Jeronimo Odesláno 24. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2012 (upraveno) Má sice 100% kladné hodnocení, ale u většiny transakcí je tento uživatel kupujícím. Špatně se z toho odhadne, jakým je prodejcem... O tom to je. Tento prodejce nebo spíš prodejkyně nabízí primky poměrně často. Kupující asi rezignují a při pořízení takových hodinek žádný ani negativní komentář neudělují. (což je špatně). Proto jsem chtěl papena trošku nakopnout, aby se do ní pustil. Ikdyž si pradva naběhl sám. Konkrétní aukci jsem sledoval a nepřihodil bych si ani korunu. Jasný fejkový ciferník, sprasená luneta. Stříbřenku na pouzdru bych asi z fotek nepoznal. Popis aukce: Prim SPORT 1 okrový ciferník krásné přesně jdoucí !!! včetně řemínku Slovo "krásné" je subjektivní pocit prodávajícího a jeho marketingový tah. Co je to "přesně jdoucí" ? a co už přesně jdoucí není. Jde vlastně o Primky? nebo ne, když je na hodinkách takový ciferník. Teď už zabíhám tam, kam sám nechci. Když přihmouřím obě oči tak popis aukce není vyloženě lživý, ale spíš zavádějící. Kdyby se jednalo o solidního prodejce, popis aukce by vypadal asi tak: Prodám mnou osobně zrenovované hodinky, které byly kdysi Prim Sport I. Hodinky jsem obdařil novým žlutým ciferníkem made in China. Novou korunkou made in China. Ve strojku jsem se nehrabal, tak jdou s přesností + - 1min/24h. Na otočné lunetě jsem kompletně opravil indexy mezi devátou a třetí hodinou. Nakonec jsem pouzdro lehce přeletěl štětkou a stříbřenkou. Jako bonus přidávám k hodinkám ocelový tah, který tam bohužel moc nepasuje.Pokud přihazuji jako kupující, tak s popisem aukce souhlasím a zboží chci. Zbývá snad jen napadnout stav pouzdra. Z fotek není zřejmé, že je opravováno stříbřenkou a ani by mě nenapadlo, že by se někdo do něčeho podobného pouštěl. Kromě chromování, které jde většinou z fotek hezky poznat. Upraveno 24. října 2012 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2012 Většina prodejců ti řekne leda:stav viz. foto; jdoucí, přesnost chodu nesledována... :-( a při reklamaci ti řekne, že se v tom nevyzná a že jak mám vědět, že cifr není origo a že odřenou lunetu si měl poznat z fotek. Když se jo zeptáš, jak jdou přesně a jaká je rezerva chodu, tak že to neví. V praxi se jim nechce hodinky natáhnout a zjistit to (nebo rovnou ví, že jdou blbě). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 24. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2012 Většina prodejců ti řekne leda:stav viz. foto; jdoucí, přesnost chodu nesledována... :-( Ano, toto je alibistická varianta, kdy se prodávající snaží zbavit jakékoliv odpovědnosti za prodávané hodinky a nechává úsudek jen na kupujícím, ale možná je to lepší varianta, než: Ultra, extra echt rare, atd. Nebo napsat do popisu aukce lež. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 24. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2012 Ano, toto je alibistická varianta, kdy se prodávající snaží zbavit jakékoliv odpovědnosti za prodávané hodinky a nechává úsudek jen na kupujícím, ale možná je to lepší varianta, než: Ultra, extra echt rare, atd. Nebo napsat do popisu aukce lež. prodejce již obchod Igenů stornoval přes Aukro a mě napsal, že mi pošle zpět 1500 a ať ji je pošlu na zpět. podotýkám, že "hodinky"stáli 1941kč. Takže asi nepochopila, co je to vrátit peníze za aukci. 400czk ji jako spropitné nechávat nebudu... tak jsem zvědav jak to dopadne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 24. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2012 No nazdar... Zkurka1 opravdu nebude moc poctivý prodejce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcelsion Odesláno 24. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2012 Pokud jste se dohodli na stornu obchodu a vrácení zboží, musí ti vrátit kompletní částku. Pokud ti nabídne vrácení pouze části, neváhej ji naprášit na aukro team. Už jen to svědčí o neserioznosti prodejce. Oni už na ni zatlačí.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Pokud jste se dohodli na stornu obchodu a vrácení zboží, musí ti vrátit kompletní částku. Pokud ti nabídne vrácení pouze části, neváhej ji naprášit na aukro team. Už jen to svědčí o neserioznosti prodejce. Oni už na ni zatlačí.. vrácení peněz za storno obchod se táhne pomalu měsíc a pořád jsem peníze nedostal na zpět a na maily nikdo nereaguje. Provizi z aukra už prodejce dostal na zpět. Jen to utvrzuje můj názor v tom, že Zkurka1 je nepoctiví prodejce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 vrácení peněz za storno obchod se táhne pomalu měsíc a pořád jsem peníze nedostal na zpět a na maily nikdo nereaguje. Provizi z aukra už prodejce dostal na zpět. Jen to utvrzuje můj názor v tom, že Zkurka1 je nepoctiví prodejce!SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 A ještě si dovolím napsat jednu drobnost - toto vláknu je naprosto k ničemu.Na Aukru jsou přeci komentáře, ne? A o dost lepší, než na ebay.Na ebay může hodnotit kupující prodejce, ale obráceně nikoliv. Takže když kupující nezaplatí, nic se neděje, negativní feedback nedostane. V tomto je Aukro výrazně férovější. Problém je ten, že lidé se bojí negativní feedbacky dávat, aby se jim pak prodejce nemstil, což je dost zbabělé (z obou stran). Chlapi, dávejte negativní komentáře, pokud jste nespokojeni a nebuďte připosraní z reakce protějšku. A pak nebude toto vlákno třeba a bude stačit hodnocení na Aukru. Edit: nadáváte na Nickii (neznám ho, nic jsem od něj nekoupil) - tak proč má 700 pozitivních komentářů a jen 4 negativní? Pokud jste nespokojeni, najděte a oprašte své koule a dejte mu negativ, ne? Tomuto textu co se týká EBAY nějak nerozumím na EBAY pouze nakupuji a mám 1O4 hodnocení platím prostřednictvím PAYPAL a převážně tak do hodiny dostanu pozitivní hodnocení o rychlém zaplacení. Tak se může nakrásno stát že dostanu pozitivní hodnocení přijde špatná věc a já v klidu mohu dát negativ. Jinak co se týká prodeje na EBAY je tam jiná kvalita a zboží je opravdu v perfektním stavu pokud je tak uvedenu. Pokud je nějaký problém je to také uvedeno. A co se týká pošty jsem tam 4 roky 5 zásilek nebylo doručeno 4 letos od září. A to nakupuji po celém světě mám podezření na přijímací poštu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Co se týká obchodů na AUKRU tak to je v poslední době divočina. Řada odpovědí je že se jedná o poklad z dědečkova šuplíka a nakonec z toho vyleze skládačka z Parexa to je těžká realita. A chamtivost je neskutečná byl jsem jeden z těch kdo přihazoval na ty PS I s číslem snad 560 poslední přihazující končil někde na 3000 já dal 7111 a byl jsem přehozen člověkem co má 2 hodnocení. A těch je na Aukru momentálně hodně a dělají cenu z pár korun na slušný tisíce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 2valjoux: A těmito přínosnými příspěvky si nám stěžuješ na dávno profláklý fakt, že hodinky na aukru jsou z 95% šmejd - a nebo brečíš že si tě u toho šmejdu někdo dovolil přeplatit? Nikdy jsem tam neprodával a kupuju jenom vzácně - ale nikdy by mě nenapadlo lamentovat nad tím, že někdo v rámci daných mezí použil taktiku a nebo obolus kterými mě trumfnul... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 2valjoux: A těmito přínosnými příspěvky si nám stěžuješ na dávno profláklý fakt, že hodinky na aukru jsou z 95% šmejd - a nebo brečíš že si tě u toho šmejdu někdo dovolil přeplatit? Nikdy jsem tam neprodával a kupuju jenom vzácně - ale nikdy by mě nenapadlo lamentovat nad tím, že někdo v rámci daných mezí použil taktiku a nebo obolus kterými mě trumfnul... Zdaleka nebrečím nad tím že jsem byl přeplacen ono byl jsem několikrát zachráněn CHRNOMAGEM a včas jsem zabrzdil. Jen jsem v rozčarování že je dnes těžké koupit něco poctivého. Akorát si mohu drbat šišku za to že 27 dělám hodináře a Já blbec začnu kupit na hromadu SPORTY v době podvrhů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Zdaleka nebrečím nad tím že jsem byl přeplacen ono byl jsem několikrát zachráněn CHRNOMAGEM a včas jsem zabrzdil. Jen jsem v rozčarování že je dnes těžké koupit něco poctivého. Akorát si mohu drbat šišku za to že 27 dělám hodináře a Já blbec začnu kupit na hromadu SPORTY v době podvrhů. Píšeš, že děláš 27 let hodináře?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Ano od roku 1985 se tím živím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rs. Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 (upraveno) NIGHTinGALE - asi jsi nepochopil, jak to na ebay funguje. Pokud se bavíme o někom, kdo to točí ve velkém, tak raději dobrovolně zrefunduje (a většinou nabízí 7-days return), než by měl jediný negativ. Když na to dojde, máš poměrně silnou a jednoduchou možnost dispute via PayPal. Profi na ebay sice samozdřejmě chtějí prodat za co nejvíc, ale taková hra na retuš, přesvícení, neukázání poškození se moc nehraje - je to důvod k dispute a negativu. Za 100% hodnocení tam jsou nějaké slevy. Věcí druhou je popis. Po nějaké době jsem dospěl k názoru, že ideální popis u hodně starých hodinek je jdou/nejdou. U kapesek žádný. K tomu ať si řeknou svoje hodináři, ale jednoduché automaty čistím tak 3 večery, re-adjustace klidně týden. Stejně je většina kusů v nálezovém stavu a než aby se v tom někdo neodborně rýpal a něco pomrvil (naposledy jsem z jedněch RADO - ETA vytáhl kus asi kancelářské sponky, mně se ten pohyb rotoru nezdál), ať to nechají, otevřou a rozumně nafotí. Oleštěný bonbón z pouzder taky nemám rád .. Srovnej s polsko-českým řešením. PayU je pouze platební brána, 3/4 prodejců ji nechce, reklamace se neřeší. Negativy sice můžeš dávat, ale jednoduší je nekupovat. Skutečné aukce vypadají opravdu jinak. Každý si to přebere po svém, já si svoje utratím jinde. EDIT - "přesně jdoucí" = imho akceptovatelná variace v 6 polohách do 10 sekund relativně, odchylka absolutně do 30sec/den.bez vad na izochronismu, zkráceně normálně opotřebená 30 letá ETA před servisem. Takové mně pls. na Aukru ukažte. Upraveno 13. listopadu 2012 uživatelem Rs. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Ano od roku 1985 se tím živím. Takže děláš léta hodináře a nyní se rozhodl spojit práci s koníčkem a začít primky sbírat? Neříkej ale že nepoznáš z fotek vyloženě špatný stav hodinek nebo že je to předelávka...? To ty bys tady měl lidem radit, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Za prvé fotka není všechno a za druhé s tím že se jedná o šunt a né originál se setkávám až v této době. Zákazník co přinese Primky jsou Primky a né skládačka z Aukra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Za prvé fotka není všechno a za druhé s tím že se jedná o šunt a né originál se setkávám až v této době. Zákazník co přinese Primky jsou Primky a né skládačka z Aukra. Jestli máš nějaký kvelb, tak si tam dej cedulku, že mj. vykupuješ staré primky a za chvíli budeš king... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Bohužel nebudu ono už nechodí tolik lidí ani na opravu ani na prodej a z toho výkupu je jediný přísun součástek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2012 SZ Po cca.2 měsících urgencí a podpory Aukra, se mi peníze za storno obchod vrátili (ztratil jsem "pouze" 2x poštovné). Za tu nulovou komunikaci a NOK zboží jsem udělil NEGATIV aby ostatní byly v obraze při obchodu s touhle prodávající. To že jsem od prodávající dostal taky negativ za to, že jsem zaplatil během 2 dnů, komunikoval jsem a měl snahu to všechno vyřešit včas už můžu jen pousmát...ponaučení pro všechny ostatní: Zkurka1 NEBRAT!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se