lefty Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Dostaly se mi do ruky hodinky na nerezovém tahu, který toho zřejmě dost zažil. Na vnějšku je ok, odřený úměrně stáří. Když jsem si ho ale zkracoval, v záhybech tahu (mezi články) a v dírách pro osičky je fakt dost bordelu. (taky jsem si při tom zapíchl do prstu vyrážeč osiček, zřejmě rozrušením, ale to je jiný příběh :-))Zajímalo by mě, jestli ten nerezovej tah nemůžu do něčeho "naložit" nebo nějak vyprat, případně jakou čistící metodu je možné použít (ultrazvuk)? Díky moc.
Návštěvník J. V. Pleva Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Měkký zubní kartáček.
sery.vlk Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Naložit do ultrazvukové čističky, s trochou saponátu.
habadej Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Kombinací obou uvedených metod.
Hajek Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Napřed do technického benzínu (na odmaštění), pak zubní kartáček a trocha saponátu (jar atd.)Ne každý má hnedka doma ultrazvukovou čističku.
HB63 Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Výbornou zkušenost mám s čističem oken s příměsí alkoholu(ne Okena nebo Iron).Např.Clin.Anebo něco drsnějšího jako isopropylalkohol.Hlavně nepoužívat na hodinky-rozežralo by to těsnění.
kulix Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Kartacek a zubni pasta.. Taky dobre funguje..
Jakubisko Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Kartacek a zubni pasta.. Taky dobre funguje.. S fluoridem nebo bez? Není sklovina tvrdší, než ocel?
lefty Odesláno 10. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2012 S fluoridem nebo bez? Není sklovina tvrdší, než ocel? Onehdá jsem se festovně zakousl do nerezové vidličky, ale zuby jsem v ní neudělal :-) ale to je asi spíš o síle stisku. Díky všem za radu!
Moty Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Ať nezakládám další téma: A co třeba strapy, někdo mi říkal, že když se namočí tak sm.děj nebo to je pomluva a daj se normálně vyprat? U kožených řemenu mi jeden člen doporučoval u nového ho zevnitř nastříkat impregnací na boty, prý pak vydrží i 2x tak dlouho
fendelik Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Tak textil mi přišel že opravdu po namočení sm.dí. Co se týče impregnace tak jsem zkoušel a funguje velmi dobře (Granger na turistickou obuv)...
jacob Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Já to dělám ve dvou krocích. První je, že použiji zubní kartáček Curaprox Ultra Soft a mýdlovou vodu. To je na první vrstvu "velikých" nečistot. Jako druhý krok dám tah, ale třeba i šperky do ultrazvukové čističky. Buďto do čisté vody a nebo přidám kapku mýdla/saponátu. Pokud to nepomůže, tak doporučuji koupit nový tah .
PepaSFI Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 když není ultrazvukovka tak se to dá i vyvařit, samozejmě bez hodinek. Hodit do nějaké plechovky nebo hrnku, nejlíp takového který už se na potraviny nepoužívá, horkou vodu se saponátem a dát na vařič. Lezou z toho hrozný věci. Nebo vzít nějakou sklenici nebo krabici s víčkem, dát to do ní, horkou vodu a saponát a večer u televize s tím šejkrovat. Nylonový strap peru v běžném tekutém mýdle. Namočím do teplé vody, namydlím, nechám chvíli odmočit a pod tekoucí vodou vyperu.
Moty Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 (upraveno) a pak nesm.dí? místo tečky je "r" edit: 3x jsem to opravil editem než mi došlo že se ta tečka se tam dává automaticky Upraveno 10. července 2012 uživatelem Moty123
Hasič Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Kartacek a zubni pasta.. Taky dobre funguje.. Taky vyzkoušeno, a pak ve vířivce podržet u trysky!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se