Přejít na obsah

Fejky, padělky, repliky..

Bolthorn

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 156
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník eleven
Odesláno

Viděl jsem kdysi ve výloze zastavárny dvoje Rolexy. Zlatý Daytony vypadaly hrozně, já bych je asi nosit nemoh, ani kdyby byly nový a originál. A vedle nich byly trochu víc jetý černý Suby. Chvilku jsem kokentoval s myšlenkou koupit si ty Submarinery do práce, ale pětistovka mi přišla tak dvakrát víc, než kolik bych byl ochotnej za ně dát. Navíc jsem si na hodinky v práci odvykl a jinam než na stavbu bych je nosit nemohl. Protože bych si připadal hloupě. Na stavbě by se to dalo jakž takž brát jako vtip, protože by bylo evidentní, že originály to být nemůžou. Ale hrabat se v elektrice s kovem na ruce se mi taky nechce. Jednou jsem teda už RoleKS nosil. Ale ty byly v plastu a digitální :-) Takže to je asi tak jedinej důvod, proč bych pochopil, že někdo nosí fejky. Prostě s nadhledem a pro pobavení.

Ještě jsem se kdysi někdy před pěti šesti lety bavil s jedním klukem, co nosíval Citizeny a najednou měl na ruce fešný blýskavý brajtle. Tak jsem se ho ptal, jestli to je originál a on poudá, že né, že to je replika a mával rukou, že to stálo jen sto éček, ale že už by si je stejně nekoupil... To jsem si říkal, že bych za to dal leda tak sto céček.. A ty měly v osmdesátých letech taky nějakou cenu :-)

Takže to shrnu, dát za fejky víc než si člověk může dovolit vyhodit za chvilkové pobavení je blbost. A frajeřit s něma jako s originálama je ubohost.

Odesláno

jen k tem fakum,taky prispevek o hovne, ale jen pro pobaveni nedavno jsem se potkal s jednim generalnim reditelem pobocky jedne nadnarodni firmy. Prijel X6, znackove ohaknuty a na ruce mel IWC - fejky jako krava - tourbillion aka otevrena setrvacka, cifernik jak od kolotocu. ja mel rolady a prijel jsem octavkou. sli jsme na obed, vsiml si mych rolex, ptal se kde jsem je koupil, rekl jsem mu ze v Thajsku v trznici, on mi zacal vykladat jak ty IWC koupil v USA a jaka je to super limitka. ptal jsem se ho jak blbec to co je ta otevrena setrvacka a on mi vykladal bludy o tom ze je to tourbillion a ze to maji jen hodinky od 250 K vyse a ja se tomu obdivoval atd. byla to celkem sranda az na to ze vim ze uz nikdy nebudu mit silu s nim nikam zajit a na dalsi obed s nim bude muset nekdo jiny....

Odesláno

mel jsem s tim problem - samozrejme ego je ego a mel jsem chut ho "ponizit" vysmat se mu atd. ale nemelo by to cenu - byl to firemni obed, jsem zastupcem firmy a zbytecne bych firmu poskodil. v obchode musi jit ego stranou :)

Odesláno

mel jsem s tim problem - samozrejme ego je ego a mel jsem chut ho "ponizit" vysmat se mu atd. ale nemelo by to cenu - byl to firemni obed, jsem zastupcem firmy a zbytecne bych firmu poskodil. v obchode musi jit ego stranou :)

Ale jo, mě je to jasný, jen jsem si přestavil sebe sama jak obdivuju turbobujon. :) Jestli bych to dal důvěryhodně a tak.

Odesláno

Včera jsem viděl nějaký "rolexy" (vypadaly docela ok, ne nějaký vykopávky), stály 10.000Kč. To mi přijde na fejky nějak moooc, na origo zase samozřejmě málo. Vedle ještě měli "breitling" za 500,-, to už mi přišlo "rozumný" :-)

Co to mojhlo bejt, čórka?

Odesláno

Včera jsem viděl nějaký "rolexy" (vypadaly docela ok, ne nějaký vykopávky), stály 10.000Kč. To mi přijde na fejky nějak moooc, na origo zase samozřejmě málo. Vedle ještě měli "breitling" za 500,-, to už mi přišlo "rozumný" :-)

Co to mojhlo bejt, čórka?

Ne, predrazenej fejk...
Odesláno

Teď mě napadla zásadní otázka: co je podle vás přípustnější - nosit kradené origo nebo legálně koupené fejky? :-)

(předpoklad teda, že by se nekradlo členům chromagu :-) )

Odesláno

Teď mě napadla zásadní otázka: co je podle vás přípustnější - nosit kradené origo nebo legálně koupené fejky? :-)

obojí je sprostá krádež, takže na :suicide_anim:
Odesláno

Mas fasa nick

Odesláno

Este k teme "tucne faro a fejky na ruke". Tento typ ludi by normalne jazdil vo fejkovom S-classe s fejkovymi roladami na ruke. Ale pokial ide o auta, tak tu moznost proste nemaju - to je cele.

Odesláno

spíš tak pro pobavení, snad to není moc velké troufalství v téhle témě.

Z ničeho nic jsem narazil na největší repliku hodinek co sem kdy viděl:

soul001.jpg

Jde o funkční repliku pražského orloje mistra Hanuše, potažmo celé staroměstské radnice v Soulu, strojek prý ale používá z japonska :)

Co na to říkáte?

Odesláno

Este k teme "tucne faro a fejky na ruke". Tento typ ludi by normalne jazdil vo fejkovom S-classe s fejkovymi roladami na ruke. Ale pokial ide o auta, tak tu moznost proste nemaju - to je cele.

Jak ze ne... :D http://creativeadvertisingworld.com/wp-content/uploads/2007/08/mercedes-20c-20vs-20geely-20merrie-20300.jpg

Odesláno

Ja teda neviem, asi nestretávam tých správnych ľudí. Videl som stovky fíkov, ale nikdy nikoho, kto by mi s fíkom na ruke s kamennou tvárou tvrdil, aký je to unikátny originál a limitka. Snažím sa predstaviť aká softwarová výbava je na to potrebná, aby niečo také človeku umožnila, o to viac, ak viem že ten koho namotávam sa v hodinkách trochu vyzná.... To musí byť proste úplne iný level.

Trápi ma to čiste zo sebeckých dôvodov, chcel by som zažiť tú skúsenosť, keď zo seba pred vami niekto tak kruto robí hlupáka. Vsetci moji fíkari na mňa zatiaľ vždy po prvej narážke na hodinky na rovinu vybalili z akej exotickej destinácie si ten skvost priviezli a akú zľavu sa im na trhovníkovi podarilo uhádať.

Ale ako vravím, určite to bude tým že sa nepohybujem v tých správnych kruhoch.

Odesláno

Jeden můj známý (na origoše nemá) si kupuje fejky Brajtlí schválně...prý aby ukázal majitelům originálů, že jsou to tupci, protože on má ty samý hodinky za pár liber a stejně to nikdo nepozná. Podle mě blb...tupec, který chce nosit na ruce něco na co nemá...tady to mám zaškatulkovaný bez problému.

Druhý případ, je chlap co s ním občas musím pracovně na oběd...dělá dlouhodobě v Číně a odtud taky hezký automaty neznámé značky - ovšem za 12 dolarů. Na pohled vypadají hezky, značka no name...vpodstatě bych řekl, že to fejk není, ale podobný něčemu asi budou. Ten chlapík to neřeší, on si je koupil protože se mu líbily a protože chce mít na ruce něco co ukazuje čas. Nekupoval slovutnou značku za pár šušní...

A pak mám třetí případ. Člověk který si ty IWC klidně může koupit - ale koupil si fejky (dobře vypadající, automaty, na první pohled OK). Na dotaz hned přiznal barvu...Šanghaj, 10 dolců...a má jich plný šuplík. U něj to prostě nechápu - nejsem v postavení abych do něj moc ryl a tlačil ho k vysvětlení - on zase není v postavení aby střídal troje IWC a dvoje Rolexy. Je pravda, že je trochu svůj, ale to ho neomlouvá. U mě dost klesl...

Lidi k nakupování fejků mají různé motivace, ale výsledek je stejný...nosí fejk. Víc mě to překvapuje a mrzí u člověka, který na ty originály má...proč má potřebu nosit fejk??? Obzvlášť když v jiných věcech se tváří jako rovný chlap, který si na nic nehraje... Blbost, hraje si!

Jó, a ještě můj ředitel... byl na jednání a všichni kolem měli nějaký hodiny, on nic. Tak si mě zavolal a chtěl radu. Povídám mu aby si koupil jaký se mu líbí a dal za ně měsíční plat (kdysi kdesi jsem to četl jako vodítko, kolik má chlap dát za hodinky). Tak s tím mě poslal do háje, že to je moc. Chtěl by nějaký který vypadají dobře, jsou značkový (aspoň Brajtle) a stojí tak 10000,-. Tak jsem mu vysvětlil, že to jaksi nepůjde. Doporučil jsem mu nějaké SEIKA, ale to prej je značka na prd, šunty a vůbec. Tak jsem mu něco povykládal a říkám, tak aspoň budeš mít automaty. Automaty nechcu, ty jsou na h...o... Tak jsem zlomil hůl a popřál hodně štěstí. Dneska má nějaké CERTINY za 11k a je spokojený... Je to škrt, ale aspoň nešel do fejků...

• po měsících...
Návštěvník ?po
Odesláno

Dnes jsem se zastavil za známým, který má fejky jedné poměrně známé značky a musím řící, že jsou skutečně povedené :smile_anim:

Příběh:

pád na zem a ulítla jedna korunka

až třetí hodinář do toho šel a kývl na opravu

světe div se, ale má tam tu samou korunku včetně signace (podotýkám, že korunka je poměrně atypická a černěná):D

tak nevím co si z toho mám odnést - he he

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...