Přejít na obsah

Hodinky a sauna.

Doporučené příspěvky

Pokud jde o teplotní šok, tak správně, pokud neni člověk bezohledný prase, by se měl před bazénkem osprchovat. Což je vlastně postupný zchlazování a tedy žádnej šok. Ten by nastal kdyby měla voda mínus a šlo se rovnou, což nemá. Nám se zdá ledová ale třeba těch 10stupnů přijde "ledový" jen nám. 

A s těmi 60st. tak pravda, pokud by byly takto zahřáté celé, pálilo by to do ruky už dost. Na ruce mě hodinky nikdy nepálej, ani na tahu. Ale jak je to s teplotou uvnitř nikdo neví...  Ale pokud neni na povrchu, těžko bude uvnitř a o hodinky jsem se ještě nikdy nespálil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 177
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mě tam hodinky nikdy nepálej (ani když na ně sahám zeshora) a to nasvědčuje tomu co zde bylo několikrát řečeno, tedy že se hodinky chladěj o ruku a zahřátí ani šok tudíž není nijak extrémní. Taky se mi líbí pocit, že nemusim hodinky prostě sundavat za jakékoli situace. Byl jsem i v sauně, kde se dá vlézt rovnou do Vltavy (tedy ochlazení ihned, bez sprchy) a vše ok. Až seberu odvahu, zkusim je položit na lavici, aby se skutečně zahřály a pak dám do vody, aby se skutečně zchladily (nebo zkoušel to už někdo, přežijí?).

Odkaz ke komentáři

Mě tam hodinky nikdy nepálej (ani když na ně sahám zeshora) a to nasvědčuje tomu co zde bylo několikrát řečeno, tedy že se hodinky chladěj o ruku a zahřátí ani šok tudíž není nijak extrémní. Taky se mi líbí pocit, že nemusim hodinky prostě sundavat za jakékoli situace. Byl jsem i v sauně, kde se dá vlézt rovnou do Vltavy (tedy ochlazení ihned, bez sprchy) a vše ok. Až seberu odvahu, zkusim je položit na lavici, aby se skutečně zahřály a pak dám do vody, aby se skutečně zchladily (nebo zkoušel to už někdo, přežijí?).

to jsem neměl už to srdce

Odkaz ke komentáři

Se saunou a bazénkem nemají problém ani apple watch 2. Spíš než roztahování koleček bych se bál toho teplotního šoku a následné netěsnosti, ale když to vydrží i iwatch, tak zdravé hodinky nemůžou mít problém. A zkušenosti to potvrzují. 

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Seika jsem do páry zkusil, pak i ledová sprcha a naprosto bez problémů. Proto mám tool hodinky, aby vydržely a abych se nemusel starat o jejich sundávání. Nehledě na to, že teplota v páře je cca 50°C, ledová voda pak cca 15°C, to není zdaleka takový šok, jako to připadá nám a solidním hodinkám se šroubovací korunkou to nemůže vůbec nic udělat.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Saunový svět Čestlice absolvován (cca 6 saunových rituálů jako vždy) s Vostok Amphibia - poprvé jsem zkusil vzít do sauny automaty, samozřejmě bez problému.

Tak ještě aby měly amfibie problémy, když je to WR 20 bar...

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Cely leta jsem hodinky do sauny sundaval.. a nedavno me kamarad s skx009 na ruce v saune popichnul, ze sem srab, tak od leta uz testuju svoje otloukanky tedy i do sauny.. tlakovku jsem nedelal ani nepamatuju, maj kinetic cudl navic a makaj si to v sauně jakoby se nechumelilo.. :-)) a jak sem si jednou zvykl, tak ted by mi na ruce uz chybely, lumi je v saune k nezaplaceni.. :-)

post-15480-1504907289,85.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak tu byla řeč o položení na lavici a ochlazení, tak mi to nedalo a zkusil jsem to, byť teda připosraně s anadigi plasťákama Casio AEQ 110 (WR 100 metrů). Nejdřív jsem je položil v sauně na cca 5 minut, poté hned ochladil v bazénku, pak mi to nedalo a během saunovacího rituálu(bylo to tradičně v Čestlicích) jsem je položil na lavici, takže cca 15 minut se ohřívaly a hned při východu ze sauny jsem je hodil do venkovního bazénku, když jsem se osprchoval tak jsem je z něj vylovil, plně funkční.

Můžeš to zkusit, myslím, že budeš v rámci fóra premiantem... :lol2:

Odkaz ke komentáři

Podobně zajímavý test by byl kolik ran kladivem vydrží plně funkční  případně která funkce vypadne první. :lol2:

Srovnáváš test odolnosti s plnou destrukcí, což není to samé. :lol2:

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Zajímavé vlákno :). Včera jsem vzal na úvod saunovací sezony dovnitř Garmin Fenix 5. Mají zabudovaný teploměr, tak to snad aspoň trochu přiblíží to, co se na ruce při saunování děje. Uvnitř bylo mezi 95-100°C. Na dotyk byla luneta horká, ale dalo se to vydržet, do ruky nepálily.

post-33480-0-81173500-1507093060_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...