Přejít na obsah

NOS biele Seiko samurai vs. Certina DS action diver vs. ?

TCF

Doporučené příspěvky

Dobrý deň páni,

bol by som rád za každú radu pri výbere hodiniek. Vlastne už dlhší čas sa rozhodujem medzi NOS Seiko (cal. 7s35), NEW Certina (cal. ETA 2824) a iné (zatial nič čo by ma nadchlo).

Mám možnosť kúpiť biele Seiko samurai NOS stav s 1 roč. zárukou za cenu 380 euro + daň (ktorej by som sa asi nevyhol). Problém je v tom, že aj napriek NOS stavu hodiniek, je cena dosť vysoká. Lenže sú to fakt nádherné hodinky, oplatí sa ich kúpiť? A ešte k tomu viem že za necelých 600 éčiek môžem mať nové Certiny DS action auto diver s etou 2824, sapphire crystal atd. Lenže je to Certina (z mojej strany nezmyselná averzia voči tejto značke ktorú možno prekonám práve týmto modelom?!) Vôbec sa neviem rozhodnúť.

post-13889-081690000 1350144427.jpg post-13889-066397400 1350144675.jpg

V najhoršom prípade iné návrhy do 600 euro:

diver watch 200m

ETA movt.

Sapphire crystal

diameter max 44mm

Ďakujem.

PS: Seiko Sumo už mám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To pouzdro u samuraiů je prostě bezkonkurenční.Kdykoliv se na ně podívám jsem pořád nadšenej i po roce co je nosim..Ale před rokem jsem vybíral naprosto stejně jako ty,takže rozumím..:smile_anim:

post-20210-021378800 1350196169.jpg

Upraveno uživatelem pery80
Odkaz ke komentáři

Za mě Cerina, viděl jsem je naživo a subjektivně o 2 třídy nad Seikem - možná ani jiná třída, spíš jinej sport. Navíc safír a ETA, luneta s luminiscencí... Sám o nich vzhledem k ceně hodně přemejšlím. Jediný co nevím je, z čeho je ta průhledná luneta - názory se liší.

Odkaz ke komentáři

Dík chlapi,

Myslím,že Ti rozum říká Certina a srdce Seiko.Volil bych srdcem.Tady je jedno hezké povídání,které Ti třeba trochu pomůže.

http://www.chronomag...ko-samurai.html

presne si to vystihol, ťažké rozhodovanie. Vďaka za pekné čítanie ktoré ma nasmerovalo k japonským samurajom.

Samuraie jsou legenda, kor v bílé. Jsou to moje první hodinky a neměnil bych. Certiny jsou krásné, ale SUBovských hodinek můžeš mít tuny, samuraie jsou jenom jedny. U neznalého diváka ale zaboduješ spíše s těma Certinama.

neznalý diváci ma nezujímajú, hodinky nosím pre seba. Tie samuraje nielen že majú zvláštny tvar púzdra, ale je okolo nich také tajomno v podstate ide o low end model. A prečo sa vyrábali len 4 roky?

Jestli Samuraje nekoupíš, tak sem dej link :)

gunsmilie.gifbiggrin.gif

Oboje jsou fajn hodinky! Ale jednoznačně vol podle srdce, jinak budeš litovat. (vlastní zkušenosti).

pravda! Idem do nich. Viac šanci na kúpu už nemusí byť.

Certina, je to nový model, takže nejaký ten čas sa na trhu ohrejú a to bude nový výber, ale nemať doma samuraje to by som fakt ľutoval.

Odkaz ke komentáři

já bych byl taky pro ty Certiny - v tomto případě - kdybych předtím už neměl samuraje, asi bych taky váhal, ale měl jsem je..

- měl jsem samuraje černé (bílé cifry vůbec nemůžu) a přestože tady jsou považovány za kultovku, mně nějak zvlášť neoslovily, i když tím neříkám že to nejsou zajímavé a dobré hodinky ( ty bílé nemusím vůbec)

- certina je sice profláklá značka, zato je spolehlivá, a tyhle jsou moc pěkné

ber to jako můj názor, každý má jiný vkus a jiné priority

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...