mischa Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 A takova prakticka rada, pacit nozem bys mel vzdy do pouzdra, nikoli obracene. To plati zejmena pro naklapavaci dynka, ale u lunety je to take pojistka, ze neco nezkurvis.... Zkus tam napred misto noze strcit klasickou ziletku, ta se do mezery urcite dostane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Tenký odlamovací nožík z Baumaxu je na to ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Tenký odlamovací nožík z Baumaxu je na to ideální.Ještě ti při práci nepraskl? Kousky nože umí pěkně lítat. Mě se osvědčil starý tenký kuchyňák, dřív to snad dělali z plechu, ten je na to ideální. Tenký, pružný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Ještě ti při práci nepraskl? Kousky nože umí pěkně lítat. Mě se osvědčil starý tenký kuchyňák, dřív to snad dělali z plechu, ten je na to ideální. Tenký, pružnýKdepak- tolik síly jsem nikdy nepotřeboval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 To tý vložce mooooc prospěje...Měl jsem na mysli třeba fén, ne letlampu nebo autogen, ty srágory jsou většinou mastný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Měl jsem na mysli třeba fén, ne letlampu nebo autogen, ty srágory jsou většinou mastný.Já vim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WhiteLion Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Tak zkoušel jsem a nic =( Ona je tam snad přilepená. Ještě něco zkusím. Nemáte představu kolik by si za opravu řekl hodinář? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 S trochou citu a hrubého násilí to přeci musí jít. Ještě se mi nestalo, aby to nešlo. Chce to jen pevné nervy. Ta luneta se dá otáčet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WhiteLion Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Otáčet s ní bohužel nejde =( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Otevřít dýnko, vyndat strojek a nechat pár dní odmočit ve vodě. Potom ještě za mokra zkusit lunetou pootočit. Nic lepšího mne nenapadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2015 Otáčet s ní bohužel nejde =(Pokud je fakt přilepená na tvrdo, obávám se že ji budeš muset zničit abys ji dostal z hodinek. Objednáš novou, nebo rovnou celé pouzdro a máš po starostech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Otevřít dýnko, vyndat strojek a nechat pár dní odmočit ve vodě. Potom ještě za mokra zkusit lunetou pootočit. Nic lepšího mne nenapadá. Měl jsem podobně zabahněné PS1, luneta nešla otáčet, prostě hnus. Udělal jsem to přeně jak píše Honza. Vše krásně povolilo a já dočistil, koupil vložku v Eltonu a nosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WhiteLion Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Ten nápad s vodou se mi líbí, že mě to nenapadlo dřív. Zkusím jej, snad povolí. Díky za radu =) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WhiteLion Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 Ještě mě teď napadlo, co kdybych do té vody přidal trošku jaru a občas dal i teplou? To by mohlo pomoci. Samozřejmě horkou ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WhiteLion Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 Tak, povedlo se =) Další krok, čištění.Děkuji všem za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2015 Nevím do kterého vlákna můj dotaz šoupnout, tak zkusím tady. Mohla by to být potenciální závada. Chci se zeptak jak moc škodí primáckým kalibrům, tzv. rychlo přetáčení data? Tzn. malá ručka na 11 posunu na 1 hodiny překlopí se datum, já vrátím na 11 pak zase na 1, a tak pořád dokola.než dostanu požadované datumKonkrétně mi jde o K68.3 u PS1. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2015 Co já vím, tak je to doporučený postup, tak by jim to snad vadit nemělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanaHan Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Zdravím, tak se na vás opět obracím s prosbou o radu. Získali jsme pěkné pavouky šupináče kalibr 55, řekla bych, ale bohužel je tam vadná setrvačka. Hodinářka, ke které obvykle hodinky dáváme, ji nemá. Myslíte, že je to součástka, kterou by ještě jiní hodináři mít mohli, nebo ji musíme sehnat nějak jinak? V souvislosti s tím bych se ještě chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenost s menšími opravami přímo v Eltonu. Když jsem se tam ptala na odhad ceny za nějaké opravy, poslali mi tabulku s cenami, ze které mi vyplývá, že vyčištění stroje u nich vyjde na 1800,- a montážní práce na dalších 800,- a to mi teda přijde dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 12. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2015 Zdravím, tak se na vás opět obracím s prosbou o radu. Získali jsme pěkné pavouky šupináče kalibr 55, řekla bych, ale bohužel je tam vadná setrvačka. Hodinářka, ke které obvykle hodinky dáváme, ji nemá. Myslíte, že je to součástka, kterou by ještě jiní hodináři mít mohli, nebo ji musíme sehnat nějak jinak? V souvislosti s tím bych se ještě chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenost s menšími opravami přímo v Eltonu. Když jsem se tam ptala na odhad ceny za nějaké opravy, poslali mi tabulku s cenami, ze které mi vyplývá, že vyčištění stroje u nich vyjde na 1800,- a montážní práce na dalších 800,- a to mi teda přijde dost.Elton je nesmysl na takovou opravu brát. Hodináři ještě mívají díly a nebo mají odkud brát starší, kanibalizovat vraky. Pohledej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brut12358 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 ...... poslali mi tabulku s cenami, ze které mi vyplývá, že vyčištění stroje u nich vyjde na 1800,- a montážní práce na dalších 800,- a to mi teda přijde dost. Dej to opravit normálnímu hodináři, nebo ještě lépe si kup za pár korun funkční hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se