panedge Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 V 19. 3. 2013 v 20:01, Barthez napsal: No ja byl s PO minulej tejden. Vydrzel jsem pri 80ti stupnich necelejch 15minut. Hodinky v podode. Zadna velka teplota nebyla, nepalila. Hodinky ukladam pouze na noc na namlaceni. Jinak neustale na ruce. Nevidim duvod je sundavat ani do sauny. Tot ale pouze muj nazor.... Od tebe bych chtel koupit hodinky.
kloubik Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Ty vetsinou stejne kupujes novy a mne se naopak tenhle pristup libi. Asi jim da sauna trochu vic zabrat, ale pokud je pravidelne necha kontrolovat, tak co...mozna misto za 5-7 let budou zraly na servis za 3-4 roky pokud pripdna kondenzace a vysoky teploty budou mit vliv na rychlejsi starnuti mazadel... nic hroznyho. Malo lidi tady ma koule na to koupit si poradny hodinky a pak je normalne pouzivat bez toho aby na ne porad brali ohledy.
bohus76 Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Málo kdo má koule,koupit si hodinky za pade a pak je za pár hodin odepsat při nějaké netěsnosti.Je to hazard,který tolik nebolí u hodinek za dva tácy.
kloubik Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Tak jsem si procet zpetne cely vlakno a krome jednech zamlzenych Tag Heuer jsem nenasel na chronomagu ani jedny zniceny hodinky kvuli saune, naopak je tu par clenu kteri nosi do sauny par let mechaniky a zadny problem. Zamlzeni hodinek bych rozhodne nenazval odepsanim a zajimalo by me, co by se muselo hodinkam stat, aby to nespravil servis v cene bezne udrzby (+ max nove sklicko). Jak jsem psal, pokud nebudu kaslat na servis, respektive pravidelne necham otestovat/pretestnit, tak bych to nevidel nejak tragicky a uz vubec bych to nenazyval hazardem. Schvalne jsem se ted dival do navodu k Submarinerum a zadny varovani jsem nenasel (nasel jsem tam, ze napr. triplock crown chrani proti "elements", coz urcite neznamena jen studena voda). Verim, ze extremni tepelne soky mozna muzou v ojedinelem pripade zpusobit selhani, ale namatkove jsem se podival na WUS a rolexforum a nenasel jediny konkretni priklad poskozenych hodinek ze sauny, naopak ale na druhou stranu jsem nasel desitky postu od lidi, kteri nosi hodinky do sauny bez jedineho problemu roky. Pokud nekdo vite o konkretnich pripadech poskozeni hodinek saunovanim, respektive pak vystavenim tepelnym sokum, moc rad si o tom poctu (mysleno vazne) a pripadne upravim svuj nazor (zamlzeni sklicka neberu jako poskozeni). Jinak ale samozrejme kazdy na to ma svuj nazor a nikomu ho neberu, kazdy si tu porizujeme hodinky z ruznych duvodu a stejne tak si je muzeme nosit ci nenosit kam chceme. P.S. Rolex roky marketoval svoje hodinky na ruce potapecu, pod vodou, na jachtach, v horach, v jeskynich, v konvici vrouci vody po dobu 10 minut, atd... Proste protoze lidi si je kupovali jako nastroje... pak se zmenil pohled na hodinky jako na symbol postaveni, tak je Rolex marketuje jinak, mene akcne, ale nemyslim ze by vydrzeli nejak mene.
Pavel001 Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Odesláno 9. března 2014 Mám zkušenost spojenou s dotazem. Vzal jsem svoje Hamilton Khaki Field Titanium (WR 100) do teplé sprchy, po které bezprostředně následovala sprcha studená. Ráno byly hodinky dost výrazně zamlžené. Následovala cesta do servisu, kde žádnou závadu nezjistili (prý nezacvaknutá korunka). O dva týdny později se stalo naprosto to stejné s tím, že korunka byla vědomě zkontrolovaná. Hodinky jely do servisu ve Švýcarsku, kde opět nic nezjistili. Jediná možnost by prý byla, že hodinky byly vystaveny teplotnímu šoku... A tak se ptám. Dá se opravdu u podobných hodinek s vodotěsností WR 100 považovat přechod z teplé do studené vody za důvod k tomu, aby do nich nateklo? Díky.
misoo Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Odesláno 9. března 2014 Podla mna by to nemalo vadit. Vyvstava ale otazka, ako su tvoje Hamiltony stare, resp. kedy bolo robene pretesnenie.
Pavel001 Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Odesláno 9. března 2014 V 9. 3. 2014 v 12:46, misoo napsal: Podla mna by to nemalo vadit. Vyvstava ale otazka, ako su tvoje Hamiltony stare, resp. kedy bolo robene pretesnenie. Hodinky mají asi tři měsíce. Takže naprosto nové. Navíc se to stalo dvakrát po sobě. Hamilton to nepovažuje za závadu...
Jirka19 Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Kdyby někoho stále zajímalo téma hodinky a sauna tak přidám svoji zkušenost s hodinkami Swiss Military Hanowa 4253.27.001.03, které jsem si koupil jako levný model na testování co vydrží a podnikl s nimi pár zkoušek. Zatím tři návštěvy saunového světa v Čestlicích, při každé 5-6 saunových rituálů (kdo tam byl tak ví jak to vypadá - saunér polije kamna a rozvíří vzduch ručníkem, takže teplota je pocitově na můj vkus obrovská:-), doba trvání cca10-15 minut, jak kde a kdy ) a to v suchých saunách i v páře, plus návštěva nejteplejší sauny Vulkán s teplotou ke 100°C, poté vždy studená sprcha či polití kýblem s vodou a hned poté ochlazovací bazének. Vzal jsem je taky do termálních lázní v Budapešti, kde kromě termálních bazénků absolvovaly též saunu (přesnou teplotu nevím ale pocitově slabota) a páru (přesnou teplotu nevím ale pocitově síla), ihned poté vždy ochlazovací bazének. Výsledek je zatím takový, že fungují beze změn a nedošlo ani k žádnému zamlžení zevnitř, ani v zimě v přechodech teplo/zima. Položit je na lavici a hodit je pak hned do bazénku jsem nezkoušel, takovej hrdina zatím nejsem:-) Korunka je stlačovací a WR 100m, takže žádná superextra odolnost to taky není, proto si myslím, že skutečně odolnější hodinky by to měly zvládnout bez problému.
Frostie Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Toto a více už bylo několikrát provedeno i pro WR50, místy i WR30. Bez ztráty květinky. Při WR200 nevidím sebemenší důvod testování.
Jirka19 Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 já tomu věřím, uvádím jen další případ pro pochybovače:-)
Xenomorfus Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Tak taky pridam (po tom, co sem cetl maglajz s "hojerama")Traser P6600 WR200 a obecne vykyvy teploty bez potizi. Sauny, bazeny, chladici a mrazici boxy, ...Nikdy se mi nestalo, ze by se mi hodinky byt jen zamlzily.
Ondrais Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 (upraveno) Toto téma mě zajímá a tak přihodím něco zkušeností a možná vznesu i dotaz na někoho kdo by věděl. Hodinky jdou se mnou ruku v ruce a dělají se mnou vše co dělám já. Je to můj požadavek na hodinky a pokud to nedávají, nezaslouží si být na mém zápěstí :-D Ale to je má vlastní filozofie kterou nikomu nevnucuju. Mám to takový i s autama, nechci auto který bude řídit za mě a omezovat mě. Nicméně, s hodinkami rád dělám ty moje oblíbený činnosti které jsou s vodou a vubec různými extrémy hodně spojeny. Sauna k tomu také patří. Dřív jsem měl velmi dlouhou dobu SWATCH Irony. Ty byly snad nezničitelný a zažily se mnou potápění v 20m, nespočet saun a pár, chlorované bazény, moře. Nikdy ani mlha na sklíčku. A to ani nevím jakou měli vodotěsnost. Byly celouzavřené a jen měly "poklop" na výměnu baterky kterej byl takovej že se divim že to vůbec vydržel. Pak jsem pokračoval s Citizen takovejma ecodrive pilotkama. WR100 a potápění 15m taky v pohodě, sauny bez mlhy na sklíčku nebo něco podobného. Nikdy jsem se podobných věcí nebál, ale byly taky levnejší kousky. Od dražších hodinek bych tyto odolnosti naopak vyžadoval se 100% jistotou. Tady si právě ale nejsem jistej už těma teplotama. V manuálech jak ecodrive tak kinetic se uvádí maximální teplota asi 60 stupňů. Tak nevím jak s tou saunou. Pravděpodobně to bude kvůli té baterce, ale jak už zde bylo řečeno - skutečná teplota uvnitř hodinek bude asi vyvážená chlazením o ruku a tak by jim to podle mě vadit nemělo. Navíc to není dlouhodobě. Jak je to s automatama nevím, nevím moc o stroječcích a jejich údržbě a mazání, ale mám jedny otloukánky z druhé ruky a nemají na první pohled problém. Díky nim i v té sauně vydržím déle, protože ručka jede plynule a není v takový křeči jak u baterek :-D No a odečítání z lunety plní výborně svojí funkci. Chodit si sundavat hodinky někam do šatny? No fuj, to by mě jeblo, ale já jsem potápkovej typ a myslim že to ty hodinky zvládaj úplně v pohodě. Proto je mám, a ne abych při každym slejváku běžel někam pod stříšku :-D Snad bych byl i šťastnej, kdyby se mi vlivem nějakého odtečení maziva zastavily. Byl bych první komu se to stalo v praxi a zjistil jejich limity namísto teoretizování o něčem co se ještě nestalo. Za mě teda do sauny rozhodně ano. Pokud má někdo strach z těsnosti, ať si zkusí nejdřív tekoucí vodu / sprchu a pak už bez obav. Je to jenom věc a pokud nevydží, je to šunt, kterej jde buď opravit a nebo zahodit. Zajímavý je i u aut, že ti kdo je nejvíc opečovávají a pořád vymýšlí jak jim prodloužit životnost, těm se nejvíc sypou :-D Je prostě potřeba vyhnat občas pavouky ;-) Upraveno 19. února 2017 uživatelem Ondrais
Josef01 Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Asi není pro hodinky úplně fajn jít do vzduchu 90°C a pak je ponořit do 10°C vody. Já do sauny chodím zcela vyjímečně, ale mít na ruce rozpálenej kov mi asi úplně nesedí.
brownwld Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Tez premyslim, jestli spis nez vysoka teplota neni pro hodinky horsi ten nasledujici teplotni sok z 90 do 10 stupnu v bazenku
orol Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 V 19. 2. 2017 v 14:24, Josef01 napsal: Asi není pro hodinky úplně fajn jít do vzduchu 90°C a pak je ponořit do 10°C vody. Já do sauny chodím zcela vyjímečně, ale mít na ruce rozpálenej kov mi asi úplně nesedí.Pokud by hodinky dosáhly teploty přes 60°C už by na ruce dost intezívně pálily a způsobovaly i popálení ...
Frostie Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 V 19. 2. 2017 v 16:58, orol napsal: Pokud by hodinky dosáhly teploty přes 60°C už by na ruce dost intezívně pálily a způsobovaly i popálení ...což nedosáhnou, leda, že bys je dal na chvíli na kamínka. Ale nevím, jak bys je sundaval bez kleští...
Frostie Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 V 19. 2. 2017 v 16:40, brownwld napsal: Tez premyslim, jestli spis nez vysoka teplota neni pro hodinky horsi ten nasledujici teplotni sok z 90 do 10 stupnu v bazenkuPokud mají dobré funkční těsnění, tak ani ne
Petr72 Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Ja nosím svoje TH AR už viac ako 10rokov a bez problémov, pruser je že v saunach nie sú všade hodiny alebo presipacky aby ste si odmerali dĺžku pobytu, absolútne nie je cítiť že by boli horúce nedajbože palili
hreba Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Nikdy jsem to neřešil. A když byly chvíle, kdy mi jich bylo líto, tak jsem přes ně měl položenou dlaň druhé ruky. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se