karel hb Odesláno 23. května 2012 Nahlásit Odesláno 23. května 2012 Ahoj kluci, chystám se na dovolenou na Slovensko do termálů do Podhájské a docela by mne zajímalo, jak je to s výdrží automatů od Seika, mám Atlasy, když se s nima ponořím do té sirné lázně. Je mi jasné, že by to asi měly vydržet a jak mi řekl kolega, tak se spíš rozpustím já než hodinky, ale jsem na své věci velice opatrný a rád mám vše co nejdéle jako nové. Tak mi jde o to, jestli nebude problém s nějakým těsněním nebo povrchovou úpravou pouzdra či tahu nebo s přechodem z horké vody do studené. Samozřejmě není problém hodinky sundat,ale proto jsem si koupil potápky, abych to nemusel řešit. Tak jestli někdo má zkušenost, budu moc rád. Děkuji.
Schumi Odesláno 23. května 2012 Nahlásit Odesláno 23. května 2012 Pokud je ta voda teplá tak bych tam s nimi rozhodně nelezl.Hodinky nejsou tank ale jemná mechanika a podle toho by ses nimi mělo zacházet. Nelezl.
sashator Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 (upraveno) Taky bych to moc nepokoušel- samotné hodinky to určitě vydrží, ale teplota a možná i složení vody by jim moc dobře nedělalo. Já jsem typ co dělá s hodinkama skoro všechno, ale při sauně, mytí nádobí a i sprchování je sundávám. A je celkem jedno jestli jsou to potápky nebo ne. Spousta lidí s nimi ale třeba do sauny leze a hodinky i teplotní extrémy vydrží. Pokud chceš mít ale hodinky opravdu co nejdéle jako nové, tak tu koupel s nimi ožel. Upraveno 24. května 2012 uživatelem sashator
323GT Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Hodinkám by nejvíce mohly uškodit výrazné a rychlé změny teploty. Materiály těsnění a pouzdra reagují na změnu každý jinak rychle a to může být zdroj problémů. Jinak samotná sirnatá voda, která se v lázních používá, nebude mít na materiál pouzdra (ať už ocel či titan) a těsnění prakticky vliv. Lépe hodinky poté opláchnout čistou vodou.Doporučení přesto zní, obejít se během láznění bez nich.
karel hb Odesláno 24. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Moc děkuju, myslel jsem si to samé, ale když jsem v galerii viděl fotky některých uživatelů, jako třeba Omegy celé od písku a podobné, tak jsem si říkal, že by to ty moje potápky, ač jsou v úplně jiné cenové a kvalitativní kategorii, mohli taky dát bez úhony. Ale asi bych si je stejně sundal a bral je jen do klasického bazénu.
Dantechno Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Pisek jim neublizi. Maximalne zanecha nejake stopy na povrchu.
efreeti Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Podle me termalky neublizi tolik co sauna...nizsi teplota, i mensi teplotni rozdily, casto ma clovek i ruce nad vodou ...s potapkama WR 200 bych se toho osobne nebal...
Jezevcik2 Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Karel hb,názory se budou různit,spíše si sám sobě dej odpověď na otázku,jestli to stojí za to a nedá se to po tu chvilku vydržet.
bandicoot Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Jemnej pisek je svinstvo, toho bych se bal, ze se dostane treba pod lunetu (tam kde luneta je otocna). Nad saunou bych se zamyslel kvuli tesneni a oleji, termalni lazne bych ale neresil.
ggrand Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Jezevcik2 : Jen aby se ta chvilka bez hodinek neprodloužila...že by někdo vybral skříňku v šatně...
karel hb Odesláno 24. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2012 To Dantechno: Abych pravdu řekl, spíš bych se přikláněl k bandicootovi, do písku by mne nenapadlo hodinky dát a ani bych se na to neptal. To efreeti: Nemám ani tak strach z rozdílu teplot, protože voda v termálech zas není tak teplá a když človék leží na sluníčku v 35 stupních a pak houpne do studeného bazénu, vyjde to asi nastejno. Spíš jsem se ptal na tu sirnou vodu v kombinaci s teplotou. To Jezevcik2: Určitě se to vydržet dá, na to si umím odpovědět sám a věřím, že názory budou různé, ale proto jsem tady na chronomágu a ptám se spíš na zkušenosti. Třeba to někdo zkusil a je to v pohodě a nebo není. No a když jsem viděl tady některé experimenty s hodinkami v mrazáku nebo popelníku, tak se jenom ptám, jak velká je odolnost v tomto případě. To bandicoot: Úplně s Tebou souhlasím, ptám se spíš proto, abych nezničil hodinky nějakým experimentem.
Dantechno Odesláno 25. května 2012 Nahlásit Odesláno 25. května 2012 karel hb: Tak lunetu sundam a vycistim. Sakrys vzdyt to jsou seiko 5 , zadne Lange .... Jsou to levny hodinky. Sundavat je pri kazde prilezitosti, kdy by mohly prijit k ujme, je podle me blbost.
instant Odesláno 25. května 2012 Nahlásit Odesláno 25. května 2012 (upraveno) ja chodim s MM300 do sirovej /sirne/ vody pravidelne a nic. maximalne ti chyti oxidaciu vlozka lunety, ak mas na nej poskodeny lak. Inac sa nie je velmi coho bat, rozdiely teplot su ok a ta sira pri pomerne kratkej expozicii a v tej koncentracii co tam je by tiez nemala urobit nejaku skodu. hodinky ale po vylezeni z vody oplachni normalnou vodou zo sprchy nech sa tam ten sajrajt neusadza. piesok je len mechanicky problem = skrabance. Upraveno 25. května 2012 uživatelem instant
gougy Odesláno 25. května 2012 Nahlásit Odesláno 25. května 2012 (upraveno) jsem na své věci velice opatrný a rád mám vše co nejdéle jako nové. Samozřejmě není problém hodinky sundat,ale proto jsem si koupil potápky, abych to nemusel řešit. Trošku rozpor - něco ve stylu tak jsem si koupil Land Rovera, abych nemusel řešit cestu na chalupu, ale nerad bych zašpinil podběhy od bahna Za mě: užívej, nos je a čím dřív si zvykneš na "ten první strašnej škrábanec", tím líp pro Tebe i hodinky Edit: voda ani teplotní výkyvy v termálech podle mě nevadí, pro klid duše zajdi před dovolenou na kontrolu vodotěsnosti (tak to dělám já a pak se jenom čvachtám ) Upraveno 25. května 2012 uživatelem gougy
pil.pet Odesláno 25. května 2012 Nahlásit Odesláno 25. května 2012 Mám Atlasy již dráhně let, opravdu "betelné" hodinky. Přežily (bohužel s ťukancem do skla) dokonce i ferraty. Už jim to opravdu nikdy neudělám a zažily potom opakovaně saunu i termály. Bez nejmenšího problému. I po těch cca 7 letech se mi líbí. Ale pomalu: Sumo rulez
karel hb Odesláno 25. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2012 To Dantechno: Souhlas, chtěl jsem prostě pracovní hodinky, tak se mi nechtějí pořád sundávat. Já vím, že tady to těžko někdo pochopí, ale pro mne to levné hodinky nejsou, alespoň z mého pohledu a dle mých možností. To gougy: Já jsem plný rozporů, to by si mne musel znát. Jsem od narození perfekcionista, bohužel, a moc špatně se s tím žije. A navíc mám vztah k věcem a to v tom smyslu, že funkci řeším až na druhém místě, na prvním je vždy vzhled a stav a tomu jsem ochoten podřídit všechno. Tak doufám, že ten první strašnej škrábanec vůbec nepřijde a proto píšu sem na forum, abych věděl, kam až mohu bez úhony zajít. Bohužel jsem zvyklý, že to málokdo pochopí. Ale přirovnání s Roverem je trefné. To instant a pil.pet: Kluci moc děkuju za konkrétní zkušenosti, tak nějak jsem to chtěl slyšet. Hlavně pil.pet mi udělal radost, protože se bavíme o konkrétních hodinkách a tak nějak se utvrzuji, že Atlasy jsou opravdu dobrá volba.
karel hb Odesláno 8. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Tak otevírám starší téma, vrátil jsem se z dovolené z termálů a Atlasy naprosto v pohodě. Absolvoval jsem s nima koupání ve vřídle, solnou koupel, normální bazén, změny teplot a vše O.K. , takže mohu doporučit, hodinky stále jako nové. Vždy jsem je samozřejmě pořádně opláchnul a na konci dovolené vycídil. Na strojku také žádné změny, vše je stejné a přesnost moc neřeším, čekám ty tři měsíce, až si sedne a potom to začnu řešit. Opravdu se Japoncům povedl moc dobrý výrobek za super peníze, tak to snad někomu pomůže. Bohužel jsem nic nenafotil, opravdu mi přišlo trochu úchylné mezi takovou spoustou lidí si fotit ruku, ale asi nejsem ještě v tom správném stadiu. Ale našlápnuto mám, víc jsem sledoval, co má kdo na ruce než ty krásný holky v plavkách, což asi není úplně normální, nebo jo?
instant Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Len tak dalej a o chvilu budes mat na vyber uz len pitomecky brloh strycka Plevu alebo vlakno o nespavosti
PetrM Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 Zdravím všechny. Tak nějak jsem si na dovolené vzpoměl, že jsem kdysi četl vlákno o hodinkách v termálech či sauně, a tak mě napadlo, že ten test se saunou zkusím taky. Mám Seiko5 Sport SNZH55K1 a jsem s nimi náramně spokojen (takové moje hodinky pro všechno). No a když už jsem si je nechal na ruce, tak šly se mnou i do sauny. Jsem poctivec, tak vždycky třikrát 20 minut v rozpálené finské, teplota cca 95, no a pak hupky do bazénu nebo rovnou do sněhu. Hodinky se rozpálily tak, že jsem na sklíčko skoro nemohl sáhnout. Výsledek ? Vše v pořádku, spíš naopak, a těch pár dní, co se mnou odpoledne chodily do teplíčka jim zmizela mínusová odchylka. Všem doporučuji !!! Foto ze sauny nemám, nechtěl jsem dostat do svého ciferníku.
cport Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 Do sauny bych je nebral, vykyvy teplot muzou zpusobit kondenzaci vody a to bych uvnitr hodinek neriskoval. Temaly jsou naopak v pohode, pokud tam clovek neni nekdy v zime pri minus 20 ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se