Gres Odesláno 21. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2019 Diky za tip na knizku o Jurkovi ani sem nevedel ze vysla, nastesti v mistnim obchode s knihama byl jedem vytisk skladem :-). Jsou o nem i dva vyborne dokumenty, z roku 2011 a 2014, bohuzel jen v polstine, ale stoji to za zhlednuti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 28. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 Dokumenty jsem neviděl, zkusím pohledat a polština vůbec nevadí Právě se mi na compu rozsvítila nějáká aktualizace na editor videí, tak já největší antitalent s počítači na planetě jsem připojil praletou kameru ze srandy a zkusil naládovat kousek ze setkání z Manaslu a ještě k tomu připojit hudbu. Povedlo se, jsem génius, asi začnu točit filmy...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 29. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Přidám jeden dovolenkový výšlap na Mauricijský kopeček (Le Pounce) a výhled na okolní. Samozřejmě proti zdejším je to skutečně jen kopeček, ale výhled byl skvělý i tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 29. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Moc hezky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 29. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Nádhera veliká, až budeš zase v Peci, ozvi se, dáme pifsona :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Je sranda, jak je ostrov jinak placka, tak jakákoliv hora vypadá mnohem vyšší, než je, hrozně to klamalo A teda někteří lidé by raději nikam chodit neměli, když jsem viděl co tam předváděli...chvílemi to vypadalo, jak zdolávání Everestu, ale zase jsem si smíchem krásně prodloužil život Jako neříkám, pod vrcholkem už to nebyla jen procházka po cestičce a lehce se lezlo po šutrech a po hřebeni, takže to pro některé možná vypadalo strašidelně, ale plazit se tam a kdo ví co ještě, to bylo fakt moc Afri v Trutnově jsem zhruba jednou měsíčně, takže posunout se do Pece pak není problém, něco spácháme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enGiN Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Tak Manaslu Circuit je úspěšně za námi a jsme zpět v KTM. Ze začátku dozníval monzun a dvakrát jsme zcela promokli. Po propršené první noci v Samagaunu však již bylo ráno azurové a nemohli jsme se nabažit pohledů na Manaslu. Dopolední jasná obloha pak vydržela až do konce. Musím říct, že tento trek ještě překonal moje očekávání, byl to sen. Až se vrátím do Čech, rozepíšu se víc :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Super paráda a velká gratulace :-) Je to opravdu parádní Trek, těším se na fotky Manaslu, zajímá mě kolik tam je sněhu...wow,hned bych si to dal ještě jednou, vzpomínky jsou stále čerstvé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 enGiNe, blahopřeju a závidím. Těším se podrobný report. Prosím, zamer se na úsek z Lho k Larke Pass - jak to tam vypadá po zemětřesení 2015. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak1980 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Parada, uplne me to navnadilo, odletam 23.10. :-), sice jsem o Manaslu dlouho uvazoval, ale nakonec to je preci jen Langtang...Pojedu s tatou, a tam je to bliz do civilizace a jsou tam ustupove cesty v pripade krize. Holt Manaslu nekdy priste, stejne jako 3 passy atd...:-)) je toho strasne moc Krom toho jsem se zamiloval do tohoto treku : https://www.huayhuash.com/huayhuash_circuit.htmla teoreticky, kdyz omezim vsechno ostatni vejletovani - mohlo by to v lete vyjit. Chteli by jsme to jit ve 2-3, vzhledem k nutnosti vsechno tahat ssebou asi dost natezko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Já bych ten instagram zakázal. Už mě to na těch horách fakt rozčiluje. Už roky beru na hory tašku a po cestě posbírám odpadky. Teď už bych uživil 2-3. Chodí tam lidi v oblečení, že by se to nehodilo na delší procházku po městě (to je jejich boj). Ale to chování fakt nezvládám. V Tatrách jsem minule nesl na Rysy výnos a co myslíte, uhne vám někdo na řetězech... Dnes jsme s kamarádem dali jen rychlý večerní/noční výběh na Sněžku. Po cestě dolů klasika s odpadky. Šlo proti nám asi 5 kluků v džínách. A když mě viděli jak tam něco sbírám tak jeden z nich odhodil flašku od piva se slovy : "tady máš další". Já se zeptal jestli si dělá prdel. Načež následovalo: jdi do p... ty bu.... si můžu dělat co chci. Tak jsem ho zabil, myslíte, že jsem neměl ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Parada, uplne me to navnadilo, odletam 23.10. :-), sice jsem o Manaslu dlouho uvazoval, ale nakonec to je preci jen Langtang...Ideš aj Helambu? Kedy približne plánuješ byť v Kyjanjin Gompe? Mám prosbu - keď tam budeš, vedel by si mi zistiť prechodnosť Ganja La (predpokladám, že s otcom sa tam nepotrepeš) a poslať mi tak do 8.11. smsku? Sneh, podmienky, priechodnosť... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Vojta 1 měl jsi mu dát jednu pořádnou facku a na pár minut ho vypnout. Já bych to nedal jsem v podstatě klidný člověk ale tohle bych neustál. Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak1980 Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Ideš aj Helambu? Kedy približne plánuješ byť v Kyjanjin Gompe? Mám prosbu - keď tam budeš, vedel by si mi zistiť prechodnosť Ganja La (predpokladám, že s otcom sa tam nepotrepeš) a poslať mi tak do 8.11. smsku? Sneh, podmienky, priechodnosť...Ahoj. Chci jít to co jsi šel ty, pouze obráceně Na konci října plánují 2 dny v Kayjin Gompe. Zjistim ti to a dám ti určitě večer, pošli mi telefon do SZ. Chtěl jsem se tam sám podívat, aspoň kousek na Ganja La, tvůj blog je mi inspiraci Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Akože sa do Syabru Besi odvezieš busom, prejdeš Langtang, vrátiš sa do Thulo Syabru a cez Gosainkund/Helambu sa vrátiš do KTM? Týmto smerom je to polovičný trek, bez srandy. Hm, aj keď teraz sa mi marí, že som to už spomínal :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Tak Manaslu Circuit je úspěšně za námi a jsme zpět v KTM. Ze začátku dozníval monzun a dvakrát jsme zcela promokli.Jo, chytiť monzún na začiatku treku je veselé Btw, na letisku sú vraj neuveriteľné rady, koľko ste čakali? Vízum, atď. A je pravda, že už človek na trek nepotrebuje TIMS, a všetky potrebné permity a vstupy sa dajú zaplatiť priamo na treku? To by mi dosť pomohlo, mohol by som hneď pokračovať do Pokhary. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak1980 Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 ha, včera jsem na tims zrovna koukal a na netu žádné novinky. Teď úplně nerozumím ohledně toho polovičního treku jakože pořád z kopce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Já bych ten instagram zakázal. Už mě to na těch horách fakt rozčiluje. Už roky beru na hory tašku a po cestě posbírám odpadky. Teď už bych uživil 2-3. Chodí tam lidi v oblečení, že by se to nehodilo na delší procházku po městě (to je jejich boj). Ale to chování fakt nezvládám. V Tatrách jsem minule nesl na Rysy výnos a co myslíte, uhne vám někdo na řetězech... Dnes jsme s kamarádem dali jen rychlý večerní/noční výběh na Sněžku. Po cestě dolů klasika s odpadky. Šlo proti nám asi 5 kluků v džínách. A když mě viděli jak tam něco sbírám tak jeden z nich odhodil flašku od piva se slovy : "tady máš další". Já se zeptal jestli si dělá prdel. Načež následovalo: jdi do p... ty bu.... si můžu dělat co chci. Tak jsem ho zabil, myslíte, že jsem neměl ? Dobře jsi udělal. Todle mi hlava prostě nikdy asi nevezme. Když něco donesu nahoru a sním/vypiju to, tak ten lehký obal přece není problém donést zase dolů, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Dobře jsi udělal. Todle mi hlava prostě nikdy asi nevezme. Když něco donesu nahoru a sním/vypiju to, tak ten lehký obal přece není problém donést zase dolů, ne?Bohužel pro hodně lidí stále je. U nás v ChKO letos jeli dětské pleny, byli jich plné lesy a pěkně na očích. Asi ty hovada už dopředu počítají s tím že někdo další je sebere... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 (upraveno) Aha, tak som to asi hovoril/písal niekomu inému... Tým "mojím" smerom ten trek nemá nevýhody - výšku naberáš len pozvoľna, príroda pomaly graduje od vidieka (kde sa rozchodíš podľa potreby) k horám pred tebou, potom máš dychberúce gýčové výhľady na jazerá Gosainkund a osemtisícové skupiny Annapúrn a Manaslu priamo pred sebou, a nakoniec fakt drsné údolie Langtangu, Ganja La a výhľad na Šiša Pangmu. Opačným smerom najmä cestou nahor cez Gosainkund sa všetko podstatné deje ZA tebou. Hodiny šliapeš do kopca, ale výhľady máš za chrbtom a keď si ich chceš užiť, musíš zastaviť a otočiť sa. Veľa ti ich tak ujde. Navyše ťa bus vyklopí pomerne vysoko a výšku v Langtangu naberáš tiež veľmi rýchlo. Zlá aklimatizácia, uberá to síl. A potom v Helambu ti je aklimatizované telo nahouby, lebo je to malá výška. Navyše sa tam po tých jazerách a vysokohorskom Langtangu pekne nudíš, všetky zaujímavé výhľady si si vystrieľal na začiatku treku. No, snáď som to vysvetlil zrozumiteľne Nenapadá mi jediná výhoda, ktorú by opačný smer mal. Inak tie TIMS sú už - ževraj - len nepovinné. Registruje sa na vstupe na trek a tak tie poplatky ostávajú tam, nie v KTM ako u TIMS. Upraveno 10. října 2019 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se