diable Odesláno 25. září 2012 Nahlásit Odesláno 25. září 2012 Střídám to jak fusekle, takže seřizuju, když měním kukačky. Podle atomových hodin v kuchyni na zdi. Ty sou na baterku, takže jdou asi dobře. Možná.
Jiribartl Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Protože žiju celý života načas, automaty kontroluji jednou za čtyři až pět dnů. Vadí mi rozdíl větší než třicet sekund. Serizovani dělám i já dle rádiem řízených hodím. V tomto směru jsou výhodné hodinky bez vterinovky, kde se rozdíl pozná mnohem déle (měl jsem Oris chrono a Seiko 6138).
Jezevcik2 Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Seřizuju od minuty výše.Všechny mé hodinky se zpožďují,takže by mi větší rozdíl docela škodil.
Čumil Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Pokaždé když beru na ruku, záleží na tom které sem nosil předtím :-)Prostě jsou dny kdy se na ruku některé kousky nedostanou a pak se musí seřizovat.
StanoBare Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Mne idú hodinky do plusu. Nastavujem tak raz za mesiac, lebo počítam s kladnou odchýlkou. Vyhovuje mi to, ale nie každému. Kolega mrkol na moje hodinky, zrazu vyštartoval, že nestíha bus, ani som nestihol zareagovať. Šprintoval statočne, potom vydýchaval na zastávke v domnení, že nestihol. Po pripomienke, som si nastavil presný čas .
Frostie Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Mám Orienty Pepsi, z výroby byly nastaveny dost precizně. Za den dělají -3 sec, což se ovšem zcela přesně vyrovná nočním odkládáním na stolek. V podstatě jsem je od změny času v březnu neseřizoval, nastavil jsem je tenkrát na +20 sec od rádiem řízeného času, což v podstatě drží do dneška. A to jsem je ještě původně chtěl dát po záběhu k Mechanovi na seřízení...
JKsro Odesláno 26. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2012 No ja doufam, ze to jednou za 2 mesice bude stavit
nickolas Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 To jsou ale debaty...teď abych si je seřídil ...většinou to je tak, že se na nějaký podnět podívám na přesný čas a zjistím, že jsem minutu až dvě mimo. Tak je seřídím a bedlivě sleduji každých 24 hodin. Po prvních 24 hodinách je odchylka téměř neznatelná. Po druhých 24 hodinách to dělá vteřinu až dvě. Po dalších 24 hodinách je odchylka stále vteřinu až dvě. Pak na dva až tři dny zapomenu a když to zkontroluju, tak jsem +/- 3 až 5 vteřin. To mě uklidní, takže to nekontroluju další týden. Pak si vzpomenu, ale nemám přesný čas. Takže to odložím na další den, jenže to zase zapomenu. No a pak za měsíc se mě někdo zeptá jak jsou za ty prachy přesný...no a to bych ho nakop, protože už to je od posledního seřizování měsíc a déle, takže jsou minutu až dvě mimo
Slevin Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Jednou za týden a to když se mi předcházejí o cca minutu (Seiko hodně staré)...záleží co máš za stroj...
Jeronimo Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Seřizuju své automaty asi jednou za týden, rozdíl mi dělá cca jednu minutku. (Orientky)
JKsro Odesláno 29. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2012 To nickolas: JJ to si dokazu ppredstavit. Ale tu presnos ti muzu jen zavidet
kaplanj Odesláno 29. září 2012 Nahlásit Odesláno 29. září 2012 Seiko Sumo neridim pokud odpocivaji v noci korunkou dolu, tydenni odchylka pak dela cca.0-2sec. Marinemaster hledam spravnou polohu , u kazdych hodinek hledam tu spravnou polohu abych nemuselserizovat, ta cinnost mne rozciluje... u
Návštěvník eleven Odesláno 29. září 2012 Nahlásit Odesláno 29. září 2012 Moje se zpožďují, takže je natahuju na dvě až tři minuty do plusu. Podle rádiem řízené meteostanice. Trvá jim plus mínus dva týdny než to doběhnou. Jakmile překročí nulu o víc jak deset dvacet sekund, tak přetáčím znovu. Denní odchylky si rituálně značím:-) Ty poznámky mám permanentně na stole a jak teď koukám, tak zítra to bude přesně rok, co ty hodinky mám:-))
Bimbac Odesláno 30. září 2012 Nahlásit Odesláno 30. září 2012 .. seřizoval jsem své Orient Blue Mako každé cca dva dny. Za dva dny udělaly do plusu cca 2 minuty. Když jsem je zapomněl seřídit, tak další den už mi rozdíl tří minut fakt vadil.
JKsro Odesláno 1. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2012 To s tou polohou hodinek pri odpocinku me nenapadlo musim zkusit :-)
Dali Odesláno 2. října 2012 Nahlásit Odesláno 2. října 2012 Vteřinovku vůbec neřeším, když mi připadá, že mám odchylku 2 - 3 min, tak šopnu minutovkou. Ale většinou po pár týdnech střídám hodinky,
colombo Odesláno 4. října 2012 Nahlásit Odesláno 4. října 2012 2krát do měsíce (přibližně) Těžko říct zda je hodně nebo málo.
JKsro Odesláno 6. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2012 To Dali: Nemam co stridat mam jedny automaty :-D
Biermann Odesláno 7. října 2012 Nahlásit Odesláno 7. října 2012 Od pořízení IWCcek serizuju prakticky jen kdyz potrebuju posunout datum. Odchylku do minuty neresim a za ty 2 mesice se hodinky nestihnou predbehnout o vic. U Certin jsem musel serizovat o neco casteji, protoze tam byla odchylka par sekund denne, takze serizovani cca. jednou za 14 dni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se