Vladar91 Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2017 Ahoj Chlapi, Pred tydnem jsem to tu otevrel a hned zase zavrel protoze jsem zavetril pruvan v penezence (stejne jako hodinky, motorky, zippo, holeni atd.)No a dneska na me zakaznik vytahnul leatherman charge TTI, se kterym jsem pracoval cely den. Hned jak jsem ho vzal do ruky tak bylo jasno. Ale nevim jaky, potrebuju ho hlavne do prace. Ruzne male upravy plastovych dilu "mock upy" atd. zatim pouzivam maly victorinox nozik ale obcas je to o ruky.Doporucite mi neco? Noseni z 90% po firme, priroda bude az vydelam nejake penize takze na vaze moc nezalezi Diky moc, Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2017 (upraveno) Zaleží na co přesně to chceš a jak budeš používat. jestli ti Charge TTi sednul, jdi do něj :-). Ale stejnou práci ti udělá i levnější varianta Surge... Já mám ještě původní variantu - Charge Ti a nedám na něj dopustit Upraveno 3. května 2017 uživatelem Delawer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2017 Volba jestli Wave/Charge vs Surge je hlavně o velikosti dlaně - spousta lidí (mě nevyjímaje) na větší Surge jednoduše nemá tlapu Co se každodenní nositelnosti týče, ve finále stejně nosím lehčí+menší Juice nebo Paratool, podle tvaru malé kapsičky v džínách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lunochod Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2017 To bych úplně neřekl, já mám vyloženě malou ruku (19cm obvod přes klouby) a nemám se surgem problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 4. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2017 No potrebuju hlavne kleste,velky a maly nuz, pilnik, bity a nuzky.Nepotrebuju pilu na drevo, rezacky na draty atd. Zatim to vidim na Rebar nebo Wave. Titan je super ale za ty prachy si koupim jeden Wave pro sebe a jeste jeden jakodarek nekomu. Daji se treba v tom Wave menit jednotlive nastroje? Napriklad jestli muzu pilku vymenit za dalsi nuz atd. Potrebuju to hlavne na upravu plastovych dilu, ruzne rezani, pilovani atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 4. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2017 Wave/Charge/TTi jsou rozebiratelné kvůli čištění, ale "by design" zaměnitelné a (do jisté míry) konfigurovatelné nástroje mají historicky jenom řady SOG Power* a Paratool.Ad vellikost: že něco čapnout "není problém" ještě neznamená, že s menším cajkem by to nemohlo být pohodlnější, přesnější a lépe přístupné - záleží samozřejmě i na tom s čím kdo dělá, jiné požadavky budou v lomu/na stavbě/v lese a jiné v kanclu/dílně/laboratoři... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 4. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2017 Vezmu ten wave, je v baleni pouzdro? Vyplati se hned poridit kozene nebo je to jedno? Diky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 4. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2017 Mám Leatherman skeletool a jsem moc spokojen. Chtěl jsem lehký nůž, používám jako EDC, s kleštěmi a bity. Už mi mnohokrát pomohl. Nosím ho na klipu v kapse. Navíc je krásný, vím že tohle je individuální, ale každému trochu technicky založenému se tohle vždy líbilo a neznalý se ihned ptali co to je. Mám i wave a surge, ale nejvíce si mne podmanil skeletool. Ty dva nejsou na nošení po kapsách dělaní. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lunochod Odesláno 4. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2017 Wave/Charge/TTi jsou rozebiratelné kvůli čištění, ale "by design" zaměnitelné a (do jisté míry) konfigurovatelné nástroje mají historicky jenom řady SOG Power* a Paratool.Ad vellikost: že něco čapnout "není problém" ještě neznamená, že s menším cajkem by to nemohlo být pohodlnější, přesnější a lépe přístupné - záleží samozřejmě i na tom s čím kdo dělá, jiné požadavky budou v lomu/na stavbě/v lese a jiné v kanclu/dílně/laboratoři... Používam v kanclu,dílně a na stavbě, používal jsem v labině (vývoj elektro), jenom z lomu nemám zkušenost. Ale jo máš pravdu, na denní nošení by se mi líbil menší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 18. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2017 (upraveno) Zase jsem nechal udělat várku adaptérů na 1/4" bity pro uchycení v držáku plochých bitů některých modelů Leatherman. Udělal jsem na to vlákno v inzerci. Vladar91 - 2 týdny jsem tu nebyl (dovolená, se 2 Leathermany neustále po ruce) a ejhle, další lapený multitoolista. Zrovna jsem Ti chtěl psát, protože píšeš o nůžkách, ale Rebar, který jsi měl ve výběru, je nemá. A také jsem Ti chtěl napsat, že Charge TTi fakt dobrý, ale stejnou práci Ti udělá Wave a navíc nemá v kleštích to omezující vybrání. Pokud by Ti nešlo o hmotnost (někde to píšeš) a potřeboval bys něco opravdu bytelného, tak Surge. Já mám ruku celkem štíhlou a obsluhuju ho v pohodě. Výhodou oproti Wave je robustnost, kde by si Wave vylámal zuby, Surge jede dál, i když tohle je takový pseudoargument, podle toho, co píšeš, nebudeš dělat možná nic extra náročného. Ale výměnné čelisti štípaček nebo výrazně větší nůžky jsou, aspoň myslím, výhoda. Pilku prý nepotřebuješ, no tak bys ji tam neměl, je výměnná s pilníkem, z jedné strany normálním, z druhé diamantovým. Ale to Ti chci jen tak trochu zamotat hlavu, s Wave určitě chybu neuděláš. Co se týká pouzdra, pokud to doporučím vyzkoušet zatím to nylonové v ceně, já ho teď kupodivu nosím skoro nejvíc. Mám i kožené, to trochu lépe sedí na opasku, mám i nylonové Molle pouzdro, mám i jiná, každé má plusy i mínusy, ale je to dost v rámci subjektivního vnímání a druhu nošení, špatné není žádné z nich. Upraveno 18. května 2017 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2017 A uz sa to vali. Okrem Charge TTi som zistil ze surne potrebujem este nieco kompaktne na bezne nosenie do prace (office) - squirt ps4. Uz je doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 21. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2017 Ivane děkuju za rady, vezmu ten Wave, stejně mi ho v kanclu někdo lohne dříve nebo později. První noname multitool vyzdržel týden A pak uvidím koupím, jich asi více je do dobrý dárek. Čím je ten Charge lepší než Wave? Logicky jsem myslel že bude lehčí než wave ale není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 21. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2017 Vladar91: myslim ze vybavove jsou oba +- stejné, charge má tusim jiny material cepele noze, ostatni nastroje nevim, ma "krimpovaci" kleste a na zubate cepeli ma rezak bezpecnostnich pasu ci otevirak krabic nebo jak se tomu haku nadava. Oproti wavu je charge lehce pohodlnejsi do ruky (tot muj nazor, mam oba). Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cecil Odesláno 23. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2017 Mnel jsem charge tti,2x.Jednou jsem jej myslím prodal a podruhé stratil.Byly vynikající.Ted mám swisstool rs,řekl bych že swisstool nemá konkurenci co se celkové kvalit zpracování týče.Nadherně slícovaný,bez sebemenší vůle,vše perfektně udělané.Lepsi než Leatherman.Ale konkrétně Leatherman charge tti je hodně dobrý a do budoudoucna si jej znovu pořídim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 23. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2017 Vladar91 - Charge TTi není lehčí i přes titanové střenky, ony jsou zase silnější. Mám TTi z počátku jeho výroby, váží 273 gramů, zatímco štíhlejší Wave 242 gramů. TTi má prémiovější ocel čepele hladkého nože S30V, ale názory, zda je skutečně lepší, se různí. V každém případě je náročnější na broušení a trpí vylamováním mikroskopických částeček při řezání relativně měkkých materiálů, jako třeba kartony. Zkušenosti majitelů jsou různé. TTi má také párací háček na zubaté čepeli a krimplovací vybrání na čelistech kombinaček, což já osobně, neelektrikář, považuji spíš za mínus, protože to omezuje použití kleští a v extrému snižuje jejich pevnost. Přiznám, že TTi i přesto nosím víc než Wave, ale spíš proto, že se mi líbí a do práce, kde nepředpokládám větší nasazení kleští. Wave považuji za výbornou volbu z rozumu a je to dlouhodobě nejprodávanější model Leathermanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagbog Odesláno 13. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2017 Mám dotaz na Leatherman Style PS; nevím jestli se to tu nerozebíralo, ale "style" i "ps" se špatně hledají (našel jsem jen zmínku, ale ne zkušenosti). Jak vám tahle drobnost prochází - jednak do letadla, jednak na společenské akce? Sice TSA safe, ale i gorila má nárok na názor, že. A jak se vám to používá? Je to jenom nouzovka a hezký přívěšek, nebo tím fakt můžu utahovat šrouby a matky? Dá se tím nějak dostat do konzervy? Respektive, pokud to tu někdo má, použije ten Style PS nebo nosí navrch něco dalšího? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 14. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2017 Nevim jak v Evrope, ale v US do letadla a kamkoliv jinam pri prochazeni ramem neni povolena jakakoliv cepel. Takze v letadle jen do checkovaneho zavazadla. Treba na autosalon v NY jsem sel na klicich s tim nejvic pidi victorinoxem co se vyrabi a neprosel jsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagbog Odesláno 14. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2017 Asi jsem měl upřesnit - Leatherman Style PS právě nemá úmyslně žádný nůž a je mrňavý. Má kleště, nůžky, pilník se šroubovákem, karabinu jako otvírák a pinzetku. Každopádně díky za zkušenosti. Taky automaticky předpokládám, že na multitoolu je nůž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2017 (upraveno) Mám všechny modely Style. PS opravdu nemá nožík, je to spíš manikurní mrňous, co mu pro formu dali na pilníček na nehty i šroubovák, kleště, včetně štípacích a karabina je i otvírák na lahve. Do letadla nevím, pokud nevadí dámské manikurní nůžtičky, mělo by to být OK. Společenské akce nevím, nebyl jsem zatím na žádné, kam by mne nepustili s Charge AL. Konzerva se s PS neotevře a kleštěmi bych utáhl matice M3-M4, větší určitě ne. Ale na drobné práce jsou kleště OK. Osobně nosím jako základní některý z větších modelů - Charge TTi, AL, Wave, Signal, Rebar... Pokud nemá základní model nůžky, nosím jako doplňkový Style CS, takže opravdu nikdy nemám u sebe Style jako jediný multitool (snad jednou na plese, ale venku stálo auto se Surge:-)). Ale uvažuji, že to přehodnotím, poslední dobou u sebe totiž nosím i Raptor s masivními nůžkami a tím pádem mi budou na doplňkovém multitoolu stačit jen ty mrňavé, co má Style PS. Mimochodem, Style CS i PS jsou maličtí krasavci, jsou opravdu sexy, každého zaujmou a chce se s nimi kochat. Úplně ideální jsou jako doplněk k velkému bráškovi Signal:-). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. června 2017 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 26. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2017 (upraveno) Protože se občas objeví názory o předraženosti Leathermanů, jací jsou jejich majitelé snobi a neumí šetřit a že stejnou službu udělá čínský multitool, rozhodl jsem se udělat menší srovnání. Vzal jsem zcela nový multitool Extol, made in PRC, moderní Leatherman Super Tool 300 a 20 let starý Leatherman Super Tool. Nakonec stačil k pokoření čínské kopie starý Super Tool a snad mi prominete osobní názor, ani 10x menší cena, ani nízká frekvence používání neomluví katastrofickou kvalitu a nestojí za to si namísto originálu koupit čínskou kopii. Plné znění najdete na Facebooku ve skupině o Leathermanech, ale tady aspoň pár základních bodů:- povrchová úprava Extol neznámá, v ruce nepříjemný- v zavřeném stavu obě poloviny pouzdra nesedí- kombinačky mají hrubé zoubkování, čelisti mají směrem ke špičce znatelnou mezeru. V kloubu kombinaček je vůle, čelisti jsou stranově přesazené a každá jinak dlouhá. Krimplovací čelisti jsou nepoužitelné.- pojistky - kapitola sama pro sebe. Dobrá zpráva je, že nástroje se samy nezavřou a neamputují majiteli prst. Horší je, že jsem několik minut bádal, jak otevřený nástroj zavřít. U Super Toolu byla konstruukce taková, že se o 90° otevřel jiný nástroj, odtlačil pojistku, čímž se jazýček pojistky vysunul ze zářezu v otevřeném nástroji a oba nástroje se zavřely. Trochu nepohodlné, ale tak to tehdy bylo, majitelé byli zvyklí, bylo to jednoduché a funkční. Extol funguje na stejném principu, ALE: výřezy pro jazýček pojistky jsou v nástrojích vypižlané snad pilkou na železo, nakřivo a každý někde jinde. I excentrický tvar nástrojů kolem otočného čepu, který má za úkol odtlačení pojistky, je prapodivný. Takže na jedné straně lze např. otevřený nůž zavřít jen jediným ze zbylých nástrojů a to se musí ještě pootočit o jinou hodnotu, než 90°. Na druhé straně sranda pokračuje - pootevřít jsem musel několik jiných nástroj, každý jinak, aby se pojistka odjistila. Docela mne přitom napadal návod ve stylu, jak vyndat ježka z klece - "Posuneme ježka do středu klece. Natočíme ho nejdelším ostnem proti nejširšímu otvoru, ...". Prostě hlavolam.- otevřená čepel nože trčí z pouzdra nakřivo (právě díky výřezu pro jazýček pojistky), nůž je tupý, špička mizerná- multitool NEMÁ křížový šroubovák, jen 2 ploché, jejichž břity jsou zaoblené, snad kvůli bezpečnosti...- otvírák na láhve a konzervy má všechny hrany rovněž zaoblené. Umím si s ním jakž takž představit otevřít na několikátý pokus láhev, ale konzervu ne - zaoblená hrana se za lem konzervy nezachytí, zaoblená špička víčko konzervy neprorazí a tupý břit už nebude mít ani šanci ji otevřít- 3in1, vlastně 1in3 - některé Leathermany mají šídlo, sloužící i jako škrabák a díky otvoru u špičky se dá použít k hrubšímu šití, třeba celty, popruhu či batohu. Zde jsou na to nástroje 3 - jeden dlouhý, štíhlý bodák, sice tupý, ale použitelný. Druhý nástroj je škrabák, tragicky tupý a se špičkou, opět zřejmě kvůli bezpečnosti, zaoblenou. Možná to tak soudruzi v Číně mají, možná je tam takový předpis a majitel si teprve doma vše nabrousí, pokud chce. No a třetí je šídlo s otvorem na šití, to má ale tak dokonale zaoblenou špičku, že snad ani nabrousit nejde a tkaninu s nití, provlečenou skrz otvor, prostě nikdy nepropíchnu. Obávám se, že v Číně nepochopili účel tohoto nástroje...- nůžky jsou slušné, včetně povrchové úpravy, asi nejlepší nástroj na multitoolu. I pilka celkem ujde, naproti tomu pilník je nejspíš určen k pohlazení...- v režimu kleště jsou obě rukojeti, tj. poloviny pouzdra, u Extolu asi o 2 cm dál od sebe než u Super Toolu, přitom konstrukce i rozměry jsou cca totožné. Extol tedy není ideální pro drobnější ruku Tolik aspoň část, zbytek na Facebooku... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 26. června 2017 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se