Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 17. 3. 2025 v 18:29, marecenator napsal:

Vymena ulomeneho zroubovaku na cca 15 let statem Charge vyresena vymenou za novy Charge..IMG_0813.thumb.jpeg.4ed7ae21807793d267b1b39eaaaadfac.jpeg

No jo, tak to dělají a je to příjemné.

Také mám doma poškozený Charge TTi, v pouzdru je na jedné straně ulomený doraz kleští, je to takový ohnutý zobáček, kdysi se dělal ze slabšího plechu a byla to poměrně typická závada, kterou navíc majitel nemohl necitlivým zacházením ovlivnit. Dnes už je to ze silnějšího materiálu. Určitě by mi Charge vyměnili, ale je to úplně první generace TTi a nechci se ho zbavit. Stejně ho skoro nepoužívám, je ve sbírce a asi bych skoro nepoužíval ani nový kus..

• po měsíci...
Odesláno

Prasklo mi křesadlo, má smysl to posílat na výměnu? Moc funkční to takhle není...

IMG_20250509_115314.jpg

Odesláno

Stojí to cca 250 peněz, je to spotřební část toolu, no. 

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Ahoj! Doporučili byste mi prosím nylonové pouzdro? Aby mělo zvenku ty tunýlky, a přitom bylo malý, na charge, wave. Zase jsem koupil a vrátil Nylon Black Medium with 4 Pockets – je stejně velký jako pouzdro na Surge, jen tlustší (v.t. výše Afričanovo na ARC, stejná písnička). Díky!

nylon_sheath_pockets.jpg

Upraveno uživatelem Teatime
  • po měsíci...
Odesláno
V 27. 7. 2025 v 21:12, Lad55 napsal:

Nevíte prosím, kde se dá koupit originál Leatherman T-Shank holder, držák čepelí?

Chtěl bych modifikovat svůj Charge+

image.jpeg.3879acf74fe35df236e0aeeec3a9fd41.jpeg

Bohužel nevím, ale byla by to prima modifikace. Na druhou stranu, tyhle výměnné pilky na kov používám minimálně, obvykle na cestách a tam si beru Surge. Už párkrát zachránil situaci.. 

Odesláno
V 10. 6. 2025 v 23:02, Teatime napsal:

Ahoj! Doporučili byste mi prosím nylonové pouzdro? Aby mělo zvenku ty tunýlky, a přitom bylo malý, na charge, wave. Zase jsem koupil a vrátil Nylon Black Medium with 4 Pockets – je stejně velký jako pouzdro na Surge, jen tlustší (v.t. výše Afričanovo na ARC, stejná písnička). Díky!

nylon_sheath_pockets.jpg

Nerozumím otázce - koupil jsi a vrátil nylonové pouzdro, ale ptáš se, jestli bychom ho doporučili? Já používal snad všechna nylonová pouzdra od Leathermanu. Nejméně mne zaujalo t s molle vazbou, paradoxně snad nejvíc jsem měl rád ta asi 10 let stará pouzdra, která byla jakoby pružná, tam se toho vešlo hodně. Ale i nová nylonová pouzdra mi zcela vyhovují. Nosil jsem i větší pouzdra a taštičky od Maxpedition, dobrý, ale nehodí se to pro každou příležitost a už mne po letech přestalo bavit tahat na opasku dalšího čtvrt kila příslušenství, které stejně na 99% nevyužiju...

FB_IMG_1485873813313.jpg

FB_IMG_1485874131990.jpg

FB_IMG_1505303143072.jpg

20160602_122405.jpg

20160129_080018.jpg

20170207_094620~01.jpg

Surgezasobniknabity.jpg

• Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)

Hmmm, takže neomalenému vývaru dnes zelenej zmrd říká "BENEFIT SLEVA"? Koukám že ke každé drze napálené cenovce pořád stačí "vymyslet a přeškrtnout" ještě nesmyslnější částku, však on na to v čechách nějakej línej vůl (a to neřeším velkoobchod, cizinu a časově omezené skutečné slevy) skočí...  :shit:

Upraveno uživatelem Radek124
  • Hlasovat proti 4
Odesláno

Tak děkujeme Radku za opět jako vždy přínosný příspěvek, ó řeko moudrosti. A ted mi prosim ukaž, ktery z těch obchodu ve tvém srovnavaci ma prosím cenu pod 3200? Neříkám ze cerny Wave za 3188 nějaká bůh ví jak šílená akce a ano, za hranicemi asi najdeš o fous lepší nabídky, ale ty jaksi nebudeš mít do druhého dne a s poštou se dostaneš pravděpodobně taky vys a to i u tvého odkazu. Takze jo klidne tady hod nějaký levnější, ale zatím jsi to neudělal.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Ked tak porovnavam wave+ standard ceny, tak je to vsade plus minus 100-200 CZK rozdiel. Potom kto si da aku zlavu z marze je uz rozhodnutie obchodu. Takze s tou Alzou ziadneho zakopaneho psa nevidim.

Odesláno
V 1. 8. 2025 v 13:10, Ivan Lelák napsal:

Nerozumím otázce - koupil jsi a vrátil nylonové pouzdro, ale ptáš se, jestli bychom ho doporučili? ...

FB_IMG_1485873813313.jpg

Díky za reakci!

Chtěl jsem doporučit alternativu.
Medium pouzdro, jež je podle Leathermanu vhodné pro 4“ tooly, pojme v pohodě Surge. Je moc velký, je to známá věc, řeší se to i na fórech v kapitalistické cizině. Proto jsem je nahradil Molle.
Malý pouzdro zase nemá gumový poutka na bocích. Moje Molle taky ne.

Vidím správně na obrázku od Tebe Molle s poutky?
Tady ukazuje obrázek poutka po kliknutí na L i XL (M asi neexistuje). Je to správně, nebo chyba obsahu, jedna fotka pro obě? Mají všechna Molle pouzdra dnes už poutka? Nebo jen XL?
https://int.leatherman.com/en-cz/products/molle-sheath?variant=42003496927322

Zkoušel jsem i alternativy, Harnds a Kenobee, nebylo to ono; a po stovkách to postupně leze do peněz a hlavně času/kapacity.
https://www.amazon.de/dp/B0BJJLNSLZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
https://www.amazon.com/Multitool-Compatible-Leatherman-Multi-Purpose-Organizer/dp/B0C7TQV8HN?th=1

Harnds.jpg

Kenobee.jpg

Odesláno
před 20 hodinami, Teatime napsal:

Díky za reakci!

Chtěl jsem doporučit alternativu.
Medium pouzdro, jež je podle Leathermanu vhodné pro 4“ tooly, pojme v pohodě Surge. Je moc velký, je to známá věc, řeší se to i na fórech v kapitalistické cizině. Proto jsem je nahradil Molle.
Malý pouzdro zase nemá gumový poutka na bocích. Moje Molle taky ne.

Vidím správně na obrázku od Tebe Molle s poutky?
Tady ukazuje obrázek poutka po kliknutí na L i XL (M asi neexistuje). Je to správně, nebo chyba obsahu, jedna fotka pro obě? Mají všechna Molle pouzdra dnes už poutka? Nebo jen XL?
https://int.leatherman.com/en-cz/products/molle-sheath?variant=42003496927322

Zkoušel jsem i alternativy, Harnds a Kenobee, nebylo to ono; a po stovkách to postupně leze do peněz a hlavně času/kapacity.
https://www.amazon.de/dp/B0BJJLNSLZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
https://www.amazon.com/Multitool-Compatible-Leatherman-Multi-Purpose-Organizer/dp/B0C7TQV8HN?th=1

Harnds.jpg

Kenobee.jpg

To pískové na mé fotce je Maxpedition. Nosím ho občas na opasku nebo na popruhu tašky Maxpedition Jumbo.

To originál Molle pouzdro mám, ale nezaujalo mne a vlastně ani nevím, jestli je to větší nebo menší varianta.

Mám těch pouzder spoustu, jak jsem kupoval Leathermany, u každého bylo pouzdro a spoustu je jich v krabičkách pod postelí, protože jich nosím jen pár. Na Wave/Charge mám rád třeba tohle:

https://int.leatherman.com/en-cz/products/black-nylon-sheath-with-pockets

Odesláno

A co je na první Tvé fotce? Té, co jsem ponechal v citaci výše. 

S tím z posledního odkazu se míjíme, na mne je právě velké.

Odesláno
před 16 hodinami, Teatime napsal:

A co je na první Tvé fotce? Té, co jsem ponechal v citaci výše. 

S tím z posledního odkazu se míjíme, na mne je právě velké.

Na té mé první fotce je tuším právě to originální pouzdro s molle vazbou, nějak jsme si nesedli v nošení na opasku, vlastně nevím proč, špatné určitě není. Už si to nepamatuju přesně, zezadu to má (kromě té vazby) tuším i dvojitou stěnu spojenou sucháčem. Já to nakonec na opasek navlékal právě mezi těmi stěnami, což bylo prima, protože se dalo umístit i do různé výšky (prostě jsi k sobě připlácl sucháč pod a nebo nad opaskem) a druhá výhoda byla, že to na opasku drželo velmi pevně, ani při běhu se neklimbalo.

Píšeš, že pouzdro v odkazu, který jsem dával ob 1 příspěvek výš, je velké. Promiň, já ho mám v obou velikostech, větší L je na Charge samozřejmě velké, ale nosím v něm Surge, OHT nebo třeba Super Tool 300. Ale v tom menším M sedí Wave a všechny Charge (AL, G10, TTi, Forrest Camo) jako pr.el na hrnec, bez vůle, ani se nehnou, naprosto ideální. Nevím co tím myslíš, protože kdyby bylo o malinko menší, už by se tam nevešly..

Odesláno

Ivane, děkuju!

Molle pouzdro mám právě bez poutek. Na opasku nenosím, nemohu soudit. Na mě je tlustý, mole vazbou s drukem nabyde, ale lepší než velká obluda níže.

Surge ve sv
ém pouzdře, padne, skvělý.
Charge ve svém pouzdře, jež s ním přišlo. Rozhodně nesedí. Stejné pouzdro (rozměry i číslo na nálepce) se dnes koupí jako M.

IMG_20250805_104829503_AE.thumb.jpg.acf480000920593cf02bd6b420a0af07.jpg

Třebas se něco změnilo v čase a proto si nerozumíme…

Neměl bys padnoucí pouzdro navíc? Prosím! Za motivující cenu.

Odesláno

Zajímavé - po ruce už to nemám, ale když jsem dával kolegovi k narozeninám nedávno "fakci" koupený Wave Plus (pro Alza fans výše: dle faktury za 2383 včetně DPH!), tak přibalený hadrový penálek vypadal že je snad menší než ten plecháč. Tenhle ("Nylon Sheath" z krabičky od Crunch) je velikostně stejný, akorát bez ok na boku - a ALX se do něj nasouká tak akorát, přesně jak píše Ivan...

image.jpeg.3667203c6c4a9c95eb167e7d4b9a385a.jpeg

Odesláno
před 1 hodinou, Teatime napsal:

Ivane, děkuju!

Molle pouzdro mám právě bez poutek. Na opasku nenosím, nemohu soudit. Na mě je tlustý, mole vazbou s drukem nabyde, ale lepší než velká obluda níže.

Surge ve sv
ém pouzdře, padne, skvělý.
Charge ve svém pouzdře, jež s ním přišlo. Rozhodně nesedí. Stejné pouzdro (rozměry i číslo na nálepce) se dnes koupí jako M.

IMG_20250805_104829503_AE.thumb.jpg.acf480000920593cf02bd6b420a0af07.jpg

Třebas se něco změnilo v čase a proto si nerozumíme…

Neměl bys padnoucí pouzdro navíc? Prosím! Za motivující cenu.

Koukám že máš Charge G10 Orange. Já mám teda ty druhé 2 barvy, ale doma to zkusím dát do pouzdra a vyfotit, ať máme srovnání s Tvou fotkou. Máš ho v pouzdru i s klipem?

Pouzder mám asi dost a nosím jen pár z nich. Bohužel nevím, kolik mám těchhle konkrétních. V zásuvce u multitoolů jsou pouzdra, ve kterých je nosím a zbytek je pod gaučem v krabičkách, ve kterých jsem je koupil, ale kolik a jaká, netuším. Ale upřímně, samotných pouzder se nechci zbavovat, pokud byla ke konkrétnímu multitoolu. Uvažuju, že pomalu začnu sbírku rozpouštět, nechám si 10-15 kousků a zbytek prodám. Ale pokud jsem je koupil v originálním balení, s krabičkou a pouzdrem, chtěl bych je tak i prodat. Kouknu jestli nemám něco navíc, ale velkou naději Ti nedávám, promiň.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...