca 13,5 km), ale tak vysoko se s balonem doufam nechystate :D.

Byvaly majitel lital na Citation Bravo, pak Learjet 60XR, a v roce 2016 na na Gulfstream G200. Plus se podivaly po cele Evrope vcetne dosti mist v Rusku (Petrozavodsk, Moskva), jinak taky v USA (Dallas, New York, Atlanta), Karibik (St Maarten, Aruba, Grenada), pak treba Kazachstan (Astana), Azerjbadzan (Baku), Gruzie (Tbilisi), jednou Tunis.

No a nevim jestli si je nahodou nemel i na treku v Himalajich 2022.

Tot k hodinkam, nicmene prelet asi sledovat taky budu :D 

Odesláno

Jsem si nechal naložit na 60ku výstup na Gerlach s vůdcem. Máte někdo s tímto zkušenost? Kdysi jsme s kamarádem na Gerlachu skoro nepřežili, ale to už je dávno, byli jsme mladí a ...

Odesláno
1 hour ago, vzduch said:

Jsem si nechal naložit na 60ku výstup na Gerlach s vůdcem. Máte někdo s tímto zkušenost? Kdysi jsme s kamarádem na Gerlachu skoro nepřežili, ale to už je dávno, byli jsme mladí a ...

Gerlach jsem dělal ve 2013 tady s borcem jménem Peťo, myslím že horský vůdce je povinný. Navíc ta orientace tam je velmi těžká, cesta není značená. Ještě pár let zpátky výstup kámošovi zařídil, tak mu můžeš zkusit zavolat, ale nevím, už je to starší pán. Jinak je to krásný výstup, dost exponovaný, neřekl bych že fyzicky nějak náročný. Problém může nastat, když člověk chytne nahoře lijavec, protože pak se nedá normálkou slézt, tam letí všechna ta voda dolů, takže určitě si dát bacha na počasí 🙏 Peťo 00421903624143

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 5
Odesláno

Jo, 6. 9. 2026. Snad vyjde počasí. Jdeme 3 s vůdcem, už teď se těším. Já jsem rok po TEP kolene, které funguje, tak to snad s tím železem dám. Pojištění pro zásah HS je v ceně😄 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
24 minutes ago, vzduch said:

Jo, 6. 9. 2026. Snad vyjde počasí. Jdeme 3 s vůdcem, už teď se těším. Já jsem rok po TEP kolene, které funguje, tak to snad s tím železem dám. Pojištění pro zásah HS je v ceně😄 

Tak to je super, už se těším na tvé zážitky 👍 Celá slovač je bezvadná...po výstupu je kousek fajnová hospůdka, kde na tebe bude čekat Zlatý bažant 🤙

Odesláno
14 minutes ago, Harwey said:

Fuha, neviem ci prave bazant je ta spravna motivacia:)

Tam nic jiného neměli 😆 , ale po úspěšném výstupu i ten bažant chutnal :guitar:

Odesláno
před 6 hodinami, vzduch napsal:

Já šel Gerlach asi pět let zpět. V půlce nahoru liják a bouřka za kopcem, vůdce doporučoval otočku, ale nějak jsme ho přesvědčili. Dolů tím žlabem to tedy na šutrech i starém sněhu dost klouzalo, byl jsem za navázání rád. Celkově znám tedy spoustu hezčích výstupů, ale chápu Gerlach jako povinnost, kterou si Čech musí odškrtnout :) 

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Jak já vám to chlapi závidím (a přeju samozřejmě💪), když ja jsem holt z těch vejšek zesranej 😀

Upraveno uživatelem Prochy68
  • Like 1
Odesláno
před 9 hodinami, vzduch napsal:

Na Gerlach jsem lezl nejakou petkou z Batizovske doliny, cestu ti nepovim, protoze jsme v ni zabloudili. Dolezali jsme na nej po hrebeni od Zadneho Gerlachu. Zpatky normalkou do Batizovske doliny, chodecky teren, krome spodku, tam odrezane retezy a nutnost spolehat se i na ruce. S guidem to budes mit na pohodu, neni to tezky vystup, sejme z tebe i ty posledni psychicke obtize co bys mohl pocitovat. Drive se to chodilo bez guida bezne, ja jako dite s rodici. Dnes uz je na normalce povinny. Uzij si to 🤝👌😎

Odesláno

Jako poslušný občan bych měl asi právě někde protestovat za demokracii, ale radši jsem si vybral kopec... prostě hovado no 😆 Každopádně mačky ve sklepě na hřebíku, proč je brát do našich kotěhůrek že a komplet skály pod ledem, já vůl 🙈 Jsem v půlce časového plánu, a třeba tahle skulina co dělám normál deset minut mi dala tři čtvrtě hodiny ... nádhera, aspoň že tu čelovku jsem hodil do batohu, za světla jak bylo v plánu to asejc neklapne 😅

• Like 1
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

už jsem tam párkrát byl, ale poprvé ve dne. Fajné to bylo. Navíc mě strašně potěšilo, že se to celý dá vyjít na skialpech

• Like 5

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...