Lubajda Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 Taky jsem si udělal radost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubajda Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 2. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2021 Kamarád mi daroval Longiny po otci.Jsou moc krásné,mrkněte Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2021 Pro zajímavost jsem nyní z dlouhé chvíle vyleštil z Blešáku kdysi koupené asi reklamní novější "kapsáče" (s centrální vteřinovkou) nejspíš k nějakému nedávnému výročí (2009 ?) Blériotova letu z roku 1909. Strojek nic moc - 11 rubínů, neznačený, ale jdou poměrně dobře stabilně okolo +1 minuta denně. Pokud by někdo v letectví znalejší věděl k těmto hodinkám víc, bylo by to pro mne zajímavější. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2021 To na první pohled, vypadá na čínu . Ale dalekohledy mají dobré . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spona Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2021 Tak jsem je po dlouhé době taky natáhl, ještě jednou Jirko díky za opravu. Byl jsem moc rád že si mi je tenkrát oživil. Mám je jako vzpomínku na tátu a dědu. Tak ať to všem v novém roce hezky tika Odesláno z mého SM-G955F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 13. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2021 To jsem rád. Tak ať jim to dlouho vydrží Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 26. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2021 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chosé 24 Odesláno 4. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2021 Bardzo ladna kobietka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 24. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 V 12. 1. 2021 v 18:55, Mipa napsal: Pro zajímavost jsem nyní z dlouhé chvíle vyleštil z Blešáku kdysi koupené asi reklamní novější "kapsáče" (s centrální vteřinovkou) nejspíš k nějakému nedávnému výročí (2009 ?) Blériotova letu z roku 1909. Strojek nic moc - 11 rubínů, neznačený, ale jdou poměrně dobře stabilně okolo +1 minuta denně. Pokud by někdo v letectví znalejší věděl k těmto hodinkám víc, bylo by to pro mne zajímavější. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Stále se prodávají na e-bay. https://www.ebay.com/itm/The-Heritage-Collection-Bleriot-Silver-Plated-Pocket-Watch-Special-Edition-/373505535619?_trksid=p2349624.m46890.l49292 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 24. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2021 Už dlouho jsem měl v plánu pořídit si (kromě jiných) i nějaké dvacetičtyřhodinové kapsáče a teď to tak nějak klaplo. Jsou to Hamiltony 4992B a v reálu vypadají moc pěkně: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Strojovnu mají parádní, vypadá jako nová: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na zadním plášti je ale patrné, že už mají něco za sebou: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tím jsem, jen tak mimochodem, dosáhl i nějaké své další milníky (centrální vteřinovka, černý cifr, vojenské). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 24. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2021 Tie Hamiltony sú parádne. Aj ja sa po takých obzerám. Zatiaľ aspoń tieto Walthamy. Sú z modelovej rady Riverside, vyrobené v roku 1919. Kaliber 1908, 19 kameňov, adjustovaný v 5 polohách. Zaujímavosťou je tzv. bezpečnostný perovník, ( Safety Barrel ) ktorý v prípade roztrhnutia hnacej pružiny zachytí náraz a ten sa neprenesie na prevod. V perovníku sú aj tie dva "nadbytočné " kamene. Kaliber má regulátor Ohlson a ciferník je typu Montgomery. Sú v Railroad Grade, teda sú vhodné pre použitie v železničnej prevádzke. Podľa vyhlášky z roku 1919 tieto hodinky mohli mať maximálnu týždennú odchylku 30 s. Uvidíme, akú budú mať tieto, keď sa vrátia zo servisu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacil.357 Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 (upraveno) V šupleti jsem našel před lety nalezené pouzdro na kapesní hodinky. Asi si budu muset nějaké pořídit, je to určitě znamení.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. září 2021 uživatelem bacil.357 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomi33cz Odesláno 29. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2022 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Tak jsem se konečně osmělil vstoupit do světa komplikací a pořídil si stříbrný anglický chronograf s rattrapantem značky S. Smith & Son: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chvíli jsem žil v domnění, že budu mít anglické hodinky, ale znalci mě rychle vyvedli z omylu. Strojek je švýcarský, vyrobený firmou Henchoz Frères v Le Locle a pouzdro je rovněž švýcarské. Anglický je, kromě konečného prodejce, asi jenom nápis na ciferníku. Takže teď už asi chápu, co ve skutečnosti znamená tato hezká internetová formulace: " ... around this time a period of general decline for British horology began; even so, a few British watchmakers created magnificent, ultra-complicated watches, as if to prove to the world that they were still the best. Some of these watches were made in collaboration with the most renowned Swiss watch companies." T.j.: koupím kvalitní švýcarské hodinky, někam na ně prdnu své jméno/firmu (nebo to tak rovnou objednám přímo u výrobce?!?) a pak je s patřičnou parádou prodám britské admiralitě. ... a ještě bonus - dobová reklama s datací "březen 1896" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 7. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2022 Tak od dnes mám v zbierke aj ja niečo do vrecka, za mňa max. radosť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 7. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2022 před 3 hodinami, Willie McBride napsal: Tak od dnes mám v zbierke aj ja niečo do vrecka, za mňa max. radosť Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nádherný kousek Ať slouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 7. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2022 před 37 minutami, DarylVanHorne napsal: Nádherný kousek Ať slouží Ďakujem, verím, že za 102 rokov sú už tak akurát zabehnuté Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 před 12 hodinami, Willie McBride napsal: Tak od dnes mám v zbierke aj ja niečo do vrecka, za mňa max. radosť Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hoď sem i foto stroje, měl by být hodně pěkný, zlacený a s mikroregulací Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 před 1 hodinou, long napsal: Hoď sem i foto stroje, měl by být hodně pěkný, zlacený a s mikroregulací Strojček (trošku sú špinavé ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Spredu (pán od ktorého som ich kupoval mal na predaj viac kúskov, tieto ma oslovili aj iným strojčekom, pri ktorom sa ručičky nastavujú stlačením malého čudlíka hore namiesto povytiahnutia korunky) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se