Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už nějaký čas si vybírám hodinky a nemůžu se přenést přes to, že ve státech by mě model, kterej chci vyšel o 20tis levněji. Jelikož tam mám kamarádku, tak si říkám, že bych se za ní zaletěl podívat a hodinky si k ní objednal.

Neměl byste někdo zájem o dovoz nějakých zajímavých hodinek ze států a přispěl mi na letenku? Do placení cla a DPH se příliš hnát nehodlám :-)

Návštěvník J. V. Pleva
Odesláno

Na letenku nemám, ale mohl bych ti přispět na stravu tam.

Odesláno

LoL, zajímavý nápad, hlavně se těším jak budeš převážet vícero hodinek i s krabicemi a doklady (do kufru bych už po dvou krádežích nikdy nic nedal a do palubního zavazadla to asi nebudeš chtít dát..)

Ovšem s faktem, že pro sportovní Rolády se vyplatí si udělat výlet do NYC, souhlasím. (pokud do nákladů nepočítáš svůj čas)

Odesláno

Ovšem s faktem, že pro sportovní Rolády se vyplatí si udělat výlet do NYC, souhlasím. (pokud do nákladů nepočítáš svůj čas)

Tak schválně, dej mi tip na prodejničku.

Pro hodinky tam sice meletím, ale pokochat bych se chtěl.

Sportovní Rolexy mám někde hluboko v palici už tak rok.

Odesláno

Už nějaký čas si vybírám hodinky a nemůžu se přenést přes to, že ve státech by mě model, kterej chci vyšel o 20tis levněji. Jelikož tam mám kamarádku, tak si říkám, že bych se za ní zaletěl podívat a hodinky si k ní objednal.

Neměl byste někdo zájem o dovoz nějakých zajímavých hodinek ze států a přispěl mi na letenku? Do placení cla a DPH se příliš hnát nehodlám :-)

A neni jednodussi, si hodinky pres web objednat ke kamosce,ta je pak prebali, vynda papiry a posle ti balik s "osobnima vecma" a papiry pozdeji zvlast? ;) Usetris i za tu letenku...Teda pokud nemas s kamaradkou jeste dalsi umysly.. :D :whistle:
Odesláno

Už jsem to dával v tomto vlákně, ale zopakuji to i tady, na místě k tomu přímo stvořeném.

Zdá se, že funguje služba www.poslimito.cz , která za úplatu zařídí přeposlání zboží nakoupeného on-line v USA do ČR prostřednictvím americké adresy. Je to včetně českého cla a DPH, takže nejde o žádnou levotu. Vzhledem k osobě majitele, který je čerstvě členem Chronomagu, má tato služba i specializaci na luxusní hodinky.

Odesláno

to Petr_P: nesmíš ale zapomenout, že prodávají luxusní hodinky ze šedého prodeje, takže to nebude zas tak moc košer...

Odesláno (upraveno)

to Petr_P: nesmíš ale zapomenout, že prodávají luxusní hodinky ze šedého prodeje, takže to nebude zas tak moc košer...

:sad01_anim: Já mám na to velmi odlišný názor. :smile_anim:

Ta služba na www.poslimito.cz je zjednodušeně řečeno jen lepší spediční společnost specializovaná na shipping USA ? ČR. Ano, poskytuje řadu dalších služeb, které velké spediční společnosti nedělají, ale to jen proto, že je zaměřená na individuálního českého zákazníka, který potřebuje i některé nadstavbové služby, které například korporátní klienti nepotřebují.

Ve své podstatě to nemá nic společného s tím, co a kde si český zákazník v USA objedná. Sice tuto možnost nabízejí, ale v základu jsou jen to, jak jsem je charakterizoval v předchozím odstavci. Volba zboží a jeho zdroj je na zákazníkovi!

Uvedený obchodní model není v rozporu se zákony v USA a není v rozporu se zákony v EU/ČR, tedy je legální. A to je vše co mě osobně zajímá.

Pokud bychom chtěli diskutovat nejen vlastní službu www.poslimito.cz, ale i volby zákazníků ohledně prodejního zdroje hodinek, tak můžeme pouze hypoteticky, protože žádný takový vývěr tady nikdo neučinil. Asi bohužel k nemalé zvědavosti místních Chronomagorů, kteří by se také rádi dozvěděli, kde se hodinky prodávají s nějakými zajímavými cenami oproti cenám na starém kontinentě.

Ale i kdybych se tady bavil o konkrétním případu, což se nebavíme, tak to opět neodporuje žádným zákonům v USA nebo u v ČR. Tedy je to opět legální a někdo by možná řekl, že jde jen o svobodné využití obchodní příležitosti, či dokonce o samotný princip volného trhu, kapitalismu, atd.

To, že to možná nevonní nějakým ?super? autorizovaným dealerům je sice pro další diskuzi možná zaznamenáníhodné, ale proč by to mělo zajímat běžného spotřebitele? Ostatně originální OEM výrobce, tak jako tak prodá a škodný na tom nebude. Kdyby se mu to asi skutečně příčilo, tak by se už dávno postaral, aby nějaký šedý prodej jeho výrobků neexistoval.

Toto téma šedých prodejů by si možná zasluhovalo vlastní téma. Pokud má někdo chuť toto diskutovat šířeji, tak bude podle mě lepší, když si založí specializované vlákno, ať to tady neplevelíme.

Upraveno uživatelem Petr_P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...