karel hb Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Tak jak tu někdo někomu prorokoval, při studování těchto stránek se člověk prostě neubrání tomu, aby zatoužil postoupit do vyššího levelu. Něco se mi rýsuje a tak bych rád srovnání dvou výše uvedených kalibrů. Vím že se jedná o podobně vybavené strojky, tj. hacking, ruční nátah atd. jen Seiko má, myslím, delší dobu nátahu. Jde mi spíš o spolehlivost do budoucna a mám větší slabost pro Seiko, je to holt domácí kalibr. Děkuji za srovnání.
323GT Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 To se bude těžko srovnávat, když Valjoux 7750 je chronograf, což Seiko 6R15 není.
karel hb Odesláno 4. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2012 To 323GT: Ano, je mi to jasné, trochu špatně jsem asi položil otázku. Mohu mít v podobných cenových relacích hodinky s těmito strojky a rád bych věděl, který je z uživatelského hlediska spolehlivější. Je mi osobně jedno, jestli budu mít chrona či nikoliv a taky je mi jasné, že přímé srovnání asi nejde. Spíš mi šlo o tu uživatelskou stránku věci-spolehlivost, servisní dostupnost, finanční náročnost při opravách a tak.
ggrand Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 (upraveno) Už samotná zjednodušená konstrukce 3 ručičkového strojku musí(zejména v japonských rukách) být spolehlivější než chronografový strojek. Takže co se týče v jednoduchosti a ceně servisu, odolnosti, spolehlivosti vede 6R15. Upraveno 4. června 2012 uživatelem ggrand
323GT Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 To 323GT: Ano, je mi to jasné, trochu špatně jsem asi položil otázku. Mohu mít v podobných cenových relacích hodinky s těmito strojky a rád bych věděl, který je z uživatelského hlediska spolehlivější. Je mi osobně jedno, jestli budu mít chrona či nikoliv a taky je mi jasné, že přímé srovnání asi nejde. Spíš mi šlo o tu uživatelskou stránku věci-spolehlivost, servisní dostupnost, finanční náročnost při opravách a tak. Pokud kladeš důraz na výše popsané věci, tak je skoro jedno, pro jaký strojek se rozhodneš. V obou případech se jedná o spolehlivé strojky s relativně dostupným servisem, cenově si myslím srovnatelným. Jen Seiko 6R15 vede poměrně výrazně v oblasti odolnosti. Holt chronografový Valjoux 7750 je díky své konstrukci zranitelnější.
karel hb Odesláno 4. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2012 To ggrand a 323GT: Kluci moc děkuju za odpověď, zhruba to samé jsem si myslel.
bandicoot Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 Pri sedavym zamestnani se ne kazdymu 7750 dotahuje, protoze ma jednostranny natah.
karel hb Odesláno 4. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2012 To bandicoot: To jsou přesně ty drobné niance, které jsem chtěl vědět. Takže praktičtěji vychází ten kalibr od Seika, myslím na univerzální využití.
little_w Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 ggrand je znamej Seikar, to neni objektivni odpoved. takze odpovim ja: kalibr 6R15 od Seiko, jasne ze!
cali Odesláno 4. června 2012 Nahlásit Odesláno 4. června 2012 nehovorim nic o tom ktory stroj je lepsi alebo horsi len hovorim ze porovnavame neporovantelne.... jednak jedno je chrono a druhe nie ale hlavne cenovo kde 6R15 konci tam V7750 iba zacina najdrahsie hodinky s 6R15 su tusim SBDC007 aka Seiko-Shogun a vyjdu na nejakych 1200 USD co je cena kde hodinky s 7750 iba zacinaju a vysplhat sa mozu s prehladom cez sto litrov (korun) v nejakych IWC alebo Bckach..... (najlacnejsi novy 7750 najdes tusim v OW za nejakych 900USD) Inak 6R15 by skor zniesol porovnavanie so starou dobrou 2824 a v zasade si nepamatam ze by sa na ten stroj kedy bol niekto stazoval. 7750 je tiez v pohode sam som ich mal/mam niekolko.K jehok "neduhom" patri takzvany syndrom divokeho rotora, kedy sa jednostranny natah roztaca na volnobeznu stranu a cele hodinky ti na ruke tancuju,.... niekomu to vadi, niekomu to nevadi, niekomu sa to dokonca paci, tak si vyber... a dalej je to ak uz by sme chceli silou mocou porovnavat rozhodne ked uz nie castejsi tak urcite drahsi servis co ovsem nie je nekvalitou ale proste tym ze je to chronograf.
Jezevcik2 Odesláno 7. června 2012 Nahlásit Odesláno 7. června 2012 Pri sedavym zamestnani se ne kazdymu 7750 dotahuje, protoze ma jednostranny natah. Na to bych asi nehleděl.Snad není takový problém čas od času využít nátah ruční.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se