speedmaster1 Odesláno 11. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2012 posílejte své fotky , je to zajímavé.
Lukas84 Odesláno 11. září 2012 Nahlásit Odesláno 11. září 2012 Já dostal v dětství od babičky tyto: http://www.ceske-kralovstvi.cz/files/IMG_0366.JPGpřišel jsem o ně při požáru domku. Teď o nich uvažuji z nostalgie.
ricous Odesláno 11. září 2012 Nahlásit Odesláno 11. září 2012 Už jsem to tady kdysi psal, ale tohle je vhodné vlákno. Vánoce 1982 nebo 1983 (12/13), ségra mi prozradila, že dostanu vytoužené digitálky a já nedočkavě rozbaluji balíček. Pak obrovský šok a zklamání - místo vysněných digitálek Kessel se sedmi melodiemi, které má každý, jsem dostal tyhle "monstra". Navíc za takovou cenu (770,- Kčs), že jsem mohl mít od vietnamců ty "keselky" troje. Ve škole se jim kluci smáli a já si na ně pořídil aspoň tah Kovotex, aby nebyly na té šílené "kůži". Nosil jsem je tak tři roky, na gymplu jsem jejich strojek zabudoval k "budícímu centru" s kazeťákem... Po zasažení chronobundusem jsem si je jako moje první "funglovky" musel sehnat. Navíc díky accutronovi je mám v nepoužitém pouzdru s cenovkou, s původním řemínkem a s krabičkou - rakvičkou. Chybí mi jen originál návod. A vím, že jsou asi jediné, které nikdy neprodám a i když tržní cena není "téměř žádná", pro mne mají hodnotu nevyčíslitelnou a jednou je syn dostane jako putovní.
semi001 Odesláno 12. září 2012 Nahlásit Odesláno 12. září 2012 Ahojte, tak jsem taky vyhrabal něco ze šuplíku. Naši neměli moc peněz, tak jsem vždy měl jen nějaké číny za 50kč. Nicméně když jsem nastoupil na brigádu v roce 2002 tak jsem si ušetřil a koupil tyto Casia ( tuším něco přes 3 tis ) Uměli toho opravdu dost, vč tel seznamu na 25 čísel :-) zažili jsme toho spolu opravdu hodně :-)
SCIFI Odesláno 12. září 2012 Nahlásit Odesláno 12. září 2012 Moje první byli primky takové ty alá submariner a snad by se někde u rodičů našli a si tak říkám že se po nich asi podívám a taky jsem občas nosil tatovi orient a to byly panečku hodinky.
Kubajz Odesláno 12. září 2012 Nahlásit Odesláno 12. září 2012 Moje první hodinky, které jsem dostal od táty v první školní den, byly Casio MQ-24. Příští rok budou v chodu úctyhodných 20 let
richard12 Odesláno 13. září 2012 Nahlásit Odesláno 13. září 2012 Moje prvé hodinky Prim (kúpené v roku 1986) fungujú dodnes.
Wanderer Odesláno 17. září 2012 Nahlásit Odesláno 17. září 2012 V první třídě jsem dostal tyhle Primky. Pamatuju si dodnes ten ciferník zpaměti, jak jsem ve vyučovacích hodinách "postrkoval" očima ručičku, aby už konečně zvonilo. Pak mi je rozbila jedna průvodčí ve vlaku a poškrábala mi při tom ciferník. Nakonec jsem je přidal na tkaničku a klips, aby se daly vyndat z kapsy v rukavicích, za jízdy na motorce. A ty druhé Citrnony jsem dostal na prahu dospělosti. Fungují perfektně už dlouhá léta a byť jsou odřené denním nošením, tak se mi stále líbí. A jdou stále přesně. Ten ciferník a komplikace prostě nemají chybu.Jenom to neustálé vyměňování baterek mi vadí.
speedmaster1 Odesláno 17. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. září 2012 všechny ty příběhy jsou mnohem zajímavější než samotné hodinky kteých se to týká, ale rozhodně si je uchovejte na památku.
Kupa54 Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Svoje první primky s cal. 50 už nemám, jenom jsem sehnal stejný model. Nosil jsem je od první třídy až do maturity, měl jsem je rád a pamatuji se, že jsem je "spotřeboval" až na mosaz, za maturitu jsem dostal další primky, tentokrát s cal.66, a ty už mám i s původním kovočastahem, ty se mnou prošly vysokou školu a vojnu a pak jsem je nosil ještě nejméně deset roků na střídačku s těmi třetími a to byly Poljot Automatic (ty mi také zůstaly). Dostal jsem je k promoci. Vlastně to bylo jinak, vybral jsem si Prim Automatic Bauhaus, jenomže během prvního půl roku, byly třikrát v opravě a tak jsem se zlomil a vzal ty Poljoty. Potom už byla plejáda digitálek, než jsem se zase vrátil k mechanice (primky po tátovi).
VintageLover Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 (upraveno) Své první hodinky mám v šuplíku a jsou stále funkční, dokonce je v nich původní baterie, kterou jsem vytáhl, vyměnil ji za jinou ta nevydržela, tak hodinky dostaly původní. Je to až k nevíře, ale s původní baterií jdou už 16 let. Bylo to ve 3. třídě a koupil jsem si je sám za našetřené peníze. Už si nepamatuji, kolik stály, ale myslím, že 1999,-. Obsahují stopky, duální čas, 50m vodotěsnost, světlo a hlavně databanku na 30 čísel. Mají poškrábané sklíčko a ulomenou nožičku, takže se nedají nosit, nicméně navždy mi utkví v paměti jako mé první hodinky. Upraveno 22. září 2012 uživatelem VintageLover
kuncák7 Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Moje první byly Seiko 6138, bohužel už je nemám. Nejsou to mé první ( v té době to bylo hodně nedostatkové zboží ), ale pořídil jsem si je jako jediné hodinky od firmy Seiko a to z důvodu, že jsou vyrobené ve stejném roce, jako jsem se narodil .
Návštěvník Ondra Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 (upraveno) Své staré hodinky, ani ty první, už nemám. Odešly s časem. Každopádně zůstaly zachovány v mé paměti.Úplně první byly Primky v roce 1986. Měly bílo-červený ciferník, takže jsem si připadal, že nosím holčičí hodinky. Myslím, že ještě v témže roce následovy modré plastové gigitálky, které děda koupil buď u Vietnamců nebo Poláků (to spíš). Ty jsem pak střídal s Primkami. A první, které jsem si koupil sám za 120 Kčs u Vietnamců, byly v roce 1990 "legendární" digitálky s melodiemi. Myslím, že někdy v té době jsem si uvědomil, že hodinkově nejsem úplně normální Upraveno 22. září 2012 uživatelem Ondra
JHonza Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Moje první Primky, které jsem dostal v šesti letech, už bohužel nemám, skončily v propadlišti dějin. Ale povedlo se mi v bazaru najít přesně stejné:
Návštěvník Ondra Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Svoje první primky s cal. 50 už nemám, jenom jsem sehnal stejný model. Nosil jsem je od první třídy až do maturity, měl jsem je rád a pamatuji se, že jsem je "spotřeboval" až na mosaz, za maturitu jsem dostal další primky, tentokrát s cal.66, a ty už mám i s původním kovočastahem, ty se mnou prošly vysokou školu a vojnu a pak jsem je nosil ještě nejméně deset roků na střídačku s těmi třetími a to byly Poljot Automatic (ty mi také zůstaly). Dostal jsem je k promoci. Vlastně to bylo jinak, vybral jsem si Prim Automatic Bauhaus, jenomže během prvního půl roku, byly třikrát v opravě a tak jsem se zlomil a vzal ty Poljoty. Potom už byla plejáda digitálek, než jsem se zase vrátil k mechanice (primky po tátovi). Na tomhle příběhu je krásně vidět, jak se dřív hodinky tak často nestřídaly. Můj děda měl za svůj život troje. První poválečné švýcary na poukaz a pak dvoje Primky, z toho jedny dostal k 50tinám. Za to co já už vystřídal hodinek...
speedmaster1 Odesláno 22. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Na tomhle příběhu je krásně vidět, jak se dřív hodinky tak často nestřídaly. Můj děda měl za svůj život troje. První poválečné švýcary na poukaz a pak dvoje Primky, z toho jedny dostal k 50tinám. Za to co já už vystřídal hodinek... tak to je pravda a neplatí to jen u hodinek, ale třeba i u oděvů, nábytku, nářadí a vůbec všeho. dřívější zboží bylo mnohem trvanlivější a lidi šetrnější.
speedmaster1 Odesláno 22. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Své staré hodinky, ani ty první, už nemám. Odešly s časem. Každopádně zůstaly zachovány v mé paměti.Úplně první byly Primky v roce 1986. Měly bílo-červený ciferník, takže jsem si připadal, že nosím holčičí hodinky. Myslím, že ještě v témže roce následovy modré plastové gigitálky, které děda koupil buď u Vietnamců nebo Poláků (to spíš). Ty jsem pak střídal s Primkami. A první, které jsem si koupil sám za 120 Kčs u Vietnamců, byly v roce 1990 "legendární" digitálky s melodiemi. Myslím, že někdy v té době jsem si uvědomil, že hodinkově nejsem úplně normální ta poslední věta mi dost rozesmála, tam se dost poznávám
Roman-ZA Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Odesláno 23. září 2012 Své staré hodinky, ani ty první, už nemám. Odešly s časem. Každopádně zůstaly zachovány v mé paměti.Úplně první byly Primky v roce 1986. Měly bílo-červený ciferník, takže jsem si připadal, že nosím holčičí hodinky. Myslím, že ještě v témže roce následovy modré plastové gigitálky, které děda koupil buď u Vietnamců nebo Poláků (to spíš). Ty jsem pak střídal s Primkami. A první, které jsem si koupil sám za 120 Kčs u Vietnamců, byly v roce 1990 "legendární" digitálky s melodiemi. Myslím, že někdy v té době jsem si uvědomil, že hodinkově nejsem úplně normální A jeje, legendarne Montana Ako strasne som ich chcel mat
speedmaster1 Odesláno 31. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2012 už dlouho sem nikdo nic neposlal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se