Přejít na obsah

Chronomag posilovna

Doporučené příspěvky

Návštěvník pitrs182

10 opakování a maximální váha dle mého názoru nejde moc dohromady. Na maximálku bych doporučoval okolo šesti opakování. Na nárust síly v mrtvém tahu sem dělal zmenšený rozsah opakování. Kotouče podloženy deskami. Začal sem třeba na čtyřech deskách a postupně odbíral až sem byl s kotouči na zemi. Ještě bych doporučil cvičit k mrtvému tahu trapézy, přítahy v předklonu a hamstringy. No a hlavně se nezaklánět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrtvý tah je hodně složitý cvik a já třeba osobně ho vůbec necvičím...tam stačí málo a zničiš si záda s následky...Raději dělám základní cviky na záda jako jsou shyby a ztahování kladky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník pitrs182

Maximalku mam 170, tech 155 dam v seriich s technikou, ale nejde to moc dal ...

Edit: cvicim jen s trenerem, technika je hlidana dusledne

Tak pokud je maximálka dvojnásobek tělesné váhy, tak po dvou letech cvičení a při 100% technice je to rozhodně velmi dobrý výkon.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník pitrs182

Mam ted cca 89-90 kg s tukem uplne na spodni hranici, nejak to stoji, ale co uz ...

To je takhle těžké poradit. Každopádně někdy méně je více. Je to možná otřepaná věta, ale tady platí.

Jinak pokud máš tělesný tuk na minimální hranici, tak buď máš skvělou genetiku nebo dodržuješ nižší příjem kalorií. Pokud v cvičebním roce neděláš objemovou fázi a udržuješ stále nízkokalorickou stravu, prostě zjednodušeně nevalíš do sebe sacharidy, ta síla nahoru nijak zásadně nepůjde. Mrkni se na správné liftery, to jsou řádní cvalíci:-))

Odkaz ke komentáři

Návštěvník pitrs182

laskajefajn - +1, mám stejný názor a osobně ho taky necvičím

Jaký máte názor na suplementy ( popř. co sypete ? )

Pokud člověk cvičí jen sám pro sebe, tedy nemá zájem o soutěže, tak úplně bohatě stačí kvalitní strava a protein v kombinaci se sacharidy( sachr.vlny). Vše ostatní je jen vyhazování peněz.

Odkaz ke komentáři

Děláte taky kliky?

Já jo. Ty jo? Kolik a jak?

Mrtvý tah je hodně složitý cvik a já třeba osobně ho vůbec necvičím...tam stačí málo a zničiš si záda s následky...Raději dělám základní cviky na záda jako jsou shyby a ztahování kladky.

Já z něj mám respekt a ježto ho pořádně neumím, tak se mu vyhýbám. Akorát dotaz lásko - shybama a kladkou ale spodní záda neprocvičíš no ne? Narozdíl od mrtvého tahu..

Odkaz ke komentáři

já sypu ptáčkům a sobě leju jen proutýn šejk muhammad

kdysi jsem chtěl mít taky svaly, ale teď chci být spíš 100% lean beef čili libový vůl

takže: široký kliky, úzký kliky, kliky na prstech, na pěstech, shyby, kolo, čísla, sklapovačky atd. ...strojů se nedotýkám

Odkaz ke komentáři

Mrtvolu dělám s cca. 165kg a to v sériích 4 x 6 opakování. Ale to už vidím hvězdičky před očima a při posledním opakování mám problém udržet činku v ruce, záda by to ještě možná daly. :D 10 opakování v sérii se mi zdá hodně, možná s menší váhou. Dělám ho max. jednou za dva týdny a střídám ho s dřepama, které nesnáším.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

skvely tema. po 10 letech se opet vracim do posilovny a tesim se na to. mel jsem ted uvodni hodniu s trenerem a trochu me rozhodil. tak jak jsem cvicil drive se ted uz necvici, technika sla pry take dopredu a provedeni se zmenilo. tak prochazim 2 ceks e weby o posilovani a nasavam info jak o sestaveni planu cvicebniho tak hlavne jidelnicku.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník pitrs182

skvely tema. po 10 letech se opet vracim do posilovny a tesim se na to. mel jsem ted uvodni hodniu s trenerem a trochu me rozhodil. tak jak jsem cvicil drive se ted uz necvici, technika sla pry take dopredu a provedeni se zmenilo. tak prochazim 2 ceks e weby o posilovani a nasavam info jak o sestaveni planu cvicebniho tak hlavne jidelnicku.

Já cvičím od r.89. Jediné co se změnilo v tréninku, je větší počet všech možných strojů. Osobně stále preferuji volné závaží, úplně nejraději jednoručky.

No a co se také změnilo, tak jsou doplňky stravy, jak ty povolené, tak ty zakázané.

Každému vyhovuje něco jiného. Princip tréninku však, podle mě, zůstává stále stejný. Není vůbec špatné si vyzkoušet vícero druhů tréninků, najít si své optimální, a ty pak po určitém čase střídat.

Podstatné také je to proč chce člověk cvičit. Jestli jako doplněk k nějakému sportu, nebo z důvodu hubnutí atd.

Každopádně stroje jako to poslední :smile_anim:

Upraveno uživatelem pitrs182
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...