Přejít na obsah

Parfémy

Doporučené příspěvky

V 11. 2. 2025 v 16:50, EpsteinBarr napsal:

No takto, vcera dosli nejake vzorky, medzi nimi aj patchouli magnetik...trosku parfemu sa mi dostalo na konce prstov pri rozbalovani krabicky. Kurna, nuklearna sila, ruky som si umyval snad 100x, ta vona sa ma nepustila a drzala sa ako zidovska viera. Pre mna nieco ze total bleeee. Pricom patchouli ako zlozku mam vo väcsine parfemov. Aby som to odniesol prec z kuchynskeho stola, musel som ist po rukavicky na hodinky, nechcel som sa toho flakoniku dotknut holymi rukami. Asi ich budem musiet vyhodit, zatial su v pivnici. Skusim ich vyprat na 90-tke. 

Dnes rano som to riskol a na hulvata na seba nastriekal Ambre chromatique. Ved tony su jantar, kadidlo, pepř...vsetko co mam rad. No, pre mna zle poskladane. Nie je mi ta vona akoze uplne hnusna, ale radi sa do kategorie bleeeee. A to s tym dnes zijem cely den. Nastastie dosla sprava, ze mi dorucili novy remen na hodinky. Kedze to nemam z roboty daleko, tak som si odbehol vymenit hodinky a nasadit novy remen, dat si sprchu a vymenit si cely odev. Nepomohlo. Vydrz parfemu je zjavne nadstandardna 🙈 a projekcia rozhodne nie je intimna 😅

Crivelli proste nie...resp. tie oudy by som este predsa len skusil, ked bude moznost.

Rozšířit  

Crivelli nám nesmí do bytu, nikdy žádný úspěch ani u jednoho🫣 sto lidi a sto jiných nosů ale na tohle se shodneme 🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co sa človek nedozvie  :) Prvá vzorka z balíčka co som vyskúšal a aha

INGREDIENTS 07\2012 is described as a daring and provocative perfume extract, created to celebrate the 10-year anniversary of INGREDIENTS, the iconic beauty boutique in Prague.

To develop this perfume extract, the founders of Ingredients Jakub Kopčák and Lukáš Loskot and the founder of Maison Crivelli Thibaud Crivelli, joined their creative vision to develop a unique scent. It is crafted with perfumer Gael Montero of Givaudan.

"In a complete break from the way fragrance has traditionally been presented, the composition of the perfume will remain a secret, thus allowing each person to discover the creation with a blank slate and experience it in a totally personal way."

Cítim ju ako dreveno-dymovo- korenenu, s lahuckym mierne sladkym chemickým pozadím typu Mancera, ale slabuckym, až by som povedal ze to pasuje dokopy. Na začiatok, môže byt.

Odkaz ke komentáři

V 11. 2. 2025 v 20:49, ivan_989 napsal:

Co sa človek nedozvie  :) Prvá vzorka z balíčka co som vyskúšal a aha

INGREDIENTS 07\2012 is described as a daring and provocative perfume extract, created to celebrate the 10-year anniversary of INGREDIENTS, the iconic beauty boutique in Prague.

To develop this perfume extract, the founders of Ingredients Jakub Kopčák and Lukáš Loskot and the founder of Maison Crivelli Thibaud Crivelli, joined their creative vision to develop a unique scent. It is crafted with perfumer Gael Montero of Givaudan.

"In a complete break from the way fragrance has traditionally been presented, the composition of the perfume will remain a secret, thus allowing each person to discover the creation with a blank slate and experience it in a totally personal way."

Cítim ju ako dreveno-dymovo- korenenu, s lahuckym mierne sladkym chemickým pozadím typu Mancera, ale slabuckym, až by som povedal ze to pasuje dokopy. Na začiatok, môže byt.

Rozšířit  

Manželky žádaná vůně k narozkám. Vyzkoušeno ve vzorku pak i osobně v ING po roce. Za mě v pohodě 

Odkaz ke komentáři

V 11. 2. 2025 v 19:04, Humanzero napsal:

Crivelli nám nesmí do bytu, nikdy žádný úspěch ani u jednoho

Rozšířit  

V 12. 2. 2025 v 10:18, Humanzero napsal:

Manželky žádaná vůně k narozkám.

Rozšířit  

😆

Odkaz ke komentáři

V 8. 2. 2025 v 12:26, Fade napsal:

Chlapi, vyzkoušejte toto - Supremacy Collector's Edition Pour Homme Afnan. Za mě je to jako mix Aventusu a Dior Sauvage Elixir, žádný klon. Je to naprosto super vůně a za pár korun. Velikánské překvapení!

https://www.fragrantica.com/perfume/Afnan/Supremacy-Collector-s-Edition-Pour-Homme-98689.html

image.png.68679ae105394962d276b2fe179f0cde.png

Rozšířit  

Dneska jsem ho objednal jako mou další pracovní vůni. Jsem zvědav. Mám teď v práci Rasasi Hawas, dlouhá výdrž a projekce, ale je to takový ten bubble-gum styl a k mému věku se už moc nehodí.

Odkaz ke komentáři

Aký máte všobecný pohľad na Mancera?
Ako greenhorn v tejto "hre" stále objavujem niečo nové, čo je mnohým z vás dávno jasné, čím ste si už prešli a máte o tom nejakú povedomosť. Aj vďaka informáciám z vlákna som si kúpil Red tobacco a Intense cedrat boise a nemám zásadné výhrady. Druhú menovanú som skúsil len raz, keďže ju beriem primárne ako vôňu na leto, ale povedal by som, že fajn.

V rámcii akcií v Notine sa Mancera dá kúpiť v úplne pohodových cenách. Teda porovnal som si zopár, nejaký research som nerobil.

Zaujali ma napr. Saharian Wind, Wind Wood, Black Gold, Hindu Kush. Čo poviete?

Odkaz ke komentáři

V 13. 2. 2025 v 10:52, EpsteinBarr napsal:

Aký máte všobecný pohľad na Mancera

Rozšířit  

Vyskúšal som Black (Gold, Line, Prestigium), Intense Red Tobacco, Intense Cedrat Boise. Prvé 2-3 streky silno chemická linka, ale po pár týždňoch z toho boli celkom fajn vone. Pre mňa nič ze extra výnimočné, ale zase šedý priemer to tiež nie je.  stoja za vyskúšanie.

Odkaz ke komentáři

V 13. 2. 2025 v 10:52, EpsteinBarr napsal:

Aký máte všobecný pohľad na Mancera?

Rozšířit  

Vyzkoušel jsem toho od nich dost a je to hit or miss. Cedrat Boise je už skoro klasika a taky ji rád nosím, Red Tobacco na mě byla moc silná a chemická. Z gurmánských je IMHO výborná Tonka Cola a Amore Caffé. Někdo má rád ještě Vetiver Sensuel nebo Instant Crush, který se trochu podobá Baccarat Rouge 540. Zbytek mě moc neoslovil. Takže bych určitě doporučil nejdřív zkoušet.

Jinak ještě třeba zde:

Odkaz ke komentáři

Takže Crivelli - zatiaľ

1. Oud Maracuja

Tu je mohutne adorovany, takže som bol nedockavy. No..akože neurazil. Na začiatku mi pripomenul vôňu čerstvo nasprejovaneho graffiti , pri ktorom sprayer nechal zvyšky ovocia na ktorom si pochutnal keď dielo dokončil. Potom sa tie zložky vone lepšie prepojili. Akoze ano, ale laska na prvy pohlad to nie je. Dám tomu another try.

2.  Tubereuse Astrale

Toto ma našponovalo od prvej sekundy ! Špinavé, namorené drevo stola, pokryté prachom, na ktorom niekto rozlial a nechal zaschnúť troška sladkého portského, a škvrnu zatrel práškom zo škorice a nejakého korenia. Vynikajúce. Bohatá komplexna viaczlozkova vôňa, baví od prvej chvíle. Vývoj plynulý a každá zmena pozitívne prekvapí . Tesim sa na celodenný test. Toto je veľmi sľubné.

Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2025 v 8:20, EpsteinBarr napsal:
[mention=31146]Kluk jako buk[/mention] Dakujem za info, uplne som na to zabudol. Pozrel som si aj clanky na frangipani. 
Dopadne to tak, ze usetrim peniaze, ktore som chcel dat do dvoch parfemov Mancera a radsej nieco prilozim a skusim mozno Sahara 4800 od Anomalia? ([mention=6759]KFL[/mention])

Sahara je top!! Jeden z mejch nejoblibenejsich.
Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2025 v 8:20, EpsteinBarr napsal:

@Kluk jako buk Dakujem za info, uplne som na to zabudol. Pozrel som si aj clanky na frangipani. 

Dopadne to tak, ze usetrim peniaze, ktore som chcel dat do dvoch parfemov Mancera a radsej nieco prilozim a skusim mozno Sahara 4800 od Anomalia? (@KFL)

Rozšířit  

Sahara & Stallion jsou dva největší higlighty posledního půlroku a definitivně další přírůstky do flotily👌

Odkaz ke komentáři

Pod dojmem, že jsem značce LeLabo nevěnoval dostatečnou pozornost v uplynulých letech, jsem objednal pár vzorků vůni, které neznám. Plus tedy novinku Eucalyptus.

1. LE LABO EUCALYPTUS 20 EAU DE PARFUM
2. LE LABO ANOTHER 13 EAU DE PARFUM
3. LE LABO BAIE 19 EAU DE PARFUM
4. LE LABO LABDANUM 18 EAU DE PARFUM
5. LE LABO THÉ NOIR 29 EAU DE PARFUM

Dnes jsem všechny prubnul a závěr je zhruba takový:

1. Eucalyptus je v podstatě klon Mortelu od Trudonu, jen jemnější. 
  2. Zbytek jsou bez výjimky dámské vůně, většina z nich tuctová.
  3. Až na Labdanum je výdrž vzorků tragická (2 hodiny max).

Není zač. :) 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Tak třeba od Byreda mám pár oblíbenejch modelů (Bibliotheque, Eyes Closed, Mumbai Noise, Los Santos, Slow Dance, Unnamed, Blanche a Black Saffron například) a nedám na ně dopustit.

Od LeLabo jsem měl jeden parfém (myslim, že Patchouli 33?), kterej se mi ale časem "přejedl" a šel z domu. Už ani nevím, kde skončil. A zbytek kolekce mě nechává naprosto bez zájmu.

Odkaz ke komentáři

V 16. 2. 2025 v 19:22, KFL napsal:

Pod dojmem, že jsem značce LeLabo nevěnoval dostatečnou pozornost v uplynulých letech, jsem objednal pár vzorků vůni, které neznám. Plus tedy novinku Eucalyptus.

1. LE LABO EUCALYPTUS 20 EAU DE PARFUM
2. LE LABO ANOTHER 13 EAU DE PARFUM
3. LE LABO BAIE 19 EAU DE PARFUM
4. LE LABO LABDANUM 18 EAU DE PARFUM
5. LE LABO THÉ NOIR 29 EAU DE PARFUM

Dnes jsem všechny prubnul a závěr je zhruba takový:

1. Eucalyptus je v podstatě klon Mortelu od Trudonu, jen jemnější. 
  2. Zbytek jsou bez výjimky dámské vůně, většina z nich tuctová.
  3. Až na Labdanum je výdrž vzorků tragická (2 hodiny max).

Není zač. :) 

Rozšířit  

Ta výdrž je tedy hodně tragická a mam na tohle vždycky nervy jak si můžou dovolit za ty peníze takovou trapnou projekci. 
Naposledy jsem se takhle naštval na Roju 50ml za necelých 13tis. myslím, ale někde jsem to tady zmiňoval.

Kazdopdne díky za info. 👍.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...