Dali Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 Proč kupujete takový sračky, kupte si Parnis.
SCIFI Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 Tak nevím ale já si koupil Emporia asi před deseti lety když to sem přišlo a sloužili mi dobrých 7 let určitě bez závady. Teď už asi tři roky leží na dně zásuvky ale věřím (asi jsem optimista) že kdybych do nich koupi baterku poběží pár let dál. Nikdy jsem nekoukal na strojek ale mrknu a případně se dám ale asi to stejně nikoho nezajímá. Spíš by mě zajímalo proč tam nedají nějakej levnej mechanickej stroj. To je opravdu o tolik dražší?
SCIFI Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 tak jsem je rozkuchal a vypadá to vevnitř ještě hůř než ty na začátku vlákna. divím se vůbec kdy šly :-/
Patrik Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 scifi: mechanický stroj s alespoň jakous takous přesností (do minuty za den) je výrazně dražší, než quartzový s přesností 1 sec za den. Ten quartzový může být klidně celoplastový s minimálními požadavky na kvalitu (přesnost) výroby u toho mechanického už na té kvalitě výroby záleží a také je poruchovější. Každopádně, jak už zde zaznělo, u téhle třídy hodinek je větší bolestí kvalita ostatní částí - pouzdra, řemínku, tahu, ať jde o vizuální kvalitu zpracování, trvanlivost, (vodo)těsnost, atd.
Tower Of Power Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 scifi: mechanický stroj s alespoň jakous takous přesností (do minuty za den) je výrazně dražší, než quartzový s přesností 1 sec za den. Ten quartzový může být klidně celoplastový s minimálními požadavky na kvalitu (přesnost) výroby u toho mechanického už na té kvalitě výroby záleží a také je poruchovější. Každopádně, jak už zde zaznělo, u téhle třídy hodinek je větší bolestí kvalita ostatní částí - pouzdra, řemínku, tahu, ať jde o vizuální kvalitu zpracování, trvanlivost, (vodo)těsnost, atd. Podle me by navic pouziti mechaniky bylo kontraproduktivni. Mam v zive pameti vyraz manzelky nad prvnimi jejimi automaty: to se jako za dva dny zastavi, kdyz je nebudu mit na ruce??? A o to jde. Ten mechanicky strojek ma nevyhody, ktere jsou v ocich normalnich lidi prilis velike...
SCIFI Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Podle me by navic pouziti mechaniky bylo kontraproduktivni. Mam v zive pameti vyraz manzelky nad prvnimi jejimi automaty: to se jako za dva dny zastavi, kdyz je nebudu mit na ruce??? ....... To máš pravdu. Snažil jsem se nutit přítelkyni automaty a když se dozvěděla že by je pořád musela přenastavovat řekla nikdy a prosila mě abych jí nikdy nic takovýho nekupoval a dle jejích slov prý vůbec nechápe že se tohle vyrábí a někdo to ještě kupuje. No skončila u Jetsetů a je šťastná jak blecha a o tom to je.
Návštěvník eleven Odesláno 29. září 2012 Nahlásit Odesláno 29. září 2012 Já tu mám fotky dvou quartz strojků. Oba jsou NO JEWELS. Jeden je v hodinkách z eBay za asi 13 USD. Koupil jsem je, páč mě bavil cifr v podobě šipkovýho terče. Prodejce k tomu psal, že je uvnitř movement Miyota, který do svých hodinek používá Citizen... Ty druhý hodinky, ty od pohledu kvalitnější, jsou Seiko V657-6309. U obou je přesnost v řádu několika málo jednotek sekund za měsíc. Ale ty levný se nedají mít v noci na ruce, protože tikají hrozně nahlas. Až by se jeden divil, kde se v tom pidikousku plastu bere takovej hnusnej plechovej cvakot. Plus, samozřejmě, je taky celkové zpracování u obou hodinek někde jinde. Já to jen postuju, abys taky viděl, že ten strojek v Armani je celkem slušnej kousek:-)
jsstanik Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Odesláno 17. října 2012 Přesně tohle jsem si o "fashion" hodinkách (Emporio Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, atd.) myslel, jak je vidím vystavené v hodinářství, tak si vždycky říkám, že to koupí jedině blbec.
kuncák7 Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Odesláno 17. října 2012 Přesně tohle jsem si o "fashion" hodinkách (Emporio Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, atd.) myslel, jak je vidím vystavené v hodinářství, tak si vždycky říkám, že to koupí jedině blbec. K těmhle značkám si přidej i Prim MPM a JVD ( strojky jsou sice o něco lepší Miyota, ale např. u JVD mají vydržet potápění i otřesy, což v tom děsném zpracování prostě není možné )- odejdou lumi, pak ručičky, začne se odlupovat cifr, přetáčet datumovka sama od sebe ( vše bohužel vlastní zkušenost ). Proto rada je jasná, od těhle "hodinek " je lepší bejt co nejdál.
Frostie Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Odesláno 17. října 2012 K těmhle značkám si přidej i Prim MPM a JVD ( strojky jsou sice o něco lepší Miyota, ale např. u JVD mají vydržet potápění i otřesy, což v tom děsném zpracování prostě není možné )- odejdou lumi, pak ručičky, začne se odlupovat cifr, přetáčet datumovka sama od sebe ( vše bohužel vlastní zkušenost ). Proto rada je jasná, od těhle "hodinek " je lepší bejt co nejdál. tak těmto značkám by každý, kdo má minimálně základní vzdělání, umí číst a pohybuje se po našem serveru neměl věnovat ani pohled. Myslím, že nejsou dobré ani pro děti na pískoviště. Toť můj názor...
kuncák7 Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Odesláno 17. října 2012 tak těmto značkám by každý, kdo má minimálně základní vzdělání, umí číst a pohybuje se po našem serveru neměl věnovat ani pohled. Myslím, že nejsou dobré ani pro děti na pískoviště. Toť můj názor... Chtěl jsem je testnout a mít ty hodinky jako čistě pracovní, na opravdu těžkou práci- v lese, na baráku, opravu auta a pod. Ted uznávám, že i za tu svou cenu to byl drahej špás.
jencekgs Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Odesláno 17. října 2012 Jsem moc rád že jsem tu na fóru, protože než jsem se tu rozkoukal, tak jsem přesně u těch výloh slintal. Dnes je přejdu bez povšimnutí a užívám si svých citizenu a hlavně traserů . Timto bych chtěl poděkovat tomuto fóru:smile_anim:
Frostie Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Odesláno 17. října 2012 Jsem moc rád že jsem tu na fóru, protože než jsem se tu rozkoukal, tak jsem přesně u těch výloh slintal. Dnes je přejdu bez povšimnutí a užívám si svých citizenu a hlavně traserů . Timto bych chtěl poděkovat tomuto fóru:smile_anim: rozhodně dobře investované peníze, Citizen a Traser. Ty už něco vydrží a i strojek bude rozhodně lepší, než na obrázcích výše... :-)
odjinud Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Odesláno 19. října 2012 Já tu mám fotky dvou quartz strojků. Oba jsou NO JEWELS. Jeden je v hodinkách z eBay za asi 13 USD. Koupil jsem je, páč mě bavil cifr v podobě šipkovýho terče. Prodejce k tomu psal, že je uvnitř movement Miyota, který do svých hodinek používá Citizen... Ty druhý hodinky, ty od pohledu kvalitnější, jsou Seiko V657-6309. U obou je přesnost v řádu několika málo jednotek sekund za měsíc. Ale ty levný se nedají mít v noci na ruce, protože tikají hrozně nahlas. Až by se jeden divil, kde se v tom pidikousku plastu bere takovej hnusnej plechovej cvakot. Plus, samozřejmě, je taky celkové zpracování u obou hodinek někde jinde. Já to jen postuju, abys taky viděl, že ten strojek v Armani je celkem slušnej kousek:-) Tak ten první strojek (kterej je menší o půlku než pouzdro) mi připomíná ten vtip o ženským mozku...taky je tam hafo zbytečnýho prázdnýho místa... :-)
JHonza Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Odesláno 19. října 2012 K těmhle značkám si přidej i Prim MPM a JVD ( strojky jsou sice o něco lepší Miyota, ale např. u JVD mají vydržet potápění i otřesy, což v tom děsném zpracování prostě není možné )- odejdou lumi, pak ručičky, začne se odlupovat cifr, přetáčet datumovka sama od sebe ( vše bohužel vlastní zkušenost ). Proto rada je jasná, od těhle "hodinek " je lepší bejt co nejdál.O JVD nevím vcelku nic, ale všem, kdo stále opakují mantry o šmejdu, doporučuji vylovit z hlubin minulosti toto vlákno . Nejsem příznivcem MPM, proč, to je snad jasné, ale šmejd ne.
Radek Brno Odesláno 5. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2012 kdysi za totality jsem mel prvni lepsi hodinky s mijotou a fungovali pomerne dlouho a presne. Pak tisotky a taky fungovalo bez potizi. u-boaty za 40000 czk a fungovali tyden, breitlingy za 100 tis. Se po dvou letech zastavily a bylo treba vymenit par kolecek za par tisic. No takze vse je relativni
kuncák7 Odesláno 5. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2012 O JVD nevím vcelku nic, ale všem, kdo stále opakují mantry o šmejdu, doporučuji vylovit z hlubin minulosti toto vlákno . Nejsem příznivcem MPM, proč, to je snad jasné, ale šmejd ne. Honzo, ta výtka se vztahuje výhradně ke zkušenosti s hodinkama JVD. Prim MPM neberu jako vyslovenej šmejd ( z osobní zkušenosti- měl jsem dvoje ), je ale ani při nejlepší vůli nepovažuji za hodinky kvalitní ( nebyla to vyloženě tragedie jako JVD, ale žádná sláva- zpracování ).
Sedlin Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 V 2007 jsem si za státnice koupil "fakt kvalitní" hodinky -chápej z pohledu neznalého a reklamou tvarovaného jedince Festina Havana Chrono. Do dnešního den ty hodinky mám a na deklarovaném minerálním skle jsou při pozorném prohlížení ve správném úhlu proti světlu vidět pouze vlásečnice a několikrát jsem s nimi nechtěně, ale z mého pohledu silně objal futra a jednou, si vzpomínám, jsem přoirozeným kyvem ruky při chýzy vyhýbaje se protijdoucímu na chodníku "přejel" fasádu domu a na skle nic co bych hned viděl. Do dnes nevím, která z vlásečnic je ze zmíněného tření ploch. Každopádně, jdou celkem uspokojivě, za rok a něco, co jsem je neřídil udělaly do plusu cca 1,5 min, ale přesně to nevím. Pravda, ale nebyly nošeny, takže pořád ve stejné poloze a relkativně stálé pokojevé teplotě. Po těchto zkušenostech, jsem jako stále ještě neznalý, reklamou tvarovaný a zkušeností z Havan přesvědčený v roce 2011 v létě koupil tyto Festiny Chrono Dual Time a ty mají o poznání "měkčí" sklo. Škrábance cca po dovu týdnech nošení. Nevím, jestli byla přesnost o tolik horší, ale cca po měsící jsem je seřizoval, předcházejí se cca o minutu za měsíc, ale to byly nošeny, teď co je nenosím, jsem to nekontroloval.Co je ovšem u obou modelů opravdu bolest, jsou řemeny. Po půl roce nošení se začaly rozlepovat konce a v místě dotyku spony a v prohnuzí praskat. Tomu jsem se snažil po této zkušenosti předejít u druhého řemene (origo festina) na Havanách tím, že jsem je ze spodu napouštěl nějakým ochranným "krémem" na hladkou useň a z vrchu impegnoval (tohle mi poradily dámy v Klenotech Aurum, kde jsem je koupil). Řemen sm.děl po krému a impregnaci a jamile se drobet oteplilo a já se pod řemenem zpotil, nenávratně se minulost začala opakovat. Po výměněně baterie cca před dvěma lety, jsem tam nechal dát opět origo Festina řemen a příliš jsem je neponosil a řemen i tak nese, podlě mě, nepřiměřené známky nošení. U F Dual time už jsem řemen neřešil.Do pročítání tohoto fóra (léto tohoto roku) jsem je považoval za naprosto luxusní hodinky, které prostě podléhají opotřebení a jsou dost přesné (v porovnání s natahovacími primkami, co jsem dostal v 1. třídě - co bych za to dal, je dnes někde doma najít) a byl jsem spokojen.Od zdejšího člena jsem koupil pilotky od Steina na pštrosí noze od Kain Heritage a ten se vám nosí úplně sám a cca po měsící vypadá jako festina řemen po dvou hodinách na ruce, co se týče známek nošení samozřejmě, jinak se jim nijak nepodobá :-) Pánové, moc vám tímto za vaše poznatky a postřehy zde děkuju
Spita Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2012 ...no po přečtení tohohle vlákna jsem rozebral svoje Armani a kupodivu v nich tluče Ronda :-), pokud by jste někdo měl zájem k bastlení mám doma strojek Ronda, 4 jewels, komplet s ručičkama
People Odesláno 22. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2013 doma som nasiel tieto priatelkyne nadhery. Diamanty asi nebudu prave
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se