Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já to vydržel používat asi týden a šlo to z auta. Ale je to tím, že směrem na Prahu se pohybuji max.jednou měsíčně, pendluju v podstatě jen mezi Brnem a Ostravou a na celé trase se problémy v podstatě nevyskytují. Navíc bych si nenechal nikdy vrtnout do auta, takže jsem měl magnetku (ač velmi dobré Sirio) a dost mě obtěžovalo sundávání a nasazování (parkuji na ulici)t. Poslouchat řeči kamioňáků mě taky nijak zvlášť nenaplňovalo. Pro mě jedinné cenné info by bylo ohledně měření PČR, ale na to mám na palubě lepší výbavu.

Ale v Praze to opravdu dovedu pochopit a bydlet tam, tak o pořízení znovu uvažuji, ale spíš bych to asi řešil ručkou nebo triflexem, s tím prutem na střeše se má duše estéta těžko vyrovnávala :D

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník ?po
Odesláno

Dělám měsíčně cca 5k km a kolikrát se podle Waze řídím (teda jen info co se děje na cestě - jako navi je to k ničemu). Měl bych možná jen strach, aby mi ten šlahoun někde nestřihli.

hele ricousi ty žijes v době kdy sme na vojně říkali "vidím tě dobře ale neslyším vůbec" ----- teď je to sice stejný, ale trochu lepší :D
Odesláno

ona ta historická technologie má taky něco do sebe. Například od hasičů jsem slyšel hodně nadávek na supermoderní spojovací techniku s digitálním přenosem. Totiž když ta stará jednoduchá FM vysílačka má špatný signál, tak to šumí, chrastí ale pořád tam něco prochází. A záleží na šikovnosti operátora jak si s tím poradí. Naučí se číst v šumu, naučí se hledat signál, kousek popojít, vylézt na kopeček, jinak se otočit. Digitální přenos má jen dva stavy, jde nebo nejde. Znáte to z mobilního telefonu nebo z televize. Začne to vynechávat a pak to zamrzne. Nepoznáte nic, žádnou sílu signálu, žádný měnící se šum. Prostě to zhebne a nic s tím nenaděláte.

Odesláno

Jay Doll: Taky jsem uvažoval tímhle směrem, v autě s plechovou střechou s ruční vysílačkou moc nechytneš, musel bys mít minimálně externí anténu :)

Ne, to se pleteš. Ručkou se normálně domluvíš i bez externí antény.

Odesláno

Ne, to se pleteš. Ručkou se normálně domluvíš i bez externí antény.

Ručka funguje mezi dvěma auty na velmi malou vzdálenost, stačí hrb na silnici a si v ř..ti.Pokud má aspoň jeden ex.anténu je to už lepší.Pokud voláš centr. se stožáram, tak to smozřejmně funguje i 30 km..
Odesláno (upraveno)

Tak dobře, co mám koupit, abych za týden nemusel kupovat znovu (buy cheap, buy twice)?

Radši menší, ať se to vejde někam do kastlíku.

Díky

Upraveno uživatelem Teatime
Návštěvník ?po
Odesláno

Tak dobře, co mám koupit, abych za týden nemusel kupovat znovu (buy cheap, buy twice)?

Radši menší, ať se to vejde někam do kastlíku.

Díky

nevím jak máš hluboké kastlíky, ale počítej se zapojenou anténou (zezadu) a to přidává dobrých 7cm

kluci hodte sem prosim nejakej link na sadu, co si koupit do osobaku...vubec tomu nerozumim, ale z toho co pisete to vypada dobre...

http://www.vysilacky.com/

2x po sobě a nezávisle mi byla doporučena tato anténa kterou jsem i koupil : http://www.vysilacky...g/?run=0&fev=40

její výhoda tkví i v tom, že má kloub a dá se "položit" je to ovšem na úkor částečné ztráty signálu (nemusí se ovšem do garáží sundavat) a prý z nich vydrží i nejvyšší rychlost (Sirio) než uletí a vymlátí okno :D

vysílačku mám tuhle : http://www.vysilacky...iostanice-akce/ v zásadě má všechno kromě vizuální frekvence (čísel) na displeji, a je to osvědčený kousek za srozumitelné peníze (je ovšem trochu větší / respektive do DIN šuplíku/) = dělají se prostě i menší

možná bych se soustředil i na to aby měla funkci ASQ

Odesláno

Já mám magnetku TTI o délce 145 cm, podobnou dělá snad i President nebo Sirio, nevím, nemůžu si stěžovat, funguje velmi dobře. Schválně si někdy půjčím od ypa to Sirio a zkusím ho.

Stanici mám tuhle, protože je to nástupce Elixe 77, kterýho jsem měl předtím, a funguje taky velmi dobře. A navíc je poměrně malá.

V zásadě je to hlavně o anténě, na tý bych moc nešetřil. Stanici klidně kup do 2 tisíc, myslím, že ta ypova stojí nějak tak.

Odesláno (upraveno)

Já jsem si dneska s Ypovým doprovodem jednu stanici koupil. Dávám tomu týden. Jestli mě to nepřesvědčí kvalitou příjmu, bude tady jedna brzy na prodej:))))

edit: pro případné zájemce: anténa Sirio OMEGA 27 MAG, stanici stejnou jako KFL, Lafayette ERMES ale pozor, "PRO" :)))

Upraveno uživatelem yed69
Návštěvník ?po
Odesláno

Já jsem si dneska s Ypovým doprovodem jednu stanici koupil. Dávám tomu týden. Jestli mě to nepřesvědčí kvalitou příjmu, bude tady jedna brzy na prodej:))))

to se divím :) - ty si zrovna generace co poslouchala radio Luxemburg na nuláku v elektrické zdířce, tak tě nemuže nějaký šum od portugalských sdílečů disca na frekvenci 10 snad rozhodit ne ? :)

Odesláno

popravdě řečeno, na to běžné používání stačí skoro cokoliv. Vysílačku co nejjednodušší, každá funkce navíc jen obtěžuje a začátečníka mate. Nejdál v tomhle šla Dragon CB-407, měla jen knoflíky hlasitosti a sqelche, dvě šipky na přepínání kanálů, LED displej s číslem kanálu a celkem zbytečné tlačítko na rychlou volbu nouzového kanálu č.9 který se u nás prakticky nevyužíval. Já mám v autě legendární Formel 1, ta má navíc ještě podobně zbytečnou volbu kanálu 19 a funkci PA což je možnost připojení vnějšího repráku-hlásné trouby na sprdávání nezvedených cyklistů. Na domácí provoz ať si to má knoflíků jak harmonika, dyť je to hračka, tak si můžem hrát. Ale v autě nikdo nebude hledat žádné paměti a funkce, tam to jen obtěžuje. Anténa je důležitá ale zas je pravda že i ta nejmenší vozidlovka půjde minimálně stejně, spíš líp, než když budete stát na zemi s ruční vysílačkou. Zkrátka mezi autama, na pár kilometrů to půjde určitě. Důležié je že anténu je potřeba naladit. Je na to speciální měřák. Když se to nenaladí tak ty vlny, místo aby vylítly z antény a udělaly svou práci, tak se odrazí a cestujou po kabelu zpátky do vysílače kde se přemění bez užitku na teplo.

Odesláno

to se divím :) - ty si zrovna generace co poslouchala radio Luxemburg na nuláku v elektrické zdířce, tak tě nemuže nějaký šum od portugalských sdílečů disca na frekvenci 10 snad rozhodit ne ? :)

Poslouchali jsme RIAZ ZWEI (rundfung in amerikanische zone) :)

Návštěvník ?po
Odesláno

Poslouchali jsme RIAZ ZWEI (rundfung in amerikanische zone) :)

to neznám, ale zní to jako Ein Kessel Buntes :) a to se prý už brzy zase bude vysílat ve 3D :D

Návštěvník ?po
Odesláno

popravdě řečeno, na to běžné používání stačí skoro cokoliv. Vysílačku co nejjednodušší, každá funkce navíc jen obtěžuje a začátečníka mate. Nejdál v tomhle šla Dragon CB-407, měla jen knoflíky hlasitosti a sqelche, dvě šipky na přepínání kanálů, LED displej s číslem kanálu a celkem zbytečné tlačítko na rychlou volbu nouzového kanálu č.9 který se u nás prakticky nevyužíval. Já mám v autě legendární Formel 1, ta má navíc ještě podobně zbytečnou volbu kanálu 19 a funkci PA což je možnost připojení vnějšího repráku-hlásné trouby na sprdávání nezvedených cyklistů. Na domácí provoz ať si to má knoflíků jak harmonika, dyť je to hračka, tak si můžem hrát. Ale v autě nikdo nebude hledat žádné paměti a funkce, tam to jen obtěžuje. Anténa je důležitá ale zas je pravda že i ta nejmenší vozidlovka půjde minimálně stejně, spíš líp, než když budete stát na zemi s ruční vysílačkou. Zkrátka mezi autama, na pár kilometrů to půjde určitě. Důležié je že anténu je potřeba naladit. Je na to speciální měřák. Když se to nenaladí tak ty vlny, místo aby vylítly z antény a udělaly svou práci, tak se odrazí a cestujou po kabelu zpátky do vysílače kde se přemění bez užitku na teplo.

je to tak , měl jsem na autě dvě antény od Siria (jsou "prý" naladěné už z výroby) a obě vykazovaly dle měřáku 1,16 něčeho...... :-) a to je prý gůt - takže Sirio se asi moc ladit nemusí

Odesláno

je to tak , měl jsem na autě dvě antény od Siria (jsou "prý" naladěné už z výroby) a obě vykazovaly dle měřáku 1,16 něčeho...... :-) a to je prý gůt - takže Sirio se asi moc ladit nemusí

SWR (PSV) metr, anténa by se měla ladit VŽDY při instalaci. Z výroby je sice nějak udělaná, ale jistota je jistota :).
Odesláno

SWR (PSV) metr, anténa by se měla ladit VŽDY při instalaci. Z výroby je sice nějak udělaná, ale jistota je jistota :).

mně ji taky zkontroloval, po mé úpěnlivé agrumentaci, že by se měla ladit VŽDY :) tvářil se u toho útrpně a nebylo potřeba ladit.

Odesláno

oni to nejspíš mají předladěné takže by to mělo sedět aspoň natolik aby to nepřetížilo vysílač. Rozhodně bych to ale přeměřil při nějaké nestandardní montáži, například na střešní liště, na zrcátku nebo třeba na nějaké plastové nástavbě na dodávce a podobně. Na to naladění má totiž velký vliv vodivá protiváha, ten materiál okolo. Kdysi dávno jsem na Trabantu měl v té plastové střeše přilepený čtverec kovové fólie aby to šlo vůbec naladit. Pro kamiony, pro montáž na zrcátka existujou speciální antény na to připravené. Ty normální, určené na střechu tam sice taky jdou ale většinou je to problém naladit a taky to pak divně směruje.

Odesláno

Teda pánové. Jak si to tady tak pročítám, říkám si, že to zní dost zajímavě a že to muže být docela zábava. Kde by se člověk o tom dozvěděl něco víc? Myslím o vysílačkách a jejich využití. Děkuju

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...