Rob2805 Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Mně se jednou stalo, že ani vyčištění nepomohlo, ten plíšek, co to přitlačuje (určitě se ten bazmek nějak jmenuje, ale nevím jak) byl už nějaký unavený. Chtěl jsem ho trochu vzpružit a jediný výsledek byl, že jsem ho zlomil . Naštěstí bylo z čeho vzít jiný. Mám dokonce dojem, že jsem to prohodil mezi 66.3 a 66.4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Vsechny 66 a 68 mají tenhle mechanismus stejný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodinar 1953 Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Aj PRIM automatky kal.90 a viac maju stejny mechanizmus natahovania.Pri neodbornom davani do nutra natahovaciu hriadel, tak sa vola ten kluc s korunkou laicky ,zvykne spojkovy pastorok (jedno kolo natahovacie)vyskocit z staviacej paky a je problem! musi sa vybrat mostik perovnika a kola dat na svoje miesta!Nemusia sa rozoberat kola cez datum! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Promiň, ale zrovna u automatických kalibrů je mnohem jednodušší tam jít přes datový věnec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodinar 1953 Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 Myslel som to pri PRIM kal.66,68.Automatky okrem hodinara si malokto m oze dovotit aj rozobrat, aby nic nepokazit! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 Aj PRIM automatky kal.90 a viac maju stejny mechanizmus natahovania.Pri neodbornom davani do nutra natahovaciu hriadel, tak sa vola ten kluc s korunkou laicky ,zvykne spojkovy pastorok (jedno kolo natahovacie)vyskocit z staviacej paky a je problem! musi sa vybrat mostik perovnika a kola dat na svoje miesta!Nemusia sa rozoberat kola cez datum!Automatické kalibry zde známé a vyskytující se jsou kal.96 a kal.69.Kalibr 90 tu nikdo nezná a ani znát nemůže, protože se nikdy nevyráběl - jednalo se pouze o zkušební prototyp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Potřeboval bych vyčisti sklíčko u těchto hodinek, nevim z jakého důvodu, ale prostě jsou pod dní asi dva vlasy (nechápu jak se tam mohly dostat). Ciferník jako takových bych řekl je na tom celkem dobře, ale ty vlasy mi tam vadí. Potřeboval bych se jen dostat po něj (vytáhnout strojek) a prostě ty vlasy dat pryč a zas vše zavřít, nic zásadního. Akorát nevim jak to přesně provést. Klasiky otevčít pouzdro přes dýnko a vyndat strojek, jen nevim jak odpojit korunku od strojku, abych ho mohl vyjmout. Nebo je nějaký jiný postup? Jinak příkládám fotky hodinek + jak to vypadá vevnitř. Je tam kalibr 52, typ 012. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Vytáhneš korunku do polohy seřízení ruček a povolíš šroubek co je nejblíže korunce a pak ji vyděláš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Pujde pak dát v pohodě zpět? Asi jo, ale nerad bych něco pokazil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Jasně,že půjde.U novějších prim je čudlík a tady je šroubek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Takže vytáhnu korunku, oddělám soustředný kruhový držák strojku a pak jde strojek dobře ven nebo se musí ještě něco udělat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Tak se zadařilo. Ciferník vyčištěn. Díky za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rob2805 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Nejde náhodou u tohoto typu sundat sklíčko i s rámečkem? To mi na vyfukování smetí přišlo pokaždé nejjednodušší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Nejde náhodou u tohoto typu sundat sklíčko i s rámečkem? To mi na vyfukování smetí přišlo pokaždé nejjednodušší.Taky mám ten pocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4DE Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Neměl jsem chuť to z toho pozdra nějak páčit. Přece jen jde o plastové sklíčko, nechtěl jsem na něj zbytečně tlačit. Jediný trošku pro mě zádrhel byla ta korunka, jinak už to pak šlo jako po másle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Jen pro vaše info, číselník hodinek, na které se ptal R4DE, je upravený fejk. Koupil ho nevědomky od jednoho prodejce, mám už s těmito fejknutými číselníky své zkušenosti a vše popíši v příslušném vláknu. Aby nenaletělo více lidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 15. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Je pravda,že to okénko pro datum je takové samodomo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rob2805 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 A mně se to zdálo nějak divné, ale říkal jsem si, že je na světě věcí, co jsem ještě neviděl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodinar 1953 Odesláno 19. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2013 Robo 2805,toto puzdro PRIM na obr.je original dvojdielne ,teda neda sa ramik zo sklom rozobrat! Vsetko je original v nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rob2805 Odesláno 19. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2013 (upraveno) Já se nechci hádat, přece jen nejsem odborník, spíš poučený laik. Ale projel jsem doma všechna pouzdra s tímto typem nožek a všechny mají naklapávací rámeček, včetně traktorů. Jediná výjimka jsou prachotěsné - tam je to z jednoho kusu, ale zase pouzdro je po obvodě silnější, vypadá trochu jinak. Na fotce tady nahoře bohužel není vidět dýnko ani jestli tam je nějaký závit, takže nepoznám, jestli tyhle jsou prachotěsné nebo ne.Tam by mi taky dávalo smysl, aby sklíčko nešlo sundat shora, kvůli utěsnění. Edit: doplnění. Upraveno 19. února 2013 uživatelem Rob2805 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se