Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Sibirnaya,

...co sa tyka tvojho zdania ze co je citit z niektorych peispevkov - bohuzial, ja som mal

tiez podobny pocit :(....Nevadi...co uz narobis...take je ludska natura ;)

K Tvojim otazkam:

1) - slovo "Oyster" (Ustrica) je na vsetkych momentalne vyrabanich Rolex hodinkach (okrem Cellini). Bolo to patentovane

Hansom Wilsdorfom (zakladatelom firmy Rolex) ked Rolex boli verobeme oko prve naramkove hodinky

co boli vodotesne (nie len vodovzdorne). Asi aj preto sa Rolexy prezyvaju medzi (anglicky

hovoriacimi) zeberatelmi - Oysters. A prave preto som aj mal ten napad aby som moju zbierku

naaranzoval do musli 'Oysters' ked som daval tu fotku co zacala toto vlakno - do sutaze.

2) Co sa tyka velkosti:

- Najmensie panske hodinky su DATE, AirKing - 35 (34??) mm - najmenej popularne medzi zberatelmi.

- Explorer I, Datejust a Day-Date (President) su 36 mm. Ja mam dost male zapestie a sadnu mi uplne perfektne:

DSC02438e_1024.jpg

IMGP7561_1024e.JPG

- najpopularnejsie su ale sportove modely ktore su VSETKY priblizne 40mm (GMT, SUBNARINER,

SEA-DWELLER, YACHT-MASTER, DAYTONA, EXPLORER II,)

Zo zaciatku sa mi zdali velke ale teraz co ich uz nosim cez 6 rokov - tak sa mi zdaju uplne fajn.

Ako som vravel - moje zapestie je dost male a hocico

ine nad 40mm nevyzera na mne dobre a ani ma nezaujima.

IMGP5416_1024.JPG

DSC02425e_1024.jpg

Rolexdimensions2.jpg

Tu je tabulka ktora ukazuje dimensie vacsiny popularnuch panskych modelov.

(EXP ma tu istu velkost hlavy ako Datejust a Prezident.

Priemer modelov v milimetroch je v stlpci c. 3)

3) Preco len Rolexy ? Lahka odpved.......;)....Velmi sa mi pacia a drzia si fantasticky cenu/hodnotu.

Takze ked napriklad ich kupis teraz za dobru zlavu alebo este lacnejsie (pouzite 1-2 rocne vo vybornom stave) a podrzich ich 3-4 roky,

mas dobru sancu ze po rokoch nosenia tych hodiniek dostanes nazad celu sumu (alebo aj viac !).

Takze da sa povedat ze si tie hodinky vlastne nosil 3-4 roky - zadarmo (alebo este na tom aj zarobis;)

ked sa nahodou rozhodnes hodinky predat a kupit nieco ine. J amyslim ze to je velmi dobry concept,

lebo clovek nema vrazenych kopu penazi vo veciktora straca na hodnote. Velmi podaobne je to as Patek

Philippe (ale ani tak nie jednoduche kusy ako Calatrava ale vsetko z akoukolvek komplikaciou).

Pocas poslednych 2-3 mesiacov som predal dost velku cast moje zbierky.....

http://www.mkmotorsport.com/watches_current.htm

.......prave preto, lebo pridavam Patek Philippe do nej. Momentalne mam PP 5145G and 5135R.

Stale vsak tuzim po a hladam 5960P blush.gif

nevim, jestli se mi to zda, ale z nekterych prispevku je citit zavist. Krasna sbirka. jen mi dovol otazku, proc same Rolex, jestli sem teda neco neprehlidl? A jeste druha otazka, jakozto znalec, dela rolex nejake oyster, oyster date apod, ne submarinery a daytony, s prumerem vetsim jak 42mm bez korunky? Premyslim nad nima uz dlouho, ale ten maly prumer m porad odrazuje...
  • Odpovědi 145
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

ale ano.....je to moja ruka :D

IMGP4097_1024.JPG

IMGP3835_1280.JPG

IMGP0854sm.JPG

IMGP0094e_1024.JPG

IMGP4823_1024.JPG

IMGP9396e_1024.JPG

IMGP9403e_1024.JPG

IMGP6588e_1024b.JPG

IMGP5380_1024.JPG

IMGP0165e_1024.JPG

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

NIGHTinGALE, nebud si taky isty....pozri este raz :)

(Ak sa lepsie pozries tak uvidis male znamienko medzi prostrednikom a ukazovakom ;-)

Este predtym ako pridu otazky 'preco' prave tolko vela zaberov

z auta - Lahka odpoved:

1) "Dopravne zacpy su v Tampa Bay uplne otrasne!!"

2) Som cvok do hodiniek a mam doslova stovky fotiek

z kazdeho modelu co vlastnim v rozlicnych situaciach.

(Hladal som na to aj lekarsku pomoc ale kazdy hovori - ze je to neviliecitelne Posted Image

Já ti nevím, ale ta ruka, co řídí eMkové BMW, mi přijde jiná, než ty ostatní :D
Odesláno

No jo, mateřské znaménko tam fakt je. Tak to asi bude tvoje ruka :)

Holt mi ale na jedné té fotce přišla ta ruka taková trošku vypelichaná... Prostě nebyla tolik "shaggy" :D

Edit: Jo a kup si PRIUSe. Budeš moci jezdit pruhem, který je vyhrazený pro vozy obsazené více pasažéry. Ty bývají volnější, takže se traffic jam nebude konat ;)

Odesláno

IMGP3549_1024.JPG

IMGP3542_1024.JPG

IMGP4998e_10124.JPG

Ano - "Tahitian Mother Of Pearl" s rubinami.

Pre mna atraktivne na tom ciferniku je to ze sa casto meni (zalezi to na type a zdroji

svetla). Hodinky ako take putaju velmi vela pozornosti (vela krat nechcenej) a nosim ich vacsinou

len sviatocne.

z ceho je ten cifernik na treti fotce (yachtmaster)? to vypada jako perle?
Odesláno

Zlate Rolexky zrovna nie su moj vkus, posobia na mna dost gycovo, este k tomu tie rubiny, je to trochu moc. Ked Rolexky, tak jedine Submariner, aj to klasika, ocelove s ciernou, alebo zelenou lunetou.

Odesláno

IMGP9757_edit2_1024.JPG

IMGP3606_1024.jpg

IMGP9773_edit1024.JPG

100% Suhlasim Seaman.....

...keby som sa mal rozhodovat pre len "jedny" Rolexy - tieto zlate YM by iste neboli moj "pick" a musim povedat uprimne ze moje

ocelove Daytony a Vintage GMT 1675 (z roku 1974) alebo Vintage RED Sumbrimer 1680 (z roku 1969) sa nachadzaju na mojom zapasti OVELA castejsie ako zlaty Yacht-Master ;)

Zlate Rolexky zrovna nie su moj vkus, posobia na mna dost gycovo, este k tomu tie rubiny, je to trochu moc. Ked Rolexky, tak jedine Submariner, aj to klasika, ocelove s ciernou, alebo zelenou lunetou.
Odesláno

Jasne, keby som mal ja zbierku, tiez by som si kupil vsetky Omegy, ale Seamastery by boli na ruke stale :) je to moj favorit...

Odesláno

sakra ja nevim - respektuji Rolex, ale proste jim nemuzu prijit na chut. Samozrejme ze u kazde znacky jsou hodinky ktere se mi libi hodne, mene a nebo vubec - ale u Rolexu proste nemuzu najit typ ktery by se mi libil hodne. Nechtel bych se kohokoliv dotknout, je to jen muj nazor, ale na muj vkus jsou trosku moc napadne - az bych rekl kycovite.

Odesláno

grga_pitic : jo, jsem na tom stejně, ale do sbírky by šikly ;)

WatchFan1: koukám, že máš dost podobných hodinek. Jsem na tom obdobně. Třeba bych ti mohl něco vyměnit za Prim Sport I. Mám je 2x! Nechal bych ti ty s novou lunetou :D

Odesláno

To je 100% fajn......kazdy z nas ma svoje 'Favorites"

.....nebud sokovany ked sa dozvies ze podobne pocity - ako zbeartelia - mame aj mi :)

Napokon.....svet by bol velmi nudne miesto keby sme vsetci mali radi rovnake auta, rovnake oblecenie a...rovnake hodinky.....

Ja ma rad Staropramen a Kozel - co Ty ? ;)

beers.gif

......... respektuji Rolex, ale proste jim nemuzu prijit na chut. Samozrejme ze u kazde znacky jsou hodinky ktere se mi libi hodne, mene a nebo vubec.............
Odesláno

watchfane, to je fakticky kouzelná sbírka. kouzelná. asi se tady na to vyseru a odjedu taky na Fl:))

Odesláno

Common down - Kid :D

watchfane, to je fakticky kouzelná sbírka. kouzelná. asi se tady na to vyseru a odjedu taky na Fl:))
Odesláno
Ty černé Submariner nejsou špatné, ale pro mne je nepřijatelné to logo. To zřejmě bude důvodem, proč si asi nikdy Rolex nepořídím.

:D

Odesláno

njn, jenze ja mel na ruce submarinery ve vidni a jsou maly. stejne jako omega seamaster. pro me uz fakt modely jako je longines master ci omega railmaster xxl. Ale rolex me vzdycky lakaly, mozna je to image, co ja vim. Jinak jaky emko mas, neni li to tajny? A ty vyrabis ty karbonovy oblozeni interieru apod? Ja mam jen tu 328 v avataru, a pracujeme na dalsich, no, snad na pristi sezonu.... A jinak, jak rikaji ostatni, kouzelna sbirka... S tema oyster mi to vubec nedoslo, ja si rikal, sakra, proc zrovna v ustricich :-) Jo, libi se mi oyster day date tusim, jednoduchy hodinky, bez otocny lunety, ale to by musely mit 45mm :-D

Odesláno

Já Rolexy přes jejich nepopiratelné kvality také moc nemusím - vadí mi ty přeplácané ciferníky. Ale ty rubínové indexy jsou zajímavý nápad, byť by se to asi víc hodilo k nějakým více společenským hodinkám. Rozhodně se mi to líbí víc, než ty diamanty.

Odesláno

Diky za kompliment Milis.

Budes sa rehotat ale raz sa mi to stalo. Ked som organizoval GTG watch-cvokov tu v Tampe, tak sme z recesie vascina z nas mali

hodinky na obidvoch zapestiach :) ....tym padom ze sme sa vascina z nas prvy krat v zivote stretly - hodinky na nasich zapastiach nam

pomohli zo zaciatku rozpoznat ze kto je kto (napriek tromu ze sma mali menovky okolo kroku - kazdy len civel stejne na hodinky :D

http://www.mkmotorsport.com/watches_GTG.htm

Crazy - ja viem...ale ja som sa tu uz prizanal ze som nevyliecitelny 'watchoholic' ;)

WatchFane, nemáš někdy chu  nosit hodinky na obou rukách zároveň? Z těch Dayton bych byl úplně vodvařenej, jinak samozřejmě gratuluju k celý sbírce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...