African Odesláno 20. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září před 10 minutami, paya01 napsal: Poraďte, čím utáhnout tisícihran na Bondovi, abych ho nez*urvil...Žádný zázračný tool jsem na internetech nenašel, tak poprosím případně odkaz... Není tam klasický torx T10 nebo jiný rozměr? Každopádně se to lepí Loctitem a utahuje na moment, který když neznáš, tak prostě neutahovat na krev jak se říká..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září micra je super! nejlepsi privesek na klice co mam. jedine, co bych chtel, je doplnit ji necim, jako style PS ale s nožem. protože v aute mi chybi male klesticky na pojistky a to, ze na stylu neni nuz mi taky vadi.... jo a taky teda to, ze se neda sehnat. cili kolem a kolem, asi si na klice od auta poridim druhou micru, je to idealni nozik na cestovani a i do letadla te s tim pusti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září před 36 minutami, African napsal: Není tam klasický torx T10 nebo jiný rozměr? Každopádně se to lepí Loctitem a utahuje na moment, který když neznáš, tak prostě neutahovat na krev jak se říká..... Není. Je tam tisícihran - viz níže a tím, jak to otvírám a zavírám, tak se pořád povoluje. Vrklá mi tam nůž a nerad bych si ho bodnul do dlaně...zkoušel jsem to různě chytit kleštěma, ale akorát to ožvejkám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září před 2 hodinami, paya01 napsal: Není. Je tam tisícihran - viz níže a tím, jak to otvírám a zavírám, tak se pořád povoluje. Vrklá mi tam nůž a nerad bych si ho bodnul do dlaně...zkoušel jsem to různě chytit kleštěma, ale akorát to ožvejkám. Aha, no není to zalepený...a žádný torx nepasuje? Stačí opravdu trochu dotáhnout, ale určitě kápnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jery Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září Budeš potřebovat nejspíš tohle: https://www.ebay.com/itm/165934932884 A řekl bych, že @Ivan Lelák by jej mohl mít? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 21. září Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září To je přesně ono. Ale to je pálka, včetně toho poštovného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září před 11 hodinami, paya01 napsal: To je přesně ono. Ale to je pálka, včetně toho poštovného. Tak do Leathermana, týden a máš ho doma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Tak jsem trochu rozšířil EDC, dorazila roztomilá pidi hračka První pocit, nůžky makaj na jedničku, všechny ostatní nástroje vypadají fajn, pinzeta super, no asi to bude dobrý kámoš pro každodenní nástrahy života Co to vydrží, nemám šajnu. Překvapilo mě že je Made in USA i to nejlevnější co vlastně Leatherman nabízí, čekal jsem upřímně Čajnu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 30. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září Všechny na pohodu, všechny mají své využití, všechny mají své pro a proti a všechny mám moc rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 30. září Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září V 21. 9. 2024 v 21:50, paya01 napsal: To je přesně ono. Ale to je pálka, včetně toho poštovného. Koukni na Bazos, nekdo ho prodava za 100 Kc novy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 30. září Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září Koukám, děkuju... před 5 hodinami, slabak napsal: Koukni na Bazos, nekdo ho prodava za 100 Kc novy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 27. října Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 27. října Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října V pátek jsem jsem byl v Praze na prodejně Moris distribution protože jsem na své Leatherman Charge + ulomil hrubou silou špičku na pilce. Kleště nejsou zaregistrované ani česka distribuce. Borci mi je vyměnili kus za kus během 5 minut.... no neodolal jsem a přikoupil micru na klíče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Logarex Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu Musím potvrdit, že reklamace Leathermanů funguje perfektně. Jednu dobu jsem je sbíral a zkoušel s nimi dělat, co se dalo. Vše co jsem zničil, někdy i mojí chybou bylo vyměněno. Mám za sebou zkušenosti také se SOGy, Victorinoxy, Gerbery a musím říct, že to je naprosto nesrovnatelné. Leatherman je nejlepší multitool na trhu. Jen najít ten pravý je fakt těžký Já skončil u charge g10 jako EDC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu (upraveno) před 2 hodinami, Logarex napsal: Musím potvrdit, že reklamace Leathermanů funguje perfektně. Jednu dobu jsem je sbíral a zkoušel s nimi dělat, co se dalo. Vše co jsem zničil, někdy i mojí chybou bylo vyměněno. Mám za sebou zkušenosti také se SOGy, Victorinoxy, Gerbery a musím říct, že to je naprosto nesrovnatelné. Leatherman je nejlepší multitool na trhu. Jen najít ten pravý je fakt těžký Já skončil u charge g10 jako EDC. LT je určitě nejlepší po stránce reklamací, tam opravdu platí - s nadsázkou - že si Leatherman kupujete jen jednou a po zbytek života se výrobce stará, abyste měl multitool v dobré kondici a plně funkční, bez ohledu na to, jak s ním zacházíte. Co se týká technického zpracování a kvality, tak musím uznat, že jsou jiné, srovnatelné, v něčem třeba i lepší značky, ale plně to vyrovná ta záruka. Jasně, každou chvíli se někde dočteme o nekvalitě Leathermanu, ale to je tím, že Leatherman produkuje XX krát víc multitoolů než zbytek světa a vady jsou víc "vidět", i když třeba procento závad může být nižší než u konkurence. Navíc má Leatherman tak široký sortiment, že si optimální multitool vybere snad každý. A pokud budete multitool reklamovat v době, kdy už se daný model nevyrábí, dostanete fungl nový nástupnický model.. Charge G10 mám dva a považuji ho za nejlepší model, co kdy Leatherman vyrobil. Jasně, Wave je na "rasení" asi vhodnější, ale modely G10 převzaly z vlajkové lodi Charge TTi to nejlepší a to, co bylo na TTi kritizováno, u G10 není. Takže paráda!! Upraveno 1. listopadu uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Logarex Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu před 4 hodinami, Ivan Lelák napsal: LT je určitě nejlepší po stránce reklamací, tam opravdu platí - s nadsázkou - že si Leatherman kupujete jen jednou a po zbytek života se výrobce stará, abyste měl multitool v dobré kondici a plně funkční, bez ohledu na to, jak s ním zacházíte. Co se týká technického zpracování a kvality, tak musím uznat, že jsou jiné, srovnatelné, v něčem třeba i lepší značky, ale plně to vyrovná ta záruka. Jasně, každou chvíli se někde dočteme o nekvalitě Leathermanu, ale to je tím, že Leatherman produkuje XX krát víc multitoolů než zbytek světa a vady jsou víc "vidět", i když třeba procento závad může být nižší než u konkurence. Navíc má Leatherman tak široký sortiment, že si optimální multitool vybere snad každý. A pokud budete multitool reklamovat v době, kdy už se daný model nevyrábí, dostanete fungl nový nástupnický model.. Charge G10 mám dva a považuji ho za nejlepší model, co kdy Leatherman vyrobil. Jasně, Wave je na "rasení" asi vhodnější, ale modely G10 převzaly z vlajkové lodi Charge TTi to nejlepší a to, co bylo na TTi kritizováno, u G10 není. Takže paráda!! Wave je best poměr cena výkon, ale nesedí dobře v ruce, stejně jako titan Charge, ten G10 má prostě nejlepší feeling, i když jsem tomu dlouho nemohl věřit, proč by někdo bral radši plast než pořádný materiál. Nojo člověk se pořád učí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 1. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu Souhlasím se vším co bylo řečeno a EDC samozřejmě vyhovuje jak kdo využívá Já už něco zažil s ARCem, mám ho právě jako EDC a ta lehkost používání všech nástrojů je za mě úplně bezkonkurenční. Po delší době jsem vzal do práce Charge a připadl mi jako takový neohrabaný dinosaurus. Na nějaké drsnější kempování bych mu dal asi přednost, ale na každodenní běžné používání je ARC prostě aspoň za mě lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu Charge TTi mám pěknou řádku let, užívám hodně často a nikdy jsem neměl pocit, že by se mi blbě držel. Wave je na tom o poznání hůř. Přemejšlel jsem o ARC když vyšel a věřím, že nebude špatnej a možná vo kouda lepší (propracovanější) než Charge TTi, ale sem přesvědčenej, že nebude o tolik lepší abych musel TTi pouštět a kupovat ARC. Krom krimpování na kleští nemám výhrady. Snad jedině, že jsme měl původní střenky a dostal jsem nový, když jsem řešil pružinu u nůžek, tak jsme dostal novýho Chargeho. Klidně bych si zaplatil opravu aby mi ty starý střenky zůstaly 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 5. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu V 1. 11. 2024 v 20:54, Strocek napsal: Charge TTi mám pěknou řádku let, užívám hodně často a nikdy jsem neměl pocit, že by se mi blbě držel. Wave je na tom o poznání hůř. Přemejšlel jsem o ARC když vyšel a věřím, že nebude špatnej a možná vo kouda lepší (propracovanější) než Charge TTi, ale sem přesvědčenej, že nebude o tolik lepší abych musel TTi pouštět a kupovat ARC. Krom krimpování na kleští nemám výhrady. Snad jedině, že jsme měl původní střenky a dostal jsem nový, když jsem řešil pružinu u nůžek, tak jsme dostal novýho Chargeho. Klidně bych si zaplatil opravu aby mi ty starý střenky zůstaly Mám původní Charge TTi první generace, ty střenky se mi líbí. Má ulomený doraz kleští uvnitř pouzdra, což neřeším, protože to byla typická závada (později to bylo ze silnějšího materiálu)a pro mne je to spíš sbírkový kousek. K dalším generacím TTi jsem se zatím nedokopal, ale stejně bych je nepoužíval, protože Charge G10 je ideál, který řeší jediný nedostatek TTi a to je krimpldíra v kleštích, jinak je vybavený stejně, včetně páracího háku na zubaté čepeli nebo materiálu hladké čepele S30V. Mimochodem, S30V je vyhrazen právě pro tyto exkluzivní modely, ale upřímně, pro běžnou práci dávám přednost základní oceli 420HC, která mi drží také a navíc se dobře brousí - třeba Surge jsem párkrát obtahoval v Rumunsku o šutr v potoce. S30V už prý chce na broušení šikovnost, která mi chybí a navíc se prý dá otupit paradoxně o karton atd. Nejde údajně o běžné otupení ale vydrolování mikroskopických částeček čehosi (nejsem metalurg - třeba mi to někdo vysvětlí) z čepele. Za ideální kompromis považuji 154CM, ale jak jsem řekl, na drsnější práci mám nejradši 420HC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu https://www.facebook.com/watch/?v=912541773740675 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se